• BIST 100

    17249,60%-0,47
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,77% -0,13
  • GRAM ALTIN

    6857,63% -2,24
  • Ç. ALTIN

    11540,30% -0,93

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden şebeke suyu açıklaması

18 Mart 2023, Cumartesi 16:45
18 Mart 2023, Cumartesi 16:45
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden şebeke suyu açıklaması
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden şebeke suyu açıklaması

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin ardından şebeke suyunun 800 kat kirlenmesinin ardından temiz suyun vatandaşlara verilmesi için çalışmalar sürüyor.
Depremin ardından selin vurduğu Şanlıurfa’da şebeke suyunun kirlenmesi sonucu şehir geneline su arzı kesildi. 15 Mart’ta yaşanan yoğun yağış, Atatürk Barajı’nda yer alan suyun çamurlu hale gelmesine ve normal değerin 800 katı kirlenmesine yol açtı. Şanlıurfa’nın içme suyu ve şebeke suyunu karşılayan tesislerde acil uyarı verilmesiyle zayiatın önüne geçmek amacıyla şehre su akışını sağlayan kapaklar kapatıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Eğer kapaklar kapatılmamış olsaydı, 12 bin ton çökelti olacaktı. Bu çökeltiyi temizlemek 3 ay sürebilirdi. Şebekelerimiz kısmen bozulacaktı ve uzun süre Şanlıurfa bu hasarlarla uğraşmış olacaktı. Arkadaşlarımızın burada çabuk hareket etmesi, aslında şehri ikinci bir felaketten önlemiş oldu' dedi.

“12 milyon metreküp su verilecek”
Yaklaşık 40 saat boyunca yaşanan su kesintisinin ardından, arıtma tesisindeki pompaların çalışmaya başladığını belirten Beyazgül, 'Pompalarımızın tamamının çalıştığını gördük. Saatte 12 milyon metreküp suyumuzu şehrimize vermeye başladık. Son durum şu, şehrinin arıtma tesisinden şebekelere su akışı sağlandı. Aşağı kotlara su gelmeye başladı, akşama doğru şehrin tamamına su verilecek şekilde planlama yapılmış durumda' şeklinde konuştu.
Şebeke suyuna kanalizasyon suyunun karıştığı iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Beyazgül, yapılan teknik incelemelerde bu durumun gerçek dışı olduğunu açıkladı. Beyazgül, insanların kullanım ve içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için hazır su dağıtımının devam edeceğini de vurguladı.

“Belediye başkanından yağış uyarısı”
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada akşam saatlerinde Şanlıurfa’da metrekareye 50-75 kilo arası yağış düşme ihtimalini bildirdi. Belediye Başkanı Zeynel Abidin de vatandaşları temkinli temkinli olma konusunda uyararak 'Biz en kötüye göre tavrımızı alacağız, bir felaket gördük çünkü. Vatandaşlarımızın da önlem olarak bodrum katlarda ve dere yakınlarında bulunmayarak önlem alması gerekiyor. Bir selin oluşturacağı felaketleri çok yakından gördük. Herkesin çok titizlikle hareket etmesi gerekiyor' ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Peru'da Devlet Başkanı Jeri görevden alındı

BM üyesi 80'den fazla ülke, işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak kararını kınadı

Adıyaman'da trafik kazası: 3 yaralı

DMM, “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddialarını yalanladı

Senegal Sahra Tozu'nun etkisi altında

Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan ayının başlangıcına ilişkin açıklama

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

BUDO seferlerine fırtına engeli

AB'den savunmaya 800 milyar avro kaynak

Umut Kervanı’ndan Karakoçan’da Ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine yardım

Rusya’da askeri tesiste patlama: 2 ölü

Bakan Bayraktar: Etiyopya ile enerji alanında iş birliği mutabakatı imzalandı

Bursa'da bir özel hastanede “hasta limit” iddiasına soruşturma

Siyer Yarışması'nda bazı sorulara yapılan itirazlar komisyon tarafından değerlendirilip sonuçlandırıldı

Siyonist rejim Batı Şeria'da işgal ve yıkıma devam ediyor

Rusya, ABD ve Ukrayna görüşmelerinde üçüncü tur sona erdi

Bosna Hersek'te 4,4 büyüklüğünde deprem

Uşak’ta yasa dışı avcılığa termal drone ile müdahale

Muş'ta tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Rusya'dan donanmayı sahaya sürme sinyali

TMO 1,2 milyon ton buğdayı TÜRİB üzerinden satışa sunuyor

Nijerya'da tekne battı: 14 ölü, onlarca kayıp

ABD, Doğu Pasifik ve Karayipler'de 3 tekneyi vurdu: 11 ölü

Mardin’de camii olmayan bölgede ezan için merkezi hoparlör çözümü

Türkiye ile Etiyopya arasında çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı

Sivas'ta 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Siirt’te umreye gidenler gözyaşlarıyla uğurlandı

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rize’de feci kaza: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Peru'da Devlet Başkanı Jeri görevden alındı

BM üyesi 80'den fazla ülke, işgal rejiminin Batı Şeria'yı ilhak kararını kınadı

Adıyaman'da trafik kazası: 3 yaralı

DMM, “CİMER’de 90 bin kişinin görev yaptığı” iddialarını yalanladı

Senegal Sahra Tozu'nun etkisi altında

Diyanet İşleri Başkanlığından Ramazan ayının başlangıcına ilişkin açıklama