• BIST 100

    15760,67%0,07
  • DOLAR

    43,98% 0,07
  • EURO

    51,17% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7315,03% 1,55
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

30 Eylül 2022, Cuma 18:30
30 Eylül 2022, Cuma 18:30
Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hüseyin Müsri, henüz kariyerinin başında olmasına rağmen judo sporunda bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kentte 2’den 49’a çıkarılan spor salonlarında yetişen gençler ulusal ve uluslararası müsabakalarda Şanlıurfa’nın gururu olamaya devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı koordinesindeki spor salonlarında eğitim alan Hüseyin Müsri henüz kariyerinin başında olmasına rağmen Judo branşında bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan Üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü. 22-23-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2022 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası Afyonkarahisar müsabakalarında 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve minikler kategorisinde Balkan Judo Şampiyonalarına katılma hakkı kazanan sarı kuşak sahibi Hüseyin, Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada Yunan rakibini yenerek 3’üncü oldu ve bronz madalya aldı. Yurt dışından Şanlıurfa’ya minikler judo Balkan 3’üncüsü olarak dönen Müsri’yi, ailesi ve sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Yaşadığı mahallede zor şartlar altında hem okula giden hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Spor Salonunda judo eğitimleri almaya devam eden Hüseyin’in hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak.
Hüseyin’in küçük yaşlarda spora olan merakı, arkadaşlarının da dikkatini çekmesiyle judo sporuyla tanışan Hüseyin Müsri gününün okul ve derslerden kalan büyük bir bölümünü spor salonunda geçiriyor. Her gün düzenli olarak antrenmanlara katılan Hüseyin başarı merdivenlerini birer birer çıkarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini söyledi.
Antrenör Cuma Ciniviz ise Hüseyin’in judo sporuyla daha çok başarılara koşacağını ve önünün açık olduğunu belirterek hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.
Baba Mehmet Müsri ise oğlunun kendilerini gururlandırdığını, Hüseyin’in Avrupa hayali olduğunu ülkesini ve Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil etmek istediğini belirterek hayallerini gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
Anne Fatma Müsri ve Babaanne Zeliha Müsri de Hüseyin’in her fırsatta judo için spor salonuna gittiğini belirterek gururlandıklarını ve çok sevindiklerini ifade ettiler.
[gallery ids=',45532,45533,45534,45535,45536,45537']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da yapay zekâ destekli yeni radar sistemleri devreye alındı

DMM, "BAE'nin, İran'a saldırması durumunda Türkiye için meşru hedef olacağı" iddiasını yalanladı

Doç. Dr. Keskin: Türkiye'de obez oranı yüzde 72'ye ulaştı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kosova’da

Bursa'nın şubat ayı ihracat rakamları açıklandı

Yarın ilk ders zili Yeşilay için çalacak

Bingöl’de "Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Mersin'de bir pazar yerinde yağış sonrası çökme meydana geldi

Kocaeli’de hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı

Sınırda uyuşturucu operasyonu: 3 kilo 190 gram kokain ele geçirildi

Mardin'de merdivenlerden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

Prof. Dr. Koca: Obezite 200’den fazla hastalığın nedeni

Batman'da bir aracın çarptığı kız ağır yaralandı

İzmir’de yağış sonrası yollar köstebek yuvası

Aylardır süren ve mahalleliyi canından bezdiren yol çalışmasında çözüm bekleniyor

Oğlaklı TOKİ sakinleri: Peygamber ve sahabeler şehrinde cami eksikliği büyük bir ayıp

Bingöllüler, baharı beklerken kış geri geldi

TMMOB Diyarbakır Temsilcisi Bayram: Ramazan’da günlük 8 milyon ekmek çöpe gidiyor

Bursa'da "dur" ihtarına uymayan motosikletliye 285 bin TL ceza

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi: Masum çocuklara yönelik kasıtlı ve vahşi bir katliam

İşgal rejimi, Gazze halkını hacdan mahrum bıraktı

Diyarbakır'da "Maarifin Kalbinde Ramazan" şenlikleri düzenlendi

DMM: Türkiye’nin BAE’ye saldırı iddiaları doğru değil

İzmir barajlarında doluluk oranları güncellendi

Gaziantep'te saldırı amacıyla aracından inen sürücüye 180 bin lira ceza

Ramazan ayına özel indirim kampanyası başlatan esnaftan dayanışma çağrısı

Oruç tutarken vücudunuzda neler oluyor? Uzmanından çarpıcı açıklamalar

İran ABD destroyerini vurdu, Tahran'da patlama sesleri duyuldu

Adıyaman İl Müftü Vekili Sevil: Zekat ve fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım

Tefecilere yönelik Patnos'ta operasyon gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da yapay zekâ destekli yeni radar sistemleri devreye alındı

DMM, "BAE'nin, İran'a saldırması durumunda Türkiye için meşru hedef olacağı" iddiasını yalanladı

Doç. Dr. Keskin: Türkiye'de obez oranı yüzde 72'ye ulaştı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Kosova’da

Bursa'nın şubat ayı ihracat rakamları açıklandı

Yarın ilk ders zili Yeşilay için çalacak

Bingöl’de "Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı" yapıldı