• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

30 Eylül 2022, Cuma 18:30
30 Eylül 2022, Cuma 18:30
Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hüseyin Müsri, henüz kariyerinin başında olmasına rağmen judo sporunda bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kentte 2’den 49’a çıkarılan spor salonlarında yetişen gençler ulusal ve uluslararası müsabakalarda Şanlıurfa’nın gururu olamaya devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı koordinesindeki spor salonlarında eğitim alan Hüseyin Müsri henüz kariyerinin başında olmasına rağmen Judo branşında bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan Üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü. 22-23-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2022 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası Afyonkarahisar müsabakalarında 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve minikler kategorisinde Balkan Judo Şampiyonalarına katılma hakkı kazanan sarı kuşak sahibi Hüseyin, Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada Yunan rakibini yenerek 3’üncü oldu ve bronz madalya aldı. Yurt dışından Şanlıurfa’ya minikler judo Balkan 3’üncüsü olarak dönen Müsri’yi, ailesi ve sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Yaşadığı mahallede zor şartlar altında hem okula giden hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Spor Salonunda judo eğitimleri almaya devam eden Hüseyin’in hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak.
Hüseyin’in küçük yaşlarda spora olan merakı, arkadaşlarının da dikkatini çekmesiyle judo sporuyla tanışan Hüseyin Müsri gününün okul ve derslerden kalan büyük bir bölümünü spor salonunda geçiriyor. Her gün düzenli olarak antrenmanlara katılan Hüseyin başarı merdivenlerini birer birer çıkarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini söyledi.
Antrenör Cuma Ciniviz ise Hüseyin’in judo sporuyla daha çok başarılara koşacağını ve önünün açık olduğunu belirterek hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.
Baba Mehmet Müsri ise oğlunun kendilerini gururlandırdığını, Hüseyin’in Avrupa hayali olduğunu ülkesini ve Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil etmek istediğini belirterek hayallerini gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
Anne Fatma Müsri ve Babaanne Zeliha Müsri de Hüseyin’in her fırsatta judo için spor salonuna gittiğini belirterek gururlandıklarını ve çok sevindiklerini ifade ettiler.
[gallery ids=',45532,45533,45534,45535,45536,45537']

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti

Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 604'e yükseldi 464 kişi kayıp!

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: “Malatya için şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz”

Siirt İl Müftüsü Pinal, cami ve Kur’an kursu inşaatlarını yerinde inceledi

Alzheimer hastalarına yaklaşımda empati ve sabır önemli!

Antalya’da son bir haftada 1834 kişi yakalandı

UNRWA: İşgalcilerin elinde Gazze'ye 3 aylık gıda yardımı yapabilecek 6 bin tır bulunuyor

Ankara’daki pitbull saldırısında köpeğin sahibi tutuklandı

Yapay zekâ hain bir arkadaştan daha da tehlikeli olabilir!

ADGİAD'tan HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı'na ziyaret 

Ağrı merkeze bağlı köylerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı başladı

Bakan Tunç, hakim ve savcı adaylarına cübbelerini teslim etti

Adana’da bir haftada 459 aranan şahıs yakalandı

Siirt’te böbrek taşı alarmı: Uzmanlardan hayati uyarı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Yumaklı: Tarım sektörü dönemsel kayıpları hızla telafi edebilecek güçtedir

Malatya'da esnaf arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Adıyaman'da bin adet tabanca ele geçirildi

Diyarbakır'da Hazreti Nesibe Hatun'un örnek hayatı anlatıldı

Nijer uluslararası piyasada uranyum satmaya başladı

Şanlıurfa’da kaçak elektrik denetimleri sıklaştırıldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Uyuşturucuyla etkin, kararlı ve sürdürülebilir mücadele şart

Adana'da trafik denetimi: 10 bin 746 sürücüye işlem uygulandı

Bursa’da kaybolan alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti