• BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    51,01% 0,05
  • GRAM ALTIN

    7309,15% -0,36
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

30 Eylül 2022, Cuma 18:30
30 Eylül 2022, Cuma 18:30
Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hüseyin Müsri, henüz kariyerinin başında olmasına rağmen judo sporunda bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kentte 2’den 49’a çıkarılan spor salonlarında yetişen gençler ulusal ve uluslararası müsabakalarda Şanlıurfa’nın gururu olamaya devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı koordinesindeki spor salonlarında eğitim alan Hüseyin Müsri henüz kariyerinin başında olmasına rağmen Judo branşında bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan Üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü. 22-23-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2022 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası Afyonkarahisar müsabakalarında 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve minikler kategorisinde Balkan Judo Şampiyonalarına katılma hakkı kazanan sarı kuşak sahibi Hüseyin, Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada Yunan rakibini yenerek 3’üncü oldu ve bronz madalya aldı. Yurt dışından Şanlıurfa’ya minikler judo Balkan 3’üncüsü olarak dönen Müsri’yi, ailesi ve sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Yaşadığı mahallede zor şartlar altında hem okula giden hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Spor Salonunda judo eğitimleri almaya devam eden Hüseyin’in hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak.
Hüseyin’in küçük yaşlarda spora olan merakı, arkadaşlarının da dikkatini çekmesiyle judo sporuyla tanışan Hüseyin Müsri gününün okul ve derslerden kalan büyük bir bölümünü spor salonunda geçiriyor. Her gün düzenli olarak antrenmanlara katılan Hüseyin başarı merdivenlerini birer birer çıkarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini söyledi.
Antrenör Cuma Ciniviz ise Hüseyin’in judo sporuyla daha çok başarılara koşacağını ve önünün açık olduğunu belirterek hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.
Baba Mehmet Müsri ise oğlunun kendilerini gururlandırdığını, Hüseyin’in Avrupa hayali olduğunu ülkesini ve Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil etmek istediğini belirterek hayallerini gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
Anne Fatma Müsri ve Babaanne Zeliha Müsri de Hüseyin’in her fırsatta judo için spor salonuna gittiğini belirterek gururlandıklarını ve çok sevindiklerini ifade ettiler.
[gallery ids=',45532,45533,45534,45535,45536,45537']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız

Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin

İşgalciler Mescid-i Aksa'yı 13 gündür kapalı tutuyor

Irak açıklarında iki petrol tankeri vuruldu: Bir ölü, çok sayıda kayıp

Hizbullah tek seferde 100 roket fırlattı, siyonist rejim Lübnan'ı yoğun şekilde bombaladı

Aydın'da 18 düzensiz göçmen ile 4 göçmen kaçakçısı yakalandı

Şanlıurfa'da durdurulan tırda 33 kilo skunk ele geçirildi

Limonda gümrük vergisi yeniden düzenlendi

Elazığ’da uyuşturucu operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı

Rojin Kabaiş'in babasına yönelik tehdit iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı

Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü

İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil

Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz

Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı

Manisa Akhisar'da meydana gelen bıçaklı kavgada vefat eden Ağrılılar defnedildi

Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi

İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı

Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu

Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.

Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı

Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı

Etiyopya'da heyelan: 30 ölü

Şehitler Hayrına Yoldaki Vatandaşlara İftar İkramı

Yeşiltepe’deki Haliliye Camii Yardım Bekliyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Akaryakıta çifte indirim: Benzin ve motorin fiyatları geriledi

Altın fiyatları satıcılı seyirde

8 ülkeden işgal rejimine Mescid-i Aksa tepkisi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi sürüyor

Okullarda ikinci ara tatil yarın başlıyor

Umman: israil ile ilişkilerimizi normalleştirmeyeceğiz ve "Barış Konseyi"ne katılmayacağız

Uluslararası Kudüs Kurumu'ndan Ürdün'e çağrı: Mescid-i Aksa'nın açıldığını ilan edin