• BIST 100

    16041,75%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7239,38% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

30 Eylül 2022, Cuma 18:30
30 Eylül 2022, Cuma 18:30
Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfalı genç judoda Türkiye birincisi oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Hüseyin Müsri, henüz kariyerinin başında olmasına rağmen judo sporunda bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kentte 2’den 49’a çıkarılan spor salonlarında yetişen gençler ulusal ve uluslararası müsabakalarda Şanlıurfa’nın gururu olamaya devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Dairesi Başkanlığı koordinesindeki spor salonlarında eğitim alan Hüseyin Müsri henüz kariyerinin başında olmasına rağmen Judo branşında bir Türkiye birinciliği ve bir de Balkan Üçüncülüğü alarak Şanlıurfa’ya madalyalarla döndü. 22-23-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 2022 Minikler Türkiye Judo Şampiyonası Afyonkarahisar müsabakalarında 55 kiloda Türkiye Şampiyonu olan ve minikler kategorisinde Balkan Judo Şampiyonalarına katılma hakkı kazanan sarı kuşak sahibi Hüseyin, Bosna Hersek’te düzenlenen şampiyonada Yunan rakibini yenerek 3’üncü oldu ve bronz madalya aldı. Yurt dışından Şanlıurfa’ya minikler judo Balkan 3’üncüsü olarak dönen Müsri’yi, ailesi ve sevenleri tarafından sevinçle karşılandı. Yaşadığı mahallede zor şartlar altında hem okula giden hem de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sırrın Spor Salonunda judo eğitimleri almaya devam eden Hüseyin’in hedefi Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak.
Hüseyin’in küçük yaşlarda spora olan merakı, arkadaşlarının da dikkatini çekmesiyle judo sporuyla tanışan Hüseyin Müsri gününün okul ve derslerden kalan büyük bir bölümünü spor salonunda geçiriyor. Her gün düzenli olarak antrenmanlara katılan Hüseyin başarı merdivenlerini birer birer çıkarak ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak istediğini söyledi.
Antrenör Cuma Ciniviz ise Hüseyin’in judo sporuyla daha çok başarılara koşacağını ve önünün açık olduğunu belirterek hedefimiz Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonları çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.
Baba Mehmet Müsri ise oğlunun kendilerini gururlandırdığını, Hüseyin’in Avrupa hayali olduğunu ülkesini ve Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil etmek istediğini belirterek hayallerini gerçekleştirmesinde büyük emekleri olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
Anne Fatma Müsri ve Babaanne Zeliha Müsri de Hüseyin’in her fırsatta judo için spor salonuna gittiğini belirterek gururlandıklarını ve çok sevindiklerini ifade ettiler.
[gallery ids=',45532,45533,45534,45535,45536,45537']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hindistan'da savaş uçağı kayboldu

İran: Ateşkes talebinde bulunmadık, ABD ile müzakere etmeyeceğiz

Ukrayna, Karadeniz'de Rus birliklerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 120'ye yükseldi

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Siyonist-ABD'den İran'da sivillere saldırı: 17 şehit

Diyarbakır'da 2 ayrı trafik kazasında 20 kişi yaralandı

İşgal ordusundan, Lübnan'ın güney sakinlerine "boşaltın" yoksa "ölürsünüz" tehdidi

Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi denemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Rusya ve Ukrayna'dan yeni esir takası

Laricani: Binlerce ölü ve esirle sonuçlanacak ABD kara harekatını bekliyoruz

ABD'den Irak'taki vatandaşlarına ülkeyi terk edin çağrısı

Erakçi, İran'ın Nahçıvan'a füze fırlattığı iddialarını reddetti

Samsun'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Lübnan, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun faaliyetlerini yasaklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü

İstanbul’da darp edilen çocuk olayına ilişkin soruşturma başlatıldı

ABD petrolden sonra Venezuela'nın altınlarına da el koyuyor

Turistik Doğu Ekspresi kış sezonunu tamamladı

Son cemre toprağa düştü

Devrim Muhafızları: Amerikan F-15 savaş uçağını düşürdük

Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde silahlı kavga: 1 yaralı

Mersin'de binlerce tarihi eser ele geçirildi: 6 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim ile görüştü

Karanfil: Mukabele geleneğiyle Kur’an ile meşgul olmak kalplerimizi temizler

Konya’da duyulan patlama seslerine ilişkin Valilikten açıklama

Peygamber Sevdalıları, İzmir'de İran'a saldırılara karşı basın açıklaması yapacak

Gaziantepli vatandaşlar ceza yememek için kuyruk oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hindistan'da savaş uçağı kayboldu

İran: Ateşkes talebinde bulunmadık, ABD ile müzakere etmeyeceğiz

Ukrayna, Karadeniz'de Rus birliklerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 120'ye yükseldi

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Siyonist-ABD'den İran'da sivillere saldırı: 17 şehit

Diyarbakır'da 2 ayrı trafik kazasında 20 kişi yaralandı