• BIST 100

    10842,58%-1,25
  • DOLAR

    42,44% 0,18
  • EURO

    48,91% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5548,40% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9213,41% -0,25

Şanlıurfa’ya 8 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı

26 Mart 2021, Cuma 19:14
26 Mart 2021, Cuma 19:14
Şanlıurfa’ya 8 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’ya 8 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı

Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan Çevikkuvvet Köprülü Kavşağı törenle ulaşıma açıldı. Açılış törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti hükümeti süresince Şanlıurfa'ya 8 milyar TL üzerinde yatırım yapıldığını belirtti.



Köprüler, viyadükler ve bölünmüş yolların yapımı ile yatırımların devam edeceğini aktaran Bakan Karaismailoğlu, 2003 yılında Şanlıurfa'daki bölünmüş yol uzunluğu yalnızca 28 kilometre iken, AK Parti ile bu bölünmüş yol uzunluğunun 567 kilometreyi aştığını ifade etti. Karaismailoğlu, açıklamasının devamında, 'Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da bulunmaktan, duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Bildiğiniz gibi 7. AK Parti Olağan Büyük Kongresi'ni 24 Mart günü büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yolumuza hiç durmadan devam edeceğiz. Diyarbakır Devlet Yolu, Kuzeybatı Çevre Yolu ve Doğu Çevre yollarının kesiştiği noktada yer alan Çevik kuvvet Köprülü Kavşağı, günlük ortalama 20 bin 200'ün üzerinde aracın geçtiği önemli bir kesişme noktasıdır. Kavşağımızın hizmete açılmasıyla birlikte, şehir içi ve transit trafik birbirinden ayrılacaktır. Ulaşım daha güvenli, konforlu ve kesintisiz sağlanacaktır. Bu kavşak ile gelişen, büyüyen Şanlıurfa'nın karayolu trafiği rahat bir nefes alacaktır. Dur-kalk beklemeleri ortadan kalkacak ve Bu şekilde zamandan 31,6 milyon lira, akaryakıttan 1 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 32,6 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Kavşağımızla birlikte aynı zamanda, yıllık çevreye bırakılan egzoz gazı miktarı 439 ton azalacaktır. Hizmete açtığımız bu projemiz kapsamında, 4 bin 240 metre bitümlü sıcak kaplamalı tek yol ile birlikte, 2 bin 930 metre bölünmüş yol yapımı gerçekleşmiştir. Proje içinde aynı zamanda 911 metrelik 7 adet köprü yer almaktadır. 1 adet de 2x165 metre uzunluğunda kutu kesit altgeçit yer almaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2003 yılından beridir ülkemizde yaptığımız ulaştırma ve haberleşme yatırımlarına 1 trilyon lirayı aşkın harcama yaptık. Bu miktarın 670,2 milyar liralık kısmını karayollarımızı dünya standartlarına kavuşturmak için harcadık. Şanlıurfa'mızda da üstün nitelikli karayollarımız yaygınlaştırıldı, iyileştirildi. 2003 yılında Şanlıurfa'daki bölünmüş yol uzunluğu yalnızca 28 kilometre iken, hükümetlerimiz döneminde yaptığımız 567 kilometrelik yeni bölünmüş yollar ile bu kalitedeki yol uzunluğumuzu 20 katın üzerinde çıkardık. Şehrimizde bugün 595 kilometre bölünmüş yol bulunmaktadır' dedi.

'YATIRIMLAR İSTİKRARLA SÜRECEK'

Bakan Karaismailoğlu, yatırımların devam edeceğini belirterek, '1993-2002 yılları arasında Şanlıurfa'ya yapılan 1 milyar 225 milyon liralık karayolu yatırım miktarını, 2003-2021 yılları arasında altı kata yakın artırarak, 8 milyar TL'nin üzerine çıkardık. Şanlıurfa'da halen devam eden toplam 10 büyük karayolu projesi için 2 milyar liraya yakın kaynak ayrılmıştır. Arkadaşlar, hükümetlerimiz döneminde, ülkemizi hem dünya ile bağladık hem de şehirlerimiz arasındaki ulaşımı her modda güçlendirdik. Geçit germeyen dağları tünellerle, derin vadileri dev viyadüklerle geçtik. Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken ülkemizde güven ve istikrarı daim kılmak için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman, 'insanın en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' düsturu ile hareket edeceğiz. Arkadaşlar, bu duygular içinde, Çevik kuvvet Köprülü Kavşağının yapımında görev alan, yüklenicisinden mühendisine, işçisinden tedarikçisine kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyor, bu güzel eserin Şanlıurfamıza ve Türkiyemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hepinizi Saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun var olun' ifadelerini kullandı.

Açılış törenine, Bakan Karaismailoğlu'nun yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa milletvekilleri, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ile kurum kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Karaismailoğlu'nun Şanlıurfa temasları sürüyor.

Hatay'da oto galeri yangını: 2 ölü, 14 yaralı

BM: Batı Şeria’da artan şiddet Filistinli siviller için “Derinden endişe verici”

Mersin merkezli operasyonda 32 şüpheli tutuklandı

Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı

Siyonist çeteler Filistinlilerin evlerini ateşe verdi

Kahramanmaraş’ta silah ve mühimmat kaçakçılığı operasyonu

Malatya'da alacak-verecek tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 1 yaralı

İspanya'da kömür madeninde göçük: 3 işçi toprak altında kaldı

Sivas’taki maden göçüğünde arama kurtarma çalışmaları 5’inci günde devam ediyor

Bingöl Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından "Kasım Ayı Sahabe Ayı"  etkinliği düzenlendi

İşgal ordusu Gazze'nin doğusundaki bölgelerdeki binaların yıkımına yoğunlaştırdı

Nusaybin Kitap Fuarı'na yoğun ilgi

Diyarbakır'da okul yolunda ağır yaralanan öğrenci için veliler yolu kapattı

Lübnan: israilin ihlalleri sürüyor, uluslararası baskı şart

Eskişehir’de organize suç örgütüne operasyon: 31 gözaltı

AB’den “Askeri Schengen” dönemi

Pakistan'da fabrikada patlama: Ölü sayısı 18'e yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti'ne gitti

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 25 kişi hastanelere başvurdu

Şanlıurfa’da 8 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye geliyor

Yapıcıoğlu: Şiddet ve terör tamamen gündemden çıkmadıkça çözüm tam anlamıyla gerçekleşmiş olmayacak

Cizre Kitap Fuarı kapılarını açtı

Zelenskiy Ukraynalılara seslendi: Tarihimizin en zor anlarından biri yaşanıyor!

Avrupalı liderler ABD'nin Ukrayna planı için acil toplanma kararı aldı

Tinerle sobayı tutuşturmaya çalışırken alevlerin içerisinde kalan 2 kişi yaralandı

Fransa'yı karıştıran Rusya açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da oto galeri yangını: 2 ölü, 14 yaralı

BM: Batı Şeria’da artan şiddet Filistinli siviller için “Derinden endişe verici”

Mersin merkezli operasyonda 32 şüpheli tutuklandı

Sağlık Bakanlığı’nın 2026 Yılı Bütçe Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi

Antalya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Peru’da eski Başbakan Chavez hakkında yeniden gözaltı kararı

İzmir'de 13 düzensiz göçmen yakalandı