• BIST 100

    16650,05%2,42
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    51,83% -0,07
  • GRAM ALTIN

    7254,47% -3,21
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 5,74

Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi

22 Mart 2023, Çarşamba 16:20
22 Mart 2023, Çarşamba 16:20
Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte Ramazan Ayı dolayısıyla yapılan gıda ve hijyen paketi desteği faaliyetlerine katıldı. Başkan Fadıloğlu ile Kaymakam Duran, afetzedelerle sohbet ederek taleplerini dinledi.
Yaşanan deprem afetinin hemen ardından sık sık kırsal bölgede bulunan mahalleleri ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Karakesek Mahallesi’nde Ramazan Ayı münasebetiyle sahur ve iftar öğünleri için yapılan gıda desteğinin yanı sıra yapılan hijyen paketi desteği programına katıldılar. Bugüne kadar, barınma, ısınma, beslenme, hijyen gibi temel ihtiyaçların yanında birçok konuda verilen hizmetlere bir yenisini ekleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile Kaymakam Abdül Kadir Duran, seferber edilen imkanların arttırılarak devam edeceğini ifade ettiler.
İlk günden bu yana afetzedelerin her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. Çocuklarla ve yaşlılarla yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu ile Kaymakam Duran, ellerinden gelenin en iyisini yaparak; birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaraları hep birlikte saracaklarını vurguladılar.
“İhtiyaç hasıl olursa yine vatandaşımızın yanında olacağız”
Ziyaret sonunda açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Mübarek Ramazan Ayı’nı karşılıyoruz. Yarın itibariyle Ramazan ayı başlıyor. Deprem anından sonra Sayın Kaymakamımız ve Jandarma Komutanımız ile birlikte Karakesek Mahallemize ziyarete gelmiştik. İlk andan itibaren neler yapılabilir, bunun uğraşı içerisindeyiz. Tabii çok geniş bir coğrafyada hizmet verdiğimiz için hizmetleri kademeli olarak sağlıyoruz. İlk önce vatandaşımızın çadır ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. Şimdiki safhada sağ olsun Sayın Kaymakamımız konteyner konusunu yakından takip ediyor. Ramazan Ayı münasebetiyle Şehitkamil Belediyesi olarak her sene yapmış olduğumuz yardım paketlerini bu yıl hiçbir ayrım yapmadan depremden etkilenen tüm mahallelerimizde her haneye verecek şekilde bir organizasyon kurduk. Bugün sağ olsun Sayın Kaymakamımız, Jandarma Komutanımız ve Muhtarımız ile birlikte her eve gıda paketi, hijyen paketi aylık ihtiyaçları karşılayacak şekilde verildi. Ramazan Ayı’nın ortasında yeniden ihtiyaç hasıl olursa yine vatandaşımızın yanında olacağız. Allah, devletimize zeval vermesin. Milletimizin vermiş olduğu destekle bu hizmetleri devam ettireceğiz. Ramazan Ayı’nın bereketinden, feyzinden yararlanmayı da Rabbim nasip etsin” ifadelerini kullandı.
“Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz”
Ziyaret sonunda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Bugün, Belediye Başkanımızla birlikte Karakesek Mahallemize tekrar ziyarete gedik. Depremden bu yana mahallemize bu 4. gelişimiz. Öncelikle vatandaşlarımızın ilk etapta çadır ihtiyaçların, barınma ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştık. Şimdi bugün de Ramazan’ın başlamasıyla birlikte Başkanımızla birlikte mahalle sakinlerimiz ile sohbet ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız gıda paketleri, hijyen kolileri ayarladı. Bütün vatandaşlarımıza dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu konuda Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemiz, sahada enkaz kaldırma işlemlerini de devam ettiriyor. Şu anda bulunduğumuz mekandan gözlemlediğim kadarıyla en az 7 veya 8 kamyon enkaz yüklü bir şekilde molozların döküleceği alana taşıma işlemlerini yapıyor. Diğer taraftan da mahallemizin imarı için de enkazların kaldırılmasına gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah, konteyner getirip mahallemizde kurmaya başlayacağız. Daha sonraki süreçte de vatandaşlarımızın kalıcı konutlarını yapıp, kendilerine teslim edeceğiz. Ben mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle bütün vatandaşlarımızın Ramazan Ayı’nı yürekten kutluyorum. Rabbim, inşallah bu milleti bu ve benzeri musibetlerden korusun diye dua ediyorum. İnşallah Rabbim, bir daha böyle benzeri afetleri bizlere yaşatmasın” şeklinde konuştu.
“Yürekten teşekkür ediyorum”
Karakesek Mahalle Muhtarı İsrafil Erkaç ise, “Ben, öncelikle deprem gününden beri bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Mahallemizin her türlü sorunlarıyla ilgilenmeye gayret gösteriyorlar. Bugün de sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz tarafından Ramazan Ayı nedeniyle gıda paketleri vatandaşlarımıza dağıtıldı. Bu konuda Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Devletimiz yok diyorlar, işte sizlerin de gördüğü üzere devletimiz buradadır. Bunu bütün dünya görsün, devletimiz buradadır” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı’ndan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

İngiltere Başbakanı Starmer Çin'de

Gaziantep'te halk sağlığını hiçe sayan işletmeye 3 gün kapatma cezası

Nijerya’da protestolara polis müdahale etti: 3 ölü, 17 yaralı

Han Yunus'ta işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu

Batman Gazetesi 64. Yayın Yılını Kutluyor

AB'den İran'a yeni yaptırım kararı

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Van'da yoğun mesai

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden KKTC’ye Ramazan yardımı

HÜDA PAR'dan Bingöl'de zor zamanlar yaşayan hayvan sahiplerine  ziyaret

HÜDA PAR'dan Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan’a hayırlı olsun ziyareti

Çiftçi: Bağımlılık bir bataklıktır, ciddi halk sağlığı problemidir

45. İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı

Milletvekili Babacan'dan Avrupa Konseyi'nde Gazze vurgusu: Bu, sistematik bir zulüm politikasıdır

Gaziantep'te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

Fizyoterapist Çelik: Kış aylarında düzenli egzersiz hayati önem taşıyor

Batman'da Ocak ayında 272 gıda işletmesi denetlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Afyonkarahisar merkezli dolandırıcılık operasyonunda 17 şüpheli yakalandı

ABD: Ukrayna'da 1 haftalık ateşkes ilan edildi

Gaziantep'te servis minibüs devrildi: 10 yaralı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi Türkiye'ye geliyor

Açık Öğretim Okullarında 2’nci dönem kayıt ve sınav takvimi güncellendi

Siyonist işgalciler Gazze'de sivilleri hedef aldı: 2 şehit, çok sayıda yaralı

Portekiz’de Kristin Fırtınası nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti