• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi

22 Mart 2023, Çarşamba 16:20
22 Mart 2023, Çarşamba 16:20
Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şehitkamil’deki afetzedelere gıda ve hijyen paketi desteği verildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran ile birlikte Ramazan Ayı dolayısıyla yapılan gıda ve hijyen paketi desteği faaliyetlerine katıldı. Başkan Fadıloğlu ile Kaymakam Duran, afetzedelerle sohbet ederek taleplerini dinledi.
Yaşanan deprem afetinin hemen ardından sık sık kırsal bölgede bulunan mahalleleri ziyaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Karakesek Mahallesi’nde Ramazan Ayı münasebetiyle sahur ve iftar öğünleri için yapılan gıda desteğinin yanı sıra yapılan hijyen paketi desteği programına katıldılar. Bugüne kadar, barınma, ısınma, beslenme, hijyen gibi temel ihtiyaçların yanında birçok konuda verilen hizmetlere bir yenisini ekleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu ile Kaymakam Abdül Kadir Duran, seferber edilen imkanların arttırılarak devam edeceğini ifade ettiler.
İlk günden bu yana afetzedelerin her türlü maddi ve manevi ihtiyacını karşılamak için gece-gündüz çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu, yaraları hep birlikte saracaklarını söyledi. Çocuklarla ve yaşlılarla yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu ile Kaymakam Duran, ellerinden gelenin en iyisini yaparak; birlik, beraberlik ve dayanışmayla yaraları hep birlikte saracaklarını vurguladılar.
“İhtiyaç hasıl olursa yine vatandaşımızın yanında olacağız”
Ziyaret sonunda açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Mübarek Ramazan Ayı’nı karşılıyoruz. Yarın itibariyle Ramazan ayı başlıyor. Deprem anından sonra Sayın Kaymakamımız ve Jandarma Komutanımız ile birlikte Karakesek Mahallemize ziyarete gelmiştik. İlk andan itibaren neler yapılabilir, bunun uğraşı içerisindeyiz. Tabii çok geniş bir coğrafyada hizmet verdiğimiz için hizmetleri kademeli olarak sağlıyoruz. İlk önce vatandaşımızın çadır ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. Şimdiki safhada sağ olsun Sayın Kaymakamımız konteyner konusunu yakından takip ediyor. Ramazan Ayı münasebetiyle Şehitkamil Belediyesi olarak her sene yapmış olduğumuz yardım paketlerini bu yıl hiçbir ayrım yapmadan depremden etkilenen tüm mahallelerimizde her haneye verecek şekilde bir organizasyon kurduk. Bugün sağ olsun Sayın Kaymakamımız, Jandarma Komutanımız ve Muhtarımız ile birlikte her eve gıda paketi, hijyen paketi aylık ihtiyaçları karşılayacak şekilde verildi. Ramazan Ayı’nın ortasında yeniden ihtiyaç hasıl olursa yine vatandaşımızın yanında olacağız. Allah, devletimize zeval vermesin. Milletimizin vermiş olduğu destekle bu hizmetleri devam ettireceğiz. Ramazan Ayı’nın bereketinden, feyzinden yararlanmayı da Rabbim nasip etsin” ifadelerini kullandı.
“Bu konuda başkanımıza teşekkür ediyoruz”
Ziyaret sonunda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, “Bugün, Belediye Başkanımızla birlikte Karakesek Mahallemize tekrar ziyarete gedik. Depremden bu yana mahallemize bu 4. gelişimiz. Öncelikle vatandaşlarımızın ilk etapta çadır ihtiyaçların, barınma ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştık. Şimdi bugün de Ramazan’ın başlamasıyla birlikte Başkanımızla birlikte mahalle sakinlerimiz ile sohbet ettik. Sağ olsun Belediye Başkanımız gıda paketleri, hijyen kolileri ayarladı. Bütün vatandaşlarımıza dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu konuda Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediyemiz, sahada enkaz kaldırma işlemlerini de devam ettiriyor. Şu anda bulunduğumuz mekandan gözlemlediğim kadarıyla en az 7 veya 8 kamyon enkaz yüklü bir şekilde molozların döküleceği alana taşıma işlemlerini yapıyor. Diğer taraftan da mahallemizin imarı için de enkazların kaldırılmasına gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah, konteyner getirip mahallemizde kurmaya başlayacağız. Daha sonraki süreçte de vatandaşlarımızın kalıcı konutlarını yapıp, kendilerine teslim edeceğiz. Ben mübarek Ramazan Ayı münasebetiyle bütün vatandaşlarımızın Ramazan Ayı’nı yürekten kutluyorum. Rabbim, inşallah bu milleti bu ve benzeri musibetlerden korusun diye dua ediyorum. İnşallah Rabbim, bir daha böyle benzeri afetleri bizlere yaşatmasın” şeklinde konuştu.
“Yürekten teşekkür ediyorum”
Karakesek Mahalle Muhtarı İsrafil Erkaç ise, “Ben, öncelikle deprem gününden beri bizleri yalnız bırakmayan Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Mahallemizin her türlü sorunlarıyla ilgilenmeye gayret gösteriyorlar. Bugün de sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz tarafından Ramazan Ayı nedeniyle gıda paketleri vatandaşlarımıza dağıtıldı. Bu konuda Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Devletimiz yok diyorlar, işte sizlerin de gördüğü üzere devletimiz buradadır. Bunu bütün dünya görsün, devletimiz buradadır” ifadelerini kullandı.

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Sinop’ta kaçak avlanan 625 kalkan balığına el konuldu

Ağrı'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi

Siyonist işgalciler Gazze'de ateşkese uymuyor: 80 günde 969 ihlal

ABD’de iki helikopter havada çarpıştı

Ticaret Bakanlığı fahiş fiyat denetimlerini sürdürüyor

Avrupa'nın en aktif yanardağı Etna yeniden faaliyete geçti

Mardin'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Suriye'de yeni para birimi dönemi başladı 

Vali Atilla Toros, Mersin Uluslararası Limanı’nda incelemelerde bulundu

Mega gemilerin yeni rotası Mersin Limanı oldu

Mersin'de abart eksoz ve tehlikeli sürüşlere geçit verilmedi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Batman Çayı 4. Etap Islah Çalışmalarını inceledi

DMM, “THY uçağının misilleme endişesiyle Libya’ya inmekten vazgeçtiği” iddiaları yalanlandı

Cide-Bartın yolu heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı

Bingöl'de otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

Trump ve Putin'den Ukrayna görüşmesi

Muş’ta kar ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Umut Kervanı’ndan Van'da kar yağışında yolda kalan sürücülere sıcak ikram

Siyonist işgalin soykırım belgesi “Hind Rajab’ın Sesi” filmi Ankara’da izleyiciyle buluştu

Batman'da 51 gündür öksürük şikâyeti olan çocuk hasta Marmara Üniversitesi’ne sevk edildi

HAMAS temsilcilerinden Ebu Ali: Aksâ Tufanı yalnızca bir askeri hamle değil, ümmetin dirilişinin başlangıcıdır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor