• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Selin vurduğu Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oluyor

19 Mart 2023, Pazar 00:10
19 Mart 2023, Pazar 00:10
Selin vurduğu Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oluyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Selin vurduğu Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oluyor

Selde 16 kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa’da 4 gün aradan sonra yeniden sağanak yağış etkili olmaya başladı. Gece saatlerinde etkili olmaya başlayan sağanak yağış sonrası selin vurduğu bölgelerde inceleme çalışması yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Meteorolojinin uyarısıyla yeni sel riskine karşı tüm araç ve ekipleriyle teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

Akşam saat 19.30 sıralarında hafif şekilde başlayan yağmur, gök gürültüsüyle birlikte sağanak yağışa dönüştü. Meteoroloji gün içinde yağmurun yağacağını açıklarken AFAD da vatandaşları yaşanabilecek sel ve taşkınlar konusunda uyardı.
Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere yerel yönetimler de kentte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

'Tüm ekipler teyakkuz halinde'
Bölgede sürdürülen çalışmaları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Selin en yoğun yaşandığı bölgelerden biri burasıdır. Şimdi yine tedbirlerimizi alıyoruz. Yeniden bir yağış uyarısı aldık. Bu yağış uyarısına istinaden eksiklerimiz varsa onları tamamlamaya çalışıyoruz. Bu gece bütün araçlarımız teyakkuz halindeler. Yine bütün ekiplerimiz teyakkuz halindeler. Tabi bu sel şuana kadar Şanlıurfa’nın yaşadığı bir felaket değil, şu gördüğünüz Karakoyun Deresi, taşkın sular için yapılmış ama bu Karakoyun bugün taştı ve bu gördüğünüz sağdaki soldaki evler sular altında kaldı. Bazen soruyorlar. Biz tedbirimizi şehir için çok önceden aslında almaya gayret ettik. Bakın şu karşıda gördüğünüz evlerin hemen ön kısmında 3 tane evi belediye başkanı olur olmaz aldım, yıktım, park yaptım. Şimdi orada da 183 tane yapıyı aldım, boşalttım, kamulaştırdım ve orayı yol yapacağım. Dere kenarlarındaki yapılaşmayı aslında kaldırmak için ilk defa gayret bizim dönemimizde oldu. Tabii Urfa merkezde 3 tane önemli dere var, biri Cavsak, biri Sırrın, biri de Karakoyun’dur. Bunların içerisinde en büyük dere Karakoyun deresidir. Bunun taşmasıyla birlikte sağ ve soldaki evlerimiz ve onların bodrum katları sular altında kaldı. Burada enkaz birikintileri oluştu. Enkaz kaldırma çalışmaları 3 gündür devam. Enkaz kaldırma çalışmalarıyla birlikte evlerde temizlik çalışmaları yapıldı. Yarında aynı şekilde çalışmalar devam edecek. Bütün gayemiz çalışmalarımızı tamamlamak. Bir yandan da hasar tespit çalışmaları yapıyoruz. Ev ve araçlar için hasar tespit çalışmalarımızı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmalarımız sürüyor' dedi.

'İş yeri ve aracı sel sularına teslim oldu'
Selzede vatandaşlardan Mustafa Doğan, 'Sel suları bizi büyük bir maddi zarara uğrattı. İşyerim ve aracım sel sularına teslim oldu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Devlet büyüklerimizin bize el atmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Ağrı'da şarampole kayan kamyonetin imdadına ekipler yetişti

Endonezya da 16 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı getiriyor

Rusya’nın Harkov’a düzenlediği füze saldırısında en az 10 kişi öldü

81 yaşındaki terzi mesleğinin sırrını anlattı: Emek ve sabır

Kovancılar'da yetimler ve aileleri iftarda buluştu

İşgalciler Lübnan’da sivillerin kaldığı binayı bombaladı: 19 şehid

Ramaphosa’dan Trump’a tepki: Irkçı ve tamamen bilgisiz

Trump’tan İngiltere’ye “Artık onlara ihtiyacımız yok” tepkisi

TBMM’de bu hafta dış politika ve kanun teklifleri gündemde

Batman'da aracın altında sıkışan tilkiyi itfaiye ekipleri kurtardı

Tuzla’da narkotik operasyonunda 51 kilo skunk ele geçirildi

İran Dışişleri Sözcüsü Baki: Çok geç olmadan uyanın ve bu adaletsiz savaşa karşı çıkın

Hazro'da evi yanan aileye Umut Kervanı'ndan destek

Gaziantep’te tarihi eser operasyonunda bir kişi gözaltın alındı

Yunanistan'da 5.8 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji’den 5 il için “Sarı kodlu” uyarı

Ankara’da polis ve savcı kılığına giren dolandırıcılar yakalandı

Standart dışı plakalara denetimler başladı

Kadıköy’deki polis merkezi iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldı

Bitlis’e bu sezon yağan kar miktarı 8 metreyi buldu

İran’daki okul saldırısının savaş suçu olarak soruşturulması istendi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran kendisine saldıranlara güçlü karşılık verecek

Norveç’teki ABD Büyükelçiliği’nde patlama

Pezeşkiyan: Düşman sözlerimi yanlış anladı

Çin’den Orta Doğu için ateşkes çağrısı

İşgal rejiminden Beyrut’ta saldırı: 4 şehid, 10 yaralı

"Sessiz çatlama" iş hayatında görünmeyen iç kopuşa işaret ediyor

İran, ABD'li askerlerin esir aldığını duyurdu

Batı Şeria’da işgalci siyonistlerin saldırısında 2 Filistinli şehid oldu

İran’dan savaş mesajı: 6 ay yoğun çatışmayı sürdürebiliriz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ağrı'da şarampole kayan kamyonetin imdadına ekipler yetişti

Endonezya da 16 yaş altı çocuklara sosyal medya yasağı getiriyor

Rusya’nın Harkov’a düzenlediği füze saldırısında en az 10 kişi öldü

81 yaşındaki terzi mesleğinin sırrını anlattı: Emek ve sabır

Kovancılar'da yetimler ve aileleri iftarda buluştu

İşgalciler Lübnan’da sivillerin kaldığı binayı bombaladı: 19 şehid

Ramaphosa’dan Trump’a tepki: Irkçı ve tamamen bilgisiz