• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
18 Mayıs 2020, Pazartesi 11:52
Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sesli mobil chat uygulaması Türkiye pazarına girdi

Bu tablo karşısında harekete geçen mobil çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına adım attı.

Koronavirüs salgını kapsamında alınan sosyal izolasyon önlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca insanın evlere kapanmasına neden oldu. Sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak isteyenler ise sanal ortamlara yöneldi. Yapılan araştırmalar salgın sürecinde dünya genelindeki online kullanıcı sayısının 3.5 milyara, sosyal medya hesabı sayısının ise 7.7 milyara ulaştığını ortaya koydu. Türkiye’deki bu potansiyel karşısında genç kullanıcıların sosyalleşme ihtiyaçlarına yanıt vermek sosyal etkileşimi artırmak için harekete geçen çevrimiçi sesli chat uygulaması Hello, Türkiye pazarına giriş yaptı. Uygulama, sunduğu iki dakikalık online telefon görüşmesi ile kullanıcıların Türkiye ve dünyadan binlerce yeni insanla tanışmasına ve sosyalleşmesine imkan sağlıyor.

“Bir ‘merhaba’ pek çok şeyi değiştirebilir”

Bugüne kadar aracı olduğu 500 milyon görüşme ve aylık 250 bin kullanıcısıyla insanların tek bir dokunuşla dünyanın pek çok yerinden yeni insanlarla tanışmasını sağlayan söz konusu sesli chat uygulaması, artık Türkiye’deki kullanıcılara da erişim imkanı sunuyor. Konum ve hedef ülke seçiminin ardından tek tıkla Türkiye’den ve dünyadan rastgele kullanıcılarla 2 dakikalık bir sesli görüşme ile iletişimin başladığı uygulamada, görüşülen kişiyi arkadaş olarak ekleme ve mesajlaşma seçenekleri de bulunuyor.

Yalnızca merhaba diyerek başlatılan bir konuşmanın arkadaşlık, kariyer veya duygusal ilişkiler gibi pek çok alanda fırsat sağlayabileceğini belirten Hello CEO’su Arian Kastrati, “Bir merhabanın pek çok şeyi değiştirebileceğine olan inancımızla çıktığımız bu yolda, kiminle ve hangi konularda konuşacağınızı bilmediğiniz ve konuşmanın seyrine göre pek çok konuda yeni ilişkiler inşa edebileceğiniz bir macera sunmayı hedefledik. Böylece özellike sosyal anlamda zorlu bir süreç olan pandemi döneminde insanların sanal ortamlarda da olsa sosyalleşerek eğlenmesine ve yeni insanlar keşfederek yararlı ilişkileri kurabilmesine katkı sağlamak istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

“Türkiye’deki hedef 20 kat büyüme”

Gerek Türk toplumunun iletişimdeki dışa dönük tavrının gerekse genç kullanıcı yoğunluğunun Türkiye’yi yatırımcılar için ciddi bir potansiyel olarak konumlandırdığını ifade eden Arian Katrati, Türkiye’deki yatırımlarına ilişkin olarak ”Türkiye, sıcakkanlı ve yeni insanlarla tanışarak diyalog bulunmayı seven bir toplum yapısına sahip. Hem toplumun karakteristiği hem de başta gençler olmak üzere sosyalleşmeye yönelik dijital medya kullanımının yoğunluğu, Türkiye’nin potansiyelini ortaya koyuyor. Bizler de 2016 yılında ilk adımlarımızıpazarda önemli bir ivme kazandık ve beklentimiz ikinci çeyrekte 20 katın üzerinde büyüme yaşayacağımız yönünde’’ dedi.

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Hatay’da 21 bin 560 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Bulgaristan’da hükümetin bütçe tasarısına karşı binlerce kişi sokağa indi

İşgalciler Tubas'ta 119 Filistinliyi alıkoydu, 25 kişiyi yaraladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'ya gidiyor

Ağrı’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Interpol'ün yeni başkanı belli oldu

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 75'e yükseldi, onlarca kişi kayıp

Çorum'da zincirleme kaza: 5 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı