• BIST 100

    15255,15%0,89
  • DOLAR

    43,28% 0,22
  • EURO

    50,22% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6416,87% 0,36
  • Ç. ALTIN

    10346,92% 0,00

Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi

29 Mart 2021, Pazartesi 08:44
29 Mart 2021, Pazartesi 08:44
Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Seyahat edecekler dikkat! Koronvirüs kuralları güncellendi

Tabloda Türkiye’den başta ABD, İngiltere ve Çin olmak üzere toplam 159 ülkeye gidecek yolcular için ise ek kurallar getirildi.

Konuyla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, 'Ülkemizden yurtdışına seyahat edecek yolcuların ve ülkemize yurtdışından giriş yapacak yolcuların, Covid-19 tedbirleri kapsamında uymaları gereken kurallar ve şartlarla ilgili; Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan Ülkelere Giriş Tablosu yayımlandı' denildi.

4 ÜLKE İÇİN EV KARANTİNASI ŞARTI

İngiltere, Brezilya, Güney Afrika ve Danimarka'da salgın önlemleri kapsamında Türkiye’ye direkt uçuşlar yapılamıyor. Ancak bahsi geçen ülkelerde bulunmuş yolcuların Türkiye’ye uçuşu bulunan farklı bir ülke üzerinden giriş yaparlarsa son 72 saat içerisinde alınmış negatif PCR testinin yanı sıra, 14 günlük ev karantinasında kalma zorunluluğu bulunuyor. Diğer ülkelerden Türkiye'ye gelen yolcular ise ibraz ettikleri negatif PCR testiyle yurda giriş yapabilecek.

90 GÜN İÇİNDE İYİLEŞTİĞİNE DAİR BELGE SUNULUCAK

Türkiye'den ABD'ye gidecek yolcular ise corona virüs önlemleri kapsamında bir dizi ek önlemler getirdi. Buna göre, 2 yaş ve üstü kişilerin uçuştan önceki 3 takvim günü içinde corona virüs testi yaptırma ve negatif sonuçlarını yazılı olarak uçuş öncesinde ilgili havayolları yetkililerine ibraz etme zorunluluğu bulunuyor. Daha önce virüse yakalanmış olan kişilerin ise uçuştan önceki 90 gün içinde corona virüsten iyileştiklerine dair belgeyi sunmaları gerekiyor.

ALMANYA'YA GİRİŞTE 3 TEST İBRAZ ETMEK GEREKİYOR

Türkiye'den turist vizesiyle ülkeye girişlerine izin vermeyen Almanya, sadece önemli bir rolde hizmet eden veya seyahatlerine acil bir ihtiyaçları olan yolcular girişlerine izin veriyor. Yolcular ülkeye girişten 48 saat önce yaptırılmış negatif PCR, RT-LAMP ve TMA test sonucu ibrazı zorunluluğu bulunuyor. Bu arada diğer Avrupa ülkeleri de Türkiye'den turist vizesiyle yolcu kabul etmiyor.

ÇİN, NÜKLEİK ASİT TESTİ İSTİYOR

Corona virüs salgınının başladığı ülke olan Çin ise yurtdışından ülkeye yolcuların sıkı denetimden geçirmek için önlemleri arttırdı. Buna göre Çin'e gitmek isteyen yolcular uçuştan önceki 3 gün içerisinde yurtdışındaki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarının uygun gördüğü kurumlarda nükleik asit testi yaptırma zorunluluğu getirdi.

Çinli vatandaşların ise 'WeChat' isimli uygulama üzerinden gerekli onayı almaları, yabancı yolcuların ise uçuş öncesinde bir sağlık durumu beyannamesi almak için negatif test sonuçlarıyla birlikte bulundukları ülkelerdeki Çin Halk Cumhuriyeti misyonlarına başvurmaları zorunluluğu bulunuyor. Yolcular ayrıca uçuştan önceki 48 saat içerisinde nükleik asit testinin yanı sıra IgM antikor testi (serum IgM antibody test) yaptırmaları isteniyor.

Yolcular ülkeye girişte ve dönüşte Çin Halk Cumhuriyeti makamlarınca gösterilen otellerde, kendi bütçeleriyle 7 günü Çin yerel makamları tarafından belirlenen pandemi otelleri/merkezlerinde; 7 günü tercihen 5’inci günde yapılan testin negatif çıkması halinde ev karantinası olacak şekilde, 14 gün zorunlu karantinaya giriyor. Karantina süresi sonunda PCR Testi tekrarlanıyor. Yolcular, Çin’e varışları akabinde en az 3 nükleik asit testine tabi tutulurken, yolcular karantinaya ilaveten 7 gün daha tıbbi müşahedede tutuluyor.

Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ihracat 112 milyar doları aştı

İstanbul merkezli 5 ilde tefecilik operasyonu: 9 gözaltı

Konya'da "Mirâciye" 100 yıl sonra Mevlânâ Türbesi’nde yeniden yankılandı

Muş’ta silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı

Yarıyıl tatili için ders zili son kez çaldı

Brent petrol 63,04 dolardan işlem görüyor

Benzine gelen zam tabelalara yansıdı

Ensarullah lideri el-Husi: Somali'deki siyonist varlık hedefimizde

Palandöken: Tatilde yola çıkacaklar kış şartlarını mutlaka hesaba katmalı

Guterres'ten Gazze için acil çağrı: Enkaz kaldıracak ekipman şart

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Ankara’da sosyal medya dolandırıcılığında 19 şüpheli yakalandı

Gram altın bu hafta yatırımcısına yüzde 2,5 kazanç sağladı

15 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 155 gözaltı, 50 tutuklama

Soğuk ve kar geri geliyor

Axios: ABD ve israil, İran'a saldırıyı erteledi

Trump: Gazze'de "Barış Kurulu" kuruldu

Usame Hamdan: İşgal ateşkesi sabote ediyor, çifte suikast bunun kanıtı

HAMAS: Direniş komutanlarına yönelik suikast ateşkese meydan okumadır

Gazze'de çifte suikast: Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri komutanları şehit edildi

Ateşkes yalanı: Siyonist rejim Gazze'de 11 Filistinliyi şehit etti

Ordu’da bazı ilçelerde eğitime kar tatili

16 mülki idare amirinin terfi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Miraç, secdelerle Allah'a yükselişin ve kulluğun zirvesidir

Erbil uçuşlarının durdurulduğu iddialarına THY’den açıklama

ABD yeni Grönland hamlesini duyurdu

Mardin’de aynı aileye ait 4 iş yerine silahlı saldırı

Kamerun'da silahlı saldırı: 14 sivil öldürüldü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz KKTC’de temaslarda bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Orta-yüksek ve yüksek teknolojili ihracat 112 milyar doları aştı

İstanbul merkezli 5 ilde tefecilik operasyonu: 9 gözaltı

Konya'da "Mirâciye" 100 yıl sonra Mevlânâ Türbesi’nde yeniden yankılandı

Muş’ta silah operasyonu: 4 şüpheli gözaltına alındı

Yarıyıl tatili için ders zili son kez çaldı

Brent petrol 63,04 dolardan işlem görüyor

Benzine gelen zam tabelalara yansıdı