• BIST 100

    10080,30%1,33
  • DOLAR

    39,82% 0,04
  • EURO

    46,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    4278,83% 1,21
  • Ç. ALTIN

    6852,92% 3,13

Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı

25 Mayıs 2023, Perşembe 05:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sigortacılıkta yapılan hatalar anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Nart Sigorta iş birliğinde, “Sigortacılıkta Yapılan Hatalar, Sanayi Risklerinin Yönetimi ve Reasürans Dünyasındaki Gelişmeler” Konulu webinar toplantısı gerçekleştirildi.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Nart Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcısı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Kaan Acun, Nart Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Eda Okur Güner ve bölgedeki meslek odalarının üyelerinin katıldığı toplantıda, farklı rizikolardaki hasar senaryolarına, kurumsal ve teknik önlemler ile risk yönetimine dikkat çekilerek yapılacak çalışmalar ele alındı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, deprem sonrasında yaşanan sorunlarla ilgili SDDK olarak, gerek depremle ilgili, gerekse sigorta sektörünün büyütülmesiyle alakalı; sigortayı odağına alan, depremden çıkartılan dersleri ortaya koyan bir yol haritasını hazırlayıp raporlayarak ilgili mercilere sunacaklarını ifade ederek, “Sigorta konusu Türkiye ekonomisi için, finansal sürdürülebilirlik, tasarruf, fon için ve iş insanlarının yatırımlarının korunması için stratejik bir sektör olarak görülmeli, bu noktada gereken her türlü destek verilmeli ve sigorta oranı artırılmalıdır. Bu konuda sanayi odalarımız ve ticaret odalarımızla iş birliği içerisinde hareket ederek, şuur oluşturmaya ve elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de yaptığı konuşmasında, bölgede yaşanan depremin yaralarını hep birlikte sarmaya devam ettiklerini belirterek, “Maalesef bölge sanayimiz yaşanan depremden büyük hasar aldı. Depremden zarar gören firmaların zararının karşılanması konusunda sorunlar da yaşadık. Poliçe yapılırken risk analizlerinin doğru yapılmaması ve poliçede yer alan klozların eksik ve teminat miktarlarının düşük tutulması gibi sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bu noktada öncelikle yapıcı ve pozitif bir yaklaşımın olması gerekiyor. 11 il için depremin etkisinin üzerinde bir risk algısıyla yaklaşılmaması ve buna bağlı olarak maliyetlerin yüksek tutulmamasını istiyoruz. İşletme sahipleri olarak da öncelikle sigortalılık oranını artırmalı ve sigorta yaptırırken poliçe oluşumunu, klozların işletmemize uygunluğunu, teminat bedellerinin oluşabilecek bir hasarı karşılayıp karşılayamayacağını tam olarak göz önünde bulundurmalıyız” dedi.
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, depremden etkilenen illerdeki firmaların yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, “Yaşadığımız bu zorlu süreçte sigorta sektörünün bir sisteme oturtulması gerekiyor. Sigorta şirketleri poliçe yaparken oluşumdışında olan kısımları da önceden söylemeli. Hasar olduktan sonra oluşum dışı konuları öğrenmenin bir faydası yok ve bu büyük mağduriyetlere sebep olabiliyor. Bir de sigorta şirketleri sektör ve firma farkı yapmadan sigorta yapmalılar. Maliyetler de maalesef çok yüksek” diye konuştu.
Toplantıda daha sonra, SEDDK Başkan Yardımcısı Dilek Sakallıoğlu, Milli Reasürans Genel Müdür Yardımcısı Vehbi Kaan Acun, Nart Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Eda Okur Güner de katılımcılara; sigorta ve reasürans dinamiklerini algılamak ve anlamak, gelecekteki doğal afetlere ve sanayi tesislerimizde doğacak olumsuzluklara dünden daha hazırlıklı olmak konularında bilgi vererek, görüş ve önerilerini paylaştı.
Düzenlenen toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Şanlıurfa'da gıda denetimi: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi: Birçok ilçe saatlerce elektriksiz kalacak!

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Emeklilerin projelere ulaşımı ücretsiz olmalı

Keçeciliğin son nefesi: Asırlık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda trafik kazası: 2 yaralı

Hububat alım ödemeleri başladı

Buğday hasadı devam ediyor: Çiftçi memnun

HÜDA PAR'dan orman yangınları mesajı: Ciğerlerimiz yanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır

İzmir'de çıkan yangın sanayiye sıçradı: Onlarca araç hurdaya döndü

Malatya'da şifa arayanlar dağları gezerek kantaron topluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!