• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,55% 0,37
  • GRAM ALTIN

    5743,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

24 Ocak 2023, Salı 14:30
24 Ocak 2023, Salı 14:30
Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

Şırnak’ta, 2023 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşti.
Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda; il genelinde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2022 yılında yapımı tamamlanan, halen yapımı süren ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.
Kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde 2023 Ocak ayı itibariyle 338 proje üzerinde çalışmalar yapıldığı, söz konusu projelere 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldığı,1 milyar 683 milyon 16 bin TL harcama yapıldığını, projelerin dönem nakdi gerçekleşmeleri yüzde 34 olduğu, 338 projeden 171’nin tamamlandığını, 96 projenin devam ettiğini, 39 projenin ihale aşamasında olduğunu, 26 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamadığını ifade etti.
Yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde olmadığını bildiren Vali Hacıbektaşoğlu, 2022 yılı yatırımları fiziki gerçekleşmeler açısından istenilen seviyede olmasa da kabul edilebilir seviyede olduğunu belirterek, ilimizde yatırımların zor şartlara rağmen ve şuan bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı duraksayan çalışmaların mevsimin müsait olmaya başlamasından itibaren kurum ve kuruluşlar tarafından hızlandırılması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi ve başlanamayan projelerin hızla hayata geçirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmeleri konusunda ilgililere talimat verdiğini belirtti.
Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Hacıbektaşoğlu, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.
Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'İnşallah 2023 yılı içerisinde Siirt İl Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi tamamlanmış olacak. Siirt’te Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde çok muntazam bir proje tamamlanarak, bütün Siirtli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Yine Siirt Arkeoloji Müzesi de 2023 yılında planlandığı gibi eski valilik binasında tamamlanıp Siirt’in hizmetine girmiş olacak. Bu yatırımlar şehrimizin kültür, sanat ve turizm yaşamına çok önemli bir katma değer katacaktır. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında mevcut yatırımlar artarak devam edecektir. Bu sene çok daha fazla yatırımın tamamlandığını ve devreye alındığını hep beraber göreceğiz. Bu yatırımların gerçekleşmesinde bizlere her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekilimize, il başkanımıza, genel müdürlüklerimize, bölge müdürlüklerimize ve il müdürlüklerimize, yerel yönetimlerimize, işçisinden mühendisine kadar emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim' dedi.
Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
[gallery ids=',81687,81688']

"Mevasi katliamı güvenli bölgede işlendi": Sivil savunmadan uluslararası topluma sert uyarı

Gazze'de sivillerin çadırlarına siyonist saldırı: Aynı aileden 6 şehit, 32 yaralı

Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi

Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı

Batman’da otomobil refüje çarptı: 1 Yaralı

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu’nda çalışmalar sürüyor

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Mevasi katliamı güvenli bölgede işlendi": Sivil savunmadan uluslararası topluma sert uyarı

Gazze'de sivillerin çadırlarına siyonist saldırı: Aynı aileden 6 şehit, 32 yaralı

Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor