• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

24 Ocak 2023, Salı 14:30
24 Ocak 2023, Salı 14:30
Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

Şırnak’ta, 2023 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşti.
Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda; il genelinde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2022 yılında yapımı tamamlanan, halen yapımı süren ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.
Kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde 2023 Ocak ayı itibariyle 338 proje üzerinde çalışmalar yapıldığı, söz konusu projelere 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldığı,1 milyar 683 milyon 16 bin TL harcama yapıldığını, projelerin dönem nakdi gerçekleşmeleri yüzde 34 olduğu, 338 projeden 171’nin tamamlandığını, 96 projenin devam ettiğini, 39 projenin ihale aşamasında olduğunu, 26 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamadığını ifade etti.
Yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde olmadığını bildiren Vali Hacıbektaşoğlu, 2022 yılı yatırımları fiziki gerçekleşmeler açısından istenilen seviyede olmasa da kabul edilebilir seviyede olduğunu belirterek, ilimizde yatırımların zor şartlara rağmen ve şuan bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı duraksayan çalışmaların mevsimin müsait olmaya başlamasından itibaren kurum ve kuruluşlar tarafından hızlandırılması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi ve başlanamayan projelerin hızla hayata geçirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmeleri konusunda ilgililere talimat verdiğini belirtti.
Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Hacıbektaşoğlu, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.
Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'İnşallah 2023 yılı içerisinde Siirt İl Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi tamamlanmış olacak. Siirt’te Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde çok muntazam bir proje tamamlanarak, bütün Siirtli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Yine Siirt Arkeoloji Müzesi de 2023 yılında planlandığı gibi eski valilik binasında tamamlanıp Siirt’in hizmetine girmiş olacak. Bu yatırımlar şehrimizin kültür, sanat ve turizm yaşamına çok önemli bir katma değer katacaktır. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında mevcut yatırımlar artarak devam edecektir. Bu sene çok daha fazla yatırımın tamamlandığını ve devreye alındığını hep beraber göreceğiz. Bu yatırımların gerçekleşmesinde bizlere her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekilimize, il başkanımıza, genel müdürlüklerimize, bölge müdürlüklerimize ve il müdürlüklerimize, yerel yönetimlerimize, işçisinden mühendisine kadar emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim' dedi.
Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
[gallery ids=',81687,81688']

Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Japonya ve Çin'e ait savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Tıbbi kriz derinleşiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

Gaziantep'te suç örgütüne şafak operasyonu: 5 gözaltı

Gazze'de can kaybı 70 bin 360'a yükseldi

Mersin’de yağışlı hava etkili oluyor

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

12 bin yıllık miras "Iza Buğdayı" yeniden üretilmeye başlandı

Gazze'de mezarlıkta yaşam: Yerinden edilen aileler barınacak yer bulamıyor

Büyükçekmece Adliyesi soygununa yönelik operasyon: 10 gözaltı

Sudan Savaşı'nın karmaşıklıkları ve çözüm yolları "Hartum Forumu" ile ele alındı

Spot doğal gaz piyasasında referans fiyat 14 bin 550 lira oldu

Mısır: Gazze’yi Filistinliler yönetecek

Gazze’de Baptist Hastanesi’ndeki geçici mezarlıktan naaşlar resmi mezarlıklara taşınıyor

Battalgazi Belediyesinden haftalık yoğun çalışma mesaisi

50 bin nüfuslu Çermik’te trafik çilesi büyüyor

Macaristan Başbakanı Orban Türkiye'ye gelecek

Bakan Fidan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

İşgal rejimi, ateşkese rağmen yıkımlarını yoğunlaştırdı

Gaziantep zincirleme kaza: 3 tır yandı

Niğde'de iki ayrı kazada 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı

Endonezya'da aşırı yağışların tetiklediği felaketlerde can kaybı 900'ü geçti

İşgal zindanların çocuk esirlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

Kızıltepe siyasi, kanaat önderleri ve STK temsilcileri: Artan olaylarla birlikte maneviyattan ve örften uzaklaşır olduk

Havalimanlarına kuş ve dron tehdidine karşı "Savuran" güvenlik sistemi

Yüreğir ve Sarıçam’da uyuşturucu operasyonu

İşten çıkarılan işçilerden HÜDA PAR Milletvekili Dinç'e ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mısır'da yapılan COP24'te Kahire Deklarasyonu kabul edildi

Saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriyeli mevkidaşı ile görüştü

Japonya ve Çin'e ait savaş uçakları havada karşı karşıya geldi

Gazze Sağlık Bakanlığı: Tıbbi kriz derinleşiyor

Suriye'nin başkenti Şam'da patlama meydana geldi

Gaziantep'te suç örgütüne şafak operasyonu: 5 gözaltı