• BIST 100

    16193,11%0,89
  • DOLAR

    44,35% 0,05
  • EURO

    51,43% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6515,44% 2,19
  • Ç. ALTIN

    10952,68% 1,76

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

24 Ocak 2023, Salı 14:30
24 Ocak 2023, Salı 14:30
Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt’te 338 projeye 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldı

Şırnak’ta, 2023 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşti.
Vali Hacıbektaşoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda; il genelinde yürütülen yatırımlar ele alınarak, 2022 yılında yapımı tamamlanan, halen yapımı süren ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan yatırım ve projeler ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldı.
Kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde 2023 Ocak ayı itibariyle 338 proje üzerinde çalışmalar yapıldığı, söz konusu projelere 2 milyar 606 milyon 62 bin TL ödenek ayrıldığı,1 milyar 683 milyon 16 bin TL harcama yapıldığını, projelerin dönem nakdi gerçekleşmeleri yüzde 34 olduğu, 338 projeden 171’nin tamamlandığını, 96 projenin devam ettiğini, 39 projenin ihale aşamasında olduğunu, 26 projeye de çeşitli nedenlerden dolayı henüz başlanamadığını ifade etti.
Yatırımların gerçekleşme seviyeleri istenilen düzeyde olmadığını bildiren Vali Hacıbektaşoğlu, 2022 yılı yatırımları fiziki gerçekleşmeler açısından istenilen seviyede olmasa da kabul edilebilir seviyede olduğunu belirterek, ilimizde yatırımların zor şartlara rağmen ve şuan bulunduğumuz kış mevsiminden dolayı duraksayan çalışmaların mevsimin müsait olmaya başlamasından itibaren kurum ve kuruluşlar tarafından hızlandırılması için gereken her türlü çabanın gösterilmesi ve başlanamayan projelerin hızla hayata geçirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmeleri konusunda ilgililere talimat verdiğini belirtti.
Toplantıda daha sonra yatırımcı kuruluş müdürlerine tek tek söz veren Vali Hacıbektaşoğlu, koordinasyonu gerektiren hususların not alınmasını istedi.
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yatırımcı kurumların çalışmaları ve projeleri hakkında yaptıkları sunumlar ile devam etti.
Toplantı sonunda genel bir değerlendirme yapan Vali Hacıbektaşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'İnşallah 2023 yılı içerisinde Siirt İl Halk Kütüphanesi ve Kültür Merkezi tamamlanmış olacak. Siirt’te Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde çok muntazam bir proje tamamlanarak, bütün Siirtli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak. Yine Siirt Arkeoloji Müzesi de 2023 yılında planlandığı gibi eski valilik binasında tamamlanıp Siirt’in hizmetine girmiş olacak. Bu yatırımlar şehrimizin kültür, sanat ve turizm yaşamına çok önemli bir katma değer katacaktır. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılında mevcut yatırımlar artarak devam edecektir. Bu sene çok daha fazla yatırımın tamamlandığını ve devreye alındığını hep beraber göreceğiz. Bu yatırımların gerçekleşmesinde bizlere her zaman destek veren başta Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekilimize, il başkanımıza, genel müdürlüklerimize, bölge müdürlüklerimize ve il müdürlüklerimize, yerel yönetimlerimize, işçisinden mühendisine kadar emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederim' dedi.
Siirt Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakamlar, Bölge Müdürleri, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların İl Müdürleri ve bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
[gallery ids=',81687,81688']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İçişleri Bakanı Ağrı’da

ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor

Mardin’de karton yüklü tır devrildi

Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı

Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı

Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı

Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu

Uluslararası ayakkabı fuarı 74'üncü kez kapıları açtı

Bakan Fidan, Suriye, Katar ve Özbekistanlı mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Çiftçi: Nevruz etkinlikleri kapsamında 209 kişi gözaltına alındı

Ulusal Pediatri Kış Kongresi Bursa’da gerçekleştirilecek

Rusya-İran hattına saldırı: Siyonist rejim stratejik tedarik yolunu bombaladı

Mardin’de otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybetti

"Hesap ve IBAN Bilgisi Paylaşma Suçtur" seminerleri sürüyor

Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği

Kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı

Bingöl'de okulda 'Kar spreyi' paniği: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı

İzmir Serbest Bölgesi’ndeki rüşvet soruşturmasında 34 sanık hakkında dava

Gazze'de şehit sayısı 72 bin 265'e yükseldi

Ramazan sonrası düzenli beslenme alışkanlığını kazanmak için izlenmesi gereken yol

Bingöl’de kuzuların anneleriyle buluşma anı kalpleri ısıttı

Bakan Göktaş: Gençlere 10 milyar 734 milyon lira kredi desteği sağladık

Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir

TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı

“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip

Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması

Batman'da sera üretimine nem uyarısı

Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü

Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan

İngiltere’de 300 gencin evinde sosyal medya yasakları ve zaman sınırlaması test ediliyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İçişleri Bakanı Ağrı’da

ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor

Mardin’de karton yüklü tır devrildi

Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı

Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı

Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı

Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu