• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

31 Mart 2023, Cuma 11:50
31 Mart 2023, Cuma 11:50
Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

Siirt genelinde her türlü açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi ve miting gibi etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Mart’tan itibaren şehirde 15 gün süreyle basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma ve benzeri faaliyetlere yasak getirildiği belirtildi.
Açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonları ve ülkede son zamanlarda meydana gelen terör eylemleri göz önünde bulundurularak önlem alındığı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumlarının gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere; her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçları ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron, paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür gibi dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin ayrıca kanunsuz bir şekilde yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliğe katılmak üzere toplu veya münferit bir şekilde ilimize gelecek olan araç ve şahısların il sınırlarına girişlerinin; kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğini, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile açık alanlarda yukarıda anlatılan konular çerçevesinde yapılabilecek her türlü eylem, il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince 31 Mart 2023 günü saat 00.01’den 14 Nisan 2023 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır' denildi.

DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı

Zelenskiy: Donbas konusunda hemfikir değiliz

Kayseri’de 15 arama kaydı ve 22 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı