• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,70% 0,20
  • EURO

    52,24% -0,33
  • GRAM ALTIN

    6784,65% -0,40
  • Ç. ALTIN

    10958,40% 0,00

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

31 Mart 2023, Cuma 11:50
31 Mart 2023, Cuma 11:50
Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

Siirt genelinde her türlü açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi ve miting gibi etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Mart’tan itibaren şehirde 15 gün süreyle basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma ve benzeri faaliyetlere yasak getirildiği belirtildi.
Açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonları ve ülkede son zamanlarda meydana gelen terör eylemleri göz önünde bulundurularak önlem alındığı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumlarının gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere; her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçları ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron, paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür gibi dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin ayrıca kanunsuz bir şekilde yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliğe katılmak üzere toplu veya münferit bir şekilde ilimize gelecek olan araç ve şahısların il sınırlarına girişlerinin; kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğini, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile açık alanlarda yukarıda anlatılan konular çerçevesinde yapılabilecek her türlü eylem, il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince 31 Mart 2023 günü saat 00.01’den 14 Nisan 2023 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır' denildi.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze için umut yolculuğu: "Küresel Direniş Filosu" yola çıktı

Müzakerelerle ilgili ABD ve Pakistanlı yetkililerle telefon diplomasisi

Uyuşmazlıkların yarısından fazlası arabuluculukla çözüldü

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi

Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı

Netanyahu Mossad başkanını değiştirdi

Macaristan'da genel seçimi Magyar önde götürüyor

Van'da kafes avcılığı yapan kişiye 86 bin lira ceza kesildi

Trump'ın tehdidine Kalibaf'tan yanıt: Savaşırsanız, savaşırız

Batman’da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Müzakerelerden sonuç çıkmadı: Gözler Hürmüz Boğazı'nda

CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)

Nijerya'da pazar yerine hava saldırısı: 56 ölü, 14 yaralı

TŞOF heyetinin ziyaretinde trafik güvenliği ve APP plakalar ele alındı

Batman'da on binlerin katıldığı Mevlid-i Nebi programı için teşekkür mesajı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Lufthansa'da yeni grev dalgası: Yüzlerce uçuş iptal

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti

Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor

HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede

İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için umut yolculuğu: "Küresel Direniş Filosu" yola çıktı

Müzakerelerle ilgili ABD ve Pakistanlı yetkililerle telefon diplomasisi

Uyuşmazlıkların yarısından fazlası arabuluculukla çözüldü

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı