• BIST 100

    15681,45%0,89
  • DOLAR

    43,28% 0,07
  • EURO

    50,80% 0,79
  • GRAM ALTIN

    6576,88% 1,25
  • Ç. ALTIN

    10647,16% 1,18

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

31 Mart 2023, Cuma 11:50
31 Mart 2023, Cuma 11:50
Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Siirt’te toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

Siirt genelinde her türlü açık alan toplantıları, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi ve miting gibi etkinlikler 15 gün süreyle yasaklandı.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 31 Mart’tan itibaren şehirde 15 gün süreyle basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma ve benzeri faaliyetlere yasak getirildiği belirtildi.
Açıklamada, 'Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonları ve ülkede son zamanlarda meydana gelen terör eylemleri göz önünde bulundurularak önlem alındığı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumlarının gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere; her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçları ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron, paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere; el ilanı, sticker, broşür gibi dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin ayrıca kanunsuz bir şekilde yapılması planlanan her türlü eylem ve etkinliğe katılmak üzere toplu veya münferit bir şekilde ilimize gelecek olan araç ve şahısların il sınırlarına girişlerinin; kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında can ve mal güvenliğini, kişi dokunulmazlığını, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanmasının güçleşeceği gerekçesi ile açık alanlarda yukarıda anlatılan konular çerçevesinde yapılabilecek her türlü eylem, il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde (Jandarma bölgesi dâhil), 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C Maddeleri gereğince 31 Mart 2023 günü saat 00.01’den 14 Nisan 2023 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır' denildi.

Macron: Uluslararası sistem, kuralların yok sayıldığı bir dünyaya doğru gidiyor

Katar: Gazze'deki ateşkes anlaşması planının başarısına bağlıyız

Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor

HAMAS işgal rejiminin UNRWA merkezindeki tesisleri yıkmasını kınadı

199 can kurtarma operasyonunda 631 kişi kurtarıldı

Papua Yeni Gine’de 6.4 büyüklüğünde deprem

Kongo'da ordu, isyancıların çekilmesinin ardından stratejik şehri geri aldı

İstanbul’da mevzuata aykırı avlanan 3,5 ton su ürününe el konuldu

Kore Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Cho Hyun Türkiye’ye geliyor

Çin'in Yünnan eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem

6'ncı Dünya Kudüs Haftası sonuç bildirgesi açıklandı

Gaziantep'te Türkiye Sıfır Atık Çalıştayı düzenlendi

UNRWA: israilin saldırısı, BM'ye bağlı bir kuruluşa karşı eşi benzeri görülmemiş bir saldırı

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Mübarek üç aylardan Şaban ayı rahmet ve mağfiretin merkezinde yer alıyor

Batı Şeria'daki seçmenler için 423 saha kayıt merkezi açıldı

Gazze için kurulan barış mekanizmasına Çin daveti

Kardan kapanan köy yolunda zamanla yarış

Kurtulmuş: Filistin’i tanımak ortak bir insanlık sorumluluğudur

Trump'ın "büyük aptallık" nitelemesinin ardından İngiltere, Chagos anlaşmasını savundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel miras kaydında ikinciyiz

Ukrayna'da nükleer santrallerde tehlike alarmı

Avustralya, sıkı silah kontrolü yasalarını onayladı

ABD'de 100 araçlık zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı

Konya’da köpek saldırısında ölen çocuk için soruşturma

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Macron: Uluslararası sistem, kuralların yok sayıldığı bir dünyaya doğru gidiyor

Katar: Gazze'deki ateşkes anlaşması planının başarısına bağlıyız

Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi