• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Şirketini geliştirene teşvik verilecek

04 Ağustos 2020, Salı 09:48
04 Ağustos 2020, Salı 09:48
Şirketini geliştirene teşvik verilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şirketini geliştirene teşvik verilecek

Türkiye, ekonominin her alanında olduğu gibi sanayide de büyük dönüşüme sahne oluyor. Ekonominin belkemiği işletmelerin ölçek sorunlarını çözen, teknolojik dönüşümünü teşvik eden, krediye erişimini kolaylaştıran, vergi indirimlerini geniş alana yayan düzenlemeler devreye giriyor. İmalat sanayindeki firmaların ölçek büyütmesine bağlı olarak mevzuatla getirilen ilave zorunlu yükümlülüklerin tamamı yeniden belirleniyor.

Ölçek büyüten firmaların karşılaşacağı ilave istihdam yükü hafifletilecek. Firma birleşmelerine yönelik eşleştirme, nitelikli istihdam, danışmanlık desteklerini güçlü destek programı devreye alınacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, işletmelerin girdi maliyetlerini düşürmeye, verimliliklerini artırmaya ve teknolojik dönüşümlerini hızlandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

PİYASADA DÖNÜŞÜM ZAMANI

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında sanayi işletmelerinin girdi maliyetini azaltmaya yönelik iki önemli proje yürütülüyor. 2022 yılı sonuna kadar sürecek proje kapsamında küçük işletmelerde kullanılan elektrik motorlarının dönüşümü yoluyla sanayide enerji verimliliğine yönelik ek yatırımların teşviki öngörülüyor. Piyasaya girecek yeni elektrik motorları ve bunlardaki makine, ekipmanın verimli olması hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank sanayideki dönüşüme ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Varank, bu proje ile verimsiz motorların elden çıkacağını, makine ve ekipmanın verimli hale geleceğini ifade etti. Bakan Varank, bu konuda yedi organize sanayi bölgesi yönetimiyle devlet destekleri, proje kaynakları konusunda bir finans modeli oluşturulmasına yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Bakan Varank bu dönüşümle birlikte enerji maliyetinde yüzde 20'ye varan iyileşme sağlanacağını bildirdi.

200 BİN ESNAFA 10 MİLYAR DESTEK

Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 200 bin esnafın işini büyüme ve geliştirmesi için verilen finansman desteğinin 10 milyara ulaşması bekleniyor. KOSGEB desteklerinden imalat sanayiine ayrılan pay kademeli olarak yüzde 75'e, öncelikli imalat sanayisi sektörlerine ayrılan pay ise yüzde 50'ye çıkarılacak. Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemi yenilenerek finansal desteklerin çeşitliliği sağlanacak, ekonomik katkısı dikkate alınarak uygun koşullu kredi desteklerine devam edilecek. Girişimlerin yenilikçi iş modelleri, Ar-Ge ve yenilik projelerinin finansmanında kullanımı yaygınlaştırılacak. Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçleri ve kapasiteleri artırılacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

47 yıllık vefa: Metin Yüksel şehadet yıldönümünde rahmetle yâd edildi

Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı

Batman'da mobilya atölyesinde yangın

Hakkâri'de minibüs kontrolden çıkarak takla attı: 4 yaraılı

Fransa, aşırı sağcı aktivistin ölümüyle ilgili ABD büyükelçisini çağırdı

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor

ABD'de soğuk hava alarmı: İki metre kar yağışından 50 milyon kişinin etkilenmesi bekliniyor

MÜSİAD Batman Şubesi’nden geleneksel iftar programı

Macaristan, AB'nin Rusya'ya yaptırım paketini reddetti

İşgalci rejim, bu ay Suriye'de 41 ihlal gerçekleştirdi

'Savcıyım' deyip otobüsteki yolcuları tehdit eden kadın tutuklandı

ABD, Ürdün'deki hava üssündeki askeri varlığını artırdı

Güney Kore'den Japonya'ya "adacıklar" tepkisi

Ege Denizi’nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Afganistan'da 10 uyuşturucu laboratuvarı imha edildi

Bakan Yardımcısı Aydın: Milletin inancıyla kavga etmek özgürlük değil, vesayetçi bir dayatmadır

İran Dışişleri Bakanı Erakçi ile UAEA Başkanı Grossi arasında "nükleer" görüşme

Aksaray’da Ramazan denetimleri sıkılaştı

Eyüpsultan’da iş yeri yangını kontrol altına alındı

Türkiye dahil Müslüman ülkeler siyonist ABD elçisinin "Orta Doğu" açıklamalarını kınadı

Tarihi camide 1387 yıldır devam eden sünnet kültürü: Mukabele

Rusya’dan Ukrayna’ya 50 füze ve 297 İHA ile eş zamanlı saldırı

Ramazan YKS’ye hazırlıkta "turbo" etkisi yapabilir

Isparta’da bir haftada aranan 47 kişi yakalandı

İşgal rejimi ateşkese rağmen yine Gazze’yi bombaladı

500 bin sosyal konut projesinde kura süreci sona yaklaşıyor

Taşlıçay’da Ramazan ayı coşkusu çocuklarla büyüyor

Esenboğa Havalimanı’nda Gazze için eylem

Erzincan Valisi Aydoğdu'dan bir aileye ev sözü

Diyetisyen Ceceli'den Ramazan'da doğru beslenmenin 3 temel kuralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


47 yıllık vefa: Metin Yüksel şehadet yıldönümünde rahmetle yâd edildi

Rusya'dan Estonya'ya sert nükleer uyarı

Batman'da mobilya atölyesinde yangın

Hakkâri'de minibüs kontrolden çıkarak takla attı: 4 yaraılı

Fransa, aşırı sağcı aktivistin ölümüyle ilgili ABD büyükelçisini çağırdı

Kabine yarın Beştepe'de toplanıyor

ABD'de soğuk hava alarmı: İki metre kar yağışından 50 milyon kişinin etkilenmesi bekliniyor