• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Şirketini geliştirene teşvik verilecek

04 Ağustos 2020, Salı 09:48
04 Ağustos 2020, Salı 09:48
Şirketini geliştirene teşvik verilecek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şirketini geliştirene teşvik verilecek

Türkiye, ekonominin her alanında olduğu gibi sanayide de büyük dönüşüme sahne oluyor. Ekonominin belkemiği işletmelerin ölçek sorunlarını çözen, teknolojik dönüşümünü teşvik eden, krediye erişimini kolaylaştıran, vergi indirimlerini geniş alana yayan düzenlemeler devreye giriyor. İmalat sanayindeki firmaların ölçek büyütmesine bağlı olarak mevzuatla getirilen ilave zorunlu yükümlülüklerin tamamı yeniden belirleniyor.

Ölçek büyüten firmaların karşılaşacağı ilave istihdam yükü hafifletilecek. Firma birleşmelerine yönelik eşleştirme, nitelikli istihdam, danışmanlık desteklerini güçlü destek programı devreye alınacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, işletmelerin girdi maliyetlerini düşürmeye, verimliliklerini artırmaya ve teknolojik dönüşümlerini hızlandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

PİYASADA DÖNÜŞÜM ZAMANI

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı kapsamında sanayi işletmelerinin girdi maliyetini azaltmaya yönelik iki önemli proje yürütülüyor. 2022 yılı sonuna kadar sürecek proje kapsamında küçük işletmelerde kullanılan elektrik motorlarının dönüşümü yoluyla sanayide enerji verimliliğine yönelik ek yatırımların teşviki öngörülüyor. Piyasaya girecek yeni elektrik motorları ve bunlardaki makine, ekipmanın verimli olması hedefleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank sanayideki dönüşüme ilişkin soru önergesine yanıt verdi. Bakan Varank, bu proje ile verimsiz motorların elden çıkacağını, makine ve ekipmanın verimli hale geleceğini ifade etti. Bakan Varank, bu konuda yedi organize sanayi bölgesi yönetimiyle devlet destekleri, proje kaynakları konusunda bir finans modeli oluşturulmasına yönelik çalışma yaptıklarını bildirdi. Bakan Varank bu dönüşümle birlikte enerji maliyetinde yüzde 20'ye varan iyileşme sağlanacağını bildirdi.

200 BİN ESNAFA 10 MİLYAR DESTEK

Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 200 bin esnafın işini büyüme ve geliştirmesi için verilen finansman desteğinin 10 milyara ulaşması bekleniyor. KOSGEB desteklerinden imalat sanayiine ayrılan pay kademeli olarak yüzde 75'e, öncelikli imalat sanayisi sektörlerine ayrılan pay ise yüzde 50'ye çıkarılacak. Esnaf ve Sanatkârlar Destek Sistemi yenilenerek finansal desteklerin çeşitliliği sağlanacak, ekonomik katkısı dikkate alınarak uygun koşullu kredi desteklerine devam edilecek. Girişimlerin yenilikçi iş modelleri, Ar-Ge ve yenilik projelerinin finansmanında kullanımı yaygınlaştırılacak. Esnaf ve sanatkârların değişen ekonomik ve sosyal şartlara uyum sağlayacak şekilde rekabet güçleri ve kapasiteleri artırılacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump'tan "Küba" ve "Kanada" kararları

Gaziantep'te zincirleme kaza: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Londra-Pekin temasları Washington’da endişe oluşturdu

Emlak danışmanları: Konut fiyatlarında artış kapıda, şu an alım için doğru zaman

Şanlıurfa’da yatırım vaadiyle ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Dış ticarette aralıkta ihracat yüzde 12,7 arttı

Nijer'de havaalanında saldırı: 20 ölü

TİHEK başvurularında ön eleme genişletildi

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi

ABD Başkanı Trump 3 ülkeyi tehdit etti!

Yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat’ta açıklanacak

Restoran ve kafelerde zorunlu ek ücretler kaldırıldı

İstanbul merkezli izinsiz sermaye operasyonu

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 10 gözaltı

Devlet destekli zorbalık: ICE operasyonları krizi büyümeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

23 ilde uyuşturucu operasyonu: 521 gözaltı

Altın fiyatlarında sert düşüş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, fırtına ve çığ uyarısı

Rusya ve Çin'den İran'a stratejik askeri takviye

Suriye: israille yürütülen güvenlik temasları taviz anlamına gelmiyor

Tehdit, baskı, müzakere: Trump'ın İran çıkmazı

"İdari tutuklama" zulmü derinleşiyor: Ramallah hedefte

Basim Naim: Soykırımcıları aklayan BBC, CNN, New York Times ve Fox News özür dilemeli

Gazze'de ateşkes yine delindi: 4 şehit, çok sayıda yaralı

İzmir açıklarında 33 düzensiz göçmen yakalandı

Yiyecek içecek işletmelerinde zorunlu servis ücreti yasaklandı

İran, Çin ve Rusya ile askeri tatbikat yapacak

Malatya'da silahlı saldırı: 7 yaralı

Pakistan ve Bangladeş arasında 14 yıl sonra uçuşlar yeniden başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan "Küba" ve "Kanada" kararları

Gaziantep'te zincirleme kaza: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Londra-Pekin temasları Washington’da endişe oluşturdu

Emlak danışmanları: Konut fiyatlarında artış kapıda, şu an alım için doğru zaman

Şanlıurfa’da yatırım vaadiyle ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Dış ticarette aralıkta ihracat yüzde 12,7 arttı

Nijer'de havaalanında saldırı: 20 ölü