• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu

24 Mart 2023, Cuma 14:25
24 Mart 2023, Cuma 14:25
Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 20 kişilik gönüllü grubu, depremden etkilenen Gaziantep’teki 2 bin çocuk ile çeşitli etkinliklerle bir araya geldi.
’Asrın felaketi’ olarak belirtilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası çocukların psiko-sosyal desteklenmesi amacıyla Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllüleri harekete geçti. Bu çerçevede Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine 20 kişilik ekip yönlendirildi. 20 gün boyunca ekipler, çocukların depremin etkisini bir nebze azaltmak için, resim, karikatür, langırt, masa tenisi, akıl zeka oyunları gibi etkinliklerle buluşturdu.
Deprem bölgesine gönüllü giden Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde resim öğretmeni olan Hezer Artuç, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yaklaşık 20 gönüllü ile beraber Gaziantep Nurdağı ilçesinde bulunduk. 20 gönüllü arkadaşımızla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar ile bir araya geldik. Gençlik ve Spor bakanlığın kurmuş olduğu iki çadırda görev aldık. GSB hep yanında, çadırlarında 3 hafta boyunca 2 bine yakın çocuğun gönlüne dokunduk' dedi.
Çocukların çizdikleri resimleri, karikatürleri, duygu ve düşüncelerini kağıda aktarmalarıyla güzel çalışmalar ortaya çıktığını söyleyen Artuç, 'Resim, karikatür, bunların yanında langırt, masa tenisi, akıl zeka oyunları ve buna benzer bir çok etkinlikte çocuklar ile bir araya geldik. Depremzede çocukların gerçekten gönüllerine dokunduğumuza inanıyorum. Bu yapılan faaliyetlerde amacımız çocukları bir nebzede olsa deprem psikolojisinden çıkarabilmekti. Deprem bölgesinde yaptığımız resimler, her çocuğun elinden çıkan her çizimi biz toparlayıp, güzel bir sergi haline getirdik. Çok güzel bir faaliyet ortaya çıktı' diye konuştu.
Gönüllülerden Aslı Uğur, deprem bölgesinde gönüllü olarak bulunduğunu, 2018-2020 yılları arasında ben Gaziantep Nurdağı’nda üniversite okuduğunu ifade etti. Bizzat Nurdağı’nda bulunduğunu, orada anıları olduğunu kaydeden Uğur, 'O depremde ölen insanlar ile anılarımız var. O sokaklarından geçtim, parklarında oturdum. Deprem bölgesine gittiğimiz zaman her yer yerle bir olmuştu. Görüp hissetmek o kadar farklı ki, dışardan göründüğü gibi değildi. Çarşısını gezince, ayaklarım titremedi, yüreğim sızladı' şeklinde konuştu.

Aslı Uğur: 'Enkazlardan arkadaşlarım ölü çıktı'
Enkazlardan arkadaşlarının ölü çıktığını aktaran Uğur, 'Bıraktığım gibi değildi. Çocuklar çok yoğun duygular içerisindeydiler, korkuları gözlerinden belliydi. Büyük, küçük demeden gözlerindeki çaresizlik aynıydı. Biz yaptığımız faaliyetler ile birlikte çocukların son zamanlardaki duyguları o kadar değişti ki, bize bağlanma oldu. Biz, çadırda resim çizdirirken, bir çocuğun çizmesi gereken resim tabut olmamalı veya yıkılan bir bina olmamalıydı. Bize güzel bir öğüt bırakan bir çocuk vardı, ’Allah bizi sınadı ama ihmal etmedi’ o kadar güzel bir sözdü ki, depremi bizzat yaşayan o çocuklardı, bizlere teselli veriyorlardı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde gönüllü görev yapan arkadaşlarımızın o çocukların gönüllerine dokunduklarına inanıyorum' dedi.

Er-Reşak: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi

Mardin’de başkasının hesabından para çeken 2 şüpheli yakalandı

Siirtli çiftçilere uyarı: ÇKS başvurularında son günler

Bursa'da soğuk hava nedeniyle su tesisatlarında donma uyarısı

Adana’da kahvehanede silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

Siirt’te 65 yaşındaki adamdan 2 gündür haber alınamıyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’da fuara katıldı

Gaziantep’te gıda denetimleri sürüyor

HAKSİAD Van heyeti Tahran’daki fuara katıldı

Suriye 70 eski askeri serbest bıraktı

Meteoroloji'den denizler için kuvvetli fırtına uyarısı

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığından Adaklı ve köylerine ziyaret

Soğuk havalara karşı 81 ilde eş zamanlı seferberlik

Bingöl’de gıda depolarına denetim

Avrupa Yetim Eli'nden Sudan'da binlerce kişiye sıcak yemek ikramı

Ağrı'da aranan 34 hükümlü yakalandı

Bingöl’de jandarmadan 1 haftada 29 olaya müdahale

Psikolog Alp: Zihni besinler değil, alışkanlıklar güçlendiriyor

Bakan Uraloğlu: Yurt genelinde karla mücadele sürüyor

Bingöl Karlıova’da kar nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapandı

Sosyolog Günce: Sosyal medyaya yaş sınırı toplumsal bir koruma zorunluluğudur

Katar: Somaliland adımı uluslararası hukuka aykırı

Bakan Göktaş’tan il müdürlerine “saha odaklı yönetim” uyarısı

Eşin: Mehmet Âkif’e vefa Asım’ın neslini yetiştirmekle olur

Klinik Diyetisyen Korkmaz: Bağırsak sağlığı genel sağlığın temelidir

Zelenskiy: Güvenlik garantileri planı yüzde 90 hazır

YÖK'ten “Engelsiz Üniversite”lere “Bayrak ve Nişan” ödülü

Tayland ile Kamboçya ateşkeste anlaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Er-Reşak: Aksa Tufanı’nı anlatan ikinci kitabımız Filistin halkının ruhunu yansıtıyor

Yeni YÖK modeliyle öğrenciler diplomadan önce iş sahibi oluyor

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 266'ya yükseldi

Mardin’de başkasının hesabından para çeken 2 şüpheli yakalandı

Siirtli çiftçilere uyarı: ÇKS başvurularında son günler

Bursa'da soğuk hava nedeniyle su tesisatlarında donma uyarısı

Adana’da kahvehanede silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı