• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu

24 Mart 2023, Cuma 14:25
24 Mart 2023, Cuma 14:25
Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şırnak’ta gönüllüler, depremzede 2 bin çocuğu oyun ile buluşturdu

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 20 kişilik gönüllü grubu, depremden etkilenen Gaziantep’teki 2 bin çocuk ile çeşitli etkinliklerle bir araya geldi.
’Asrın felaketi’ olarak belirtilen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası çocukların psiko-sosyal desteklenmesi amacıyla Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gönüllüleri harekete geçti. Bu çerçevede Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine 20 kişilik ekip yönlendirildi. 20 gün boyunca ekipler, çocukların depremin etkisini bir nebze azaltmak için, resim, karikatür, langırt, masa tenisi, akıl zeka oyunları gibi etkinliklerle buluşturdu.
Deprem bölgesine gönüllü giden Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde resim öğretmeni olan Hezer Artuç, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde yaklaşık 20 gönüllü ile beraber Gaziantep Nurdağı ilçesinde bulunduk. 20 gönüllü arkadaşımızla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar ile bir araya geldik. Gençlik ve Spor bakanlığın kurmuş olduğu iki çadırda görev aldık. GSB hep yanında, çadırlarında 3 hafta boyunca 2 bine yakın çocuğun gönlüne dokunduk' dedi.
Çocukların çizdikleri resimleri, karikatürleri, duygu ve düşüncelerini kağıda aktarmalarıyla güzel çalışmalar ortaya çıktığını söyleyen Artuç, 'Resim, karikatür, bunların yanında langırt, masa tenisi, akıl zeka oyunları ve buna benzer bir çok etkinlikte çocuklar ile bir araya geldik. Depremzede çocukların gerçekten gönüllerine dokunduğumuza inanıyorum. Bu yapılan faaliyetlerde amacımız çocukları bir nebzede olsa deprem psikolojisinden çıkarabilmekti. Deprem bölgesinde yaptığımız resimler, her çocuğun elinden çıkan her çizimi biz toparlayıp, güzel bir sergi haline getirdik. Çok güzel bir faaliyet ortaya çıktı' diye konuştu.
Gönüllülerden Aslı Uğur, deprem bölgesinde gönüllü olarak bulunduğunu, 2018-2020 yılları arasında ben Gaziantep Nurdağı’nda üniversite okuduğunu ifade etti. Bizzat Nurdağı’nda bulunduğunu, orada anıları olduğunu kaydeden Uğur, 'O depremde ölen insanlar ile anılarımız var. O sokaklarından geçtim, parklarında oturdum. Deprem bölgesine gittiğimiz zaman her yer yerle bir olmuştu. Görüp hissetmek o kadar farklı ki, dışardan göründüğü gibi değildi. Çarşısını gezince, ayaklarım titremedi, yüreğim sızladı' şeklinde konuştu.

Aslı Uğur: 'Enkazlardan arkadaşlarım ölü çıktı'
Enkazlardan arkadaşlarının ölü çıktığını aktaran Uğur, 'Bıraktığım gibi değildi. Çocuklar çok yoğun duygular içerisindeydiler, korkuları gözlerinden belliydi. Büyük, küçük demeden gözlerindeki çaresizlik aynıydı. Biz yaptığımız faaliyetler ile birlikte çocukların son zamanlardaki duyguları o kadar değişti ki, bize bağlanma oldu. Biz, çadırda resim çizdirirken, bir çocuğun çizmesi gereken resim tabut olmamalı veya yıkılan bir bina olmamalıydı. Bize güzel bir öğüt bırakan bir çocuk vardı, ’Allah bizi sınadı ama ihmal etmedi’ o kadar güzel bir sözdü ki, depremi bizzat yaşayan o çocuklardı, bizlere teselli veriyorlardı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde gönüllü görev yapan arkadaşlarımızın o çocukların gönüllerine dokunduklarına inanıyorum' dedi.

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı

Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Rus ordusu Vasyukovka yerleşim birimini ele geçirdi

Gaziantep’te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 şüpheli yakalandı

Macron'dan "gönüllü askerlik" açıklaması

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Gine Bissau'da General N'Tam ülkenin yeni cumhurbaşkanı ilan edildi

Ordu’da arıcılara yönelik eğitim programı düzenlendi

Sinop'ta uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

Palandöken’de kış sezonu öncesi güvenlik ve tedbir toplantısı yapıldı