-
BIST 100
18040,06%2,67
-
DOLAR
44,82% 0,23
-
EURO
52,75% -0,09
-
GRAM ALTIN
6965,35% 1,07
-
Ç. ALTIN
11213,84% 1,54
Sokağa çıkmaları yasaklandı. Valiliklerden peş peşe son dakika açıklamaları
10 Eylül 2020, Perşembe 08:47
10 Eylül 2020, Perşembe 08:47
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sokağa çıkmaları yasaklandı. Valiliklerden peş peşe son dakika açıklamaları
Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu, 65 yaş ve üstündekilere ilişkin yeni kararlar alındı.
65 YAŞ ÜSTÜNE BELLİ SAATLER ARALIĞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Alınan kararlarda 65 yaş ve üstündekilerin saat 10.00- 20.00 haricinde sokağa çıkmaları yasaklandı. Alınan yeni kararlara ilişkin valilikten yapılan yazılı açıklamada, 'İlimizde hasta ve temaslı kişi sayısı, ağır hasta, yatan hasta sayıları ve 65 yaş ve üzeri hastaların bu kategorideki oranının düzenli olarak takip edilmesine, 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın her gün 10:00-20:00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını her gün sadece 10.00-17.00 saatlerinde kullanabilmesine, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, ilimizde kurulan semt, ilçe pazarlarına saat 17.00'den sonra girmelerinin yasaklanmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir' denildi.
SİVAS'TA KARANTİNA KURALLARINI İHLAL EDENLER İÇİN YENİ KARAR
Sivas Valisi Salih Ayhan, karantina kurallarını ihlal edenlerin, KYK yurtlarına alınarak yurtlarda devam edecek karantina süreci içerisindeki masraflarının kendilerinden tahsil edileceğini belirtti. Ayhan sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Pozitif olduğu halde evinde bulunmayan ve toplum sağlığını tehdit eden kişiler, KYK yurtlarına alınarak karantina sürelerinin tamamlanması sağlanacaktır. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşacak olan konaklama, yemek ve benzeri masraflarda kendilerinden tahsil edilecektir” ifadelerine yer verdi.
ÇANKIRI VALİSİ YENİ KARARI DUYURDU
Vali Ayaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarını azalması için sağlık kurallarına uyulmasını istedi. Ayaz, 'Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır' ifadelerini kullandı.
Vali Ayaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüs vakalarını azalması için sağlık kurallarına uyulmasını istedi. Ayaz, 'Yarından itibaren karantina kurallarını ihlal ederek evlerini terk eden koronavirüs hastalarımız, geri kalan karantina sürelerini valiliğimizce belirlenen öğrenci yurdunda tamamlayacaklardır' ifadelerini kullandı.
VALİ VE BAŞKANDAN '15 GÜN EVDE KALIN' ÇAĞRISI
Korona virüs ile mücadele kapsamında tüm ülkede maske takma zorunluluğu getirilirken, Malatya’da Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından vatandaşlara gönderilen SMS’lerde 15 gün boyunca gerekmedikçe sokağa çıkılmaması istendi.
Dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında artış yaşanınca birçok kısıtlama da yeniden geldi. İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan son genelge ile ev harici hemen hemen her yerde artık maske takma zorunlu hale gelirken, vakaların son günlerde ciddi oranda arttığı Malatya’da gaziantep rus escort da çeşitli önlemler alınıyor.
Malatya Valisi Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattın Gürkan adına kentteki tüm vatandaşların GSM hatlarına SMS gönderilerek, “Kıymetli hemşehrilerimiz, sağlığınız bizim için çok önemlidir. Kendinizin, ailenizin ve toplum sağlığı için lütfen mecbur kalmadıkça 15 gün boyunca dışarı çıkmayalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım” uyarılarında bulunuluyor.
Trump'ın "uranyum ABD'ye taşınacak" iddiasına İran'dan yalanlama
Hakkari-Van kara yolundaki heyelan bölgesinde çalışmalar sürüyor
BM’den Gazze raporu: Gazze'de 38 binden fazla kadın ve kız çocuğu katledildi
Barselona'dan yola çıkan Sumud Filosu Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor
Kocaeli'de 13 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Muğla açıklarında 30 düzensiz göçmen kurtarıldı
Ticaret Bakanlığından "domuz derisi" iddialarına açıklama
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Demir: Okul saldırılarında yaşanan acı tüm Türkiye'nin acısı
Adalet Bakanlığında görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav sonuçları açıklandı
İran: Hürmüz Boğazı'ndan geçişler belirlediğimiz rota ve koordinasyonla gerçekleşecek
Çin doğal gaz tedarikinde Türkmenistan'a yöneldi
İTTİHADUL ULEMA'dan Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okul saldırılarına ilişkin açıklama
Çin ile Yeni Zelanda arasında keşif uçağı krizi
Pakistan bayraklı tanker Hürmüz Boğazı'nı geçti
Bulgaristan’da seçim öncesi 360 gözaltı
Mersin'de okul saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı saldırı: 14 öğrenci kaçırıldı
Eski Tunceli Valisi Sonel, Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alındı
Zelenskiy, Türkiye’de Putin ile görüşmeye hazır
Jeong: Türkiye ile iş birliği güçleniyor
Bursluluk sınavı belgeleri e-Okul’da
Cizre'de otomobil şarampole yuvarlandı: 4 yaralı
Avrupa'da Rus dronu endişesi
“Yılmaz: Hürmüz’ün açılması barış için kritik”
“Pakistan’dan ABD ve İran’a çağrı”
“Merz: İran-ABD çatışması küresel krize dönüşmemeli”
“47 gün sonra Hürmüz’den ilk yolcu gemisi geçti”
Paris’te Hürmüz Boğazı konferansı: 49 ülke seyrüsefer özgürlüğü için toplandı
Rusya ve Ukrayna, Zaporojye NGS çevresinde geçici ateşkes için UAEA ile çalışıyor
Malatya'da kontrolden çıkan tır karşı şeride geçti
Yükleniyor







