• BIST 100

    16666,50%-0,06
  • DOLAR

    43,84% 0,20
  • EURO

    51,59% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 0,67
  • Ç. ALTIN

    11736,34% 0,55

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
28 Aralık 2020, Pazartesi 13:11
Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Son dakika... 2021 yılı Asgari Ücret açıklandı! 500 TL zam yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere bugün son kez toplandı.

2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere yapılacak son toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde Bakan Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

2021 YILI ASGARİ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk toplantı sonrası 2021 yılı asgari ücretini açıkladı.

- Bu yıl Covid'le mücadele ile geçti. Hükümet olarak ilk hedefimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde teşvik programları başlatıldı.  45 milyar lirayı aşkın desteği ulaştırmış olduk. Sosyal mekanizmalarımızı işlettik. Salgının negatif etkilerini azaltmak amacıyla işçi ve işverenlerimizi korumak oldu. Nakdi ücret, kısa çalışma destekleriyle iş ilişkisinin sürdürülebilmesini sağladık. Kısa çalışma ödeneğinin kapsamını genişlettik. Kısa çalışma ödeneğine yeniden başvuru alma işlemini başlattık. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi destek olsun. Bu destekler direkt çalışanlarımıza aktarılan kaynaklardır.  Normalleşme desteğini 3 aydan 6 aya çıkardık. 29 milyar liralık SGK alacağına yapılandırma getirdik  İşçi işveren ve kamunun 5'er üyeyle temsil edildiği komisyonla yapılıyor. Öneri ve teklifler ele alınıyor. TÜİK, Ticaret Bakanlığımız ve Maliye Bakanlığımızı da dikkatli bir şekilde dinliyoruz. İlk defa salgın sebebiyle çevrimiçi gerçekleştirildi. Bugün de son toplantıyı sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştiriyoruz.

İstihdam dostu büyümeyi işçi ve işverenlerimizi korumayı kayıt dışı istihdamla mücadeleyi sosyal adaleti pekiştirmeyi öncelik olarak görmekteyiz. Asgari ücret artışlarımız da böyle. 2002'de 184 lirayken bugünkü asgari ücretle ciddi bir artış gerçekleşmiş oldu.

Asgari ücret tespit çalışmaları bağımsız bir komisyon tarafından yapılıyor. Öneriler ve teklifler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Bu zamana kadar yüz yüze yapılan toplantıları bu yıl koronavirüs nedeniyle çevrim içi yaptık.

ASGARİ ÜCRET 500 TL ZAMLANDI

- Tespit komisyonu olarak 2021 yılı asgari ücretini brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenmiştir. Asgari ücret geçen yıla göre yüzde 21,56 ile 500 lira arttı.

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat'ın açıklamaları; 

* İşveren hükümet temsilcileri tarafından oy çokluğu ile verildiği. İşçi kesimi olarak kendi ve aileleri için çaba gösterdik. İşçi kesimi olarak beklentileri karşılamaktan uzak. Bugünün geçim şartları düşünülmeden oran tespit edilmiştir. Görüşümüzü 4 Aralık'tan bu yana kamuoyuna açıkladık. Temel alınması gereken ilkeleri paylaştık. İşveren kesimi tarafından karşılık görmediğini anlıyoruz. İşçiler geçim şartlarının her geçen gün artan şartlarla karşı karşıya. 

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'un açıklamaları; 

* Zorlu bir süreci aşmaya çalışıyoruz. Dünyada salgından dolayı küresel krizle karşı karşıyayız. İşverenler, işçiler ve devletler için de zor bir süreç. İşçi işveren devlet ayrımı yapmadan mücadele veriyoruz. Komisyon en dengeli asgari ücreti belirlemek için çalışıyor. Enflasyon işsizlik işgücü maliyetleri gibi birden çok detay hesaba katılarak belirlenmiş oldu. Süreci başından takip eden tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

AGİ 2021 ne kadar oldu? İşte evli, bekar ve çocuklu işçi için yeni AGİ ücretleri

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması

Rusya Ukrayna'da 8 yerleşim yerinde kontrolü sağladığını duyurdu

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 7 ölü

Polonya, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi

Rusya ve ABD savaş uçakları Alaska açıklarında karşı karşıya geldi

Gazze'de abluka devam ediyor: İnsani yardımların ulaştırılmasına yönelik kısıtlamalar sürüyor

Avrupa'nın savaş uçağı projesi fiilen sona erdi

İslam'a aşık bir genç: Şehit Muhammed Said Bozkurt

ABD ve Endonezya arasında ticaret anlaşması

Şili’de gaz yüklü tanker patladı: 4 ölü, 17 yaralı

AB: Rusya'ya yeni yaptırımlar yolda

ABD'nin "Barış Kurulu" Gazze çözümü konusunda endişelerle karşı karşıya

Arjantin'de Milei karşıtı gösteri: Binlerce kişi çalışma reformu yasa tasarısını protesto etti

Lavrov ile Arakçi'den telefonda görüşmesi

Trump, nisanın başında Çin'i ziyaret edecek

İşgal bakanı Ramazan ayının ilk Cuma günü Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya güçlü bir dönüşüm süreci yaşıyor

ASKİ’ye ceza sonrası uzmanlardan kritik uyarı: Ankara’nın içme suyu risk altına girmemeli

Bakan Kurum Gaziantep’te 13 bin 890 konut için kura çekimine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya, çevre ve iklim meselesinde ciddi sınamaların eşiğinde bulunuyor

Adana’da baraj doluluk oranı yüzde 93,69’a ulaştı

Erzurum’da "Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi" açıldı

Rusya Ankara'ya yeni büyükelçi atadı

El Salvador'da 6.6 ton kokain ele geçirildi

Adana’da 20 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

İşgalciler Ramazan ayında Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor

Antalya'da midibüs devrildi: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Kore'den tartışmalı adacıklarda hak iddia eden Japonya'ya protesto

Afganistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Samsun'da yolcu otobüsü kaza yaptı: 7 yaralı

İran'dan uranyum zenginleştirme açıklaması

Rusya Ukrayna'da 8 yerleşim yerinde kontrolü sağladığını duyurdu

Filipinler'de şiddetli yağışlar sele yol açtı: 7 ölü

Polonya, Ottawa Sözleşmesi'nden çekildi