-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
51,08% 0,56
-
GRAM ALTIN
6593,07% -3,73
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığından 81 ile seyahat kısıtlaması genelgesi
19 Mayıs 2020, Salı 13:54
19 Mayıs 2020, Salı 13:54
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son dakika haberi: İçişleri Bakanlığından 81 ile seyahat kısıtlaması genelgesi
İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Şehir Giriş-Çıkış Tedbirleri ” konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak’a kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici süreyle durdurulacak.
Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede, tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran Koronavirüs (Covid-19) salgınını yönetebilmek için sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığı belirtildi. Bunun sağlanmadığı takdirde virüsün yayılımı hızlanacağı, buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısının artacağı, bu durumun da toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacağı belirtildi.
BAKANLAR TOPLANTISINDA KARAR ALINDI
Gelinen noktada dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında büyükşehir statüsündeki 14 il ile Zonguldak iline giriş/çıkış kısıtlamasına yönelik alınan/alınacak tedbirlerin değerlendirildiği kaydedildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulanan 15 ilde Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda uygulamanın devam edilmesi yönünde karar verildiği belirtildi.
ALINAN TEDBİR KARARLARI
Bu kapsamda, daha önceki genelgelerle çizilen çerçevede ilgili Valilerce, İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca aşağıda belirtilen tedbir kararlarının belirtildi:
Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durdurulacak. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak. Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.
UYMAYAN VATANDAŞLARA PARA CEZASI VERİLECEK
Söz konusu tedbirlere ilişkin valiler tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi. Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor
Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!
Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi
Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes
Feribot seferlerine fırtına engeli
İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!
Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk
Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu
Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı
Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı
Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor
Siirtlilerden bayram mesajı: Birlik ve barış istiyoruz
Nijerya’dan İngiltere’ye ziyaret: Terörle mücadele gerekçesiyle iş birliği çağrısı
HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Yumlu'dan bayram mesajı
İran'a yönelik savaş, plastik sektörünü derinden etkiliyor
Söylemez: Bayram, umudu ve kardeşliği diri tutan en güzel iklimdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü
Gazze'ye saldırıda 4 kişi şehit oldu
Mardin’de onlarca yetim bayramlık elbiselerle sevindi
18 ilde dolandırıcılık ve bahis operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
İstanbul’da zimem defteri geleneğiyle borçlar kapatıldı
Bilgisayardan felsefeye, Sepah'tan Meclis'e ve Güvenlik Kurulu'na: Ali Laricani
Şanlıurfa’da uzmanlardan bayramda sağlıklı beslenme uyarısı
Umut Kervanı'ndan bayram mesajı: Acı ve gözyaşı, yerini umut ve huzura bıraksın
Bursa protokolü bayramlaştı
İran, siyonistler için çalışan 97 casusu yakaladı
İstanbul’da kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı
Şanlıurfa’da maskeli saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti
Bariyerlere çarpan otomobil takla attı: 2 yaralı
Yükleniyor







