• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! Yeni kısıtlamalar getirildi

26 Ağustos 2020, Çarşamba 09:11
26 Ağustos 2020, Çarşamba 09:11
Son dakika: İçişleri Bakanlığı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son dakika: İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge! Yeni kısıtlamalar getirildi

Koranavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen genelgeler ile salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin tüm illerde, mümkün olan en kısa sürede tamamlanması, köyler ve/veya sokaklarda yapılan söz konusu etkinliklerin aynı gün içerisinde kalacak şekilde saat sınırlamalarının il/ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenmesi istenildiği anımsatıldı.

Genelgede, yine daha önce valiliklere gönderilen genelgeyle salgının seyrinin takip edilerek artış ve azalışlara göre il bazında ilave tedbirlerin de alınabileceği belirtilerek, alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek. Bu illerde düğün ve nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak. Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.

Düğün ve nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılması durdurulacak. Bu şekilde gerçekleştirilecek düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.

Bu illerde her nikah merasimine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra düğün ve nikahlarda, bu Genelge ile düzenlenen hususlar dışında daha önce İçişleri Bakanlığının ilgi genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilecek.

Ülke genelinde;
Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramı durdurulacak.

Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca gerekli kararlar valiliklerce ivedilikle alınarak 26 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılacak.

Vali ve kaymakamlıklarca konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın i belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi sağlanacak.

El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor

Gazze'de siyonist rejimin İHA saldırısı: Bir Filistinli şehit oldu

Putin, Ukrayna'daki barış girişimlerini görüşmek üzere Wittkoff ile bir araya gelecek

Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam hayatını kaybetti

Polonya Başbakanı, Alman mevkidaşına savaş tazminatını hatırlattı

İzmir açıklarında 26 düzensiz göçmen kurtarıldı

HAMAS: Gazze’ye giren tırlar, temel ihtiyaçların asgari düzeyini dahi karşılamıyor!

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten Mersin'de temaslar

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 16'ncı Ebola salgınının sona erdiğini duyurdu

Denizli’de “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Macron ile Trump, Ukrayna'yı görüştü

Amasya'da cezaevi aracının da karıştığı zincirleme kazada 23 kişi yaralandı

Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti

Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 604'e yükseldi 464 kişi kayıp!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


El-Halil yakınlarında gerçekleşen araçlı eylemde bir işgalci asker yaralandı

BM: Yıkım ve ikmal krizi Gazze'de sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi

İşgalciler Gazze'yi uyuşturucuyla hedef alıyor: Amaç toplumsal dokuyu bozmak

Filistinli işçilere yönelik siyonist rejim ihlalleri tırmanıyor

Gazze'de siyonist rejimin İHA saldırısı: Bir Filistinli şehit oldu

Putin, Ukrayna'daki barış girişimlerini görüşmek üzere Wittkoff ile bir araya gelecek

Tokat’ta yolun karşısına geçmek isteyen yaşlı adam hayatını kaybetti