• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Son dakika: İçişleri'nden yeni genelge! 81 il valiliğine gönderildi

13 Mayıs 2020, Çarşamba 21:04
13 Mayıs 2020, Çarşamba 21:04
Son dakika: İçişleri
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Son dakika: İçişleri'nden yeni genelge! 81 il valiliğine gönderildi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine  “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili ek genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, salgınla mücadeleye yönelik birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.

Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimizde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin 12 Mayıs’ta  valiliklere genelge gönderildiği belirtildi.
18 Mayıs tarihinde verilmesi gereken  kurum ve gelir geçici vergi beyannamelerinin 28 Mayıs tarihine ertelenmesi ve 2019 yılı kurumlar vergisi beyannamesi, geçici vergi beyannamesi, katma değer vergisi beyannamesi, damga vergisi beyannamesi, muhtasar beyanname ve aylık prim ve hizmet bildirgelerinin de sırasıyla 27 Mayıs, 28 Mayıs  ve 01 Haziran tarihlerinde beyan edilmek zorunda olması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamanın olduğu 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde aşağıdaki istisnaların bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede açık olacak işyerleri, işletme ve kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Bölümü kapsamına eklenmesi gereği ortaya çıktığı belirtildi.

Bu kapsamda, istisna Kapsamında Olan Kişiler Bölümü’ne, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık bulundurulacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde nüfus müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Başvurusu ile sınırlı olmak üzere öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde beraberinde ana, baba, veli veya vasisinden bir kişi sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla sokağa çıkabilecek. Ayrıca nüfus müdürlükleri belirlenen o tarihlerde ve saatlerde hizmet vermeye devam edecek.
Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları (Karar verilmesi halinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından ) 31 Mayıs tarihine kadar muaf olacak.
Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınacak.  Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak.  Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak.

Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı

Şanlıurfa’da 571 öğrenci için icazet töreni

Adıyaman'da baraj gölünde tekne alabora oldu: 1 kişi kayıp

Bakan Kacır yolda buldukları altın dolu çantayı yetkililere teslim eden çocukları ödüllendirdi

Gabar Dağı’nda fidan dikimi dönüşü kaza: 5’i ağır 13 yaralı

BATSO ve DİKA İşbirliğiyle “İhracat Süreçleri ve Devlet Destekleri” Eğitimi Düzenlendi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

İşgal kabinesinden Batı Şeria'da 19 yeni işgal birimine onay

Mardin’de tır, trafik ışıklarında otomobili ile çarpıştı

Gazze Sağlık Bakanlığı: Sağlık sektöründe ciddi sıkıntılar yaşanıyor

Diyarbakır'da aşiretler bir araya geldi: sorunlarımızı elbirliğiyle çözelim

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 7 yaralı

Gazze’de fırtına nedeniyle 22 bina çöktü, 18 kişi şehit oldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 9 ölü, 10 yaralı

Direksiyon başında rahatsızlanan sürücü kaldırıma çarptı: Bir yaralı

Diyarbakır'da tır'ın dorsesi alev alarak yandı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Günen:  Boğaz ağrısını hafife almayın

TOKİ konutlarında hasar belirsizliği sürüyor: Vatandaş tedirgin

Bakan Kurum Hatay’daki son hazırlıkları inceledi

İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuela ve İran Dışişleri Bakanları "ABD'nin korsanlık eylemlerini" görüştü

Semeru Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Romanya'da 40 yıl sonra cüzzam hastalığı tespit edildi

Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm

Malezya'dan Tayland ve Kamboçya'ya diyalog çağrısı

Diyarbakır'da kontrolden çıkan kamyon devrilerek yan yattı

Diyarbakır'da minibüs ile otomobil çarpıştı