-
BIST 100
15954,59%-0,83
-
DOLAR
44,16% -0,14
-
EURO
50,83% 0,65
-
GRAM ALTIN
7108,34% -0,38
-
Ç. ALTIN
11534,35% -0,30
Son dakika: İçişleri'nden yeni genelge! 81 il valiliğine gönderildi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Son dakika: İçişleri'nden yeni genelge! 81 il valiliğine gönderildi
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Sokağa Çıkma Kısıtlaması” ile ilgili ek genelge gönderdi. Genelgede, koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, salgınla mücadeleye yönelik birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği ifade edildi.
Alınan tedbirlerin, bulaşın yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilimizde 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin 12 Mayıs’ta valiliklere genelge gönderildiği belirtildi.
18 Mayıs tarihinde verilmesi gereken kurum ve gelir geçici vergi beyannamelerinin 28 Mayıs tarihine ertelenmesi ve 2019 yılı kurumlar vergisi beyannamesi, geçici vergi beyannamesi, katma değer vergisi beyannamesi, damga vergisi beyannamesi, muhtasar beyanname ve aylık prim ve hizmet bildirgelerinin de sırasıyla 27 Mayıs, 28 Mayıs ve 01 Haziran tarihlerinde beyan edilmek zorunda olması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamanın olduğu 15-19 Mayıs 2020 tarihlerinde aşağıdaki istisnaların bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede açık olacak işyerleri, işletme ve kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler Bölümü kapsamına eklenmesi gereği ortaya çıktığı belirtildi.
Bu kapsamda, istisna Kapsamında Olan Kişiler Bölümü’ne, ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek merkezi Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilerin T.C. Kimlik Kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde açık bulundurulacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18- 19 Mayıs 2020 tarihlerinde nüfus müdürlüklerine T.C. Kimlik Kartı Başvurusu ile sınırlı olmak üzere öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde beraberinde ana, baba, veli veya vasisinden bir kişi sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla sokağa çıkabilecek. Ayrıca nüfus müdürlükleri belirlenen o tarihlerde ve saatlerde hizmet vermeye devam edecek.
Geçici Vergi Dönemine (Ocak-Şubat-Mart) Ait Kurum ve Gelir Geçici Vergisi Beyanı ve Ödeme dönemi olduğu için, 16-17-18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde serbest muhasebeci mali müşavirler ile yeminli mali müşavirler ve çalışanları (Karar verilmesi halinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarından ) 31 Mayıs tarihine kadar muaf olacak.
Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak. Konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacak.
Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi
Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz
Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı
Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı
Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı
Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi
CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı
HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram
Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir
Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak
Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı
Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı
Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı
Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi
ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi
ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı
Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor
AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı
Bingöl'de yayaya çarpmamak için manevra yapan araç boşluğa düştü: 2 yaralı
Bahçeli'den Kadir Gecesi mesajı
HÜDA PAR, Uludere'de meydana gelen sel felaketini yerinde inceledi
Bingöl’de Ramazan Bayramı süresince alınacak güvenlik önlemleri masaya yatırıldı
Laricani'den bölge ülkelerine açık mektup: İslam dünyasının geleceğini düşünün
Zimbabve'de uçak düştü: Bir ölü bir yaralı
Yunanistan, Hürmüz Boğazı'nda olası bir operasyona katılmayı reddetti
Hizbullah, füze ve İHA'larla işgal hedeflerini vuruyor
Bayram ziyaretleri ruh sağlığını güçlendiriyor!
Yükleniyor






