• BIST 100

    16949,56%-0,39
  • DOLAR

    43,85% 0,05
  • EURO

    51,68% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7306,40% -0,99
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,00

Son dakika... Youtube'dan Türkiye kararı! İlk açıklama geldi: Hayırlı olsun

17 Aralık 2020, Perşembe 08:33
17 Aralık 2020, Perşembe 08:33
Son dakika... Youtube
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Son dakika... Youtube'dan Türkiye kararı! İlk açıklama geldi: Hayırlı olsun

Video paylaşım sitesi Youtube'nin, Türkiye'de temsilcilik açmaya hazırlandığı açıklandı.

Youtube'den yapılan açıklamada, Türkiye'deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığın devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz”. 

BAKAN YARDIMCISINDAN YOUTUBE AÇIKLAMASI

 Youtube'un kararı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sayan 'Haberler güzel! 7253 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklik ile temsilci bulundurması gereken sağlayıcılardan olan YouTube, Ülkemize temsilci atayacağını bildirdi. Diğer sosyal ağ sağlayıcılarından da aynı hassasiyet ile işbirliğini yapmalarını bekliyoruz. Hayırlı olsun.' dedi.

Haberler güzel!

7253 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklik ile temsilci bulundurması gereken sağlayıcılardan olan YouTube, Ülkemize temsilci atayacağını bildirdi.

Diğer sosyal ağ sağlayıcılarından da aynı hassasiyet ile işbirliğini yapmalarını bekliyoruz.

Hayırlı olsun.

— Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) December 16, 2020

Süreç nasıl işleyecek?

YouTube, birkaç ay içinde Türkiye'ye yerel bir temsilci atanacağını bildirdi. Tüzelkişilikle birlikte hükümetle yerel bir irtibat noktası sağlanmış olacak. Bununla birlikte YouTube'un kullanıcı verileriniişleme ya da saklamasında herhangi bir düzenleme olmayacak.

Resmîmakamlardangelen kaldırmatalepleri yasal süreçlerle birlikte inceleniyor ve şeffaflık konusundaki tutumlar doğrudan şeffaflık raporunda yayınlanıyor. Bu talepler bundan sonra çok daha kısa sürede ve hızlı olarak yanıtlanacak da denilebilir.

Temsilci atama ne anlama geliyor?

YouTube'un Türkiye'ye temsilci ataması, aslında bir anlamda 'yerel muhatap' bulunması konusunda büyük önem taşıyor. Her ne kadar blog sayfasında yayından kaldırılacak içeriklere karşı sürenin aynı tutulacağı ya da gerekli incelemelerin titizlikleyürütüleceği ifade edilse de aslında hükümetin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda daha hassas davranılacak. Ayrıca haberimizin başında da belirttiğimiz gibi 5651 sayılı İnternet Yasası'nın getirdikleriyle birlikte özellikle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve YouTube platformu arasında yaşanan sorunların minimum düzeye inmesi bekleniyor.

Ne yaşanmıştı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçtiğimiz hafta YouTube'un da aralarında bulunduğu birçok farklı platform için yasal zorunlulukları hatırlatarak 30'ar milyon lira ceza kesmişti. İkinci kez verilen bu cezanın ardından şirketlere 30 gün süre tanınmış ve temsilcilik atamayanların vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin reklam vermesi yasaklanacaktı. Bu yasaklama aslında para transferi kısmını da kapsıyor. Yasaktan 15 gün önce duyuru yapıldı ve YouTube artık gereken düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte temsilci atanacağının garantisini vermiş oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa’da iftariyelik geleneği 93 yıldır yaşatılıyor

Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Dünyanın ilk ahşap uydusu bu yıl uzaya gönderilecek

Moskova’da patlama: Bir polis öldü

Diyarbakır'da 38 kilogram esrar ele geçirildi

Konya’da 9 noktada ücretsiz Ramazan sofrası kuruluyor

Camide çocuklara özel alan: Salavat köşesi ve sürpriz kutusu

Diyarbakır’da araması bulunan 104 şahıs yakalandı

Molla Beşir Şimşek: Zekât keyfi değil, Kur'an ve sünnet ölçülerine göre verilmeli

ABD Karayipler’de bir tekneye daha saldırdı: 3 ölü

Şanlıurfa’da KETEM’den ücretsiz kanser taraması hizmeti

Kastamonu’da narkotik operasyonu: 11 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa’da planlı elektrik kesintisi yapılacak

Merkez Bsı şubat ayı “Sektörel Enflasyon Beklentileri”ni yayımladı

Şanlıurfa’da Umut Kervanı Ramazanda dayanışmayı büyütüyor

Antalya merkezli bahis soruşturması: 72 kişi hakkında gözaltı kararı

75 ilde uyuşturucu operasyonu: Bin 699 gözaltı, 888 tutuklama

Merdavi: Siyonist rejim esirlerin iradesini işkence ve tıbbi ihmalle kırmak istiyor

Brent petrol 71,49 dolardan işlem görüyor

İran’da helikopter sebze-meyve haline düştü

Batman'da uzun namlulu silahla rastgele ateş açan şüpheli tutuklandı

Afyonkarahisar’da 9 bin 804 sentetik ecza ele geçirildi: 3 tutuklama

2025’te evlilikler azaldı, boşanmalar arttı

FETÖ’nün jandarma mahrem yapılanmasına operasyon: 10 gözaltı

Anaokulu müdürlüğünde okul öncesi mezunlarına öncelik tanınacak

Antalya’da 4 büyüklüğünde deprem

Çankırı’da Ramazan ayı boyunca gıda denetimleri sıklaştırıldı

Özbekistan’da işlenen kasten öldürme suçunda bir şüpheli tutuklandı

Memur-Sen: İslam düşmanlığınızı laiklikle örtemezsiniz

Afyonkarahisar’da DAİŞ üyeliğinden aranan şahıs tutuklandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da iftariyelik geleneği 93 yıldır yaşatılıyor

Diyarbakır'da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Dünyanın ilk ahşap uydusu bu yıl uzaya gönderilecek

Moskova’da patlama: Bir polis öldü

Diyarbakır'da 38 kilogram esrar ele geçirildi

Konya’da 9 noktada ücretsiz Ramazan sofrası kuruluyor

Camide çocuklara özel alan: Salavat köşesi ve sürpriz kutusu