• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,64% 0,00
  • EURO

    51,92% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6905,71% 0,11
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Son dakika... Youtube'dan Türkiye kararı! İlk açıklama geldi: Hayırlı olsun

17 Aralık 2020, Perşembe 08:33
17 Aralık 2020, Perşembe 08:33
Son dakika... Youtube
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Son dakika... Youtube'dan Türkiye kararı! İlk açıklama geldi: Hayırlı olsun

Video paylaşım sitesi Youtube'nin, Türkiye'de temsilcilik açmaya hazırlandığı açıklandı.

Youtube'den yapılan açıklamada, Türkiye'deki kullanıcılar, içerik üreticileri ve iş partnerlerine karşı bağlılığın devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz”. 

BAKAN YARDIMCISINDAN YOUTUBE AÇIKLAMASI

 Youtube'un kararı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Sayan 'Haberler güzel! 7253 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklik ile temsilci bulundurması gereken sağlayıcılardan olan YouTube, Ülkemize temsilci atayacağını bildirdi. Diğer sosyal ağ sağlayıcılarından da aynı hassasiyet ile işbirliğini yapmalarını bekliyoruz. Hayırlı olsun.' dedi.

Haberler güzel!

7253 sayılı kanun kapsamında yapılan değişiklik ile temsilci bulundurması gereken sağlayıcılardan olan YouTube, Ülkemize temsilci atayacağını bildirdi.

Diğer sosyal ağ sağlayıcılarından da aynı hassasiyet ile işbirliğini yapmalarını bekliyoruz.

Hayırlı olsun.

— Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan) December 16, 2020

Süreç nasıl işleyecek?

YouTube, birkaç ay içinde Türkiye'ye yerel bir temsilci atanacağını bildirdi. Tüzelkişilikle birlikte hükümetle yerel bir irtibat noktası sağlanmış olacak. Bununla birlikte YouTube'un kullanıcı verileriniişleme ya da saklamasında herhangi bir düzenleme olmayacak.

Resmîmakamlardangelen kaldırmatalepleri yasal süreçlerle birlikte inceleniyor ve şeffaflık konusundaki tutumlar doğrudan şeffaflık raporunda yayınlanıyor. Bu talepler bundan sonra çok daha kısa sürede ve hızlı olarak yanıtlanacak da denilebilir.

Temsilci atama ne anlama geliyor?

YouTube'un Türkiye'ye temsilci ataması, aslında bir anlamda 'yerel muhatap' bulunması konusunda büyük önem taşıyor. Her ne kadar blog sayfasında yayından kaldırılacak içeriklere karşı sürenin aynı tutulacağı ya da gerekli incelemelerin titizlikleyürütüleceği ifade edilse de aslında hükümetin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda daha hassas davranılacak. Ayrıca haberimizin başında da belirttiğimiz gibi 5651 sayılı İnternet Yasası'nın getirdikleriyle birlikte özellikle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve YouTube platformu arasında yaşanan sorunların minimum düzeye inmesi bekleniyor.

Ne yaşanmıştı?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu geçtiğimiz hafta YouTube'un da aralarında bulunduğu birçok farklı platform için yasal zorunlulukları hatırlatarak 30'ar milyon lira ceza kesmişti. İkinci kez verilen bu cezanın ardından şirketlere 30 gün süre tanınmış ve temsilcilik atamayanların vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin reklam vermesi yasaklanacaktı. Bu yasaklama aslında para transferi kısmını da kapsıyor. Yasaktan 15 gün önce duyuru yapıldı ve YouTube artık gereken düzenlemelerin yapılmasıyla birlikte temsilci atanacağının garantisini vermiş oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Altın yükseliş arayışında

Avrupa başkentlerinde temel soru: ABD'ye güvenilebilir mi?

Siyonist rejim hapishanelerinde açlık politikası: "Janot"ta esirlere sistematik işkence

Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı

Balıkesir açıklarında 36 düzensiz göçmen kurtarıldı

Meteorolojiden 49 il için sarı kodlu uyarı

Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara

Kayseri-Kahramanmaraş kara yolu ağır taşıt trafiğine kapatıldı

Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Şanlıurfa’da ‘Şehadet Gecesi’ programı düzenlendi

Irak’ta petrol rafinerisinde yangın: 1 ölü, 13 yaralı

Ukrayna: Rus petrolünün Doğu Avrupa'ya transit geçişi durduruldu

Türkiye ile Sırbistan arasında ortak bildiri

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Altın yükseliş arayışında

Avrupa başkentlerinde temel soru: ABD'ye güvenilebilir mi?

Siyonist rejim hapishanelerinde açlık politikası: "Janot"ta esirlere sistematik işkence

Pezeşkiyan: Dış müdahaleye boyun eğmeyeceğiz

Albanese geri adım atmadı: Soykırımı kınamayanlardan ders almam

Trump'tan yolsuzlukla yargılanan Netanyahu'ya açık destek

Siyonist rejim ateşkesi yine çiğnedi: Gazze'de 2 şehit, çok sayıda yaralı