• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı

31 Mart 2023, Cuma 12:20
31 Mart 2023, Cuma 12:20
Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum projesi çerçevesinde sosyal satın almayı destek çağrısı geçim kaynağı tesisi protokol töreni gerçekleşti.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) çerçevesinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı Faaliyet bölgesinde bulunan, Gaziantep, Adıyaman, Kilis illerinde geçim kaynağı tesisi kurulması ve kırılgan gruplara hibe desteğinin verilmesi hedeflenen projenin protokol imzaları atıldı.
Depremzede vatandaşlar için çeşitli sosyal alanlar oluşturacaklarını belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Sosyal Uyum projesi çerçevesinde Gaziantep ilimizin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde hayata geçireceğimiz 2 önemli yatırımın mali sözleşmesini imzalamak için toplandık. Bu projeler çerçevesinde 1’inci projemizi İslahiye’de hayata geçiriyoruz. İslahiye’de tekstil, mutfak projeleri olarak hayata geçiriyoruz. Buralarda atölyeler kurup deprem bölgesindeki depremzede kardeşlerimizin istihdamını sağlayacak alt yapılar kurmuş olacağız. 2’inci olarak da Nurdağı ilçemizde 7 den 70’e herkesin faydalanabileceği bir sosyal yaşam merkezi kuracağız. Bu merkezin içerisinde de Kütüphane, çok amaçlı salon, bilişim atölyesi, kafeterya, mescit gibi donatıların olduğu ve vatandaşlarımızın her zaman vakitlerini geçirebileceği sosyal yaşam alanı. Bugün bu 2 projenin sözleşmelerini imzalayacağız” dedi.
Güzel bir projeye imza attıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Dünya Bankasının ortaklığında Avrupa Birliği tarafından hibelenen Sosyal Girişimcili, Güçlendirme ve Uyum Projesi çerçevesinde Gaziantep Valiliğimiz ve Nurdağı, İslahiye ilçelerimizin Kaymakamlıklarıyla birlikte proje çerçevesinde bir protokol imzaladık. Bu protokol ülkemizdeki afet bölgesinde, depremden etkilenen kadın ve gençlerin istihdamına katılımını hedefleyen bir projedir. Bu çerçevede bir sosyal satın alma çağrısı ilan etmiştik. Bu sosyal satın alma çağrısı şirketlerimizin üretmek istedikleri ürünleri afet bölgesinde bizim tarafımızdan ürettirilmesi ve şirketler tarafından satım alım garantisi verilerek alınması şeklinde bir modeldi. Sosyal satın alma çağrısını çok büyük şirketlerimiz başvurdu. Bu şirketlerle işbirliklerimizi somutlaştırdık ve çok kısa bir süre içerisinde belirlediğimiz lokasyonlarda, konteyner ve çadır kentlerde üretim alanları oluşturacağız. Bugün çok önemli protokoller imzaladık. Gaziantep’in yerel idareleri başta Valiliğimiz olmak üzere çok önemli destekler sundu. Kalkınma ajanslarımız, İpekyolu Kalkınma Ajansımız süreci çok güzel koordine etti. Bu bu çerçevede destek ve emek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Projenin faydalı bir iş olduğunu söyleyen Vali Davut Gül, “Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Faydalı bir iş oldu. İnanıyorum ki bu proje ile her iki ilçemizdeki depremden etkilenen vatandaşlarımız daha çabuk toparlanacaklardır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman'da mahalle sakinleri araba lastiklerinden camiye merdiven yaptı

Medvedev: Kiev, nükleer silah sahibi olursa biz de bu silahları kullanırız

Doç. Dr. Berber: EBUS özellikle akciğer kanseri tanısında kritik rol oynuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Gençlerimizin fikirlerini önemsiyor, birlikte istişare ederek yol alıyoruz

Siirt'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gaziantep'te "Hoşgeldin Ramazan" yarışması düzenlendi

Bakan Kurum D-8 Genel Sekreteri Mahmoud ile görüştü

Bakan Bolat: D-8 Ticaret ve Sanayi Odalarının merkezi İstanbul oldu

Gaziantep'te iki iş yeri üç gün süreyle kapatıldı

Mir'ât-I Nebevi Sergisi kapılarını açtı

Elektrik kesintileri Tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafını bezdirdi

Meksika'daki şiddet olaylarında ölü sayısı 62'ye yükseldi

Malatya'da kuyumcuya silahlı soygun girişimi olayında 2 gözaltı

Uzm. Psikolog Elalmış: Öfke doğal bir duygudur, saldırganlık tercihtir

Avustralya Başbakanı, "güvenlik tehdidi" sonrasında konutundan tahliye edildi

Malatya'da kayısı üreticilerine bitkisel üretim planlaması ve yeni destekleme modeli eğitimi

Karanlık ellerin şehit ettiği bir imam: Molla Gıyaseddin Barlak

İngiltere’de bir ilk: Kadavradan rahim nakliyle bebek doğdu

YÖK Başkanı Özvar: OSB’lerde MYO sayısı artırılacak

2025-YDUS 2. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı

Kastamonu'da kuvvetli kar yağışı uyarısı

Bursa Yenişehir Havalimanı ocak ayında 22 bin yolcuya hizmet verdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Bahçeli'ye ziyaret

Yeşilyurt Belediyesi'nden Ramazanda dört koldan temizlik seferberliği

Sivas'ta mukaddes emanetler sergisi ziyarete açıldı

İran'da askeri helikopter pazara düştü: 4 ölü

Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Diyarbakır’da 165 kişilik ekip kayıp yaşlı adamı arıyor

Okullarda "Maarif’in Kalbinde Ramazan" heyecanı ile gönüller inşa ediliyor

Meteoroloji’den Orta ve Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da mahalle sakinleri araba lastiklerinden camiye merdiven yaptı

Medvedev: Kiev, nükleer silah sahibi olursa biz de bu silahları kullanırız

Doç. Dr. Berber: EBUS özellikle akciğer kanseri tanısında kritik rol oynuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Gençlerimizin fikirlerini önemsiyor, birlikte istişare ederek yol alıyoruz

Siirt'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gaziantep'te "Hoşgeldin Ramazan" yarışması düzenlendi

Bakan Kurum D-8 Genel Sekreteri Mahmoud ile görüştü