• BIST 100

    14712,94%0,01
  • DOLAR

    43,05% 0,03
  • EURO

    50,38% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6115,71% -0,70
  • Ç. ALTIN

    10064,44% -0,99

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı

31 Mart 2023, Cuma 12:20
31 Mart 2023, Cuma 12:20
Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi protokolü imzalandı

Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum projesi çerçevesinde sosyal satın almayı destek çağrısı geçim kaynağı tesisi protokol töreni gerçekleşti.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) çerçevesinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı Faaliyet bölgesinde bulunan, Gaziantep, Adıyaman, Kilis illerinde geçim kaynağı tesisi kurulması ve kırılgan gruplara hibe desteğinin verilmesi hedeflenen projenin protokol imzaları atıldı.
Depremzede vatandaşlar için çeşitli sosyal alanlar oluşturacaklarını belirten İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, “Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda, Dünya Bankası işbirliğinde yürütülen Sosyal Uyum projesi çerçevesinde Gaziantep ilimizin Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde hayata geçireceğimiz 2 önemli yatırımın mali sözleşmesini imzalamak için toplandık. Bu projeler çerçevesinde 1’inci projemizi İslahiye’de hayata geçiriyoruz. İslahiye’de tekstil, mutfak projeleri olarak hayata geçiriyoruz. Buralarda atölyeler kurup deprem bölgesindeki depremzede kardeşlerimizin istihdamını sağlayacak alt yapılar kurmuş olacağız. 2’inci olarak da Nurdağı ilçemizde 7 den 70’e herkesin faydalanabileceği bir sosyal yaşam merkezi kuracağız. Bu merkezin içerisinde de Kütüphane, çok amaçlı salon, bilişim atölyesi, kafeterya, mescit gibi donatıların olduğu ve vatandaşlarımızın her zaman vakitlerini geçirebileceği sosyal yaşam alanı. Bugün bu 2 projenin sözleşmelerini imzalayacağız” dedi.
Güzel bir projeye imza attıklarını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Dünya Bankasının ortaklığında Avrupa Birliği tarafından hibelenen Sosyal Girişimcili, Güçlendirme ve Uyum Projesi çerçevesinde Gaziantep Valiliğimiz ve Nurdağı, İslahiye ilçelerimizin Kaymakamlıklarıyla birlikte proje çerçevesinde bir protokol imzaladık. Bu protokol ülkemizdeki afet bölgesinde, depremden etkilenen kadın ve gençlerin istihdamına katılımını hedefleyen bir projedir. Bu çerçevede bir sosyal satın alma çağrısı ilan etmiştik. Bu sosyal satın alma çağrısı şirketlerimizin üretmek istedikleri ürünleri afet bölgesinde bizim tarafımızdan ürettirilmesi ve şirketler tarafından satım alım garantisi verilerek alınması şeklinde bir modeldi. Sosyal satın alma çağrısını çok büyük şirketlerimiz başvurdu. Bu şirketlerle işbirliklerimizi somutlaştırdık ve çok kısa bir süre içerisinde belirlediğimiz lokasyonlarda, konteyner ve çadır kentlerde üretim alanları oluşturacağız. Bugün çok önemli protokoller imzaladık. Gaziantep’in yerel idareleri başta Valiliğimiz olmak üzere çok önemli destekler sundu. Kalkınma ajanslarımız, İpekyolu Kalkınma Ajansımız süreci çok güzel koordine etti. Bu bu çerçevede destek ve emek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Projenin faydalı bir iş olduğunu söyleyen Vali Davut Gül, “Bizde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Faydalı bir iş oldu. İnanıyorum ki bu proje ile her iki ilçemizdeki depremden etkilenen vatandaşlarımız daha çabuk toparlanacaklardır. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, BAE Hava Kuvvetleri Komutanı’nı kabul etti

Belediye Başkanı Geçit: İlçenin her noktasında tüm hizmetler planlı ve koordineli bir şekilde devam ediyor

ABD şirketi ExxonMobil, Türkiye açıklarında hidrokarbon arama çalışmaları yapmayı kabul etti

YÖK Başkanı Özvar, Malezya Yükseköğretim Bakanı Kadir ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş ve beraberindeki heyeti kabul etti

HÜDA PAR’dan Suriye açıklaması: Çatışma yerine uzlaşı kanalları zorlanmalı

Malatya'da TOKİ şantiye alanındaki depoda yangın

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 395'e yükseldi

İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel’e tepki

Kurtulmuş: Gazze’ye sessiz kalanlar dünyada orman kanununun yolunu açtı

Bolu’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 tutuklama

Malatya'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 1. Olağan Toplantısı yapıldı

Belediye Başkanı Er: Malatya altyapıda ve üstyapıda dirençli bir yapıya kavuşuyor

ABD'nin Venezuela petrolü planı: Rusya ve Çin'i dışarda tutmak, fiyatı 50 dolara düşürmek!

İşgal rejiminin Han Yunus’taki çadır saldırısında 3 Filistinli şehit oldu

Konya’da şiddetli rüzgâr nedeniyle çok sayıda tır devrildi

Konya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Rusya: ABD, uluslararası denizcilik hukukunu ağır şekilde ihlal etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e 500 bin liralık tazminat davası

Frana'da çiftçiler traktörleriyle Paris sokaklarına çıktı

Doğu Akdeniz’de fırtına bekleniyor

Adana'da sokak tartışması cinayetle sonuçlandı

AB, X'ten Grok ile ilgili kayıtları 2026 sonuna kadar saklamasını talep etti

Adana'da 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Merkez Bsı rezervleri 189,1 milyar dolar oldu

Mersin'de kontrolden çıkan otomobil önce ağaca sonra direğe çarptı: 1 ölü

Suriye ordusu, PKK/SDG mevzilerini bombalıyor

Çatılar çöktü, ürünler zarar gördü: Buğday pazarı esnafından destek çağrısı

Mardin Memur-Sen’den DEM’li belediyeye çıkış: 26 belediye personeli gerekçesiz işten çıkarıldı

"Çocuklarımızın küçük yaşta Kur’an’la tanışması çok kıymetli"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, BAE Hava Kuvvetleri Komutanı’nı kabul etti

Belediye Başkanı Geçit: İlçenin her noktasında tüm hizmetler planlı ve koordineli bir şekilde devam ediyor

ABD şirketi ExxonMobil, Türkiye açıklarında hidrokarbon arama çalışmaları yapmayı kabul etti

YÖK Başkanı Özvar, Malezya Yükseköğretim Bakanı Kadir ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş ve beraberindeki heyeti kabul etti

HÜDA PAR’dan Suriye açıklaması: Çatışma yerine uzlaşı kanalları zorlanmalı

Malatya'da TOKİ şantiye alanındaki depoda yangın