• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Sosyal Konut Projesi'nin arsa başvuruları yarın başlıyor

09 Ekim 2022, Pazar 18:37
09 Ekim 2022, Pazar 18:37
Sosyal Konut Projesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Sosyal Konut Projesi'nin arsa başvuruları yarın başlıyor

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için devreye sokulan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinin ikinci ayağı için başvurular başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği “Sosyal konut Projesi”nin detaylarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaşmıştı. Sosyal konut hamlesi kapsamında başvurular tamamlandı ve 5 bin konutun temelinin 25 Ekim’de 17 ilde atılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı projede iş yeri ve arsa satışı da gerçekleşiyor.

Başvuru yeri

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ikinci aşamasına başvuruları yarın, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) web sitesindeki www.toki.gov.tr yönlendirmeler doğrultusunda e-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

Başvuru tarihi: 10 Ekim-7 Kasım

10 Ekim, Pazartesi günü başlayacak arsa ve işleri başvuruları 7 Kasım'a kadar sürecek.

100 bin altyapılı konut amaçlı arsa

TOKİ, kuruluşundan bugüne ilk kez vatandaşımıza elektrik, su, stabilize yol alt yapıları ve planları tamamlanmış inşaat yapmaya hazır arsa sunuyor. Gelir durumu düşük vatandaşlar şehir çeperlerinde kendi evlerini yapma fırsatına kavuşmuş olacak. Türkiye'nin yedi bölgesinde arsalar piyasa bedellerinin altında fiyatlarla, faizsiz ve uzun vadelerde vatandaşa sunulacak. İlk etapta 100 bin konut yapımına müsait arsa sunulacak, bu özellikle inşaat ve inşaat malzemesi sektörünü olumlu etkileyecek. 2028 hedefi, 250 bin arsa.

Arsa sayısı 1 milyona çıkartılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada ara sayısını 1 milyona çıkartacaklarını belirtmişti.

Arsalar nasıl teslim edilecek Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, İmar planı yapılmış, İnşaat yapmaya hazır olarak teslim edilecek Arsa fiyatları ne olacak Arsalar şehirlerin ceperlerinde olacak ve taksitlere faiz alınmayacak. Arsayı alana belirlenen şartlarda ev yapılabilecek ve gerekirse teknik destek de verilecek. 350 ila 500 metrekarelik arsalar, 1.604 liradan başlayan taksit, 10 yıl vade ile ödenecek. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ila 150 metrekare arasında değişecek. Arsaya başvuru şartları T.C. Vatandaşı olmak. Yoksul ve dar gelirli olmak. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şartı aranıyor. 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan  uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak. Başvuru bedeli olarak 500 liranın Ziraat Banka Şubesine ödenmesi. Başvuranların o ilde ikamet etmesi gerekiyor. Başvuranlardan 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak.

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecek. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecek.)

İş yerleri sanayi sitelerinin içinde

TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayiciye iş yeri sunuyor. Bu proje sayesinde hem vatandaşın iş yeri sahibi olmasını sağlarken, hem de istihdama katkı sağlayacak. Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanları olacak. Ankara’da 1.000, Adana’da 500, İzmir’de 700 olmak üzere toplam 28 ilde 10 bin sanayi sitesi kurulacak.

İş yeri başvuru şartları TC Vatandaşı olmak. Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelere sahip olmak. Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması.

Başvuru Bedeli 2 bin lira olacak.

İş yeri ödeme planı Yüzde 10 peşinat 2 bin 633 liradan başlayan taksit 120 ay vade

(6 aylık dönemlerde Memur maaşı artış oranında artış uygulanacak.)

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı

Siirt tarımsal yatırım rehberi yayımlandı

Siyonistler, vahşice saldırılarını sürdüyor: 3'ü gazeteci 11 şehit

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Göçerlerin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Suriye’de kalıcı çözüm diyalog ve adaletten geçer

Siirt’te serviks kanseri farkındalığı için kadınlara bilgilendirme yapıldı

Malatya'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Bakan Tunç'tan Bolu'daki yangının yıldönümüne ilişkin açıklama: Sorumlular adalet önüne çıkarıldı

TİKA ile UNICEF Kamerun arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

YPG'nin Haseke'deki saldırısında 7 Suriye askeri hayatını kaybetti

HÜDA PAR heyetinden Kanal 23’e ziyaret

Mardin Tarihi Çarşı’da biriken kar buz tehlikesine dönüştü: Esnaf ve vatandaşlardan yetkililere çağrı

MSB: Katar’da bakım ve onarım sözleşmesi imzalandı

Van’da 22 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Elazığ'daki uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

Bakan Fidan, Barış Kurulu Şartı’nın imza töreni için İsviçre’ye gidecek

Konya’da gece ve sabah saatlerinde gizli buzlanmaya dikkat

Mersin'de drift yapan sürücüye ceza

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'nın geleceğini inşa ediyoruz

Finansal İstikrar Komitesi makroekonomik görünümü değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Mersin’deki kuruluşla ilgili açıklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı