• BIST 100

    10979,73%0,70
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,97% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5577,32% 0,49
  • Ç. ALTIN

    9236,33% -0,70

Sosyal Konut Projesi'nin arsa başvuruları yarın başlıyor

09 Ekim 2022, Pazar 18:37
09 Ekim 2022, Pazar 18:37
Sosyal Konut Projesi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sosyal Konut Projesi'nin arsa başvuruları yarın başlıyor

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için devreye sokulan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinin ikinci ayağı için başvurular başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği “Sosyal konut Projesi”nin detaylarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum paylaşmıştı. Sosyal konut hamlesi kapsamında başvurular tamamlandı ve 5 bin konutun temelinin 25 Ekim’de 17 ilde atılacağı bilgisi de paylaşıldı.

Dar gelirli vatandaşların kira öder gibi konut sahibi olacağı projede iş yeri ve arsa satışı da gerçekleşiyor.

Başvuru yeri

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ikinci aşamasına başvuruları yarın, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) web sitesindeki www.toki.gov.tr yönlendirmeler doğrultusunda e-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, ilçelerde ise Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

Başvuru tarihi: 10 Ekim-7 Kasım

10 Ekim, Pazartesi günü başlayacak arsa ve işleri başvuruları 7 Kasım'a kadar sürecek.

100 bin altyapılı konut amaçlı arsa

TOKİ, kuruluşundan bugüne ilk kez vatandaşımıza elektrik, su, stabilize yol alt yapıları ve planları tamamlanmış inşaat yapmaya hazır arsa sunuyor. Gelir durumu düşük vatandaşlar şehir çeperlerinde kendi evlerini yapma fırsatına kavuşmuş olacak. Türkiye'nin yedi bölgesinde arsalar piyasa bedellerinin altında fiyatlarla, faizsiz ve uzun vadelerde vatandaşa sunulacak. İlk etapta 100 bin konut yapımına müsait arsa sunulacak, bu özellikle inşaat ve inşaat malzemesi sektörünü olumlu etkileyecek. 2028 hedefi, 250 bin arsa.

Arsa sayısı 1 milyona çıkartılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yaptığı açıklamada ara sayısını 1 milyona çıkartacaklarını belirtmişti.

Arsalar nasıl teslim edilecek Elektrik, su ve stabilize yol altyapıları tamamlanmış, İmar planı yapılmış, İnşaat yapmaya hazır olarak teslim edilecek Arsa fiyatları ne olacak Arsalar şehirlerin ceperlerinde olacak ve taksitlere faiz alınmayacak. Arsayı alana belirlenen şartlarda ev yapılabilecek ve gerekirse teknik destek de verilecek. 350 ila 500 metrekarelik arsalar, 1.604 liradan başlayan taksit, 10 yıl vade ile ödenecek. Buraya yapılacak konutların büyüklükleri ise 105 ila 150 metrekare arasında değişecek. Arsaya başvuru şartları T.C. Vatandaşı olmak. Yoksul ve dar gelirli olmak. Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına sahip olmaması şartı aranıyor. 775 sayılı Gecekondu Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği hükümleri uyarınca yapılmış olan  uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak. Başvuru bedeli olarak 500 liranın Ziraat Banka Şubesine ödenmesi. Başvuranların o ilde ikamet etmesi gerekiyor. Başvuranlardan 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak.

(Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecek. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecek.)

İş yerleri sanayi sitelerinin içinde

TOKİ kuruluşundan bugüne kadar ilk kez küçük ve orta ölçekli sanayiciye iş yeri sunuyor. Bu proje sayesinde hem vatandaşın iş yeri sahibi olmasını sağlarken, hem de istihdama katkı sağlayacak. Tamiratla uğraşan küçük işletmelerden, oto tamirhanelerine, mobilyacılardan, makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içinde barındıracak sanayi alanları olacak. Ankara’da 1.000, Adana’da 500, İzmir’de 700 olmak üzere toplam 28 ilde 10 bin sanayi sitesi kurulacak.

İş yeri başvuru şartları TC Vatandaşı olmak. Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olmak veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Ustalık Belgesi, İşyeri Açma Belgesi, İlgili Oda Kayıt Belgesi veya Vergi Mükellefi olmak, e-Ticaret yapıldığına dair nace kodu v.b. bilgileri gösterir belgelere sahip olmak. Kendisinin, eşinin ve 18 yaşından küçük çocukları mülkiyetinde sanayi dükkanı olmaması.

Başvuru Bedeli 2 bin lira olacak.

İş yeri ödeme planı Yüzde 10 peşinat 2 bin 633 liradan başlayan taksit 120 ay vade

(6 aylık dönemlerde Memur maaşı artış oranında artış uygulanacak.)

Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı

Mardin’de kontrolden çıkan otomobil takla attı: 7 yaralı

Nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Gaziantep Geri Gönderme Merkezi'ndeki yabancı uyrukluların sağlık durumuna ilişkin açıklama

ABD'den Hindistan'a füze satışına onay

Amasya’da 3,5 milyon TL dolandıran şahıslar yakalandı

Venezuela kıyı bölgeleri için yeni bir güvenlik planı devreye soktu

Kars’ta asayiş denetimlerinde çok sayıda silah ve fişek ele geçirildi

Suriye ile Çin arasında ekonomik işbirliği konseyi kuruldu

Arakçi’den Avrupa ülkelerinin İran karşıtı kararına tepki

Hatay’da yola beton dökülmesi üzerine firmanın faaliyeti durduruldu

Konya Büyükşehir Belediyesi 94 yeni personel alacak

Meram’da yeni aile sağlığı merkezi hizmete açıldı

Adana'da 4 gündür kayıp olan Alzheimer hastası yaşlı adam ölü bulundu

İşgal ordusu, Gazze'de Sarı Hat'tın yerini değiştirerek alanını genişletti

Zirai ilaç kalıntısı tespit edilen 6 bin 100 kilogram mandalina imha edildi

2026 iklim zirvesine Türkiye ev sahipliği yapacak

Diyarbakır’da 4 kişinin öldüğü kaza kameralara yansıdı

Elazığ'da zincirleme kaza: 1 yaralı

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde MAZLUMDER’den Gazze çağrısı

Kahramanmaraş’ta sobadan zehirlenen çift hayatını kaybetti

Öylek: Ankara’nın en büyük sorunu trafik ve ulaşım

Sağlık ve sosyal hizmet profesyonelleri ek işte çalışmak istiyor

Mardin’de 13 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Deprem bölgesindeki seyahat acentelerinin aidatları bu yıl alınmayacak

Gaziantep’te 56 kişi zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Bursa’da "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" programı düzenlendi

Yalova’da 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Mardin’de bulunan yanmış erkek cesedi toprağa verildi

Kosova'da Meclis feshedildi, erken seçim süreci başladı

Umut Kervanı'ndan Kahramanmaraş'ta depremzedelere sıcak yemek ikramı