-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% -0,11
-
EURO
50,55% 0,12
-
GRAM ALTIN
7119,10% -0,22
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Sosyal medya şirketlerine 2. ceza geliyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Sosyal medya şirketlerine 2. ceza geliyor
Türkiye’ye temsilci tayin etmemekte direnen sosyal medya platformlarına ikinci ceza yolda. Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bugüne kadar yalnızca Rus VKontakte (VK) şirketi Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul etti. Henüz temsilcilik açmayı kabul etmeyen Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedin, TikTok, Dailymotion, Periscope gibi uygulamalara ise 10 milyon lira ceza kesildi. Cezalar şirketlerin global adreslerine tebliğ edildi.
YENİ CEZA 30 MİLYON LİRA
Şimdi ise yaptırımlarda ikinci aşamaya geçildi. Buna göre ‘inat eden’ şirketlere 30 milyon lira ceza kesilecek. Türkiye bugüne kadar şirketlerle yapılan görüşmelerde yapıcı bir diyalog içerisinde bulundu. Türkiye’nin tek amacı, vatandaşlarının verisinin ülke sınırları içinde kalması ve hiç kimse tarafından izinleri olmadan kullanılmaması ve vatandaşların kişilik haklarına yapılan saldırılara karşı 48 saat içinde geri dönüş yapacak bir muhatap bulmaları.
YENİ YILDA REKLAM YASAĞI
İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde yine temsilcilik açılmazsa bu kez 1 Ocak tarihinde Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal ağ sağlayıcısına yeni reklam vermesi yasaklanacak.
ARDINDAN BANT DARALTMASI
Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde ise sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek.
KABUL EDERLERSE YÜZDE 75’İ AFFEDİLECEK
Başvurunun kabulüne ilişkin hakim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi durumunda BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90’a kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine müracaat edebilecek. Sosyal ağ sağlayıcıları, yaklaşık 5 ay sonra dahi Türkiye’de temsilcilik açmayı kabul ederlerse kendilerine o güne kadar kesilen cezaların yüzde 75’i affedilecek.
YENİŞAFAK
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar
DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur
Yükleniyor






