• BIST 100

    16214,01%0,29
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    51,26% 0,10
  • GRAM ALTIN

    7356,45% 0,02
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,00

Suriye’de güvenli para birimi Türk lirası oldu

14 Temmuz 2020, Salı 08:42
14 Temmuz 2020, Salı 08:42
Suriye’de güvenli para birimi Türk lirası oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Suriye’de güvenli para birimi Türk lirası oldu

Suriye lirasının ABD doları karşısında yüksek değer kaybı yaşaması ve dalgalı seyretmesi nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde siviller alışverişlerde TL kullanıyor.

Suriye'de askeri muhaliflerin kontrolündeki İdlib ili ile Türkiye'nin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla teröristlerden temizlediği bölgelerde, sebze hali, benzin istasyonu, giyim mağazası, lokanta, fırın, bakkal gibi pek çok işletme TL'ye yöneldi.

Halep'in kuzeyinde terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde, bakkal işleten Zekeriya Ahmed, kendi dükkanı ve ilçede birçok alanda TL'nin yoğun olarak kullanıldığını ve bu durumdan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ahmed, 'Suriye lirasının değer kaybetmesiyle zarar etmeye başlamıştık. Güvenli para birimi olan TL ile satış yapmaya başladık. Bab'da yer alan dükkanımda artık tüm malzemelerin satışını TL ile yapıyorum.' dedi.

TL kullanıldığından beri hem kendisinin hem de alışveriş yapan müşterilerinin rahatladığını belirten Ahmed, 'TL, Suriye lirasına göre çok güvenli. Herhangi bir değer kaybı yaşamıyor ve daima sabit.' ifadesini kullandı.

Ticaretle uğraşan Muhammed Casim de, '2011'de Esed rejimine karşı devrime kalkarak onu istemediğimizi göstermiştik. Mecburen Suriye lirası ile çalışıyorduk. Değerini kaybeden Suriye lirası yerine TL kullanıyoruz.' dedi.

Türkiye'nin Suriye halkına destek verdiğini belirten Casim, 'Suriye lirası artık yerlerde sürünüyor çok değer kaybetti. Hala bazı yerlerde Suriye lirası geçerli olsa da yaygın olarak TL kullanılıyor. Bölgemizde bulunan tüm ticari işletmelerin Suriye lirasından vazgeçip güvenli TL'ye yönelmesini bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Bab'da döviz işiyle uğraşan Mustafa Cibli de 'Bölgemizde şeker, yağ, bakliyat, sebze, akaryakıt gibi temel ihtiyaçların tamamı TL ile satılıyor. TL ile halkımız kendini daha çok güvende hissediyor.' ifadesini kullandı.

Beşşar Esed'in ülkenin ekonomik gücünü büyük ölçüde elinde tutan oligark kuzeni Rami Mahluf'u tasfiye etmesinin ardından ABD'nin Esed rejimine karşı uygulamaya koyduğu 'Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası' rejim ekonomisini olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bu yılın başında 1 dolar, 1000 Suriye lirasına karşılık gelirken, geçen ayın ortalarında 4000 Suriye lirası seviyesine yaklaşmıştı. Bugünlerde ise 1 dolar 2300 Suriye lirası bandında seyrediyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg ile görüştü

Küçük Yasin'den Gazze'ye anlamlı bağış

Mardin’de polis zırhlı aracı devrildi: 3 yaralı

"Vefa Hakikat Hürriyet - Mehmet Akif Ersoy" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursî için mevlid programı düzenlenecek

Malatya Havalimanı'nda son 2 ayda 140 bin 838 yolcuya hizmet verildi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde rüşvet ve ihale soruşturması: Gözaltılar var

Malatya'da "İyilik Haftası" kapsamında öğrenciler ve özel gereksinimli bireyler iftar sofrasında buluştu

Isparta’da aranan firari hükümlü yakalandı

Bursa'da 700 kilo tüketilmesi sakıncalı sucuk imha edildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 114 yerleşim yerinin yolu kapalı

Denizli’de işletmede bulunan 3 örümcek maymunu koruma altına alındı

Gaziantep'te "Ramazanda Sağlık Programı" düzenlendi

Avukat Kanat: Ramazan ayında suç oranlarında düşüş gözlemliyoruz

Adana’da kaçakçılık operasyonu: 37 gözaltı

Brent petrol fiyatları gerilemeye devam ediyor

Ankara’da 3,9 büyüklüğünde deprem

Manisa Akhisar'da bıçaklı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

İsviçre’de otobüs yangını: 6 ölü, çok sayıda yaralı

Stratejik petrol rezervleri ne zaman kullanılır?

Döşemealtı Belediyesi soruşturmasında 22 kişi hakkında gözaltı kararı

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 7,6 arttı

Gözler Merkez Bsı'nda: Faiz kararı yarın açıklanacak

Şanlıurfa’da yetim ve öksüz çocuklar için iftar programı

Lisanslı depoların kuruluş ve kapasite izinlerine yeni düzenleme

Toplam ciro yıllık yüzde 35,8 arttı

Çorum’daki işletmeye hayvan refahı ihlali nedeniyle para cezası

Afyonkarahisar’da 9 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Netanyahu ve Smotrich, Haredi Yahudilerin askerlikten muafiyetini şimdilik durdurdu

Yılın ilk 2 ayında 10 ilin ihracatı 1 milyar doları aştı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ticaret Bakanı Bolat, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg ile görüştü

Küçük Yasin'den Gazze'ye anlamlı bağış

Mardin’de polis zırhlı aracı devrildi: 3 yaralı

"Vefa Hakikat Hürriyet - Mehmet Akif Ersoy" kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursî için mevlid programı düzenlenecek

Malatya Havalimanı'nda son 2 ayda 140 bin 838 yolcuya hizmet verildi

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesinde rüşvet ve ihale soruşturması: Gözaltılar var