• BIST 100

    14750,82%2,00
  • DOLAR

    43,04% 0,06
  • EURO

    50,41% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6185,85% 0,64
  • Ç. ALTIN

    10159,23% 0,51

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen ’Suruç Atı ve Narı Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. En iyi at ve narların yarıştığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Suruç’ta renkli bir festival gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve kayyum belediyesi tarafından düzenlenen, 2 gün sürecek olan Suruç Atı ve Narı Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışmalarıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Güneş, '4’üncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimize vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi oluyor. İki gün sürecek festivalimize Türkiye’nin önemli sanatçıları buraya gelecek ve vatandaşımızla buluşacaklar. Hem burayı bir kültür sanat şehri olarak hem de alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşan etkinlikler ve faaliyetleriyle kendini aşmış ve ispatlamış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, 'Çok güzel bir başlangıçla buraya geldik. Bahçesi var bağı var, vazgeçilmez narı var. Yine Arap atı gibi yarış atları var. Kıymetli bir ilçemiz. Bu ilçemizde de bu gün nar festivali yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım'
Terör vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçlu vatandaşlarında bu hizmetleri görmesi lazımdır. Huzurun, güvenin ve emniyetin, asayişin sağlandığı her noktada her türlü gelişme peşin sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti içindeki yerleri bizim için kutsaldır. Her damla kan, her damla toprak bizim vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazımdır” diye konuştu.

En iyi at ve en büyük nar yarışması
Konuşmaların ardından en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışması düzenlendi. Narı 1 kilo 328 gram büyüklüğünde olan Serdar Kim, en büyük nar yarışmasının birincisi olurken Demiryıldız isimli atıyla yarışmaya katılan İbrahim Halil Yıldız ise en iyi yarış atı kategorisinde birincilik elde etti. Birincilere tam altı, ikincilere yarım altı, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. En büyük nar birincisi Serdar Kim, hizmet ettiği için nazlarının büyüdüğünü belirterek, 'Hizmet ettiğim için narım büyüdü. Bakım hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.
En iyi atı yarışmasının birincisi olan İbrahim Halil Yıldız ise, 'Şu anda bu duyguyu yaşamak güzel bir şeydir. Mutluyuz, birinciliğin keyfini çıkarıyoruz. Atımıza güveniyorduk. Şu anda Şanlıurfa Hipodromunda yarışıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da çok birincilikleri var. Yarın öbür gün de Elazığ’da yarışacak. Atımızı seviyoruz, güvendiğimiz için getirdik. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yarın da sürecek festivalde gündüz çeşitli etkinlikler düzenlenirken gece ise ünlü sanatçılar kent meydanında konserler verecek.

Kolombiya alarma geçti: Üç aşamalı strateji devrede

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Tayvan'da F-16 savaş uçağı düştü

Filipinler'de Mayon Yanardağı alarmı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Fransa'da

İzmir’de izinsiz gemi sökümüne 2,3 milyon lira ceza

Çanakkale'de deniz ulaşımına fırtına engeli

HÜDA PAR Kadın Kolları'ndan Maduro'nun eşinin alıkonulmasına tepki

Batman'da buzlanan yolda pikap takla attı: 1 yaralı

Çin, askerî amaçlarla kullanılabilecek tüm malzemelerin Japonya’ya ihracatını yasakladı

"Gizli" belgelere göre BAE, Netanyahu’nun “aşağılayıcı” talimatlarıyla Gazze ve Katar’da casusluk yaptı

7 Avrupa ülkesinden ortak 'Grönland' açıklaması

Ticaret Bakanı Bolat ICFE 2026'nın açılışında konuştu

Avrupalı liderlerden Grönland açıklaması

BİK’ten dijital dönüşüm ve yapay zekâ paneli

Slovenya genel seçim için sandık başına gidecek

VR terapiyle korkular aşılabiliyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 2026 yılı ilk toplantısı yapıldı

Yemen’in Taiz kentinde 2025 yılında kanser vakalarında büyük artış

HÜDA PAR: Maduro ve eşine yönelik kaçırma operasyonu açık bir devlet terörüdür

Dışişleri Bakanı Fidan ve Suriyeli mevkidaşı Esad Paris'te görüştü

İletişim Başkanı Duran’dan genç istihdamına ilişkin açıklama

Malezya Başbakanı Enver İbrahim Türkiye'ye gelecek

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer’den Valiliğe Müftülük binası çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey’e yumruklu saldırı girişimi: 1 gözaltı

Battalgazi Belediye Meclisi 2026 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdi

Adıyaman İl Sağlık Müdürü Şirik: Tüberküloz küresel ölçekte mücadele gerektiren önemli bir halk sağlığı sorunudur

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde epilepsi hastası çocuklarda beyin pili takibi başladı

Diyarbakır’da seyir halindeki tır park halindeki başka bir tıra çarptı

İçişleri Bakanlığı’ndan Trakya, Ege ve Doğu Anadolu için sarı kodlu uyarı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kolombiya alarma geçti: Üç aşamalı strateji devrede

Ankara'da zincirleme trafik kazası: 5 yaralı

Tayvan'da F-16 savaş uçağı düştü

Filipinler'de Mayon Yanardağı alarmı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Fransa'da

İzmir’de izinsiz gemi sökümüne 2,3 milyon lira ceza

Çanakkale'de deniz ulaşımına fırtına engeli