• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen ’Suruç Atı ve Narı Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. En iyi at ve narların yarıştığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Suruç’ta renkli bir festival gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve kayyum belediyesi tarafından düzenlenen, 2 gün sürecek olan Suruç Atı ve Narı Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışmalarıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Güneş, '4’üncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimize vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi oluyor. İki gün sürecek festivalimize Türkiye’nin önemli sanatçıları buraya gelecek ve vatandaşımızla buluşacaklar. Hem burayı bir kültür sanat şehri olarak hem de alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşan etkinlikler ve faaliyetleriyle kendini aşmış ve ispatlamış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, 'Çok güzel bir başlangıçla buraya geldik. Bahçesi var bağı var, vazgeçilmez narı var. Yine Arap atı gibi yarış atları var. Kıymetli bir ilçemiz. Bu ilçemizde de bu gün nar festivali yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım'
Terör vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçlu vatandaşlarında bu hizmetleri görmesi lazımdır. Huzurun, güvenin ve emniyetin, asayişin sağlandığı her noktada her türlü gelişme peşin sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti içindeki yerleri bizim için kutsaldır. Her damla kan, her damla toprak bizim vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazımdır” diye konuştu.

En iyi at ve en büyük nar yarışması
Konuşmaların ardından en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışması düzenlendi. Narı 1 kilo 328 gram büyüklüğünde olan Serdar Kim, en büyük nar yarışmasının birincisi olurken Demiryıldız isimli atıyla yarışmaya katılan İbrahim Halil Yıldız ise en iyi yarış atı kategorisinde birincilik elde etti. Birincilere tam altı, ikincilere yarım altı, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. En büyük nar birincisi Serdar Kim, hizmet ettiği için nazlarının büyüdüğünü belirterek, 'Hizmet ettiğim için narım büyüdü. Bakım hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.
En iyi atı yarışmasının birincisi olan İbrahim Halil Yıldız ise, 'Şu anda bu duyguyu yaşamak güzel bir şeydir. Mutluyuz, birinciliğin keyfini çıkarıyoruz. Atımıza güveniyorduk. Şu anda Şanlıurfa Hipodromunda yarışıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da çok birincilikleri var. Yarın öbür gün de Elazığ’da yarışacak. Atımızı seviyoruz, güvendiğimiz için getirdik. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yarın da sürecek festivalde gündüz çeşitli etkinlikler düzenlenirken gece ise ünlü sanatçılar kent meydanında konserler verecek.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı

Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı

Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Akdeniz’de Fransız donanmasından Rus "Gölge Gemisi"ne baskın

Kazakistan'da yeni anayasa resmen kabul edildi

Kuzey Kore'de tank birliklerinin katılımıyla taktik saldırı tatbikatı

Siyonist işgalcilerin Lübnan'a saldırılarında şehit sayısı 1001'e yükseldi

İran'dan İngiltere'ye 'askeri üs' tepkisi: Saldırıya iştirak olarak değerlendirilecek

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan Darülacezeye bayram ziyareti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz