• BIST 100

    14611,16%-0,68
  • DOLAR

    43,05% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6138,88% -0,32
  • Ç. ALTIN

    10167,41% 0,00

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
30 Eylül 2023, Cumartesi 19:45
Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Suruç’ta “At ve Nar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen ’Suruç Atı ve Narı Festivali’ renkli görüntülere sahne oldu. En iyi at ve narların yarıştığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan ilçesi Suruç’ta renkli bir festival gerçekleştiriliyor. Kaymakamlık ve kayyum belediyesi tarafından düzenlenen, 2 gün sürecek olan Suruç Atı ve Narı Festivali’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Kortej yürüyüşüyle başlayan festival, en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışmalarıyla devam etti. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kaymakam İbrahim Güneş, '4’üncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz festivalimize vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgi oluyor. İki gün sürecek festivalimize Türkiye’nin önemli sanatçıları buraya gelecek ve vatandaşımızla buluşacaklar. Hem burayı bir kültür sanat şehri olarak hem de alt yapısıyla, üst yapısıyla oluşan etkinlikler ve faaliyetleriyle kendini aşmış ve ispatlamış bir ilçe olma yolunda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, 'Çok güzel bir başlangıçla buraya geldik. Bahçesi var bağı var, vazgeçilmez narı var. Yine Arap atı gibi yarış atları var. Kıymetli bir ilçemiz. Bu ilçemizde de bu gün nar festivali yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'Ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazım'
Terör vurgusu yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise, “Devletimizin gücü yerel yönetimlere de uzanınca buradaki farkı görüyorsunuz. Suruçlu vatandaşlarında bu hizmetleri görmesi lazımdır. Huzurun, güvenin ve emniyetin, asayişin sağlandığı her noktada her türlü gelişme peşin sıra gelir. Bu toprakların Türkiye Cumhuriyeti içindeki yerleri bizim için kutsaldır. Her damla kan, her damla toprak bizim vazgeçilmezimizdir. Dolayısıyla buralarda huzuru, güvenlik ortamını ülkemize uzanan her elin kırılacağının herkes tarafından bilinmesi lazımdır” diye konuştu.

En iyi at ve en büyük nar yarışması
Konuşmaların ardından en büyük nar ve en iyi yarış atı yarışması düzenlendi. Narı 1 kilo 328 gram büyüklüğünde olan Serdar Kim, en büyük nar yarışmasının birincisi olurken Demiryıldız isimli atıyla yarışmaya katılan İbrahim Halil Yıldız ise en iyi yarış atı kategorisinde birincilik elde etti. Birincilere tam altı, ikincilere yarım altı, üçüncülere ise çeyrek altın hediye edildi. En büyük nar birincisi Serdar Kim, hizmet ettiği için nazlarının büyüdüğünü belirterek, 'Hizmet ettiğim için narım büyüdü. Bakım hiçbir zaman yalan söylemez” dedi.
En iyi atı yarışmasının birincisi olan İbrahim Halil Yıldız ise, 'Şu anda bu duyguyu yaşamak güzel bir şeydir. Mutluyuz, birinciliğin keyfini çıkarıyoruz. Atımıza güveniyorduk. Şu anda Şanlıurfa Hipodromunda yarışıyor. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da çok birincilikleri var. Yarın öbür gün de Elazığ’da yarışacak. Atımızı seviyoruz, güvendiğimiz için getirdik. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Yarın da sürecek festivalde gündüz çeşitli etkinlikler düzenlenirken gece ise ünlü sanatçılar kent meydanında konserler verecek.

H3N2 virüsü çok hızlı ve çok kolay bulaşıyor

Bilim adamları, kalp krizi ve felç için örümcek zehri bazlı ilaç denemesine başladı

Başkan Atay’dan 10 Ocak mesajı: "Gazetecilik bir kamu görevidir"

Viranşehir Devlet Hastanesi’nde böbrek kisti kapalı yöntemle alındı

Diyarbakır'da sobadan çıkan baca yangını okulda paniğe yol açtı

Trump’tan küresel kopuş hamlesi: ABD, 66 uluslararası kurumdan çekiliyor

İşgal medyası: İşgal rejimi, Lübnan’da geniş çaplı bir saldırı başlatmaya hazır

İthalatta ürün güvenliği ve denetim tebliğleri yürürlüğe girdi

Çeşitli illerde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak

ABD, Somali hükümetine yardımı kesti

Bakan Işıkhan: İŞKUR, 2025’te 1 milyon 479 bin kişinin işe yerleşmesine katkı sağladı

Şanlıurfa dahil 50’nci yıl kütüphanelerinin toplu açılışı yapıldı

Yasa dışı çakar kullanan sürücüye 414 bin TL ceza

Eskişehir’de şantiyede kaza: 1 işçi yaralandı

Gazze’yi mezarlığa çeviren işgal çetesinden Kürd hakları açıklaması

Bakan Güler: Gazze'de görev yapacak kuvvetlerimiz hazır

ABD, uluslararası sularda iki petrol tankerine el koydu

Çanakkale Boğazı’nda transit gemi trafiği durduruldu

Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

ABD'de kilise önünde silahlı saldırı: 2 ölü 6 yaralı

Samsun merkezli 19 ilde “Çocuk müstehcenliği” operasyonu

Brent petrol 59,96 dolara geriledi

Gazze'de 11 yaşındaki kız çocuğu şehit edildi

Bursa’da şiddetli lodos hayatı felç etti

Motorine 1,35 lira indirim bekleniyor

Rus saldırıları Ukrayna'nın güneydoğusunu karanlığa gömdü

Anadolu Otoyolu’nda kaza: 1 ölü, 3 yaralı

2026 CMK ücret tarifesi belli oldu

Uyuşturucu satıcılığından cezası bulunan şahıs yakalandı

Venezuela: ABD'nin saldırısında ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


H3N2 virüsü çok hızlı ve çok kolay bulaşıyor

Bilim adamları, kalp krizi ve felç için örümcek zehri bazlı ilaç denemesine başladı

Başkan Atay’dan 10 Ocak mesajı: "Gazetecilik bir kamu görevidir"

Viranşehir Devlet Hastanesi’nde böbrek kisti kapalı yöntemle alındı

Diyarbakır'da sobadan çıkan baca yangını okulda paniğe yol açtı

Trump’tan küresel kopuş hamlesi: ABD, 66 uluslararası kurumdan çekiliyor

İşgal medyası: İşgal rejimi, Lübnan’da geniş çaplı bir saldırı başlatmaya hazır