• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% 0,05
  • EURO

    50,80% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7143,12% 0,48
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Tahmazoğlu umreye giden öğrenciler ve aileleri ile iftarda bir araya geldi

29 Mart 2023, Çarşamba 16:50
29 Mart 2023, Çarşamba 16:50
Tahmazoğlu umreye giden öğrenciler ve aileleri ile iftarda bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tahmazoğlu umreye giden öğrenciler ve aileleri ile iftarda bir araya geldi

Şahinbey Belediyesi tarafından 5 yıldır sürdürülen proje çerçevesinde umreden dönen öğrenciler ve aileleri, Başkan Mehmet Tahmazoğlu ile iftarda buluştu.
Temel Dini Bilgiler kitabından sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 168 öğrenci geçtiğimiz günler içerisinde Şahinbey Belediyesi, tarafından Umre’ye uğurlanmıştı. Umre ziyaretini tamamlayan öğrenciler ve aileleri, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile bir araya gelerek iftarlarını açıp sohbet etti.

“Bu proje benim için çok değerli”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gençleri önemsediklerini ifade ederek, 'Bu proje benim için çok değerli. Mimar Turgut Cansever’in çok sevdiğim güzel bir sözü var, ‘Şehri imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri tahrip eder’ diyor. Bu nedenle nesli ihmal etmemek gerekiyor. Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimize 14 milyon 546 bin 365 adet kitap, 52 bin adet tablet dağıttık. Başarıyı ödüllendirerek daha önce 6, sonra 5 şimdi ise 4 takdir alan öğrencilerimize bisiklet hediye ediyoruz. Bu güne kadar 44 bin bisiklet dağıttık. Bu yıl ise 60 bin bisiklet dağıtacağız. 145 bin öğrencimizi uçakla Çanakkale’de ecdatla buluşturduk. Bu kendi içinde bir rekor. Gençlerimiz bu cennet vatan nasıl kazanılmış bilmeli ki bu vatana sahip çıksın. Gençlerimizi kutluyorum. Umre ve Hac her insanın hayatta bir kere yaşaması gereken çok önemli bir ibadet. Rabbim gitmeyen herkese gitmeyi nasip etsin. Gençlerimizin genç yaşta oraları görmesi onların bundan sonraki hayatına çok güzel yön verecek. Aslında gençlerimizle 6 Şubat’ta bir araya gelecektik. Ancak 11 ili kapsayan büyük bir deprem yaşadık. Depremde ve daha sonra yaşanan sel felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“Eşi benzeri olmayan projeler”
Şahinbey Belediyesi’nin tüm projelerinin örnek projeler olduğunu ifade eden Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ise, “Gençlerimizle birlikte çıktığımız bu yolculuk bizlere duygu yoğunluğu yaşattı. Başkanımızın hangi projesinden bahsetsek bunun eşi benzeri yoktur diye bahsediyoruz. Çanakkale’ye giden öğrencilerimizi gördüğümüzde oradaki detaylı çalışmaya şahit olduğumuzda ne kadar büyük bir proje olduğunu hep söylüyorduk. Kitap, spor ayakkabı, bisiklet dağıtımını gördüğümüzde hepsine ayrı ayrı eşi benzeri olmayan proje diyoruz. Umre projesine birebir katılmış birisi olarak Kabe’de öğrencilerimizi gören herkes onlara ayrı bir gözle bakıp kendi evlatlarıymış gibi sahiplendiler. Gören herkes bu çocukların nereden geldiğini sorduğunda büyük bir gururla gençlerimizin tüm masraflarını karşılayanın ve gönderenin Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu olduğunu söyledik. Onlar da bizim belediyelerimizde bunu yapabilirdi dediler. Milli Eğitim olarak Şahinbey Belediye Başkanımızdan akademik başarı açısından kitaba ihtiyacımız var dediğimizde Şahinbey Belediye Başkanımız ‘Siz ne kadar isterseniz verelim’ dedi. Son 3 yıldır hem LGS, hem YKS’ye giren tüm öğrencilerimize soru bankaları ve kaynak kitapları vererek ilçemizi Gaziantep’in en başarılı ilçesi haline getirdi. Allah başkanımızdan razı olsun” diye konuştu.
Duygularını anlatan öğrenciler ise, kutsal toprakları ziyaret ettikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki

Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz

Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı

Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı

Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı

HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram

Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak

Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı

Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı

Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İletişim Başkanı Duran’dan israilin bölgesel adımlarına tepki

Konya’da Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz

Konya’da Kadir Gecesi’nde Kapu Camii dolup taştı

Konya’da uyuşturucu operasyonu: 41 şüpheli yakalandı

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı