• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
27 Haziran 2020, Cumartesi 10:30
Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde

Milyonlarca emekli temmuzda çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını yapıyor. Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatacak.

İKİNCİ İKRAMİYE! YENİ EMEKLİ DE ALACAK

Hükümet, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerine, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesinin yatırılması bekleniyor. Ödeme takvimine ilişkin kesin tarihi SGK duyuracak. Bu tarihe kadar emekli olanlar da ikramiye alabilecek.

ORANA GÖRE İKRAMİYE

Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesini emekliler gibi maluller de tam olarak alıyor.

İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Bu kapsamdaki ödemeler sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanıyor. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edildiyse 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.

İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ

Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatırılıyor. Ödemeler 29 Haziran-3 Temmuz ayı arasında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız' dedi.

IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılacak. Kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak.

TEMMUZ AYINDA ZAMLI AYLIK

Temmuzda emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak.

Maaş yükseleceği için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak.

Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK'lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklilerin gelirlerinde 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Nablus'un güneyinde bir Filistinli şehit edildi

İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nablus'un güneyinde bir Filistinli şehit edildi

İletişim Başkanı Duran'dan Balıkesir'deki depreme ilişkin açıklama

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem