-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,21% 0,06
-
EURO
51,09% 0,14
-
GRAM ALTIN
6934,57% -2,50
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tarihler belli oldu! Emeklilere çifte müjde
Milyonlarca emekli temmuzda çifte bayram yaşayacak. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı için hazırlıklarını yapıyor. Emekli ikramiyelerinin 27-30 Temmuz tarihleri arasında hesaplarda olması planlanıyor. Emekliler temmuzda aylıklarını da zamlı alacak. Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatacak.
İKİNCİ İKRAMİYE! YENİ EMEKLİ DE ALACAK
Hükümet, emeklilerin refah düzeyini yükseltmek için tüm imkanları sunarken, bu yıl 13 milyon emekliye 9 milyar lira tutarında promosyon ödemesi yapıldı. Emekliler ve hak sahiplerine, Ramazan Bayramı için mayısta ödenmesi planlanan 1.000 liralık ikramiye nisanda hesaplara yattı. Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kurban Bayramı ikramiyeleri için de hazırlıklara başladı. Kurban Bayramı 31 Temmuz - 3 Ağustos'ta kutlanacak. Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Pazartesi gününden itibaren 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci ikramiyesinin yatırılması bekleniyor. Ödeme takvimine ilişkin kesin tarihi SGK duyuracak. Bu tarihe kadar emekli olanlar da ikramiye alabilecek.
ORANA GÖRE İKRAMİYE
Emeklilere 1.000'er lira, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak. Hem eşi hem anne veya babasından ölüm aylığı alan kişilerin ikramiyesi, 2 dosyadan hangisinde ölüm aylığı oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Bayram ikramiyesini emekliler gibi maluller de tam olarak alıyor.
İş kazası geçiren ve sürekli iş göremezlik geliri alanlara da ikramiye yatıyor. Bu kapsamdaki ödemeler sürekli iş göremezlik oranına göre hesaplanıyor. Kişinin yüzde 50 oranında iş göremez olduğu tespit edildiyse 500 lira bayram ikramiyesi ödenecek.
İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDEMELERİ ÖNE ÇEKİLDİ
Temmuz ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemeleri de 29 Haziran'dan itibaren hesaplara yatırılıyor. Ödemeler 29 Haziran-3 Temmuz ayı arasında yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Temmuz'da yapılması gereken haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerini erkene çektik. Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız' dedi.
IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara PTT üzerinden ödeme yapılacak. Kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak.
TEMMUZ AYINDA ZAMLI AYLIK
Temmuzda emekli aylıkları da zamlı yatacak. Emekliler her yıl ocak-temmuz aylarında son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre zam alıyor. İlk 6 aylık enflasyon Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki haziran ayı TÜFE tahminine göre yüzde 5.09 olacak.
Maaş yükseleceği için bunun üzerinden yüzde 4 oranında hesaplanan ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme dahil en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 784 liradan bin 874 liraya çıkacak.
Yine 2000 tarihinden önce emekli olan SSK'lılarda en düşük aylık 2 bin 111 liradan 2 bin 219 liraya yükselecek. En yüksek aylık da ek ödeme dahil 6 bin 270 liradan 6 bin 590 liraya çıkacak. Emeklilerin gelirlerinde 90 ile 320 liraya yakın artış olacak.
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı
AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!
İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı
Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi
Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu
Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı
Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü
Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Malatya'da 750 gramın altında doğan üç prematüre bebek sağlığına kavuştu
Ticaret Bakanlığı sahte ilan ve dolandırıcılığa karşı EİDS ile önlem alıyor
İncirlik Üssü'ne ikinci Patriot sistemi konuşlandırılıyor
Umut Kervanı Tarsus, ihtiyaç sahiplerine yardımda bulundu
Bayramda sağlıklı beslenme için uzmanından kritik uyarılar
Malatya'da gıda güvenliği için denetimler yoğunlaştı
Gaziantep'te baklava mesaisi: Ustaları siparişlere yetişmeye çalışıyor
Yükleniyor







