• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Mağazacılık bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını Çankaya’da açtı. Market açılışına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Merkez Birliği yetkilileri, Tarım Kredi Market ve Pazarlama Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım ile çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, açılışı yapılan 205. mağazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugün burada 205’inci mağazamızı açıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği, 1620 kooperatifi, yaklaşık 25 iştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor” dedi. Ayrıca sene sonu itibarıyla 500’üncü marketi açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Açılış konuşmasından ardından Genel Müdür Dr. Poyraz ve beraberindeki heyet açılışı yapılan mağazayı gezerken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dr. Poyraz, her açılan mağazanın kendilerini cesaretlendirdiğini söyleyerek, şuandaki satışlara çok büyük bir ilgi olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını kaydetti. Gıda piyasasındaki kar marj oranlarına rağmen piyasanın altında fiyatlandırma yapıldığını kaydeden Dr. Poyraz, “Burada bizim avantajımız tabii biz planlarımızı yıllık yapıyoruz. Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek. Biz çiftçiden ürünü alıyoruz. Diyelim ki buğday alıyoruz anlaşmalı tesislerde standartları kendimiz belirleyip makarnayı yaptırıyoruz ve getirip marketlerimizde satıyoruz. Dolayısıyla burada mümkün olduğu kadar maliyetleri aşağıya çekip bir taraftan üreticiyi korurken tüketicimize en uygun fiyattan ürünü getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim burada amacımız bir taraftan fiyat noktasında bu regülasyonu sağlarken özellikle de gıda noktasında vatandaşın doğru bilgilenmesi gerekiyor. Her ürün maalesef doğru anlaşılamayabiliyor. Ürünlerimizi kaliteden ödün vermeyerek olabildiğince mümkün olan en uygun fiyata vermeye çalışacağız. Gıda piyasasında çok farklı oynamalarda olabiliyor ürünler üzerinde. Biz mümkün olduğu kadar katkı kullanmaksızın doğal ürünler üzerinden vatandaşımızı bu şekilde ürünlerimizle buluşturacağız” dedi.

Geçen sene Ramazan Ayı’nda 1 milyon 300 bin yardım kolisi dağıtıldığını hatırlatan Dr. Poyraz bu seneki hedefin 2 milyon yardım kolisi olduğunu söyledi ve vatandaşların da marketlerde doğrudan doğruya da Ramazan kolilerine ulaşabileceğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde ise KOPGEL isimli bir uygulamayı hayata geçireceklerinin bilgisini veren Dr. Poyraz bu uygulamanın doğrudan doğruya kapıda satış olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koydu

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 3 bin 623 araca mevzuata aykırı taşımacılıktan ceza uygulandı

ABD ve işgal rejiminin kışkırttığı İran'daki protestolarda camiler kundaklandı

AB'den Trump'ın uluslararası anlaşmalardan çekilme kararına kınama

Vali Vasip Şahin’den 10 Ocak İdareciler Günü mesajı

Ankara Valisi Şahin: Doğru ve güvenilir habercilik vazgeçilmezdir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Uyuşturucuyla mücadelenin takipçisi olmaya devam edeceğiz

Ukrayna'da Oreşnik füzesi alarmı: BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Yaban keçisi avlayanlara 4 ilde 3,9 milyon lira ceza kesildi

Dışişleri Bakanı Fidan: SDG 10 Mart mutabakatına uymalı

Kuzey Kore'den Rusya'ya "koşulsuz destek" açıklaması

Hindistan'da otobüs kazası: 9 ölü 40 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede 12 bin 768 kilometrede çalışmalarını sürdürüyor

Bursa’ya kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlere kar uyarısı

Yetimler Vakfı soğuk kış gününde yetimlerini unutmadı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, AB yetkilileriyle görüştü

Belediye Başkanı Geçit: Basın, şehrin hafızasıdır

İşgal rejimi 90 günde bin 193 kez ihlal yaptı, 484 şehit

Yeni Zelanda'da onlarca balina karaya vurdu

talep ediyor. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliğinden "KDV istisnası" açıklaması

Bakan Şimşek, enflasyon tahminini açıkladı

Diyarbakır’da buz tutan su kulesi tehlike saçıyor

Limanlarda aralık ayı yük elleçlemesi 49,8 milyon ton oldu

Türkiye’den Batı Trakya’daki okul saldırısına kınama

Fransa'yı Goretti Fırtınası vurdu: 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Mersin’de işletmelerin denetimleri devam ediyor 

Siirt’te yüksek riskli parotis ameliyatı gerçekleştirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şirvan’da çığ alarmı: Köy yolu gece saatlerinde yeniden ulaşıma açıldı

ABD, Karayipler'de bir petrol tankerine daha el koydu

Kuzey Ege'de feribot seferlerine fırtına engeli

Erzurum’da 3 bin 623 araca mevzuata aykırı taşımacılıktan ceza uygulandı

ABD ve işgal rejiminin kışkırttığı İran'daki protestolarda camiler kundaklandı

AB'den Trump'ın uluslararası anlaşmalardan çekilme kararına kınama

Vali Vasip Şahin’den 10 Ocak İdareciler Günü mesajı