• BIST 100

    15870,43%-0,89
  • DOLAR

    44,07% 0,18
  • EURO

    51,07% -0,21
  • GRAM ALTIN

    7206,46% 0,36
  • Ç. ALTIN

    11734,45% -1,11

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
31 Mart 2021, Çarşamba 19:43
Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını açtı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Mağazacılık bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Market 205’inci mağazasını Çankaya’da açtı. Market açılışına, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Merkez Birliği yetkilileri, Tarım Kredi Market ve Pazarlama Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım ile çalışanlar ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, açılışı yapılan 205. mağazanın hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bugün burada 205’inci mağazamızı açıyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bir çiftçi kuruluşudur. 17 Bölge Birliği, 1620 kooperatifi, yaklaşık 25 iştiraki ile çiftçimizin hizmetinde olan bir kooperatif yapılanmasıdır. Tüm dünya örneklerinde olduğu gibi Türkiye’de de Tarım Kredi Kooperatifleri bir elini çiftçiye uzatırken, diğer taraftan da tüketicinin yanında yer alıyor. Üretici ile tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını hızlı bir şekilde dönüştürüyor” dedi. Ayrıca sene sonu itibarıyla 500’üncü marketi açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Açılış konuşmasından ardından Genel Müdür Dr. Poyraz ve beraberindeki heyet açılışı yapılan mağazayı gezerken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Dr. Poyraz, her açılan mağazanın kendilerini cesaretlendirdiğini söyleyerek, şuandaki satışlara çok büyük bir ilgi olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını kaydetti. Gıda piyasasındaki kar marj oranlarına rağmen piyasanın altında fiyatlandırma yapıldığını kaydeden Dr. Poyraz, “Burada bizim avantajımız tabii biz planlarımızı yıllık yapıyoruz. Geçen sene çiftçiden doğrudan doğruya yaklaşık 2 buçuk milyarlık ürün alımı yaptık. Önümüzdeki hedefi 3,7 milyar olarak koyduk. Bu rakam katlamalı olarak gidecek. Biz çiftçiden ürünü alıyoruz. Diyelim ki buğday alıyoruz anlaşmalı tesislerde standartları kendimiz belirleyip makarnayı yaptırıyoruz ve getirip marketlerimizde satıyoruz. Dolayısıyla burada mümkün olduğu kadar maliyetleri aşağıya çekip bir taraftan üreticiyi korurken tüketicimize en uygun fiyattan ürünü getirmeyi amaçlıyoruz. Bizim burada amacımız bir taraftan fiyat noktasında bu regülasyonu sağlarken özellikle de gıda noktasında vatandaşın doğru bilgilenmesi gerekiyor. Her ürün maalesef doğru anlaşılamayabiliyor. Ürünlerimizi kaliteden ödün vermeyerek olabildiğince mümkün olan en uygun fiyata vermeye çalışacağız. Gıda piyasasında çok farklı oynamalarda olabiliyor ürünler üzerinde. Biz mümkün olduğu kadar katkı kullanmaksızın doğal ürünler üzerinden vatandaşımızı bu şekilde ürünlerimizle buluşturacağız” dedi.

Geçen sene Ramazan Ayı’nda 1 milyon 300 bin yardım kolisi dağıtıldığını hatırlatan Dr. Poyraz bu seneki hedefin 2 milyon yardım kolisi olduğunu söyledi ve vatandaşların da marketlerde doğrudan doğruya da Ramazan kolilerine ulaşabileceğini aktardı.

Önümüzdeki dönemde ise KOPGEL isimli bir uygulamayı hayata geçireceklerinin bilgisini veren Dr. Poyraz bu uygulamanın doğrudan doğruya kapıda satış olarak adlandırılabileceğini belirtti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var

Brent petrolün varil fiyatı 90 doları aştı

Mersin Peygamber Sevdalılarından İran halkına destek

Yenilenebilir enerjide hızlı büyüme

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

Malatya'da semt pazarlarında zabıta denetimi

Bakan Gürlek’ten adaletin güçlendirilmesi mesajı

Psikolog Aşan: Okullarda artan şiddet olayları bireysel değil toplumsal bir sorunudur

İzmir’de av sezonu kapandı

Adana'da siyonist-ABD saldırılarına tepki: "Her üs işgal için adımdır ve hepiniz tehlikedesiniz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Bölge Koordinatörü Ödemiş: Müslümanlar izzetli şekilde ayağa kalkmalı

Dinlenmek için camiye girdi Müslüman oldu

OSTİM Teknik Üniversitesi: ABD-israil-İran çatışmasının ekonomik maliyeti günde 1 milyar doları aşabilir

'Bilim Kafe'de bağımlılıkla mücadele konuşuldu

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde 'Gazze Nöbeti' devam ediyor

Karaman il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin'in başkanlığında yapıldı

Gazze'de iftar sofralarına Yetimler Vakfı desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü

Devrim Muhafızları: Operasyonun 22. dalgasında füze atışlarında tam başarı sağlandı

Bakan Bolat: Sırbistan ile iş birliğimizi ileri taşımayı kararlılıkla sürdüreceğiz

Umut Kervanı Batman'dan Suriye'ye 1 tır insani yardım gönderdi

Dışişleri Bakanlığı: Bölgedeki vatandaşların durumunu yakından takip ediyoruz

Bursa'da İran'a yönelik saldırılar tel'in edildi: Müslümanlar izzetlice ayağa kalkmalıdır

Pancar üreticilerine 16 milyar 902 milyon TL ödeme yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan, İran'daki diplomatlarını geri çekti

Japonya ve Kanada'dan stratejik ortaklık anlaşması

Pakistan'da canlı bomba saldırısı: Bir ölü 18 yaralı

Kuveyt petrol üretimini durdurdu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan bazı ülkelerin "arabuluculuk" girişimlerine tepki!

FAO: Küresel gıda fiyatları 5 ay sonra yeniden yükselişte

Reuters: İran'daki okul saldırısında ABD'nin rolü var