-
BIST 100
15944,48%-0,89
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,74% 0,42
-
GRAM ALTIN
7130,23% -0,07
-
Ç. ALTIN
11500,00% -0,60
Tatile gidecekler dikkat! Otellerle ilgili yeni karar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Tatile gidecekler dikkat! Otellerle ilgili yeni karar
Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayımlanan genelgeye göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında daha önce otellerde açılmasına izin verilmeyen mini kulüpler ve kreşler hizmete başlayabilecek.
Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi üzerine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un imzasıyla turizm faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla konaklama tesislerinde alınacak önlemler, 12 Mayıs'ta yayımlanan genelge ile belirlenmiş ancak tesis içerisinde çocuklara ayrılan oyun odaları, çocuk kulübü, lunapark, oyun bahçesi gibi alanların hizmete açılamayacağı kararı verilmişti.
Genelgede değişikliğe gidilerek otel bünyesindeki mini kulüpler, bundan böyle hijyen kuralları çerçevesinde minik misafirlerini kabul edebilecek. Otellerdeki kreşler ise normalleşme sürecinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslardaki hijyen ve sağlık kurallarına göre hizmet verecek.
ÇOCUKLAR İÇİN EL ANTİSEPTİĞİ BULUNDURULACAK
Mini kulüplerin kapasiteleri, sosyal mesafe düzenlemelerine uygun olarak belirlenecek, çocuklar rezervasyonla kabul edilecek. Çocukların oyun ve yemek masaları, bireysel oyun alanları varsa yataklarının arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenecek.
Mini kulübe girişte, çocukların temassız ateş ölçümü yapılacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar, boğaz ağrısı, burun akıntısı, konjonktivit, öksürük, iştahsızlık, kırgınlık, kas ağrıları, ciltte döküntü, karın ağrısı, kusma, ishal, nefes darlığı gibi belirtileri olan çocuklar, aileleri ile irtibata geçilerek sağlık kuruluşuna yönlendirilecek.
Kulübün giriş ve çıkışlarında, çocukların el hijyeni için el antiseptiği bulundurulacak. El antiseptikleri çocukların ulaşabilecekleri yerlere konulacak ve çocukların, personel gözetiminde bunları kullanması sağlanacak. Üniteler, sık sık kapı ve pencereleri açılarak havalandırılacak. Bu ünitelerde klima ve vantilatör gibi doğal olmayan havalandırma yöntemleri çalıştırılmayacak.
Çocukların sık sık dışarı çıkması ve açık alanda daha çok etkinlik yapmaları sağlanacak. Bu etkinliklerde de sosyal mesafe kurallarına uyulacak. Sert yüzeyler, deterjanla temizlik sonrası 1/100 oranında sulandırılmış çamaşır suyuyla dezenfekte edilecek. Çamaşır suyu kullanımının uygun olmadığı yüzeylerde yüzde 70 alkol içeren ürünlerle hijyen sağlanacak.
Halı, koltuk gibi yüzeyler, su ve deterjan veya makineyle yıkanacak veya sıcak buhar sistemiyle temizlenecek. Oyuncaklar, hobi malzemeleri ve çocuk oyun parkı donanımları sık sık su ve deterjanla yıkanacak ve sonrasında yüzde 70'lik alkol ile silinerek kurutulacak. Sık temizliği ve hijyeni mümkün olmayan pelüş oyuncaklar kaldırılacak.
Oyuncakların tekrar kullanılabilmesi için temizlenmesi gerektiğinden, yeterli sayıda oyuncak bulundurulacak. Görevli personel, çocukları, sosyal mesafeyi korumaları ve bulaşı riskini artıran fiziksel faaliyetlerde bulunmamaları konusunda uyaracak. Kulüp programları bu esasa göre düzenlenecek.
Çocukların tuvalet öncesinde ve sonrasında ellerini yıkamaları sağlanacak, tuvaletlerin hijyenine dikkat edilecek.
HAMAMLAR VE SAUNALARA DÜZENLEME
Öte yandan genelge değişikliğiyle otellerin hamam, sauna, masaj ünitelerinin hizmet verebilmesi için Sağlıklı Turizm Sertifikası bulundurması şartı da kaldırıldı. Buna göre otellerin hamam, sauna, masaj üniteleri, İçişleri Bakanlığınca normalleşme sürecine ilişkin belirlenen usul ve esaslar uyarınca hizmet verebilecek.
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Etiyopya’da heyelan: Ölü sayısı 125’e yükseldi
IHO EBRAR bayram öncesi yetimleri giyindirdi
Ağrı'da rahatsızlanan 66 yaşındaki hasta hastaneye yetiştirildi
Diyarbakır’da aranan şahıslara operasyon
Ağrı’da başıboş köpek sorunu hem can hem mal güvenliğini tehdit ediyor
Diyarbakır’da organize suç örgütüne operasyon: 10 tutuklama
Savaşın yeni yüzü: ABD ve işgalci siyonist rejimin yapay zekâ destekli katliamları
Gençler için yeni kariyer alanı: Gayrimenkul sektörü üniversitelere giriyor
MAZLUM-DER Malatya Şube Başkanı Anıl: Zalime karşı tek yürek olmalıyız
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 247’ye yükseldi
Biriktirdiği harçlığını Gazze'ye bağışladı
"Kadir Gecesi’ni ibadet ve hayırla değerlendirin, affedilmeyenler var"
Gaziantep'te aranan cinayet zanlısı yakalandı
Şırnak'ta asayiş ve kaçakçılık operasyonu: 170 gözaltı
Mersin’de geniş çaplı asayiş uygulaması: 678 kişi yakalandı
Gaziantep'te vakıf camileri Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı
İran, siyonist rejime ait iki İHA’yı daha düşürdü
Müftü Bekiroğlu: Kadir Gecesi, 83 yıl ibadetle geçirilen bir ömre bedeldir
Cizre'de bin yetime bayramlık elbise yardımı yapıldı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber’den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz'de peş peşe iki deprem
Böbrek bezi üstünde bulunan 20 santimetrelik dev kitle kapalı yöntemle çıkarıldı
Batman'da bayram şekeri yoğunluğu
Sahte seslere karşı yapay zekâ hamlesi
Yeditepe Üniversitesi iddiaları yalanladı, öğrenciler "engellendik, tehdit edildik" dedi
Gaziantep'te kaçak akaryakıt ele geçirildi
Doğu’da kar nedeniyle 298 yol ulaşıma kapandı
Şanlıurfa'da derede erkek cesedi bulundu
Ramazan’ın Bereketi Afrin’de Yetim Sofralarında Buluştu
Yükleniyor






