• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

Teknofest’te Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi olan Ahmet Barut ve Musab Demiray, verdiği destek dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başaran Perseverence Takımı’nı tebrik ederek ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, “Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı” dedi.
Bilim Şehitkamil olarak bu yıl Atatürk Havalimanı’nda 6.’sı düzenlenen Teknofest’te ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde katılan Perseverence Takımı öğrencileri Ahmet Barut ve Musab Demiray, Deneyap eğitmenlerinden Asım Barut rehberliğinde geliştirdikleri ‘Trafik Eğitimi Simülasyon Oyunuyla’ kendi kategorilerinde 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başardılar.

Elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret eden Ahmet Barut, Musab Demiray ile Asım Barut, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na Teknofest amblemli t-shirt hediye etti. Öğrenciler, Teknofest Türkiye 2. Kupası’nı da Şehitkamil Belediyesi Başkanlığı’na armağan ettiler. Başkan Rıdvan Fadıloğlu da öğrencileri ve eğitmenleri başarılarından ötürü tebrik ederek kendilerine bilgisayar hediye etti.

“Tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz”
Yeni bilim merkezinin yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağını duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, hocamızın şahsında tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı. 3T Vakfı ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde deneyap atölyelerimizde gençlerimiz projelerini üretiyorlar. Bu seneki girmiş oldukları yarışmada da trafik simülasyonuyla ilgili hazırladıkları proje hazırladılar. Eğlenerek öğrenme metoduna dayalı, oyun oynayarak trafik eğitimi alınabilecek bir proje gerçekleştirmişler. Bunun karşılığında da Teknofest’te Türkiye 2.’liğini Gaziantep’e, Şehitkamil’e getirdiler. Şehitkamil ailesinde görev yapan tüm hocalarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Velilerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Son dönemde hemşerilerimizin, velilerimizin bizden özellikle bilim merkezimizdeki deneyap atölyelerinin mesafesiyle ilgili talepleri vardı. Onunla ilgili çalışmamızı da tamamladık. Allah’tan bir mani çıkmazsa 1 aya kadar merkezi bir noktada deneyap atölyeleri çalışmaya başlayacak. Çocuklarımızın daha nitelikli şartlarda, daha güzel proje üretmeleri adına tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Tüketen değil, üreten gençler”
Sağlanan imkanlara vurgu yapan Bilgisayar Öğretmeni Asım Barut, “Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyesi’nde bilgisayar öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğrencilerimize, 3 yıllık eğitimler düzenlendi. Farklı farklı atölyelerde yeni teknoloji bilgilerini öğrenerek tüketen değil, üreten gençler olma yolunda Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Nitekim bunların sonucu olarak da geliştirdikleri oyunla Türkiye 2.’liği elde ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü öğrencilerimize gerçekten çok güzel nimetler sunuyorlar. Bu noktada katkılarından dolayı tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik”
Ahmet Barut, “Gaziantep Şehitkamil, Ali Küncülü Ortaokulu’nda okuyorum. 7. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyelerinde 3 yıldır eğitim görmekteyim. Eğitimlerim sonucunda yaptığımız oyunla Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik. Tüm emek verenlere ve Şehitkamil Belediyesine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum”
Musab Demiray ise, “Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencisiyim. Biz trafik kazalarını engellemek için bir simülasyon tasarladık. Trafik eğitim oyunu. Bunun sayesinde Gaziantep’e, ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde 2.’lik getirdik. Bize destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Molla Er: Kudüs, Batı Şeria ve Gazze direnişinin gücünün kaynağı şehit liderlerin bıraktıkları mirastır

Üniversitelerden çocuklara uzanan doğa ve iklim eğitimi modeli

Diyarbakır’da kayıp kadını bulmak için çalışmalar devam ediyor

Umut Kervanı’ndan lösemiyi yenen Zafer için hayırseverlere destek çağrısı

Malatya'da Diyarbakırlılar taziye evi dualarla açıldı

"Sektör Kampüste Programı" 3 yılda 22 bin öğrenciye ulaştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da