• BIST 100

    11001,07%0,94
  • DOLAR

    42,49% -0,02
  • EURO

    49,36% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5806,01% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9327,36% 0,00

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

Teknofest’te Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi olan Ahmet Barut ve Musab Demiray, verdiği destek dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başaran Perseverence Takımı’nı tebrik ederek ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, “Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı” dedi.
Bilim Şehitkamil olarak bu yıl Atatürk Havalimanı’nda 6.’sı düzenlenen Teknofest’te ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde katılan Perseverence Takımı öğrencileri Ahmet Barut ve Musab Demiray, Deneyap eğitmenlerinden Asım Barut rehberliğinde geliştirdikleri ‘Trafik Eğitimi Simülasyon Oyunuyla’ kendi kategorilerinde 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başardılar.

Elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret eden Ahmet Barut, Musab Demiray ile Asım Barut, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na Teknofest amblemli t-shirt hediye etti. Öğrenciler, Teknofest Türkiye 2. Kupası’nı da Şehitkamil Belediyesi Başkanlığı’na armağan ettiler. Başkan Rıdvan Fadıloğlu da öğrencileri ve eğitmenleri başarılarından ötürü tebrik ederek kendilerine bilgisayar hediye etti.

“Tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz”
Yeni bilim merkezinin yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağını duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, hocamızın şahsında tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı. 3T Vakfı ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde deneyap atölyelerimizde gençlerimiz projelerini üretiyorlar. Bu seneki girmiş oldukları yarışmada da trafik simülasyonuyla ilgili hazırladıkları proje hazırladılar. Eğlenerek öğrenme metoduna dayalı, oyun oynayarak trafik eğitimi alınabilecek bir proje gerçekleştirmişler. Bunun karşılığında da Teknofest’te Türkiye 2.’liğini Gaziantep’e, Şehitkamil’e getirdiler. Şehitkamil ailesinde görev yapan tüm hocalarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Velilerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Son dönemde hemşerilerimizin, velilerimizin bizden özellikle bilim merkezimizdeki deneyap atölyelerinin mesafesiyle ilgili talepleri vardı. Onunla ilgili çalışmamızı da tamamladık. Allah’tan bir mani çıkmazsa 1 aya kadar merkezi bir noktada deneyap atölyeleri çalışmaya başlayacak. Çocuklarımızın daha nitelikli şartlarda, daha güzel proje üretmeleri adına tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Tüketen değil, üreten gençler”
Sağlanan imkanlara vurgu yapan Bilgisayar Öğretmeni Asım Barut, “Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyesi’nde bilgisayar öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğrencilerimize, 3 yıllık eğitimler düzenlendi. Farklı farklı atölyelerde yeni teknoloji bilgilerini öğrenerek tüketen değil, üreten gençler olma yolunda Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Nitekim bunların sonucu olarak da geliştirdikleri oyunla Türkiye 2.’liği elde ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü öğrencilerimize gerçekten çok güzel nimetler sunuyorlar. Bu noktada katkılarından dolayı tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik”
Ahmet Barut, “Gaziantep Şehitkamil, Ali Küncülü Ortaokulu’nda okuyorum. 7. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyelerinde 3 yıldır eğitim görmekteyim. Eğitimlerim sonucunda yaptığımız oyunla Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik. Tüm emek verenlere ve Şehitkamil Belediyesine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum”
Musab Demiray ise, “Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencisiyim. Biz trafik kazalarını engellemek için bir simülasyon tasarladık. Trafik eğitim oyunu. Bunun sayesinde Gaziantep’e, ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde 2.’lik getirdik. Bize destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Batman'da çocuk hastalara fonksiyonel hasta yatağı desteği başladı

Batman'da görme engelliler için Braille Kur'an'ı Kerim kursu başladı

Konya’da “Şehir ve Aile Şûrası” tamamlandı

ABD, siyonist rejimin Beyrut'a attığı ancak patlamayan "GBU-39" bombasını geri istedi

Adliye–Şehir Hastanesi raylı sistem bağlantısında sona yaklaşıldı

Antalya’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Okuma yazma kurslarına yoğun ilgi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Siirt–Şırnak sınır hattında yaban hayatının zenginliği bir kez daha gözler önüne serildi

Suriye güvenlik güçleri, eski "Ulusal Savunma Milisi" komutanını gözaltına aldı

Yetimler Vakfı, Gazze'de sıcak yemek seferberliğini sürdürüyor

Şanlıurfa’da huzur operasyonu

Şanlıurfa’da zabıtadan zincir marketlere denetim

Bingöl Üniversitesi’nde yeni doğan buzağılar kampüse neşe kattı

G20 polemiği büyüyor: Güney Afrika, ABD'ye kapıyı kapattı

Siirt İl Sağlık Müdürlüğünden karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarı

Siyonist rejim Gazze'de ateşkesi ihlal ediyor: Bir Filistinli şehit oldu

Alternatif yem kaynağı: Tuz çalısı

Japonya’da “İnsan Yıkama Makinesi” satışa sunuldu

Eski subay, İngilizlerin Afganistan'da savaş suçu işlediğini doğruladı

Endonezya’da seller ve toprak kaymaları: Ölü sayısı 442’ye yükseldi, 400’ün üzerinde kişi hâlâ kayıp

Siyonist işgalciler, Mescid-i Aksa baskınlarına devam ediyor

Kültür harcamaları 2024 yılında 408 milyar 339 milyon oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı’nın stratejik hedeflerini güçlendiriyor

Foto kapanlar kızıl tilkilerin gündüz aktifliğini ortaya çıkardı

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çiftçi: Kalp krizi faktörlerinden sigara, 35 yaşından sonra damarlara çok zararlı

Şanlıurfa’da sentetik ecza operasyonu

ABD’de Venezuelalı göçmenlere sınırdışı: Kristi Noem “Mahkeme kararı bizi durduramaz”

Koruyucu aile farkındalığı için Aile Bakanlığı ile TŞOF arasında iş birliği

Ekonomi üçüncü çeyrekte yüzde 3,7 büyüdü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da çocuk hastalara fonksiyonel hasta yatağı desteği başladı

Batman'da görme engelliler için Braille Kur'an'ı Kerim kursu başladı

Konya’da “Şehir ve Aile Şûrası” tamamlandı

ABD, siyonist rejimin Beyrut'a attığı ancak patlamayan "GBU-39" bombasını geri istedi

Adliye–Şehir Hastanesi raylı sistem bağlantısında sona yaklaşıldı

Antalya’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlendi

Okuma yazma kurslarına yoğun ilgi