• BIST 100

    14215,79%0,33
  • DOLAR

    42,84% 0,06
  • EURO

    50,65% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6179,38% -0,20
  • Ç. ALTIN

    10014,28% 0,39

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
10 Mayıs 2023, Çarşamba 15:30
Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Teknofest ikincileri Başkan Fadıloğlu’nu ziyaret etti

Teknofest’te Bilim Şehitkamil çatısı altında hazırlanan ve ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde yarışarak Türkiye ikincisi olan Ahmet Barut ve Musab Demiray, verdiği destek dolayısıyla Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu. 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başaran Perseverence Takımı’nı tebrik ederek ödüllendiren Başkan Fadıloğlu, “Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı” dedi.
Bilim Şehitkamil olarak bu yıl Atatürk Havalimanı’nda 6.’sı düzenlenen Teknofest’te ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde katılan Perseverence Takımı öğrencileri Ahmet Barut ve Musab Demiray, Deneyap eğitmenlerinden Asım Barut rehberliğinde geliştirdikleri ‘Trafik Eğitimi Simülasyon Oyunuyla’ kendi kategorilerinde 24 bin 640 takımı geride bırakarak Türkiye ikincisi olmayı başardılar.

Elde ettikleri başarıyı paylaşmak ve sağlanan imkanlar dolayısıyla teşekkür etmek için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nu makamında ziyaret eden Ahmet Barut, Musab Demiray ile Asım Barut, Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na Teknofest amblemli t-shirt hediye etti. Öğrenciler, Teknofest Türkiye 2. Kupası’nı da Şehitkamil Belediyesi Başkanlığı’na armağan ettiler. Başkan Rıdvan Fadıloğlu da öğrencileri ve eğitmenleri başarılarından ötürü tebrik ederek kendilerine bilgisayar hediye etti.

“Tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz”
Yeni bilim merkezinin yakın zaman içerisinde hizmet vermeye başlayacağını duyuran Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Ben, hocamızın şahsında tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bilim Şehitkamil ailesi olarak her sene Teknofest’te çok değişik projelerle katılıyoruz. Geçen sene de yine finale kalan çocuklarımız bu sene derece yaptılar. Tebrik ediyorum. Gerçekten emeğin karşılığı alındı. 3T Vakfı ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde deneyap atölyelerimizde gençlerimiz projelerini üretiyorlar. Bu seneki girmiş oldukları yarışmada da trafik simülasyonuyla ilgili hazırladıkları proje hazırladılar. Eğlenerek öğrenme metoduna dayalı, oyun oynayarak trafik eğitimi alınabilecek bir proje gerçekleştirmişler. Bunun karşılığında da Teknofest’te Türkiye 2.’liğini Gaziantep’e, Şehitkamil’e getirdiler. Şehitkamil ailesinde görev yapan tüm hocalarımıza, yöneticilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Velilerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Son dönemde hemşerilerimizin, velilerimizin bizden özellikle bilim merkezimizdeki deneyap atölyelerinin mesafesiyle ilgili talepleri vardı. Onunla ilgili çalışmamızı da tamamladık. Allah’tan bir mani çıkmazsa 1 aya kadar merkezi bir noktada deneyap atölyeleri çalışmaya başlayacak. Çocuklarımızın daha nitelikli şartlarda, daha güzel proje üretmeleri adına tüm ekibimizle birlikte evlatlarımızın emrindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Tüketen değil, üreten gençler”
Sağlanan imkanlara vurgu yapan Bilgisayar Öğretmeni Asım Barut, “Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyesi’nde bilgisayar öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğrencilerimize, 3 yıllık eğitimler düzenlendi. Farklı farklı atölyelerde yeni teknoloji bilgilerini öğrenerek tüketen değil, üreten gençler olma yolunda Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunmak için çalışıyorlar. Nitekim bunların sonucu olarak da geliştirdikleri oyunla Türkiye 2.’liği elde ettiler. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bu noktada Sayın Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü öğrencilerimize gerçekten çok güzel nimetler sunuyorlar. Bu noktada katkılarından dolayı tekrardan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik”
Ahmet Barut, “Gaziantep Şehitkamil, Ali Küncülü Ortaokulu’nda okuyorum. 7. sınıf öğrencisiyim. Aynı zamanda Bilim Şehitkamil Deneyap Atölyelerinde 3 yıldır eğitim görmekteyim. Eğitimlerim sonucunda yaptığımız oyunla Teknofest 2.’liğini Gaziantep’e getirdik. Tüm emek verenlere ve Şehitkamil Belediyesine çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum”
Musab Demiray ise, “Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokulu’nda 8. sınıf öğrencisiyim. Biz trafik kazalarını engellemek için bir simülasyon tasarladık. Trafik eğitim oyunu. Bunun sayesinde Gaziantep’e, ‘Ulaşım Teknolojileri’ kategorisinde 2.’lik getirdik. Bize destek veren tüm herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Fenerbahçe Başkanı Saran gözaltına alındı

HÜDA PAR’ın Meclis’e sunduğu raporun detayları belli oldu: Kalıcı barış ve adalet için atılması gereken 15 adım!

Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı El Burhan Türkiye’yi ziyaret edecek

Delhi'deki hava kirliliği, Hindistan yönetimini endişelendiriyor

Libya Genelkurmay Başkanı ve heyetinin cenazeleri Adli Tıp’ta

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Belirlenen asgari ücret bir kişinin bile geçimini sağlamaz!

İran, bombalanan bölgelerin denetlenmesini reddetti

Rusya yeni hafif çok amaçlı uçağının uçuş testini gerçekleştirdi  

Senegal'de tekne alabora oldu: 12 ölü

Siirt’te okul servisinin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Adana Buruk TOKİ’de temel hizmetlere erişimde sorunlar yaşanıyor

HÜDA PAR Denizli İl Başkanlığı’ndan Regaip Kandili mesajı

Kısa video bağımlılığı çocuklarda dikkat eksikliğine ve okulda başarısızlığa neden oluyor

Küçükçekmece’ye hayırsever desteğiyle yeni aile sağlığı merkezi açıldı

Libya askerî heyeti Ankara’da

Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Esnaf Güçlenirse, Şehir Ayakta Kalır

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

TÜİK: Teknogirişimlerin en büyük engeli yüksek maliyetler

Düzce’de durdurulan 2 araçtan 46 bin 655 tabanca parçası çıktı: 6 gözaltı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Meteoroloji’den Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nijerya'da camide patlama: 7 ölü

"İslam Düşmanlığına Karşı Sessiz Direniş" Siirt’te özel gösterimle izleyiciyle buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Başkanlık Konseyi Başkanı el-Menfi ile görüştü

"Dijital Dünyada Çocuk Hakları Sözleşmesi"ne yönelik 81 ilde farkındalık çalışmaları yürütülüyor

11. Yargı Paketi kabul edildi

Üniversite hocaları Bilim Kafe’de anlattı: Gıda güvenliği mutfaktan önce başlıyor

HAMAS'tan işgalin suçlamalarına yanıt