• BIST 100

    16709,75%-1,57
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,77% 0,21
  • GRAM ALTIN

    7322,66% 0,60
  • Ç. ALTIN

    11832,60% 0,00

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir

Bakan Tekin: Bildiri yayımlayan 168 kişi için dava açtık

Gaz sıkışması ve mide şişkinliği: Nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi laiklik değil, bu toprakların kutsallarıyladır

Doğan: Nerede bir mazlum varsa oraya umut ulaştırmanın hesabını yapıyoruz

İstanbul sıfır atıkta örnek şehir olacak

Prof. Dr. Ergüder: Ramazan, sigara ve bağımlılıklarla mücadelede büyük bir fırsat

İslami Cihad: Sözde "Barış Konseyi" bir tiyatrodur

Tuzla’da şantiyede çıkan yangın söndürüldü

Konya otogarında HGS dönemi

Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye raporunda şahsa özgü düzenleme yok

İzmit’te dolandırıcılık suçundan aranan şahıs yakalandı

Konya'da Ramazan tedbirleri artırıldı

Ülkeler ve şirketlerin uydu gönderme rekabeti kızışıyor: Dünya yörüngesinde rekor fırlatma

Mil-Sen Konfederasyonu'ndan HÜDA PAR Milletvekili Dinç’e destek ziyareti

Gazze'de yüzlerce çadır sular altında: Abluka krizi derinleştirdi

Mersin'de değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

Mersin İl Müftüsü Topal Kur’an kurslarını ziyaret etti

Belediye Başkanı Geçit: Güçlü ailenin temeli bilinçli bireylerden geçer

Bingöl'de kaza: Bir yaralı

Batman'da iki otomobilin çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Konya’ genelinde kar yağışı bekleniyor

CPJ: Son 2 yılda dünya genelinde ölen gazetecilerin üçte ikisinden israil sorumlu

Siyonist rejim destekçisi Modi Tel Aviv'de

Bozyazı’da meydana gelen kazada 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Uzmanından Ramazan’da oruç ve beslenme tavsiyeleri

Rusya’nın nükleer iddialarına Batı’dan yanıt

Afyonkarahisar’da bir haftalık asayiş raporu: Aranan 14 kişi yakalandı

Ramazanda suyu akıllı tüketin: Vücut suyu depolayamıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye-Suriye gümrük iş birliği güçlendiriliyor

Seyahat etme ve keşfetmeye olan sevginiz genetik kökenli olabilir

Bakan Tekin: Bildiri yayımlayan 168 kişi için dava açtık

Gaz sıkışması ve mide şişkinliği: Nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunların derdi laiklik değil, bu toprakların kutsallarıyladır

Doğan: Nerede bir mazlum varsa oraya umut ulaştırmanın hesabını yapıyoruz

İstanbul sıfır atıkta örnek şehir olacak