• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,61% 0,04
  • EURO

    49,95% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5791,92% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Tarımı çok önemsiyoruz

Antalya’da gıda deposunda yapılan baskında tarihi geçmiş ürünler imha edildi

İşgal rejimi, Lübnan’ın güneyinde BM askerlerine ateş açtı

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 764 yeni yasa dışı konutun inşasına onay verdi

TOKİ şantiyesinde iş kazazı: Bir ağır yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Büyükçekmece Adliyesi’ndeki altın soygununda 5 kişi tutuklandı

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu: 2025 yılı Gazzeli gazeteciler için en kanlı yıl oldu

Zorunlu trafik sigortası zam oranı belli oldu

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir: Sezaryen yalnızca tıbbi zorunluluk halinde uygulanmalıdır

Grand Kartal Otel faciasında 9 bakanlık personeline yurt dışı çıkış yasağı

Gaziantep’te 1,9 ton bozulmuş et imha edildi

Şırnak'ta "Nuh'un Ambarı Gastronomi Merkezi" projesi için sözleşme imzalandı

YÖK’ten müfredat ve AKTS için dönüşüm çağrısı: Siz çalışın, biz destekleyelim

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı