• BIST 100

    15750,07%-2,31
  • DOLAR

    43,95% 0,01
  • EURO

    51,10% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7198,20% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11848,56% 0,00

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
30 Mayıs 2020, Cumartesi 08:54
Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Terliksiz kumsal yasak! Yüzerken de fiziki mesafe

Antalya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında çeşitli düzenlenmelerin yapıldığı Konyaaltı Sahili'nde denizde yüzerken de sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek.

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

Ağırladığı turist sayısı bakımından 'turizmin başkenti' olarak nitelendirilen Antalya'nın gözbebeği Konyaaltı Sahili'nde, yeni sezon için Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

Plajda başlatılan pilot çalışmada kumsala aralarında 1,5-2 metre mesafe bırakılarak, 9 metrekarelik özel alanlar oluşturuldu. Şezlong ve şemsiyeler de sosyal mesafe kuralına göre yerleştirildi, engelliler için özel alanlar hazırlandı. Giriş ve çıkış noktalarının ayrı düzenlendiği, yönlendirme levhalarının asıldığı sahilde, yerli ve yabancı turistlerin girişe asılan 10 maddelik kurallara uyması isteniyor.

Ortak kullanım alanlarında maske takmanın zorunluğu olduğu sahilde, vatandaşın talebine göre oluşturulacak ikili, üçlü veya beşli şezlonglar her kullanımdan sonra dezenfekte edilecek.

Plajda, salgının yayılmasını önlemek amacıyla sigara içmek kısıtlandı. Şezlong kiralamak yerine isteyen, tahtalar çakılarak, halatlar yardımıyla oluşturulan bölümlere kendi havlusunu sererek, şemsiyesini açarak, buralarda güneşlenebilecek.

Kumsalda çıplak ayakla yürünemeyecek

Tuvaletlere sensörlü kapıların, fotoselli muslukların ve temassız sabunlukların takıldığı, çoklu yerine tekli duş ünitelerinin monte edildiği plajda, denizde yüzmek için de tedbirler alındı.

Vatandaşın sağlığı için her türlü tedbirin alındığı sahilde, kumsalda çıplak ayakla yürümek yasaklandı. Tatilciler, denize girene kadar terliklerini ayaklarından çıkaramayacak.

Ziyaretçiler sadece sahili kullanırken değil, denizde yüzerken de aralarında 1,5-2 metre mesafe koyacak. Mesafeyi ihlal edenler, kulelerdeki cankurtaranlar tarafından uyarılacak.

Sahilin yanında yer alan oturma alanları da yeniden düzenlendi. Çimlerin bulunduğu noktalara saksılardaki çiçeklerle kalp şeklinde 'sosyal mesafe' alanları oluşturuldu. Vatandaşlar, bu alanlarda dinlenebilecek.

Kıyıda sınırlar oluşturulacak

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, AA muhabirine, kontrollü normalleşme sürecinde insanların sağlığının korunması için sahilde pilot çalışma yapıldığını söyledi.

Bu yıl için yavaş turizmi öneren Atasoy, kıyılardaki yoğunluğa karşı herkesin gelişi güzel oturmaması için sınırların oluşturulacağını dile getirdi.

Söz konusu sınırlar içerisinde ziyaretçilerin kalmasının sağlıkları için önemli olacağına işaret eden Atasoy, deniz için de çalışma yaptıklarını, teknolojik imkanlardan faydalanmak istediklerini aktardı.

Atasoy, deniz alanında yüzme alanları sınırları içerisinde iki veya üçer metrelik mesafeyi korumak gerektiğini belirterek, 'Cankurtaranlarımız, suyun içinde sosyal mesafenin nasıl korunması gerektiğine dair özel eğitim alacak. Mesafeyi ihlal edenler anons sistemiyle düdükle ve birtakım ilave önlemlerle uyarılacak. Denizin içinde iki metre kuralı olacak.' dedi.

'Yüzerken de sosyal mesafe korunmalı'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın da denizin çok güvenli olduğunu söyledi.

Salgına karşı her mevsim tedbirli olmak gerektiğini vurgulayan Yalçın, 'Denizde de 1,5-2 metrelik sosyal mesafeyi korumak gerekiyor. Hastalıklı bireyin hapşırması sonucu denizde de bulaşabilir. Denizde bulaşmanın yüzde 90'dan fazlası hastalıklı bireyin hapşırığıyla, tükürüğüyle oluyor. Dolayısıyla sudan geçmesi düşük bir ihtimal, onun için yüzerken de sosyal mesafe korunmalı.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da aranan 33 şahıs yakalandı

Isparta’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Rize’de ilkbahar şap aşılama programı başladı

Kütahya’da 41 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 59 gözaltı

1 milyondan fazla çocuğa işitme taraması yapıldı

5 ilde 235 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu: 12 tutuklama

Motorine yapılması planlanan zam iptal edildi

Bakan Gürlek: Belirli miktarı geçen işlemlerde tapuda avukat sorumluluğu getireceğiz

DMM, "Trump Türkiye'ye İran'a saldırı talimatı verdi" iddialarını yalanladı

İstanbul'da 1 askerin yaralandığı operasyonda 5 şüpheli tutuklandı

İngiliz F-35 jetleri Ürdün, Irak ve Katar üzerinde insansız hava araçlarını düşürdü

Malatya'da korkutan konteyner yangını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komşularımızın huzurunu bozan hadiselerde tarafsız değiliz

BM: Orta Doğu'da yeni cephelerin açılmasından endişe duyuyoruz

Finlandiya'da Somalili ailenin evi kundaklandı: 5 kişi yanarak can verdi

Rusya ve İran dışişleri bakanları Orta Doğu’daki durumu görüştü

Trump, İspanya ile ticareti kesmekle tehdit etti

Park halindeki tır, sürücüsünün el frenini çekmeyi unutması sonucu kaza yaptı

Temizlik personeli işini aksatmadan ibadetini de beraber yapıyor   

Güney Afrika'da inşaat halindeki bina çöktü: 8 ölü, 3 yaralı

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 116 şehit

Polonya nükleer silahlanma için hazırlığa başladığını duyurdu

ABD, Beyrut'taki büyükelçiliğini kapattı

Trump, önce İran'ın saldırma hazırlığı yaptığını iddia etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Siirt’te minikler “Tekne Orucu” heyecanı yaşadı

13 Yıllık Emek, 13 Yıllık Güven

Savaşın sonucu "füze stoklarına" bağlı

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Adana'da akıntıya kapılan iki kişi itfaiye tarafından kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da aranan 33 şahıs yakalandı

Isparta’da motosiklet sürücülerine yönelik denetim

Rize’de ilkbahar şap aşılama programı başladı

Kütahya’da 41 kilo uyuşturucu ele geçirildi: 59 gözaltı

1 milyondan fazla çocuğa işitme taraması yapıldı

5 ilde 235 milyon TL’lik dolandırıcılık operasyonu: 12 tutuklama

Motorine yapılması planlanan zam iptal edildi