-
BIST 100
17925,02%-0,64
-
DOLAR
44,85% 0,01
-
EURO
52,88% 0,07
-
GRAM ALTIN
6958,30% 0,08
-
Ç. ALTIN
11099,36% 0,00
THY, bugünkü iç hat seferleriyle 25 binden fazla yolcu taşıyacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
THY, bugünkü iç hat seferleriyle 25 binden fazla yolcu taşıyacak
Sabah saatlerinden itibaren İstanbul Havalimanı'na gelen yolcular, titizlikle yapılan güvenlik aramalarından geçti. Yolcuların ateşi ise termal kameralar ve akıllı kasklarla ölçülürken, tedbirler kapsamında yolculara refakat etmek ve uğurlamak isteyenlerin terminale girişine izin verilmedi.
'İGA hijyen ekibi' ve yapılan anonslarla sosyal mesafe kuralları yolculara sık sık hatırlatıldı. Turkish Ground Services (TGS) yer hizmetleri şirketi görevlileri, THY kontuarındaki görevliler, check-in işlemleri sırasında yolcuların HES kodlarıyla biletleme işlemlerini yapıyor.
Kabine büyük bagaj alınmazken, yolcular valizlerini kontuarlardaki görevlilere teslim ediyor. Yolcuların bazıları check-in işlemlerini makinelerde yaparak, biletlerini sıra beklemeden burada bastırabiliyor.
Yolculardan Funda Aras, basın mensuplarına, yaklaşık 3 aydan bu yana evde olduklarını, kızlarıyla memleketi Isparta'ya gideceklerini söyledi.
Bileti önceden aldıkları için sorun yaşamadığını belirten Aras, 'HES kodumuzu aldık. Her yerde dezenfektanlar var. Çocuklar gördükleri yerde sıkıyorlar. Bize 3,4 saat erken gelmemiz söylendi. O yüzden bagajımızı aldıktan sonra biraz bekleyeceğiz.' dedi.
İdil Aras ise Isparta'ya çok özlediği anneannesini görmek için gideceğini kaydederek, 'Sosyal mesafeye uyuyoruz. Virüsle ilgili bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz.' ifadelerini kullandı.
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelenin güzel bir örneğini sergilediğini, dünyada parmakla gösterilen bir ülke olduklarını söyledi.
İki aydan bu yana havacılığın ve uçuşların durma noktasında geldiğini, 1 Haziran'dan itibaren iç hatlarda 5 ilde ön deneme seferlerine başladıklarını anımsatan Ekşi, 'Bugün itibariyle seferlerimizin yüzde 30'unu açmış durumdayız. Bugün, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen ve Ankara olmak üzere yaklaşık 250'ye yakın sefer yapıyoruz, 25 binin üzerinde de yolcu taşıyacağız. Doluluk oranları da yüzde 80 civarında oldukça iyi durumda.' diye konuştu.
Ekşi, bu seferlerin kademeli olarak artırmak zorunda olduklarını, insanların bir anda terminallere yığılmaması için adımlar attıklarını belirtti. İstanbul Havalimanı'nda hatırı sayılır bir yoğunluk yaşandığını, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyulduğunun gözlendiğini kaydeden Ekşi, salgınla mücadelede hedeflenen noktaya gelindiği takdirde seferlerin iki hafta sonra yüzde 100 açılabileceğini bildirdi.
'İzinleri bekliyoruz'
THY Genel Müdürü Ekşi, basın mensuplarının dış hatlarla ilgilisi sorusuna şöyle cevap verdi:
'Türkiye'den yurt dışına yapılacak seferlerde iki tane otorite izin vermesi lazım. Birincisi, Türkiye'nin 'evet uçuşlar başlayabilir' demesi lazım. İki, bu yetmiyor, siz hangi ülkeye uçacaksanız, o ülkenin size izin vermesi gerekiyor. Dolayısıyla iki izin bir araya gelince uçuş olabiliyor. Biz, bu izinleri ne zaman olacağını biliyor muyuz? Evet, Türkiye'den yurt dışına olan izinlerin inşallah çok kısa zamanda çıkacağına inanıyoruz. İç hatlarımız açıldı. Bizim ümidimiz çok kısa sürede Türkiye'den, Türk devletinin de Sağlık Bakanlığımızın, Ulaştırma Bakanlığımızın da dış hatlara izin vereceğini bekliyoruz. Bunun ne zaman olacağını bilmiyoruz. Çünkü koronavirüs mücadelesi tüm dünya ile bizde de günlük olarak izleniyor. Nereye gidiyor, buna bakılıyor. Dolayısıyla yarın yapalım, öyle kolay ve mümkün değil. Allah korusun ikinci dalga diye tabir ettiğimiz çok daha sıkıntılı bir süreci görebiliriz.'
Her ülke ile tek tek görüşüldüğünü ifade eden Ekşi, vatandaşların sabırlı olmasını ve durumu anlayışla karşılamasını istedi. Ekşi, THY'nin her yere uçmaktan sevinç duyacağını dile getirerek, 'İzinleri bekliyoruz, bu izinlerin ne zaman çıkacağını da işin doğrusu çok bilmiyoruz.' dedi.
Ekşi, dış hatlarda da kademeli olarak seferlerin başlayacağına dikkati çekerek, 'Mesela Çin diyor ki, bana geleceksen haftada bir kere gelebilirsin' diyor. Her ülkeden bir sefer yapılabilir, diyor. Dolayısıyla seferlerin açılması demek, bütün, her şeyiyle açılması anlamına gelmiyor.' ifadelerini kullandı.
İzmir açıklarında 21 düzensiz göçmen yakalandı
Belçika ekonomisi alarm veriyor: Orta Doğu'daki son çatışmalardan sonra giderek kötüleşiyor
Gazze Sağlık Bakanlığı: Binlerce Gazzeli hasta ölümle karşı karşıya
Adalet Bakanlığında BM ve UNICEF heyetiyle görüşme gerçekleştirildi
Mersinli hacı adaylarının büyük heyecanı: On yıllık bekleyiş vuslata dönüştü
Kiro, ANZAK Günü törenleri için Çanakkale’de bulunacak.
Silah sahipliğine sınırlama ve okul-kolluk iş birliği gündemde.
Cumhurbaşkanı Amedi, atama kararını teslim etti.
İran ve Rusya dışişleri bakanları bölgesel konuları görüştü
Belde statüsü kazanan 6 yerleşim yerinde seçime gidiliyor
Tatlıoğlu: İnşa süreci planlandığı gibi ilerliyor.
BM raporu: Batı Şeria’da Filistinliler evlerinde dahi yıldırma politikalarına maruz kaldı.
BM: 700’den fazla çocuk yaralandı, 350 binden fazla kişi yerinden edildi.
Trump: İran’la müzakerelerde ilerleme olursa doğrudan görüşmeye hazırım
İran hava sahasını açtı
Trump: İran’la yapılacak anlaşma çok daha güçlü olacak
Türkiye ile Norveç arasında JETCO Protokolü imzalandı
İspanya AB'nin işgal rejimi ile olan ortaklık anlaşmasının feshedilmesini resmiyete dökmeye hazırlanıyor
Antalya’da teleferik kazası davasında karar açıklandı
Antalya’da reklam panosunda ceset bulundu
Başaran, MHP yeni Bolu il başkanı oldu
HSK Kararnamesiyle 14 hâkim ve savcının görev yeri değişti
Katar hava sahasının kısmen açıldığını duyurdu
Peskov: Barışçıl çözüm için talep edilen her türlü desteği sağlayabiliriz.
Arif: İran’ın ihracatı kısıtlanırken ücretsiz güvenlik beklenemez.
Diyarbakır'da otobüste unutulan altın dolu çanta sahibine teslim edildi
Azerbaycan'dan 2 AB ülkesine ''Karabağ'' tepkisi
Çin'den ABD'ye Hürmüz uyarısı
Doku Soruşturmasi’nda kamu görevlilerine yönelik inceleme derinleşiyor
Lavrov’dan yeni blok açıklaması
Yükleniyor







