• BIST 100

    16440,46%-1,27
  • DOLAR

    43,49% 0,07
  • EURO

    51,41% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6810,17% 4,73
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı

13 Kasım 2021, Cumartesi 08:41
13 Kasım 2021, Cumartesi 08:41
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı

Nişan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen törende Japonya Başbakanı Başdanışmanı ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Kazuhiro Suzuki, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle törenin düzenlenmesinde bazı güçlüklerle karşılaştıklarını ifade ederek, 'İlker Aycı'ya siz misafirlerimiz ile birlikte nişan tebliğ edebiliyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.' dedi.

İlker Aycı'nın bugüne kadar Japonya ile Türkiye arasındaki ekonomi ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesine ve kültürel iletişime önemli katkılarda bulunduğunu belirten Suzuki, 'Aycı, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak göreve başlamasının ardından Japonya ile Türkiye arasındaki yolcu trafiğinin canlandırılması başta olmak üzere iletişimimizin geliştirilmesinde de önemli katkılarda bulundu.' ifadelerini kullandı.

Törende konuşan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan da İlker Aycı'yı bu ödülü aldığı için tebrik ettiğini söyleyerek, 'Ahde vefa gösterdiler kendileri, beni de davet ettiler. Bu da benim için büyük bir ödül oldu.' dedi.

- 'Sayın Cumhurbaşkanımın payı çok büyük'

İlker Aycı ise ödülü almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Japon İmparatoru ve Başbakanı tarafından iki ülke arasındaki dostluğun, bozulmaz arkadaşlığın, samimiyetin, paylaşımın bir nişanesi olarak bu ödülü ülkem adına, başarılarıyla mesai arkadaşlıklarıyla alın teriyle bana destek olmuş olan THY ailesi adına, şahsım ve ailem adına ve tüm dostlarım adına almaktan büyük bir onur duyuyorum.

Japonya ile Türkiye arasındaki dostluğun ve birçok projenin, gelişimin, yeni ve güçlü Türkiye'nin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin katkılarını unutamam. Şüphesiz büyüğüm, mentorum ve liderim olarak Sayın Cumhurbaşkanımın payı çok büyük. THY ailesinin başında olmakla onurlandırıldığım için ayrıca gurur duyuyorum.'

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak da 'Bir hava yolu şirketini salgın dönemindeki uçuş kısıtlamalarına rağmen doğru planlamalarla müşteri güveniyle çalışanlarının birlikte fedakarlığıyla ve kargo taşımacılığında şirketi getirdiği noktayla çok güzel bir süreç yönetiminden dolayı kendisini tebrik ediyorum.' dedi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut ise Türkiye ve Japonya'nın önümüzdeki dönemde de birbirlerine önemli katkılar sağlayacak ortaklıklara, projelere pek çok adımlar atabileceğini belirterek, 'Bulunduğumuz görevlerde bu kardeşliğe, iki ülke arasındaki bu dostluğa elimizden gelen bütün katkıyı yapmaya çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de İlker Aycı'nın Türkiye'de hem ihracatın gelişmesinde hem de hizmetin büyümesinde çok önemli işler yaptığını anlatarak, 'Bunun dünya tarafından bilinmesi, çok uzaklardan Japon dostlarımız tarafından bunun kıymetinin bilinmesi kardeşim adına son derece bizleri onurlandırdı.' dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da İlker Aycı’nın sadece THY ile yürüttüğü görev sırasında değil önceki çalışma hayatında da Türk-Japon ilişkisine değer kattığına dikkati çekti.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da iki yıl önce Japon İmparatoru tarafından verilen bu ödülü almaktan büyük onur duyduğunu anımsatarak, 'Sevgili kardeşim Aycı'nın duygularını içtenlikle paylaşıyorum. Kendisini bu ödülü alan en genç Türk iş insanı olması hasebiyle ayrıca tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İngiltere, İranlı yetkililere yeni yaptırımlar uyguladı

Çin'de köprü çöktü: 5 ölü

Prof. Dr. Tekin: Şantajla yönlendirilen siyaset; Epstein belgeleri, Trump ve kirli düzen

Şanlıurfa’da iki araç çarpıştı: 2 kişi yaralandı

Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 193 bini aştı

Bakan Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi

Adıyaman’ın nüfus, eğitim ve işgücü verileri paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti

BM'den ülkelere "Refah" çağrısı: Daha fazla hastayı kabul edin

Eğitimci Yaman: Batı'dan fonlananlar İslami kesimleri hedeflerine koyuyorlar

Bursa'da kasksız sürücülere ceza yağdı

Libya’dan Avrupa’ya gaz hamlesi: Üretim 2030’a kadar artacak

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Gaziantep'te sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta buzlanma nedeniyle öğrenci servisi devrildi: 10 yaralı

Tarihin en büyük şirket satın alması: SpaceX–xAI birleşmesi 1,25 trilyon dolar

Gaziantep'te okul çevrelerine denetim

Avustralya, çocuklarda beyin kanserine karşı aşıların dünyada ilk denemesini başlattı

Enflasyon rakamları açıklandı

Çin'de huzurevi yangını: 5 ölü

Ocak enflasyonuna göre kira artış oranı belli oldu

Aranan cezaevi firarisi operasyonla yakalandı

Meteoroloji’den 9 il için “sarı” kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Brent petrol 65,78 dolardan işlem görüyor

Trump’ın, Ukrayna ve Rusya konusunda çok iyi gidiyoruz söyleminin ardından Ukrayna’ya füze yağdı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı

Batman'da okul çevrelerinde denetim yapıldı

Akaryakıta 80 kuruş zam

Batman'da at çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’da fabrika yemeği sonrası 20 işçi hastanelik oldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İngiltere, İranlı yetkililere yeni yaptırımlar uyguladı

Çin'de köprü çöktü: 5 ölü

Prof. Dr. Tekin: Şantajla yönlendirilen siyaset; Epstein belgeleri, Trump ve kirli düzen

Şanlıurfa’da iki araç çarpıştı: 2 kişi yaralandı

Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 193 bini aştı

Bakan Şimşek enflasyon verilerini değerlendirdi

Adıyaman’ın nüfus, eğitim ve işgücü verileri paylaşıldı