-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ticaret Bakanlığı ve Amazon anlaştı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Ticaret Bakanlığı ve Amazon anlaştı
Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa hayata geçirdiği KOBİ’lere yönelik 'BiTıkla Avrupa' online eğitimlerine, KOBİ'lerin e-ticaretinin artırılması için Bakanlık da eğitimleriyle katkı sunacak.
KOBİ'leri e-ihracata daha çok yönlendirmeyi hedefleyen ve Türkiye genelinde TOBB'a bağlı ticaret ve sanayi odalarında ücretsiz düzenlenecek eğitim seminerleri, firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlıyor. Eğitimlerde dünyada e-ticaretin seyri ve online pazar yerlerinin satıcılara sunduğu avantajlara ilişkin önemli bilgiler yer alıyor.
Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca hazırlanan eğitim programlarıyla da Bakanlığın hizmetleri ve destekleri hakkında bilgiler aktarılıyor.
KOBİ'lerin yanındayız
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kovid-19 salgınının etkisiyle online platformların daha fazla kullanılmaya başladığına dikkati çekerek, Bakanlığının dijitalleşme anlamında çok önemli projelere ve eğitim programlarına imza attığını ifade etti.
KOBİ’lerin dijitalleşmelerine yardımcı olmaya ve ihracat kapasitelerini artırmaya devam etmek adına Bakanlığın önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Pekcan, söz konusu eğitim programının da özellikle e-ihracat alanında küçük girişimcilere yol göstermek için önemli rol oynayacağını şirinevler escort kadın belirtti.
Pekcan, Bakanlığın KOBİ’lerden esnafa, kadın ve genç girişimcilerden ihracatçılara hizmetlerini ve desteklerini çok basit dilde ve kısa filmler, animasyonlar, videolarla aktardığını kaydederek, bunun yanı sıra KOBİ’lerin e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde yararlanmaları için online satış platformları, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarıyla 'E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız' dayanışma kampanyasını başlattıklarını bildirdi.
Girişimcilere 'tek tek dokunmaya' ve KOBİ’lere, küresel arenada rekabet edecek yetenekleri kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayan Pekcan, 'Kovid-19 pandemisi nedeniyle hızla değişen dinamik ortamda, Bakanlığımız KOBİ’lerimizi özellikle e-ihracatla dünyaya açmak için dijital dönüşüm çalışmalarına liderlik etmeye devam edecek.' değerlendirmesinde bulundu.
Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek
Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı
Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor
Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu
ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı
Ebu Ubeyde: İran'ın füze operasyonları Filistin halkının yüreğine su serpti
Siyonist rejim Lübnan'da 12 sağlık çalışanını şehit etti: Hizbullah misilleme yaptı
Siyonist rejim Gazze'de sivilleri hedef aldı: 3 Filistinli şehit oldu
İran'dan yeni misilleme dalgası: İşgal altındaki topraklar ve ABD üsleri füzelerle vuruldu
Muğla'da uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama
Türkiye'den Güney Afrika'ya süt ve süt ürünleri ihracatının önü açıldı
AFAD ve OGM orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirdi
İçişleri Bakanı Çiftçi'den personel yönetimi toplantısı
Kuzu ve oğlaklarda zorunlu aşı ve destekleme şartları açıklandı
TİGEM Ceylanpınar’da 1'inci ürün dane mısır ekilişlerini tamamladı
Anadolu Otoyolu’nda feci kaza: 1 ölü, 15 yaralı
Umut Kervanı Elazığ Derneği’nden ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Küresel haydutluğa ve siyonizme karşı ortak mücadele çağrısı
Muş’ta "Dünya Kudüs Günü"nde birlik mesajı verildi
Ankara'da "Dünya Kudüs Günü" açıklaması: Kudüs'ün kurtuluşu direnişten geçer
Ağrı'da yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınanlardan 65 zanlı tutuklandı
Şanlıurfa'da 30 milyon liralık dolandırıcılık: 2 tutuklama
Kocaeli'de dolandırıcılık operasyonu: 18 tutuklama
Ankara'da itikaf sünneti ihya ediliyor
Bursa'da Kudüs’ün özgürlüğü için birlik çağrısı
Hem siyonist hem de hırsız: Filistinlileri darbedip hayvanlarını çaldılar
Suriye'de askeri kışlada roket patladı: 29 yaralı
Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Ukrayna, Storm Shadow ile Rus topraklarını hedef aldı: 7 ölü, 40 yaralı
Yükleniyor






