• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Ticaret Bakanlığı ve Amazon anlaştı

18 Mayıs 2020, Pazartesi 15:27
18 Mayıs 2020, Pazartesi 15:27
Ticaret Bakanlığı ve Amazon anlaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ticaret Bakanlığı ve Amazon anlaştı

Amazon Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Boğaziçi Üniversitesinin ortaklaşa hayata geçirdiği KOBİ’lere yönelik 'BiTıkla Avrupa' online eğitimlerine, KOBİ'lerin e-ticaretinin artırılması için Bakanlık da eğitimleriyle katkı sunacak.

KOBİ'leri e-ihracata daha çok yönlendirmeyi hedefleyen ve Türkiye genelinde TOBB'a bağlı ticaret ve sanayi odalarında ücretsiz düzenlenecek eğitim seminerleri, firmalara Avrupa'ya e-ihracat yolunda baştan sona rehberlik etmeyi amaçlıyor. Eğitimlerde dünyada e-ticaretin seyri ve online pazar yerlerinin satıcılara sunduğu avantajlara ilişkin önemli bilgiler yer alıyor.

Ticaret Bakanlığı uzmanlarınca hazırlanan eğitim programlarıyla da Bakanlığın hizmetleri ve destekleri hakkında bilgiler aktarılıyor.

KOBİ'lerin yanındayız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Kovid-19 salgınının etkisiyle online platformların daha fazla kullanılmaya başladığına dikkati çekerek, Bakanlığının dijitalleşme anlamında çok önemli projelere ve eğitim programlarına imza attığını ifade etti.

KOBİ’lerin dijitalleşmelerine yardımcı olmaya ve ihracat kapasitelerini artırmaya devam etmek adına Bakanlığın önemli çalışmalar yaptığına işaret eden Pekcan, söz konusu eğitim programının da özellikle e-ihracat alanında küçük girişimcilere yol göstermek için önemli rol oynayacağını şirinevler escort kadın belirtti.

Pekcan, Bakanlığın KOBİ’lerden esnafa, kadın ve genç girişimcilerden ihracatçılara hizmetlerini ve desteklerini çok basit dilde ve kısa filmler, animasyonlar, videolarla aktardığını kaydederek, bunun yanı sıra KOBİ’lerin e-ticaretin sağladığı imkanlardan en etkin şekilde yararlanmaları için online satış platformları, elektronik ticaret altyapı sağlayıcıları ve ödeme kuruluşlarıyla 'E-Ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız' dayanışma kampanyasını başlattıklarını bildirdi.

Girişimcilere 'tek tek dokunmaya' ve KOBİ’lere, küresel arenada rekabet edecek yetenekleri kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayan Pekcan, 'Kovid-19 pandemisi nedeniyle hızla değişen dinamik ortamda, Bakanlığımız KOBİ’lerimizi özellikle e-ihracatla dünyaya açmak için dijital dönüşüm çalışmalarına liderlik etmeye devam edecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu

HÜDA PAR: Suriye'deki ateşkesin kalıcı barışa dönüşmesini temenni ediyoruz

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Eşin: Faizsiz bir ekonomik sistemi getirmekte kararlıyız

Birçok il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD'de 400 binden fazla ev elektriksiz kaldı

Batman’da köy yollarını açmak için karla mücadele devam ediyor

İstanbul’da narkotik operasyonu: 54 kilo 600 gram eroin ele geçirildi

Adıyaman'da konut sevinci yarım kaldı

DMM’den Şam Havalimanı iddialarına yalanlama

Moğolistan topraklarının yaklaşık yüzde 90'ı karla kaplı

HÜDA PAR'dan Suriye için yapılan acil yardım çağrısına destek

Irak'ta cumhurbaşkanlığı seçimleri 27 Ocak'ta yapılacak.

Batman Yeşilay ve Kızılay’dan İş Birliği Mesajı

Batı Şeria'da bir genç işgalciler tarafından şehit edildi

Batman’da trafoda patlama: Mahalle elektriksiz kaldı

Gaziantep'te drift atan şehir içi otobüs sürücüsüne ceza

ABD'de 8 binden fazla uçuş iptal edildi

Yol kesip saldıran sürücü yakalanarak işlem yapıldı

Yüzyılın Konut Projesi’nde bu hafta 9 ilde kuralar çekilecek

Gaziantep'te kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı

Gaziantep'te hapis cezası bulunan 2 firari yakalandı

Avustralya'da köpekbalığı saldırıları: Bir ölü 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Diyarbakır'da kaybolan kadını arama çalışmaları 4'üncü gününde de devam ediyor

Gazze’de şehit sayısı 71 bin 657’ye yükseldi

Suriye'de iki insani koridor oluşturuldu