-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,91% -0,17
-
GRAM ALTIN
7221,89% -1,55
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
TL mevduatlara stopaj indirimi uygulamasının süresi 6 ay uzatıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
TL mevduatlara stopaj indirimi uygulamasının süresi 6 ay uzatıldı
Türk Lirası mevduatlara stopaj indirimi uygulaması ile birlikte mevduat faizi ve kâr payları tevkifat yani kesinti oranlarının uygulama süresinin yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı.
30 Haziran 2022'de sona eren Türk Lirası mevduatları için stopaj desteğinin süresi 31 Aralık 2022'ye uzatıldı.
Kur korumalı vadeli mevduat ve katılma hesaplarını da kapsıyorSöz konusu karar, kur korumalı vadeli mevduat ve katılma hesapları ile Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi uygulaması kapsamında bankalarda açılan Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarının yanı sıra altın depo hesapları, altın cinsinden katılma fonu hesaplarıyla işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesaplarından dönüşüm fiyatı üzerinden Türk Lirasına çevrilen mevduat ve katılma hesaplarında da uygulanacak.
Tevkifat sürelerinde uzatıma gidildiTevkifat, para konusunda, vergi bağlamında, vergiler üzerinde kesinti yapma anlamına geliyor. Vadeli ve vadesiz mevduat faizleri ve kâr paylarına uygulanmakta olan ve 30 Haziran itibarıyla sona erecek tevkifat yani kesinti oranlarının süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı.
Cumhurbaşkanı kararı yayınlandıResmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan 193 Sayılı gelir vergisi kanununun geçici 67. maddesinde yer alan tevkifat oranları hakkında kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı uyarınca, vadeli ve vadesiz mevduat faizlerinden sağlanan gelir ve kazançlara uygulanan ve hesap cinsine göre yüzde 5, yüzde 3 ve yüzde 0 oranında değişen tevkifat oranlarının süresi, 31 Aralık'a kadar açılan veya vadesi yenilenen hesaplara uygulanmak üzere uzatıldı.

Reuters'in haberine göre, kararla ayrıca, bugün itibarıyla 31 Aralık'a kadar iktisap edilen, ipotek finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen varlığa dayalı menkul kıymetler, ipoteğe dayalı menkul kıymetler, ipotek teminatlı menkul kıymetler ve varlık teminatlı menkul kıymetlerden elde edilen kazançlara uygulanacak tevkifat oranı yüzde 5 olarak belirlendi.
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Yükleniyor






