• BIST 100

    15597,92%0,98
  • DOLAR

    43,28% 0,00
  • EURO

    50,37% 0,36
  • GRAM ALTIN

    6499,46% 1,96
  • Ç. ALTIN

    10530,21% 1,09

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
TOGG
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan doğuştan sürdürülebilir Gemlik Tesisi'nde seri üretim için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde deneme üretimine başlanan TOGG'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Gemlik Tesisi'ne ilk TruGo şarj cihazının kurulduğu belirtildi.

Şarj olan TOGG'un da yer aldığı bir videoyla yapılan paylaşımda, şarj cihazlarının, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başlandığı kaydedildi.

TOGG, TRUGO MARKASIYLA ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSINI ALDI

TOGG hafta başında Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını aldı.

Şirketin, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1.000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle çıktığı yolda şarj ağı işletmeci lisansı için yaptığı başvuru kabul edildi.

DOLULUK ORANI 25 DAKİKA İÇİNDE YÜZDE 80'E ULAŞABİLECEK

EPDK'nın yayınladığı 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği' kapsamında yaptığı lisans başvurusu kabul edilen TOGG, 'Trugo' markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giriyor. Trugo'nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80'e ulaşabilecek.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU GÜZERGAHLARDA 25 KİLOMETREDE BİR YAPILACAK

TRT Haber'in haberine göre, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak.

Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2 bin soketle hizmet verecek Trugo, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracak. Türkiye'deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

ARDINDAN YİNE C SEGMENTİNDEKİ SEDAN VE HATCHBACK MODELLERİ ÜRETİM SIRASINA GİRECEK

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG GEMLİK TESİSİ

TOGG Gemlik tesisinin temeli, 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başlatıldı. Gemlik tesisinin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi. Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı. 1,6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021'den itibaren togg.com.tr ve TOGG YouTube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi. Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunuyor.

 

Pakistan'daki AVM yangınında ölü sayısı 21'e yükseldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

500 milyon TL'lik Batman Sera OSB’nin lansmanı yapıldı

Uludağ'da mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Umut Kervanı’ndan Van Muradiye’de ihtiyaç sahiplerine yardım

Battalgazi'de kar mesaisi: 104 mahallede çalışmalar sürüyor

Dr. Sılay: Kış aylarında soğuk değil, kapalı alanlar hasta ediyor

Isparta’da narkotik denetimleri: 46 şüpheli yakalandı

Çini nternet uydusunu uzaya gönderdi

Bulgaristan, Türkiye'ye gönderilmek üzere olan 700 kg esrarı ele geçirdi

Şili'de orman yangınlarında ölü sayısı 19'a yükseldi

Malatya'ya 4 milyarlık spor tesisi yatırımı

Mısır, Suudi Arabistan ve Somali, Kızıldeniz'de bir güvenlik anlaşması geliştiriyor

Prof. Dr. Yıldırım: Rahim ağzı kanseri erken tanı, tarama ve aşılama ile büyük oranda önlenebilen bir kanser türüdür

Taşlıçay’da mahsur kalan araçlar kurtarıldı

Mustafa Yavuz, Adana Valiliği görevine başladı

Kul: Kudüs ve Gazze özgürlüğüne kavuşana kadar boykota devam edilmelidir

İstanbul Valiliği: Ağır taşıtlar ve kuryeler için trafik yasağı sona eriyor

FTR Uzmanı Dr, Sezen’den karlı ve buzlu yollarda yürürken dikkat uyarısı

Çin'de fabrikada patlama: 4 ölü, 6 kayıp, 84 yaralı

Silifke’ye 24 derslikli yeni ortaokul için protokol imzalandı

YEDAM Batman'da son 5 yılda 960 kişiye danışmanlık hizmeti verdi

Gaziantep'te drift atan sürücü ve araç sahibine ceza kesildi

Mersin'de lastik deposunda yangın

Sultanbeyli’de hamsi festivali düzenlendi

Diyarbakır’da narkotik operasyonları: 25 şüpheliye işlem

Kabil'de patlama: Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'da JASAT operasyonları: 132 aranan şahıs yakalandı

Diyarbakır’da kaçakçılık operasyonları: 31 şüpheli hakkında işlem

Kar yağışı nedeni ile Doğu'da 5 ilde 1865 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Pakistan'daki AVM yangınında ölü sayısı 21'e yükseldi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

500 milyon TL'lik Batman Sera OSB’nin lansmanı yapıldı

Uludağ'da mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

Umut Kervanı’ndan Van Muradiye’de ihtiyaç sahiplerine yardım

Battalgazi'de kar mesaisi: 104 mahallede çalışmalar sürüyor

Dr. Sılay: Kış aylarında soğuk değil, kapalı alanlar hasta ediyor