• BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,43% 0,01
  • EURO

    49,32% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5726,69% -0,93
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
TOGG
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan doğuştan sürdürülebilir Gemlik Tesisi'nde seri üretim için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde deneme üretimine başlanan TOGG'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Gemlik Tesisi'ne ilk TruGo şarj cihazının kurulduğu belirtildi.

Şarj olan TOGG'un da yer aldığı bir videoyla yapılan paylaşımda, şarj cihazlarının, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başlandığı kaydedildi.

TOGG, TRUGO MARKASIYLA ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSINI ALDI

TOGG hafta başında Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını aldı.

Şirketin, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1.000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle çıktığı yolda şarj ağı işletmeci lisansı için yaptığı başvuru kabul edildi.

DOLULUK ORANI 25 DAKİKA İÇİNDE YÜZDE 80'E ULAŞABİLECEK

EPDK'nın yayınladığı 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği' kapsamında yaptığı lisans başvurusu kabul edilen TOGG, 'Trugo' markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giriyor. Trugo'nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80'e ulaşabilecek.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU GÜZERGAHLARDA 25 KİLOMETREDE BİR YAPILACAK

TRT Haber'in haberine göre, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak.

Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2 bin soketle hizmet verecek Trugo, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracak. Türkiye'deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

ARDINDAN YİNE C SEGMENTİNDEKİ SEDAN VE HATCHBACK MODELLERİ ÜRETİM SIRASINA GİRECEK

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG GEMLİK TESİSİ

TOGG Gemlik tesisinin temeli, 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başlatıldı. Gemlik tesisinin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi. Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı. 1,6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021'den itibaren togg.com.tr ve TOGG YouTube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi. Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunuyor.

 

İşgalcilerin serbest bıraktığı Filistinli esirler ağır işkence izleriyle hastaneye kaldırıldı

Kasım enflasyonu açıklanıyor: Memur ve emekli zammı netleşiyor

Han Yunus'ta rehabilitasyon hastanesi hizmete açıldı

Gazze'de şehit edilen gazetecilerin sayısı 257'ye yükseldi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duşanbe’de Türkiyeli iş insanlarıyla buluştu

Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu

Amasya’da tırda gizlenen 13 düzensiz göçmen yakalandı

Norveç, artan kazalar nedeniyle e-scooter düzenlemelerini daha sıkı hale getirmeyi planlıyor

Bakan Göktaş: Hiç kimsenin geride kalmadığı bir Türkiye için yeni eylem planı tamamlandı

Şanlıurfa’da piknik tüpü patladı: 2 yaralı

Batman tekstili çökerse, bir neslin geleceği de çöker

Endonezya'da sel ve heyelanlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 712'ye yükseldi

İçişleri Bakanlığı, Cizre'deki "koruma görüntüleri" hakkında inceleme başlattı

Bakan Fidan, Brüksel'de temaslarda bulundu

Bilecik’te 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi: 1 tutuklama

Putin'in, Kremlin'de Witkoff ve Kushner ile toplantısı başladı

Aksaray’da 5,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi

Siyonistlerin Gazze'ye saldırısında biri gazeteci, biri çocuk 3 kişi şehit oldu

Konya’da tartışma kavgaya dönüştü: 2 yaralı

Dyson hakkında soruşturma açıldı

Aldıkları eğitimlerle öğrencilerine Filistin davasını anlatacaklar

Cizre’de terliğini almak isterken nehre düşen çocuk kayboldu

Yetim ve engelli kardeşler hediyelerle mutlu edildi

Türkiye ile Pakistan arasında petrol ve doğal gaz işbirliği anlaşması imzalandı

ABD, Maduro'nun istifası durumunda bir plan hazırladı

İşgalciler, Gazze'den bir siyonist esirin eşyalarını teslim aldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç’ten sosyal medya için yaş sınırlaması ve kimlik doğrulaması talebi

Mersin Limanı’nda konteynerde 44 düzensiz göçmen yakalandı

Çoban koyunları ile tipiye yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgalcilerin serbest bıraktığı Filistinli esirler ağır işkence izleriyle hastaneye kaldırıldı

Kasım enflasyonu açıklanıyor: Memur ve emekli zammı netleşiyor

Han Yunus'ta rehabilitasyon hastanesi hizmete açıldı

Gazze'de şehit edilen gazetecilerin sayısı 257'ye yükseldi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Duşanbe’de Türkiyeli iş insanlarıyla buluştu

Engelli hükümlü ve tutuklular açık görüş yapabilecek

İki örnek, tek davet: Mus’ab ve Nesibe Hatun’un iman yolculuğu