• BIST 100

    10888,02%-0,32
  • DOLAR

    42,42% -0,02
  • EURO

    48,91% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5567,20% 0,29
  • Ç. ALTIN

    9195,44% -0,18

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
TOGG
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan doğuştan sürdürülebilir Gemlik Tesisi'nde seri üretim için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde deneme üretimine başlanan TOGG'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Gemlik Tesisi'ne ilk TruGo şarj cihazının kurulduğu belirtildi.

Şarj olan TOGG'un da yer aldığı bir videoyla yapılan paylaşımda, şarj cihazlarının, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başlandığı kaydedildi.

TOGG, TRUGO MARKASIYLA ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSINI ALDI

TOGG hafta başında Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını aldı.

Şirketin, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1.000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle çıktığı yolda şarj ağı işletmeci lisansı için yaptığı başvuru kabul edildi.

DOLULUK ORANI 25 DAKİKA İÇİNDE YÜZDE 80'E ULAŞABİLECEK

EPDK'nın yayınladığı 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği' kapsamında yaptığı lisans başvurusu kabul edilen TOGG, 'Trugo' markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giriyor. Trugo'nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80'e ulaşabilecek.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU GÜZERGAHLARDA 25 KİLOMETREDE BİR YAPILACAK

TRT Haber'in haberine göre, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak.

Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2 bin soketle hizmet verecek Trugo, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracak. Türkiye'deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

ARDINDAN YİNE C SEGMENTİNDEKİ SEDAN VE HATCHBACK MODELLERİ ÜRETİM SIRASINA GİRECEK

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG GEMLİK TESİSİ

TOGG Gemlik tesisinin temeli, 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başlatıldı. Gemlik tesisinin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi. Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı. 1,6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021'den itibaren togg.com.tr ve TOGG YouTube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi. Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunuyor.

 

Adana’da bir haftada 13 binin üzerinde sürücüye ceza uygulandı

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Mardin'de 11'inci kattan düşen zihinsel engelli çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Mısır seçimlerin ikinci turu için sandık başında

Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor

Türkiye ile Güney Kore arasında 3 anlaşma imzalandı

Laparoskopik Parsiyel Nefrektomi ile Ağrı'da bir ilk gerçekleştirildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, İletişim Başkanlığını ziyaret etti

DSÖ: Tüberküloz nedeniyle her yıl 1 milyon kişi ölüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Devlet Başkanı Lee’yi kabul etti

Ağrı’da böbrek tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Rusya-Ukrayna barış sürecinde son durum

Belçika'da 3 günlük genel grev

Ağrı'da gerçekleştirilen operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

Van'da artan genç ölümlerine ilişkin HÜDA PAR'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmen, öğrencisini işleyen mücevher ustasıdır

Ağrı’da drift atan sürücüye cezai işlem uygulandı

Van'da 134 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 6 tutuklama

Baltık Denizi’nde NATO askeri tatbikatı başladı

Tayland son 300 yılın yağış rekoru kırıldı

Şi, Trump ile telefonda görüştü

Azerbaycan'da iş merkezinde patlama: 7 kişi kurtarıldı

Şehit Kassami Komutan İmad Akil: "Yedi canı" olan maskeli adam

Etiyopya'daki Hayli Gubbi Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

İstanbul'da "Millî Sarayların Yüzyılı" uluslararası sempozyumu açılış töreni yapıldı

“Dersimi Seçiyorum Kur’an’ımı Alıyorum” projesi kapsamında öğretmenler ve öğrencilere anlamlı hediye

Yetimler Vakfı, Van’da onlarca çocuğa bot ve mont dağıttı

Umut Kervanı, Muş’ta yüzlerce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuk için kışlık giyim seferberliği başlattı

Diyarbakır’da Gazze için toplanan 24 Milyon TL AFAD’a teslim edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana’da bir haftada 13 binin üzerinde sürücüye ceza uygulandı

Mardin’de tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Mardin'de 11'inci kattan düşen zihinsel engelli çocuk hayatını kaybetti

Kocaeli’de silah kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

Mısır seçimlerin ikinci turu için sandık başında

Erdoğan: Nükleer güç santrali kurulması konusunda Güney Kore ile görüşmelerimiz sürüyor

Türkiye ile Güney Kore arasında 3 anlaşma imzalandı