• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
05 Ağustos 2022, Cuma 11:38
TOGG
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

TOGG'dan yeni görüntü: 25 dakikada şarj edildi

TOGG'un 'Yeniliğe Yolculuk' hedefinin çekirdeği olan doğuştan sürdürülebilir Gemlik Tesisi'nde seri üretim için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde deneme üretimine başlanan TOGG'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Gemlik Tesisi'ne ilk TruGo şarj cihazının kurulduğu belirtildi.

Şarj olan TOGG'un da yer aldığı bir videoyla yapılan paylaşımda, şarj cihazlarının, kesintisiz bir kullanıcı deneyimi tasarlamak üzere test etmeye başlandığı kaydedildi.

TOGG, TRUGO MARKASIYLA ŞARJ AĞI İŞLETMECİ LİSANSINI ALDI

TOGG hafta başında Trugo markasıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını aldı.

Şirketin, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1.000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle çıktığı yolda şarj ağı işletmeci lisansı için yaptığı başvuru kabul edildi.

DOLULUK ORANI 25 DAKİKA İÇİNDE YÜZDE 80'E ULAŞABİLECEK

EPDK'nın yayınladığı 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği' kapsamında yaptığı lisans başvurusu kabul edilen TOGG, 'Trugo' markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giriyor. Trugo'nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80'e ulaşabilecek.

YÜKSEK YOĞUNLUKLU GÜZERGAHLARDA 25 KİLOMETREDE BİR YAPILACAK

TRT Haber'in haberine göre, elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak.

Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2 bin soketle hizmet verecek Trugo, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracak. Türkiye'deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

2022 YILININ SON ÇEYREĞİNDE SERİ ÜRETİME HAZIR OLACAK

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

ARDINDAN YİNE C SEGMENTİNDEKİ SEDAN VE HATCHBACK MODELLERİ ÜRETİM SIRASINA GİRECEK

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG GEMLİK TESİSİ

TOGG Gemlik tesisinin temeli, 18 Temmuz 2020'de atıldı. Tesisin üstyapı çalışmaları Ocak 2021’de başlatıldı. Gemlik tesisinin zemin güçlendirilmesi için 44 bin adet beton kolon üretildi. 536 bin metreküp kazı çalışması, 493 bin metreküp yapısal dolgu yapıldı. Tesis inşasında 34 bin ton demir, 325 bin metreküp beton kullanıldı. 230 bin metrekare yalıtım yapılırken, 33 bin ton çelik kolon kullanıldı. Toplam cephe panel 55 bin metrekare olurken, 520 bin metre elektrik kablolama yapıldı. Tesise 160 bin metre boru hattı döşendi. Üretim hatlarında toplam 250 robot devreye alındı ve ekipman montajları tamamlandı. 1,6 kilometrelik test pisti inşası tamamlandı.

1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilen tesis, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. İnşaatında 9 bin 700 kişinin görev aldığı tesiste, 3 milyon saatlik çalışma gerçekleştirildi. Gemlik tesisi, üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlayacak.

Tesisteki çalışmalar, 9 Nisan 2021'den itibaren togg.com.tr ve TOGG YouTube kanalı üzerinden 7/24 anlık olarak izlendi. Canlı yayını şu ana dek 2 milyondan fazla kişi izledi. Tesiste 2030 yılına kadar toplam 1 milyon adet akıllı cihaz üretim hedefi bulunuyor.

 

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siyonist-ABD saldırısında Tahran'daki bir hastane hedef alındı

1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verildi

Siyonistlere ait THAAD radar sistemi BAE'de imha edildi

Avrupa'nın iki yüzlülüğü: E3 ülkelerinden İran aleyhine ortak bildiri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan yangın korkuttu

İran füzeleri siyonistlerin Beyt Şemeş bölgesine düştü: 9 ölü çok sayıda yaralı ve kayıp

TCMB Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlayacak

Erakçi: Savaşın zamanı ve nasıl sona ereceğini biz belirleyeceğiz

Finansal İstikrar Komitesinde jeopolitik gelişmeler ele alındı

Sakarya'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

DMM’den "Türkiye-İran sınır hattındaki 80 bin mayın temizlendi" iddiasına yalanlama

Siyonist işgalcilerin ateşkes ihlali devam ediyor: Gazze'de 2 şehit

Tahran'da gece hava saldırıları; TV yayınları kesintiye uğradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamanei için taziye mesajı

Belçika, Rusya'ya ait petrol tankerine el koydu

Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime kar engeli

Bolivya'da düşen uçakta ölü sayısı 22'ye yükseldi

İran: Askeri kuvvetlerimiz bağımsız ve kısmen ayrı hareket ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü

Akif Manaf’a “Doğayla Barış Ödülü”

Myanmar’da orduya ait savaş uçakları sivilleri bombaladı: 25 can kaybı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist-ABD saldırısında Tahran'daki bir hastane hedef alındı

1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verildi

Siyonistlere ait THAAD radar sistemi BAE'de imha edildi

Avrupa'nın iki yüzlülüğü: E3 ülkelerinden İran aleyhine ortak bildiri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan yangın korkuttu

İran füzeleri siyonistlerin Beyt Şemeş bölgesine düştü: 9 ölü çok sayıda yaralı ve kayıp

TCMB Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlayacak