• BIST 100

    11036,82%-0,78
  • DOLAR

    42,44% 0,01
  • EURO

    49,55% 0,37
  • GRAM ALTIN

    5743,75% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9320,33% -0,07

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen 'Toplum Temelli Sera' projesi çerçevesinde 1 buçuk milyon çiçek üretimi yapıldı. Petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde üretimi yapılan 1 buçuk milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarını süsleyecek. Toplum Temelli Sera Projesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül ve beraberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleri incelediler.

Dezavantajlı aileler ve göçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje çerçevesinde serada 1 buçuk milyon çiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmen misafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel eller buralara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzel bir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklık gerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. Toplum Temelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederken diğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, buda çok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa ve ilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz de güzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandan üretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden bu projelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız. Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmış olduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gereken adımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’da olmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın bir meyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği Toplum Temelli Sera Projesi çerçevesinde 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçek üretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi yapılıyor.

Petunya, vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi

Endonezya'daki sel ve heyelanlarda ölü sayısı 770'e yükseldi

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada ve Belçikalı mevkidaşlarıyla görüştü

Otomobil Kızılay kan alma tırının altına girdi: Bir yaralı

Gazze'de ateşkesten bu yana 360 kişi şehit edildi

Kayseri ve 14 ilde 20 suçtan arama kaydı bulunan firari yakalandı

İşgal medyası: Refah'taki çatışmada 4 siyonist asker yaralandı

Malatya'da silahlı kavga olayında 6 tutuklama

Aracında 'cinayet mamo' yazısı bulunan sürücü cezalandırıldı

Yalova’da çakarlı otomobil sürücüsüne 276 bin lira ceza kesildi

Diyarbakır OSB’de geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna, Avrupa ve ABD temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler yapacak

Gazze'deki direniş, bir siyonist esirin cesedini teslim etti

Umman Başmüftüsü El Halili'den Gazze anlaşmasının garantör ülkelerine çağrı

Batman’da otomobil refüje çarptı: 1 Yaralı

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Demiryolu’nda çalışmalar sürüyor

Türkiye'den bir ilk: Bir NATO ülkesine ilk kez savaş gemisi ihraç edilecek

Yeşilyurt Belediye Meclisi, aralık ayı toplantılarına başladı

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş:  Dinimiz dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeyi teşvik eder

BM Güvenlik Konseyi, Suriye'yi ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile görüştü

Asgari ücret toplantısının ilki haftaya başlıyor

Erzincan’da yaban keçisi vuran 2 şahısa 970 bin TL ceza uygulandı

Diş etlerindeki yanma ve ağrı farklı sorunların habercisi olabilir!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mersin’de dolandırıcıların sakladığı 85 bin euro derin dondurucuda bulundu

Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Rusya, cinsel sapkınlığın propagandasını yapan Roblox'u engelledi

Konya’nın 11 aylık trafik kazaları bilançosu açıklandı

Hindistan, yıllardır hava kirliliği nedeniyle akut solunum yolu vakaları yaşıyor

Hatay’da 6 düzensiz göçmen yakalandı: 3 organizatör tutuklandı

Güney Kore: Kuzey Kore ile iletişim kanalları tamamen kesildi