• BIST 100

    15811,50%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,50% 2,32

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
18 Kasım 2023, Cumartesi 15:45
Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Toplum temelli sera projesinin açılışı yapıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile UNHCR tarafından kentte hayata geçirilen 'Toplum Temelli Sera' projesi çerçevesinde 1 buçuk milyon çiçek üretimi yapıldı. Petunya, vinca, hercai ve menekşe gibi çiçeklerin üretiminin yapıldığı seranın açılışı yapıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri ve Göç Hizmetleri Daire Başkanlığı, Park ve Bahçe Daire Başkanlığı ile UNHCR tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Toplum Temelli Sera Projesi” çerçevesinde üretimi yapılan 1 buçuk milyon çiçek Şanlıurfa sokaklarını süsleyecek. Toplum Temelli Sera Projesinin açılışı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana tarafından yapıldı. Açılış sonrası Başkan Beyazgül ve beraberindekiler kadınlar tarafından sera alanında üretilen çiçekleri incelediler.

Dezavantajlı aileler ve göçmen misafirlere yönelik geliştirilen proje çerçevesinde serada 1 buçuk milyon çiçek üretildiğini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz yalnız değildir. Göçmen misafirlerimiz de yalnız değildir. Dünyadaki umut veren eller, güzel eller buralara kadar uzanıyor ve destek veriyorlar. Projenin çok anlamlı ve çok güzel bir projedir. Yeşille ilgili olan her şey dünyada çok güzel, gerek kuraklık gerekse iklim değişikliği nedeniyle alanlara çok ihtiyacımız var. Toplum Temelli bir üretim diyoruz. Burada bir yandan çiçek üretimlerimiz devam ederken diğer yandan insanların burada çalışmasına vesile oldu ve istihdam oluştu, buda çok önemlidir. Seralara üretilen menekşe ve diğer çiçekler Şanlıurfa ve ilçelerimizi süsleyecek. Ana arter, refüjlerde, parklarda ve bahçelerimiz de güzel bir görüntü oluşturacaklar. Bu şehir açısından çok önemlidir. Bir yandan üretim, bir yandan istihdam, bir yandan da doğaya ve iklime hizmet eden bu projelerin devamı çok önemlidir. Bu işbirliğinin devam etmesi Büyükşehir Belediyemiz açısından da çok önemlidir. Bundan hepimiz mutlu olacağız. Şanlıurfa’mız mutlu olacak. Bu yatırımı yapan UNHCR, doğru yatırım yapmış olduğunu görecek. Şanlıurfa için değil, dünya insanlığı için olması gereken adımları birlikte atacağız’’ diye konuştu.

UNHCR Güneydoğu Bölge Temsilcisi Veton Orana ise projenin çok güzel olduğunu ve Şanlıurfa’da olmaktan memnun olduklarını ifade ederek çiçeklerin yetişmesinin ortaklığın bir meyvesi olduğunu söyledi.

Şanlıurfa’da yaşayan dezavantajlı yerli ve göçmen misafirlerin istihdam edildiği Toplum Temelli Sera Projesi çerçevesinde 9 sera alanında 40 bayan istihdam ediliyor. Fidanlıkta çiçek üretimi dışında 220 dekarlık alanda çalı grubu, ibreli çamlar ve yapraklı ağaç türlerinin de üretimi yapılıyor.

Petunya, vinca, hercai menekşe gibi farklı türlerde yetiştirilen çiçek ve güller çeşitli aşamalardan geçirilerek kurulan seralarda modern sulama teknikleriyle sulanarak dikime hazır hale getiriliyor.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bilim Kafe’de uzayın sırları üç kuşakla birlikte keşfedildi

Palandöken: Esnafa özel enerji tarifesi olmadan enflasyonla mücadele olmaz

Grönland'dan Trump’a egemenlik tepkisi

Nordik-Baltık Sekizlisi, Rusya'nın Ukrayna'daki enerji altyapısına saldırılarını kınadı

Malatya'da 176 mahallede 4 bin 71 kilometre yol ulaşıma açıldı

e-YDS 2026/1 İngilizce sonuçları açıklandı

Samsun'da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı

ABD’de yoğun kar yağışı, buz fırtınaları ve dondurucu soğuk alarmı

Hafızlara belgeleri umrede takdim edildi

Yaya önceliğini hiçe sayan kamyon sürücüsüne işlem

Afganistan’da şiddetli kar ve yağmur felakete dönüştü: 61 can kaybı

HÜDA PAR GİK Üyesi Şahin: PKK/PYD Kürtlerin meşru temsilcisi değildir

HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Aras’tan Bursa’daki su zamlarına tepki

Dünyaca Ünlü Yazar Manaf 2025 Yılı International Peace Prize Ödülü’nü Aldı

GİB’ten lüks yaşam paylaşımlarına yakın takip

Gazze’de soykırım sürüyor: Yakacak toplayan iki çocuk şehid edildi

İspanya’da etkili olan Ingrid Fırtınası ulaşımı felç etti

Gaziantep'te sokak hayvanları ve kuşlar için sokak aralarına yem bırakıldı

Bakan Kurum, COP31 Yüksek Düzey Şampiyonu’nu açıkladı

Türkiye’den Şili’de hayatını kaybedenler için taziye mesajı

Tarihçi Erdem: İbrahim Anlaşmaları işgali meşrulaştırma sürecidir

KDK’dan ücretli öğretmenler için emsal prim kararı

Mersin'de etkili olan fırtına gezi teknesini batırdı

Prof. Dr. Öztürkmen: Kar yağışı sadece görsel bir güzellik değil, doğanın rehabilitasyon sürecidir

Türkiye ile Libya arasında yeni iş birliği dönemi

Gaziantep fuar esnafı: Fuarlar kültürel etkileşime de katkı sunuyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 654'e yükseldi

Uzay keşifleri etkinliği, üç kuşağı bir araya getirdi

Kış aylarında güvenli sürüş için dikkat edilmesi gerekenler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimiz yeni Suriye’nin asli parçası oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bilim Kafe’de uzayın sırları üç kuşakla birlikte keşfedildi

Palandöken: Esnafa özel enerji tarifesi olmadan enflasyonla mücadele olmaz

Grönland'dan Trump’a egemenlik tepkisi

Nordik-Baltık Sekizlisi, Rusya'nın Ukrayna'daki enerji altyapısına saldırılarını kınadı

Malatya'da 176 mahallede 4 bin 71 kilometre yol ulaşıma açıldı

e-YDS 2026/1 İngilizce sonuçları açıklandı

Samsun'da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı