-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Türk bankaları Rus ödeme sistemine geçti
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türk bankaları Rus ödeme sistemine geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de Mir ödeme sistemini kabul eden banka sayısının yaygınlaşması ve doğalgaz alımının bir kısmının Ruble ile yapılması konusunda anlaştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışma ziyareti nedeniyle bulunduğu Rusya’nın Soçi şehrinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.
Kredi kartı ile ödeme yapmakta Amerikan tekeli kırıldıSiyasi, ekonomik ve ticari alanlarda birçok konunun ele alındığı buluşmada kredi kartıyla ödemede Amerikan tekelini kıran bir karar verildi. Buna göre beş Türk bankası Rusların ödeme sistemine geçecek ve böylelikle tatil için Türkiye'ye gelen Rus turistler harcamalarını kolaylıkla yapabilecekti.
Mir kredi kardı Rusya'da kullanılıyor ve Ruslar yurt dışında bu kartı kullanarak hareket etmek istiyor.
Beş Türk bankası Mir ödeme sistemine geçtiCumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi'de Putin ile olan görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada beş Türk bankasının Rusya'nın Mir ödeme sistemine geçtiğini söyledi.
'Türk bankaları Mir kartı ile ilgili çalışmalardan mutlu'AA'nın haberine göre, Erdoğan'ın uçakta yaptığı açıklamada, Türk bankalarının Rusya'nın Mir kartıyla ilgili çalışmasında ciddi gelişmeler olduğunu ifade ettiğini aktardı.
'Hem Rus turistler hem de Türkiye için rahatlık'Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun hem Rus turistler hem de Türkiye için rahatlık sağladığını kaydetti.
'Merkez bankası başkanları görüştü'Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin merkez bankası başkanlarının da görüşme sırasında bir araya geldiklerini dile getirdi.
'Doğalgaz için kısmen ruble ile ödemeye geçilecek'Görüşmede doğalgaz alımlarındaki ödemede kullanınan para birimi için de bir karar alındı. Putin ile Erdoğan, Soçi'deki görüşmelerde doğalgaz için kısmen ruble ile ödemeye geçme konusunda anlaştı.
Erdoğan, ruble ile ödeme yapmanın hem Rusya hem de Türkiye için bir mali destek olacağını ifade etti.

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Elazığ’da trafik denetimlerinde çok sayıda ceza uygulandı
İran, ABD’nin “Uçan radar” casus uçağını imha etti
Avrupa ülkelerinde yaz saati uygulaması başladı
İşgal rejimi Lübnan’a saldırı düzenledi: 9 kişi şehit oldu
Doğal gaz depolarında doluluk yüzde 71’e ulaştı
Yükleniyor







