• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Türkiye,

27 Mart 2021, Cumartesi 15:12
27 Mart 2021, Cumartesi 15:12
Türkiye,
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Türkiye,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yenilikçi öğretim modeliyle dünyanın önde gelen yazılım okullarından 42'nin 23 ülke ve 36 kampüslük uluslararası ağına Türkiye'yi eklediklerini belirterek, '42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile gençlerimiz uluslararası standartta yazılım eğitimi alacak.' ifadesini kullandı. 

Uluslararası yazılım alanında yenilikçi öğretim modeliyle yüz binlerce kişiyi yetiştiren Ecole 42 ile Türkiye Açık Kaynak Platformunun yürütücüsü Bilişim Vadisi arasında imzalanan anlaşmayla iki yeni yazılımcı okulu Türkiye'de açılacak.

Bakan Varank, konuya ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yenilikçi öğretim modeliyle dünyanın önde gelen yazılım okullarından 42'nin 23 ülke ve 36 kampüslük uluslararası ağına Türkiye'yi eklediklerini bildirerek, '42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile gençlerimiz uluslararası standartta yazılım eğitimi alacak. Sevgili 42 aramıza hoş geldiniz!' ifadelerini kullandı.

42 okulları da resmi Twitter hesabından (@42born2code) yaptığı paylaşımda, yakında '42 kampüs ağı' ortakları arasına 2 yeni üyenin katılacağını belirterek, 'Yerel ortaklarımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünün (TÜSSİDE) desteğiyle Türkiye'den İstanbul ve Kocaeli ile tanışın. 42, şimdi 23 ülkede 36 kampüste.' bilgisini verdi.

OKULLAR TAM KAPASİTEYE ULAŞTIĞINDA KAYITLI ÖĞRENCİ SAYISI 2 BİN 250 OLACAK

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre de Türkiye, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde 500 bin yazılımcı hedefi doğrultusunda adım adım ilerliyor.

Kocaeli'de Bilişim Vadisi ve İstanbul'da Vadistanbul'da açılacak okullarda, birbirinden öğrenme temelli eğitimle yeni teknolojiler geliştirecek yazılımcılar yetiştirilecek.

Okullar, üçüncü yılında tam kapasiteye ulaştığında kayıtlı öğrenci sayısı 2 bin 250 olacak.

Ecole 42, 2016'dan bu yana eğitim alanındaki farklı yaklaşımlarıyla dünya çapında yazılımcı yetiştiren yeni nesil okullar kuruyor.

Fransa, ABD, Japonya, Almanya, Güney Kore gibi teknoloji öncüsü ülkeler başta olmak üzere birçok farklı kültürde yeni eğitim modelini yaygınlaştırıyor. Bu okullarda, sektörlerde ihtiyaç duyulan çeşitli programlama dillerine yönelik uygulamalı öğrenme yöntemleri sunuluyor.

Kurduğu okulları bir inovasyon merkezi yaklaşımıyla yöneten Ecole 42, eğitimde çığır açıcı felsefesiyle dünyada bilinirlik kazandı.

Eğitimdeki bu yenilikçi vizyonuyla sektörlerin ihtiyacını karşılayan okullar kısa zamanda yazılım geliştirici firmaların da dikkatini çekti ve firmaların yetenek açıklarını kapatan kaynaklardan biri haline geldi.

Ecole 42'nin uluslararası ağı, öğrencilerine okulların bulunduğu diğer ülke kampüslerinde de eğitim fırsatı vererek, onların hem çok uluslu çalışma kültüründen faydalanmalarını hem de gerçek bir mesleki deneyimi yaşamalarını sağlıyor.

SINIF, ÖĞRETMEN VE SINAV YOK

Ön eğitim veya diploma koşulu olmadan 18 yaş ve üstü yazılımcı olmak isteyen herkese açık olan okula yıl içinde çeşitli dönemlerde başvuru alınıyor.

Birbirinden öğrenme ve proje temelli oyunlaştırılmış eğitim müfredatı ile öğrenciler sınıf, öğretmen ve sınav olmadan öğrenimlerini bireysel ilgileri doğrultusunda sürdürüyor.

Temel programlama seviyesini tamamlayan öğrenciler, sonrasında seçtikleri modül doğrultusunda veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşıyor. Gelişen teknolojilerle birlikte değişen yetkinlik setlerine uyum sağlayabilmek için sektörden sağlanan mentor desteğiyle de müfredat sürekli olarak güncel tutuluyor. Böylece gerçek iş dünyası ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

TÜRKİYE'DE ÖNCÜ UYGULAMA

Bakan Varank'ın himayelerinde, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığında kurulan Türkiye Açık Kaynak Platformu yazılım okulları, Ecole 42'nin küresel ağına katılan Türkiye'den ilk örnekler olacak.

Türkiye'de eğitim alanında paradigma değişimi yaratacak 42 okulları, Türkiye'nin yazılımcı potansiyelini üst seviyelere çıkarırken uluslararası rekabet gücünü de artıracak.

Kritik öncelikte olan yapay zeka teknolojileri ile mobilite, sanayi, finans, 5G ve iletişim sektörlerinin ihtiyaçları başta olmak üzere dijital dönüşümü sağlayacak tüm alanların yazılımcı gereksinimlerini karşılayacak. Yazılımcı sayısının artması Türkiye'de yapılan ileri teknoloji yatırımlarını da artıracak.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLACAK

Bilişim Vadisi ve Vadistanbul'da yer alan toplam 750 oturum kapasiteli okullar, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ortaklığında güdümlü proje desteği fonla kuruldu. 7 gün 24 saat eğitim verecek olan okullarda, öğrenciler, Platform üyelerinin desteğiyle eğitimlerini ücretsiz olarak tamamlayacak.

Haziran ve temmuz aylarında faaliyete geçecek okulların başvuru süreçleriyle ilgili bilgilendirme Türkiye Açık Kaynak Platformu web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Türkiye Açık Kaynak Platformunda 21 kurucu ve 7 sponsor üye, 90 paydaş şirket, girişimci, STK, üniversite ve topluluk bulunuyor.

Halep'te PKK/SDG'nin yerleşim alanlarında gizlenen silah depoları ele geçirildi

Bursa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nijerya’da kamyon kalabalığın arasına daldı: 12 ölü

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 81 şüpheli yakalandı

Ceylanpınar'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatlarında tarihi zirve

Meteorolojiden kuvvetli yağış, fırtına ve don uyarısı

Kızılay’dan sürdürülebilir tarıma ve istihdama destek

Avrupa'dan "Kutup Muhafızı" ittifakıyla Grönland mesajı

Tehdit, yaptırım, saldırı: Trump'ın İran reçetesi değişmedi

Yoğun kar nedeniyle Sivas-Kayseri yolu kapandı, Kayseri-Kahramanmaraş'ta kısıtlama

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Yetiş: Kentimiz çamur ve çukurla anılır hale geldi

Siyonist rejim zindanlarından çıkan 12 Gazzeli esir hastaneye kaldırıldı

Ateşkese rağmen siyonist rejim Gazze'de katliamı sürdürüyor: 4 şehit

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Halep'te PKK/SDG'nin yerleşim alanlarında gizlenen silah depoları ele geçirildi

Bursa’da deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Nijerya’da kamyon kalabalığın arasına daldı: 12 ölü

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına operasyon: 81 şüpheli yakalandı

Ceylanpınar'da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın fiyatlarında tarihi zirve