-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Türkiye,
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye,
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yenilikçi öğretim modeliyle dünyanın önde gelen yazılım okullarından 42'nin 23 ülke ve 36 kampüslük uluslararası ağına Türkiye'yi eklediklerini belirterek, '42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile gençlerimiz uluslararası standartta yazılım eğitimi alacak.' ifadesini kullandı.
Uluslararası yazılım alanında yenilikçi öğretim modeliyle yüz binlerce kişiyi yetiştiren Ecole 42 ile Türkiye Açık Kaynak Platformunun yürütücüsü Bilişim Vadisi arasında imzalanan anlaşmayla iki yeni yazılımcı okulu Türkiye'de açılacak.
Bakan Varank, konuya ilişkin olarak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, yenilikçi öğretim modeliyle dünyanın önde gelen yazılım okullarından 42'nin 23 ülke ve 36 kampüslük uluslararası ağına Türkiye'yi eklediklerini bildirerek, '42 Kocaeli ve 42 İstanbul ile gençlerimiz uluslararası standartta yazılım eğitimi alacak. Sevgili 42 aramıza hoş geldiniz!' ifadelerini kullandı.
42 okulları da resmi Twitter hesabından (@42born2code) yaptığı paylaşımda, yakında '42 kampüs ağı' ortakları arasına 2 yeni üyenin katılacağını belirterek, 'Yerel ortaklarımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsünün (TÜSSİDE) desteğiyle Türkiye'den İstanbul ve Kocaeli ile tanışın. 42, şimdi 23 ülkede 36 kampüste.' bilgisini verdi.
OKULLAR TAM KAPASİTEYE ULAŞTIĞINDA KAYITLI ÖĞRENCİ SAYISI 2 BİN 250 OLACAK
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre de Türkiye, 2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi, Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde 500 bin yazılımcı hedefi doğrultusunda adım adım ilerliyor.
Kocaeli'de Bilişim Vadisi ve İstanbul'da Vadistanbul'da açılacak okullarda, birbirinden öğrenme temelli eğitimle yeni teknolojiler geliştirecek yazılımcılar yetiştirilecek.
Okullar, üçüncü yılında tam kapasiteye ulaştığında kayıtlı öğrenci sayısı 2 bin 250 olacak.
Ecole 42, 2016'dan bu yana eğitim alanındaki farklı yaklaşımlarıyla dünya çapında yazılımcı yetiştiren yeni nesil okullar kuruyor.
Fransa, ABD, Japonya, Almanya, Güney Kore gibi teknoloji öncüsü ülkeler başta olmak üzere birçok farklı kültürde yeni eğitim modelini yaygınlaştırıyor. Bu okullarda, sektörlerde ihtiyaç duyulan çeşitli programlama dillerine yönelik uygulamalı öğrenme yöntemleri sunuluyor.
Kurduğu okulları bir inovasyon merkezi yaklaşımıyla yöneten Ecole 42, eğitimde çığır açıcı felsefesiyle dünyada bilinirlik kazandı.
Eğitimdeki bu yenilikçi vizyonuyla sektörlerin ihtiyacını karşılayan okullar kısa zamanda yazılım geliştirici firmaların da dikkatini çekti ve firmaların yetenek açıklarını kapatan kaynaklardan biri haline geldi.
Ecole 42'nin uluslararası ağı, öğrencilerine okulların bulunduğu diğer ülke kampüslerinde de eğitim fırsatı vererek, onların hem çok uluslu çalışma kültüründen faydalanmalarını hem de gerçek bir mesleki deneyimi yaşamalarını sağlıyor.
SINIF, ÖĞRETMEN VE SINAV YOK
Ön eğitim veya diploma koşulu olmadan 18 yaş ve üstü yazılımcı olmak isteyen herkese açık olan okula yıl içinde çeşitli dönemlerde başvuru alınıyor.
Birbirinden öğrenme ve proje temelli oyunlaştırılmış eğitim müfredatı ile öğrenciler sınıf, öğretmen ve sınav olmadan öğrenimlerini bireysel ilgileri doğrultusunda sürdürüyor.
Temel programlama seviyesini tamamlayan öğrenciler, sonrasında seçtikleri modül doğrultusunda veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşıyor. Gelişen teknolojilerle birlikte değişen yetkinlik setlerine uyum sağlayabilmek için sektörden sağlanan mentor desteğiyle de müfredat sürekli olarak güncel tutuluyor. Böylece gerçek iş dünyası ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.
TÜRKİYE'DE ÖNCÜ UYGULAMA
Bakan Varank'ın himayelerinde, Bilişim Vadisi ve TÜBİTAK TÜSSİDE ortaklığında kurulan Türkiye Açık Kaynak Platformu yazılım okulları, Ecole 42'nin küresel ağına katılan Türkiye'den ilk örnekler olacak.
Türkiye'de eğitim alanında paradigma değişimi yaratacak 42 okulları, Türkiye'nin yazılımcı potansiyelini üst seviyelere çıkarırken uluslararası rekabet gücünü de artıracak.
Kritik öncelikte olan yapay zeka teknolojileri ile mobilite, sanayi, finans, 5G ve iletişim sektörlerinin ihtiyaçları başta olmak üzere dijital dönüşümü sağlayacak tüm alanların yazılımcı gereksinimlerini karşılayacak. Yazılımcı sayısının artması Türkiye'de yapılan ileri teknoloji yatırımlarını da artıracak.
EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLACAK
Bilişim Vadisi ve Vadistanbul'da yer alan toplam 750 oturum kapasiteli okullar, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ortaklığında güdümlü proje desteği fonla kuruldu. 7 gün 24 saat eğitim verecek olan okullarda, öğrenciler, Platform üyelerinin desteğiyle eğitimlerini ücretsiz olarak tamamlayacak.
Haziran ve temmuz aylarında faaliyete geçecek okulların başvuru süreçleriyle ilgili bilgilendirme Türkiye Açık Kaynak Platformu web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.
Türkiye Açık Kaynak Platformunda 21 kurucu ve 7 sponsor üye, 90 paydaş şirket, girişimci, STK, üniversite ve topluluk bulunuyor.
Adalet Bakanlığı: Tüketici uyuşmazlıklarında arabuluculuk etkin çözüm sağlıyor
Gazze'de son 24 saatte 5 şehit ve 8 yaralı
Tünelde müzikli eğlenceye 180 bin lira ceza
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Kadir Gecesi mesajı
Erakçi: ABD ve israilin bölge ülkelerine saldırdığına dair istihbaratımız var
Mart ayı SED ödemeleri ailelerin hesaplarına yatırıldı
Araçlarda multimedya cihazı cezaları geçici olarak durduruldu
Yurt dışında yakalanan 72 firari Türkiye’ye getirildi
Diyarbakır Valiliği uyardı: Kontrollü su tahliyesi yapılacak
Siirt’te akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı
İran: Suudi'ye yönelik İHA saldırısında dahlimiz yok
Bismil’de Göksu Çayı’nda su samuru yavruları bulundu
Battalgazi’de Ramazan ayında dayanışma programları
Gaziantep'te yurda kaçak giriş yapan 3 kişi yakalandı
Siirt’in Pervari ilçesinde karda mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı
HÜDA PAR heyetinden Bingöl'deki TOKİ sakinlerine iftar ziyareti
Yeni Zelanda'daki cami katliamının üzerinden 7 yıl geçti
Malatya'da caddeler bir bir yenileniyor
Gaziantep’te sağanak sele neden oldu
İran'ın Irak'a doğalgaz ihracatı savaş zamanında üç katına çıktı
Batman'da metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu
İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 29 binden fazla sivil yapı hasar aldı
Dışişleri Bakanlığı: İslamofobiyle mücadele insanlık görevidir
Laricani'den "sahte bayrak operasyonu" açıklaması
Isparta’da haftalık denetim: 61 aranan şahıs yakalandı
Laricani: Epstein şebekesi İran’ı suçlamak için 11 Eylül benzeri bir olay planlıyor
Ticaret Bakanı Bolat: Tüketicinin korunması güçlü ekonominin temelidir
Batman’da çantasında uyuşturucu çıkan kişi tutuklandı
Yetimler Vakfı’ndan Diyarbakır’da yetim çocuklara bayramlık desteği
Kuzey Kore’den uzun menzilli topçu tatbikatı
Yükleniyor






