-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,67% 0,17
-
EURO
52,14% -0,54
-
GRAM ALTIN
6676,83% -1,98
-
Ç. ALTIN
10958,40% 0,00
Türkiye'de internet kullanımı son 5 yılda yüzde 29 arttı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'de internet kullanımı son 5 yılda yüzde 29 arttı
Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derleneni bilgiye göre, 2016-2020 döneminde internet kullanımındaki artış dikkati çekti. Geçen yıl aralıkta ortaya çıkan ve bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dönemindeki tedbirler, hayatın her alanında internete talebi daha da artırdı. Sosyal mesafenin sağlanması ve salgının önüne geçilebilmesi amacıyla birçok iş dijital ortama taşındı. Bu gelişmeler internet kullanımındaki artışı hızlandırdı.
Son 5 yılda ortaya çıkan verilere bakıldığında, Nisan 2016'da yüzde 61,2 seviyesinde bulunan 16-74 yaş grubundakilerin internet kullanım oranı, 2017'de yüzde 66,8, 2018'de yüzde 72,9, 2019'da yüzde 75,3 ve bu yılın nisan ayı itibarıyla yüzde 79 olarak kayıtlara geçti. İnternet kullanan birey oranı, söz konusu 5 yılda yüzde 29 artış gösterdi.
GENİŞ BANT İNTERNETE ERİŞİM ARTTI
Mobil operatörler tarafından elektronik haberleşme sektörüne yapılan yatırımlarının artması, fiber altyapıların çoğalması, bu alandaki kampanyalar ve her türlü alışverişin internet ortamına taşınması gibi etkenler internetin evlerde kullanımını yaygınlaştırdı. Nisan 2016'da her 100 haneden 76'sı internete erişim imkanına sahipken, bu yılın nisan ayı itibarıyla her 100 haneden 90'ı bu imkana kavuştu. İnternet bulunan hanelerin oranı bu dönemde yüzde 18,8 arttı.
Teknolojik gelişmelerin de etkisiyle geniş bant internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı, söz konusu dönemde yüzde 22,9 yükselişle yüzde 89,9'a ulaştı.
ERKEKLER DAHA FAZLA İNTERNET KULLANIYOR
İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin oranı, Nisan 2016'da yüzde 34,1 iken, bu yılın nisan ayında yüzde 36,5'e yükseldi.
Cinsiyete göre internet kullanım oranına bakıldığında ise 2016'da erkeklerin yüzde 70,5'i kadınların yüzde 51,9'u interneti kullanırken, bu oran 2020'de erkeklerde 84,7 kadınlarda 73,3 olarak gerçekleşti.
DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır
Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu
Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek
Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi
Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı
Netanyahu Mossad başkanını değiştirdi
Macaristan'da genel seçimi Magyar önde götürüyor
Van'da kafes avcılığı yapan kişiye 86 bin lira ceza kesildi
Trump'ın tehdidine Kalibaf'tan yanıt: Savaşırsanız, savaşırız
Batman’da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu
Müzakerelerden sonuç çıkmadı: Gözler Hürmüz Boğazı'nda
CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı
Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)
Nijerya'da pazar yerine hava saldırısı: 56 ölü, 14 yaralı
TŞOF heyetinin ziyaretinde trafik güvenliği ve APP plakalar ele alındı
Batman'da on binlerin katıldığı Mevlid-i Nebi programı için teşekkür mesajı
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı
Lufthansa'da yeni grev dalgası: Yüzlerce uçuş iptal
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti
Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
Yükleniyor







