-
BIST 100
15736,71%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,30% 0,09
-
GRAM ALTIN
6321,36% 1,21
-
Ç. ALTIN
10554,54% -0,56
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin 'ayağına gelen' fırsat! Resmen para akacak
Sağlık turizminde büyük bir sıçrama yapmak için tüm altyapı ve hizmet kalitesine sahip olan Türkiye, 2023’te yıllık 20 milyar doların üzerinde bir gelire ulaşmayı hedefliyor. Kovid-19 salgını döneminde dünyada sağlık altyapısının gücüyle dikkat çeken Türkiye’ye gelen talepler de artıyor. Sektörün temsilci kuruluşları, Türkiye’nin ‘ayağına gelen’ bu fırsatı çok iyi kullanması gerektiğini iletiyor.
Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre; 100 milyar doları aşan sağlık turizmi pazarının yüzde 40’ını Hindistan alıyor. Türkiye sağlık turistini çeken ilk 10 ülke arasına girmeye çalışırken, 2019 gelirinin 6-8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Türkiye ile birlikte en güçlü ülkeler Hindistan, ABD, Tayvan ve Almanya. Bu pastadan en büyük payı alan Hindistan’ın hijyen standartlarıyla ilgili çekinceler olsa da, özellikle ABD ve Avrupa’da okuyan Hindistanlı hekimlerin, ülkelerine dönerek bağlantılarıyla hasta çektikleri biliniyor.
İLK 3 ÜLKEDEN BİRİ
Uluslararası Antalya Sağlık Turizmi ve Eğitimi Derneği (UASTED) Başkanı ve Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu (TURSAF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kanpolat, uluslararası toplumun; Kovid-19 sürecinde Türkiye’nin sağlıktaki gücünü kabul ettiğini belirtirken, bu gücün hızla sağlık turizminde kullanılması gerektiğini söyledi. Bürokratik sorunların çözülerek, konuyla ilgili tanıtımların süratle yapılmasını beklediklerini ileten Kanpolat, “Altyapımız güçlü, biz hazırız, sağlık turizminde dünyanın ilk 3 ülkesinden biri olmak için önümüzde engel yok. Rekabette öndeyken, bu fırsatı kullanmakta gecikmeyelim. Türkiye’ye gelmek isteyen binlerce hasta var. Türkiye sağlık turizmi ile iyi döviz rezervi elde edebilir” dedi.
REKABETTE ‘5 ADIM İLERİDE’
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, sağlık turizminde Türkiye’nin ‘5 temelde’ önde olduğunu vurguladı. Holoğlu, şunları söyledi:
“Türkiye 4 saatlik uçuş mesafesiyle, 1.5 milyar insanın ulaşabileceği bir konumda. Uluslararası standartlarda çalışıyoruz. Dünyada Türk hekimleri bir marka. Fiyatta çok avantajlıyız. Beşincisi ise yüksek teknolojili sağlık tesislerinin olması. İstanbul’daki MR, tomografi sayısı; tüm İngiltere’den daha fazla. Saç ekimi için yılda 1 milyon kişi geliyor.”
FONLAR ‘6 AYLIK KÖY’ İSTİYOR...
Mehmet Kanpolat, “İskandinav ülkeleri, sağlık turizmi için ‘6 ay yaşanacak merkezler, köyler oluşturun’ diyor. Ama bu tesislerin hangi bakanlığa ait olacağında bile belirsizlik var; bürokratik sorunları aşmamız lazım” dedi.
STK'lardan bölgemizde yapılan işgal ve saldırılara tepki
Yüksekova–Hakkari karayolu geçici olarak trafiğe kapatılacak
İran’da 120 kültürel alan ABD-siyonist rejim saldırılarında zarar gördü
Siyonist işgal çetesi Filistinlilerin hayvanlarını çalıyor
Çiftçilere 8 milyar 737 milyon liralık destek ödemesi yapılacak
Biber fiyatlarına yönelik denetim başlatıldı
Malatya'da bilgisayar ve robotik kodlama eğitimleri verilecek
Göçmen kaçakçılığına operasyon: 101 düzensiz göçmen yakalandı
Aydın’da 2 göçmen kaçakçısı ve 101 düzensiz göçmen yakalandı
Şubat ayında kurulan şirket sayısı arttı, kapananlar azaldı
Emlakçılar: Konut piyasası son 20 yılın en durgun dönemini yaşıyor
Suudi Arabistan’dan ABD’ye İran için çağrı: Saldırıların genişlemesi lazım
Konya’da Turizm Geliştirme Ajansı toplantısı gerçekleştirildi
Memur-Sen’den ABD Büyükelçiliği önünde 'Savaşa Hayır' eylemi
Konya’da motosiklet hırsızı yakalandı
Gaziantep'te bya silahlı saldırı gerçekleştiren şahıs yakalandı
Van’da seyir halindeki araç alev aldı
Batman'da 7 araçlı zincirleme trafik kazası
Alzheimer hastalarına teknolojik koruma: 93 kişiye GPRS takip cihazı
ABD, İran topraklarından zenginleştirilmiş uranyumu çıkarabilir mi?
İran, Körfez operasyonlarını sürdürüyor: Kuveyt ve Suudi Arabistan'daki ABD üsleri hedef alındı
Bener’den mazlumlar için çağrı: Bir mümin zulme kayıtsız kalamaz
Marmaris Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: 13 gözaltı
İzmir’de hastanede taciz iddiası
Trump’ın politikaları Londra’yı alternatif ittifaklara itiyor
Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı
HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir
İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi
Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi
Yükleniyor







