-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,33% -0,31
-
GRAM ALTIN
6468,66% 1,46
-
Ç. ALTIN
10945,35% 1,69
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Türkiye'nin en yüksek köprüsü açılıyor
Bakan Karaismailoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu proje ile Van'dan Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşeceğini açıklayarak, projenin terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği için terör örgütü tarafından tehditlerle engellenmeye çalışıldığını anlattı.
Karaismailoğlu, 'Yol, ticaret yapmak için olduğu kadar insanları birleştirmek için, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştirmek için yapılır. Yol, medeniyet için yapılır, gelecek nesiller için yapılır. Terör örgütleri de bu birliği, bu kardeşliği, daha medeni güçlü bir Türkiye'yi istemedikleri için bu projenin hayata geçmesine engel olmak istiyor. Çünkü, yolunuz yoksa, eliniz kolunuz bağlı demektir. Yolunuz yoksa; ulaşamıyorsanız, erişemiyorsanız muasır medeniyetten bahsedemezsiniz. Turizmden, ticaretten bahsedemezsiniz. Bırakın küresel ölçekte rekabet etmeyi, kendi insanınızın refahını bile sağlayamazsınız. 11 Temmuz’da hizmete girecek bu proje de bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak' dedi.
'TÜRKİYE’NİN EN YÜKSEK KÖPRÜSÜ'
Bakan Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü'nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde olduğunu belirtirken, 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü olduğunu söyledi. Karaismailoğlu, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt'in Pervari ilçesinin; Şırnak, Bitlis ve Van arasında köprü konumunda olduğunu ve Beğendik Köprüsü’nün yapımının bu nedenle büyük önem taşıdığını anlattı. Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu'nun 11 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katılacağı törenle hizmete açılacağını bildiren Karaismailoğlu, proje ile Pervari'nin ulaşım standardının yükseleceğini ve çevre illere yüksek standartlı bir yolla bağlanacağını vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, 2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü’nün 210 metre orta açıklığı ile Dengeli Konsol sistemiyle Türkiye’nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü olduğunun da altını çizdi.
1 MİLYAR 510 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Projenin Küçüksu-Pervari Yolu'nun kapasitesini artıracağını ve trafik güvenliğini sağlayacağını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, projenin tamamlanması ile bölgenin sosyo-ekonomik gelişiminin hız kazanacağının altını çizdi. Projenin 1998 yılında yapımına başlandığını ve 1 milyar 510 milyar liralık yatırımla tamamlandığını belirten Karaismailoğlu, 'Bu proje bölge halkı için büyük öneme sahip. Mevcut yolun çok büyük bir bölümü stabilize yol ve çok büyük bir rakımda dağları dolaşarak gidiyor. Hem çok tehlikeli hem de çok uzun bir yol. Projeyi mevcut yolun daha aşağısında tamamladık ve köprülerle tünellerle yolun güvenliğini ve konforunu artırdık. Proje sayesinde Van’da Pervari’ye 5 saati bulan seyahat süresini 2 saate kadar düşürmüş olduk' diye konuştu.
Karaismailoğlu, 1998'den itibaren yapımına başlanan yol ve köprü yapımının, özellikle terör örgütlerinin bu projenin tamamlanmaması amacıyla gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle ağır ilerlediğini belirterek, 'Söz konusu proje, terör örgütünün bölgede faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bölgede önemli bir ekonomik bir ivme sağlayacağı için proje şantiyelerinde işçilerimizi tehdit ettiler. Bu nedenle bölge halkımız için canla başla çalıştık ve bu projeyi tamamladık. İnanıyorum ki bu projenin bölgede sağlayacağı ekonomik ivme ile hem yatırım artıracak' ifadesini kullandı.
ÖNEMLİ İSTİHDAM KAPISI OLDU
Karaismailoğlu, Beğendik Köprüsü ile Beğendik-Pervari arasının 8 kilometre kısalacağını da anlatarak projenin tasarımından proje ve inşasına kadar tamamen Türk mühendis ve işçilerinin emeği ile yapıldığını kaydetti. Köprünün yapımında da yüzde yüz yerli malzeme kullanıldığını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, 'Yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi. Yapımı dahi bölge insanımız için önemli bir iş kapısı oldu' dedi.
Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız
İBB davasına bir soruşturma daha
Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor
Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği
MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı
İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük
Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi
Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın
Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor
Danimarka Başbakanı istifa etti
HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı
Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu
İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez
Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu
Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor
Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı
Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü
Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor
Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı
Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı
Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü
Enerji krizinin ortasında Güney Sudan petrol üretimini genişletmeye hazırlanıyor
DMM: Dezenformasyon faaliyetlerinde artış gözlemlenmektedir
İçişleri Bakanı Ağrı’da
ABD’nin Kızıldeniz başarısızlığı Hürmüz’de tekrar ediyor
Mardin’de karton yüklü tır devrildi
Bakan Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan ilçe tapu müdürü tutuklandı
Diyarbakır’da çöken yolun sebebi ortaya çıktı
Şanlıurfa’da kuvvetli sağanak uyarısı
Gaziantep'te 15 bin ton mısır açık artırma usulüyle satışa sunuldu
Yükleniyor







