• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5891,77% 0,61
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Üç aşamalı plan hazır! Okullar böyle açılacak

11 Eylül 2020, Cuma 09:05
11 Eylül 2020, Cuma 09:05
Üç aşamalı plan hazır! Okullar böyle açılacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Üç aşamalı plan hazır! Okullar böyle açılacak

Türkiye’de kapalı olan okulları 21 Eylül’den itibaren ana ve birinci sınıflardan başlayıp açmaya hazırlanan MEB, diğer sınıfların açılış tarihleri konusunda da planlama yaptı. Hafta başında yapılan kabine toplantısında Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasına ilişkin yapılan hazırlıklar konusunda bir sunum gerçekleştirmiş ve “Avrupa’da okulları kapalı tek ülke biziz. Belli sınıflar için de olsa okulları açmamız gerekiyor” demişti. Bazı bakanların, okulların açılmasının salgının kontrolü açısından sıkıntı olabileceği görüşünü dile getirdiği öğrenildi. Yapılan değerlendirmelerde, hangi sınıfların hangi aşamada açılması gerektiği üzerinde duruldu. MEB, yüz yüze eğitimin başlaması için üç aşamalı bir plan hazırladı. Buna göre, 21 Eylül’de ana sınıflar ve birinci sınıflar açıldıktan sonra üç haftalık vaka verileri değerlendirilecek. Bu üç haftada okullardaki durum deneyimlenmiş olacak. Vakalarda artış olmazsa veya düşüş eğilimi başlarsa, ikinci aşamada 2 ve 8’inci sınıflar yüz yüze eğitime başlayacak. Üçüncü aşamada yine 21 günlük verilerden hareket edilerek 12’nci sınıflar açılacak.

İMTİHANLAR OKULLARDA

Sınavların nasıl yapılacağı yönünde hazırlıklar da başladı. Buna göre eğitim uzaktan olsa da imtihanların okullarda yüz yüze yapılması üzerinde duruluyor. Okullar kendi durumlarına göre sınav tarihlerini belirleyecek. Çocukların uzaktan eğitime aktif katılımını sağlamak için sınavda yüz yüze ve uzaktan eğitimde işlenen konulardan da soru sorulacak. Evlerinde internet ve bilgisayar olmayan çocukların EBA destek noktalarına ulaşabilmeleri için de belediyelerle görüşmelere başlandığı kaydedildi. Şu ana kadar 20 bin noktada EBA destek merkezi kuruldu.

ÖĞRETMENLER TEMİZLİKTE

Hakkâri Yüksekova’da bazı öğretmenler, yüz yüze eğitimin başlayacak olması sebebiyle okullarını sil baştan temizledi. Av. Mehmet Altun İlkokulunda görev alan öğretmenler, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarını en ince detayına kadar eğitim öğretime hazırladı. Okulun camlarını silen, duvarlarını boyayan, masalarını ve koridorlarını dezenfekte eden öğretmenler “Biz hazırız, öğrencilerimizi heyecanla bekliyoruz” dedi.

Türkiye Gazetesi

Gümüşhane’de glutensiz ürünler için yeni proje imzalandı

Zonguldak’ta denetimlerde güvensiz gıdalara el konuldu

Almanya’da küçük uçak acil iniş yaptı: 3 yaralı

Çin’den küresel çelik piyasasını sarsacak karar

AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı

ABD'de sağanak nedeniyle acil durum ilan edildi

Almanya ile Rusya arasında siber saldırı krizi

Kastamonu’da silah kaçakçılığı operasyonu: 8 gözaltı

Ukrayna, ABD ve Avrupa'dan temsilciler tekrar bir araya geldi

Yoldan çıkan otomobil ağaca çarptı: 3 yaralı

BM Genel Kurulu'nda Gazze tasarısı kabul edildi

Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan için kuvvetli yağış uyarısı

Rusya: Ukrayna'da 8 yerleşim yeri ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Ukrayna'daki gemi saldırısına ilişkin açıklama

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi

Kastamonu açıklarında 4.1, Mersin açıklarında 4.2 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da kar ve tipi nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı

Tayland'da parlamento feshedildi, erken seçim süreci başladı

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Bolat: ABD ile ticari ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldık

Kilis'te trafik kazası: 3 yaralı

Bakan Işıkhan: Gelir, istihdam ve makroekonomik denge gözetilecek

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

Rusya, Ukrayna'nın Odessa Limanı'nda yük gemisini vurdu

Putin ve Pezeşkiyan Aşkabat'ta görüştü

KGB'den devlet başkanlığına uzanan bir siyasi yaşam: Haydar Aliyev

İtalya'da işçiler hükümeti protesto için grevde

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan’dan toplu taşıma zammına tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gümüşhane’de glutensiz ürünler için yeni proje imzalandı

Zonguldak’ta denetimlerde güvensiz gıdalara el konuldu

Almanya’da küçük uçak acil iniş yaptı: 3 yaralı

Çin’den küresel çelik piyasasını sarsacak karar

AB ülkeleri, Rusya'nın varlıklarını dondurma kararı aldı

Eskişehir'de feci kaza: 9 yaralı

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonunda 85 gözaltı