• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek

13 Mayıs 2020, Çarşamba 10:53
13 Mayıs 2020, Çarşamba 10:53
Uçaklarla Türkiye
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uçaklarla Türkiye'ye getirilecek, 50 milyar dolar elde edilecek

Turizm sektörü, Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde oluşturulan eylem planına göre kapılarını açmaya hazırlanıyor. Koronavirüsle başarılı şekilde mücadele eden Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada önemli bir merkez olması bekleniyor. Pandemi döneminde, Türkiye’nin elindeki yüksek kapasite, zengin sağlık personeli ve başarılı bir yönetimle hastalığı kontrol altına aldığına işaret eden Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, “ABD hatta Almanya bile bu konuda sınıfta kalmış durumda” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın daha önce şehir hastaneleri konusunda eleştirildiğini hatırlatan Çakmak, “Sağlık sektörüne yapılan o yatırımların karşılığını bugün binlerce vatandaşımızın hayatını kurtararak almış olduk” dedi.

“DÜNYA’NIN SAĞLIK MERKEZİ OLACAĞIZ”

“Ülkemizde yaşanan her krizi biz bir fırsata çevirdik” diyen Emin Çakmak, son olarak Türkiye’nin pandemi sürecinde inşa ettiği iki hastanenin sağlık turizmi için atılan çok başarılı bir adım olarak gördüklerini dile getirdi. Yapılan hastanenin uçak ambulansların inip kalkabileceği bir bölgede olmasının çok önemli bir potansiyel oluşturduğunu anlatan Çakmak, “Bu avantaj Türkiye’nin mevcut konumunu üçüncü sıradan birinci sıraya yükseltecektir Bu iki projeyi çok önemsiyorum” ifadelerini kullandı.

Daha henüz açılmamış olan bu hastanelerin pazarlamasının bugünden başladığını anlatan Emin Çakmak, şunları söyledi: “İnanıyorum ki haziran ayından itibaren sağlık bakanlığımız, hasta kabulü konusunda bir adım atacaktır. Sektör eskiden olduğu gibi yine milyarlarca dolar katkı yapmaya devam edecektir.Türkiye 2023’te sağlık turizminden 50 milyar dolar gelir kazanabilir”

Yaşlılık Bakanlığı ile kazanç katlanır

Türkiye’nin yaptığı hastanelerin AB’den gelecek olan yaşlı turizminin önünü açacağını ifade eden Dünya Yaşlanma Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aydın da, “Gençlik bakanlığı gibi bu alanı yönetecek bir yaşlanma bakanlığı kurularak, alanla ilgili bir master plan hazırlanmalı. Vakit kaybetmeden bu alanda hizmet verecek uzman yetiştirilmeli” dedi. Devletin bu alanda bir fon kurarak, destek vermesi gerektiğini ifade eden Aydın, Akdeniz’deki otellerin artık her şey dahilden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Aydın, bu bakanlığa yapılacak 5 milyon liralık bir bakanlık bütçesi yatırımıyla kısa sürede 5 milyar liralık bir kazanç sağlanabileceğini savundu.

Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası

Malatya'da torbacı operasyonu: 6 gözaltı

ABD'de 6 büyüklüğünde deprem

Ordu'da 170 adet altın bilezik çalınan şüpheli Diyarbakır’da yakalandı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Orhan: Kitap fuarı gibi etkinlikler kültüre ve medeniyete değer katıyor

Konya’da “Geleceğe Nefes” için 15 bin fidan toprakla buluşturuldu

Konya'da “Filistin’i Anlamak ve Anlatmak” temasıyla çalıştay düzenlendi

Hatay Valiliği: “depremzedenin konteynerden tahliye edildiği” iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Fransız sağlık yetkilileri: Kuş gribi Covid'den daha kötü bir pandemi riski taşıyor

Eskişehir merkezli 4 ilde DAİŞ operasyonunda 16 tutuklama

Endonezya'da sel felaketi: 49 ölü, onlarca kayıp

Mardin’de ölü bulunan aileye ilişkin 1 gözaltı daha

Dominik Cumhuriyeti hava üslerini ABD’ye açtı

Hatay’da 21 bin 560 adet sentetik ecza hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Bulgaristan’da hükümetin bütçe tasarısına karşı binlerce kişi sokağa indi

İşgalciler Tubas'ta 119 Filistinliyi alıkoydu, 25 kişiyi yaraladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya'ya gidiyor

Ağrı’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

Interpol'ün yeni başkanı belli oldu

Hong Kong'daki yangında ölü sayısı 75'e yükseldi, onlarca kişi kayıp

Çorum'da zincirleme kaza: 5 yaralı

Nijerya'da olağanüstü hal ilan edildi

Gazze'de son 24 saatte 14 şehit

Pakistan'da güvenlik noktasına saldırı: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya’da 273 bin TL’lik sahte parayı piyasaya sürmeye çalışan 5 kişi yakalandı

Maduro'dan Hava Kuvvetlerine "hazır olun" talimatı

Isparta’da uyuşturucu suçlarından aranan 3 şahıs yakalandı

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Giresun’da drift atan sürücü yakalandı: Şahsa 83 bin TL ceza kesildi

BM: Sudan'da insani kriz büyüyor

Eski Peru Devlet Başkanı Vizcarra'ya hapis cezası