• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Ülke genelinde devrede! Bir günde ihbar yağdı

22 Ağustos 2020, Cumartesi 19:33
22 Ağustos 2020, Cumartesi 19:33
Ülke genelinde devrede! Bir günde ihbar yağdı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ülke genelinde devrede! Bir günde ihbar yağdı

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 20 Ağustos'ta valiliklere gönderilen genelge ile salgınla mücadele açısından yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında sağlanan veri entegrasyonları ile gerek denetim faaliyetleri yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken gerekse denetim faaliyetlerinin ilçe, il ve ülke genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapılabilmesine imkan sağlandı.

Bakanlık tarafından daha önce Kırıkkale'de pilot uygulama olarak devreye alınan İSDEM uygulaması ülke genelinde yaygınlaştırılarak dün itibarıyla tüm il/ilçe salgın denetim merkezlerinin kurulumu sağlandı.

7 GÜN 24 SAAT ESASINA GÖRE FAALİYET YÜRÜTÜLECEK

Ülke genelinde dün devreye alınan İSDEM üzerinden şu ana kadar 17 bin 993 denetim ekibi ve bu ekiplerde görevli olan 65 bin 184 kişinin yetkilendirilmesi valilik ve kaymakamlıklarca yapıldı. Denetim planlamasını ve koordinasyonunu sağlamak, ekiplerin sevk ve idare işlerini yürütmek, gelen ihbar ve şikayetleri denetim ekipleri aracılığıyla sonuçlandırmakla görevli il/ilçe salgın denetim merkezleri 7/24 esasına göre faaliyet gösterecek. Bu amaçla gerekli görevlendirme ile yetkilendirme işlemleri valilik ve kaymakamlarca tamamlandı.


ETKİN İHBAR VE ŞİKAYET MEKANİZMASI OLUŞTURULDU

Vatandaşlar, karşılaştıkları Kovid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, HES uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletebilecek. Ayrıca HES uygulamasından fotoğraf veya video çekerek de yapılabilecek ihbar ve şikayetlerin İSDEM uygulaması aracılığıyla il/ilçe salgın denetim merkezlerine iletilebilmesi için Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasındaki gerekli entegrasyon çalışmaları tamamlandı. İl/ilçe salgın denetim merkezleri, 112, 155, 156 veya HES uygulaması üzerinden kendisine ulaşan ihbar ve şikayetleri konusuna göre ilgili iş yeri denetim ekibi veya mahalle denetim ekibine ulaştıracak. Bu ekipler, ihbar/şikayete konu olayla ilgili yerinde incelemelerde buluncak, aykırılık tespit edilmesi durumunda gerekli idari/adli iş ve işlemler başlatılacak.

İSDEM'E 1 GÜNDE BİN 159  İHBAR GELDİ

Ülke genelinde dün hayata geçirilen İSDEM uygulamasına bir günde 159 ihbar/şikayet ulaştı. Yine son bir gün içerisinde İl/İlçe Salgın Denetim Merkezlerince İSDEM yazılımı üzerinden gerçekleştirilen denetim sayısı da 5 bin 243  oldu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Atama kararları Resmi Gazete'de

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü