• BIST 100

    16675,83%-3,15
  • DOLAR

    43,76% 0,00
  • EURO

    51,61% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7044,02% 0,44
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yahudi "Tepelerin Gençliği" çetesi Filistinlilere yönelik 60’tan fazla saldırıyı üstlendi

Batman'ın bir ilçesinde ilk kez hatimle teravih namazı kılındı

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İstihdam endeksi yıllık yüzde 1,1 arttı

Gaziantep’te kanser tedavisinde modern cerrahi dönemi

Gaziantep’te göçmen kaçakçılarına operasyon: 1 tutuklanma

Batman'da otobüs bagajından 3 kilo 220 gram metamfetamin çıktı

Tarımsal girdi fiyat endeksi Aralık'ta yıllık yüzde 33,15 arttı

Mars’ın tropikal geçmişi mi vardı?

"2026 başvuru dönemi" başlıyor: 81 ilde 324 yatırım konusu desteklenecek

8 il için "sarı" kodlu fırtına uyarısı

Venezuela’da siyasi tutuklulara af: Yasa meclisten geçti

Sivas’ta çığda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

Ocak ayında ihracat yüzde 3,9 azaldı: 35 ilde artış kaydedildi

İstanbul merkezli 5 ilde suç örgütlerine operasyon: 32 gözaltı

Trump’tan Epstein dosyalarını gündemden düşürecek yeni hamle

HAMAS: Gazze'de istikrar, işgalin sona ermesiyle mümkün

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Cuma hutbesi: Ramazan, cami ve hayat

Zeytinburnu’nda narkotik operasyonu: 22 kilo 450 gram skunk ele geçirildi

Altın fiyatları inişli-çıkışlı seyrini sürdürüyor

İran’da eğitim uçağı düştü

Kuzey ve batıda sıcaklıklarda 5 dereceye kadar artış

İstanbul merkezli 9 ilde bahis operasyonu

İran'dan BM Güvenlik Konseyi'ne acil uyarı: ABD'nin tehditleri bölgeyi felakete sürükleyebilir

17 milyar dolarlık taahhüt: Dünya Bsı Gazze için yeniden inşa fonu kuruyor

ABD, olası İran saldırısı öncesi Orta Doğu'ya 120 savaş uçağı daha sevk etti

İşgal basını yazdı: israil Gazze'nin enkazını neden kendisi kaldırmak istiyor?

Hatay'da 4,2 büyüklüğünde deprem

60 bin mümin Aksa'da: İşgalcilerin engellerine rağmen Mescid-i Aksa doldu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yahudi "Tepelerin Gençliği" çetesi Filistinlilere yönelik 60’tan fazla saldırıyı üstlendi

Batman'ın bir ilçesinde ilk kez hatimle teravih namazı kılındı

"Yüzyılın Sosyal Konut Projesi"nde 3 il için kura heyecanı

İstihdam endeksi yıllık yüzde 1,1 arttı

Gaziantep’te kanser tedavisinde modern cerrahi dönemi

Gaziantep’te göçmen kaçakçılarına operasyon: 1 tutuklanma

Batman'da otobüs bagajından 3 kilo 220 gram metamfetamin çıktı