• BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,42% 0,01
  • EURO

    49,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5749,73% -0,04
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']

Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı

Altın dalgalı seyir izlemeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

11. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur

HAMAS: Yaser Ebu Şebab'ın akıbeti, işgalcilerle iş birliği yapan herkes için bir uyarıdır

Ateşkes ihlalleri sürüyor: Siyonist rejim ateşiyle Filistinli kadın şehit oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde "Çorba Çeşmesi" hizmete açıldı

Moldova'dan vatandaşlarına enerji tasarrufu çağrısı: Ucuz gaz dönemi bitti

Kadın sürücüye saldıran şüpheli gözaltına alındı

Ağrı şehir merkezine yakın bölgede domuz sürüsü görüntülendi

Mersin'de 13 noktada eş zamanlı asayiş uygulaması

Ruanda ve Kongo arasında barış anlaşması imzalandı

Vergi düzenlemelerini içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

İran'dan Hürmüz Boğazı’nda askeri tatbikat

Ağrı’da denetlenen 750 gıda işletmesinden 5'ine idari para cezası uygulandı

Ağrı'da gerçekleştirilen trafik denetiminde 5 kişi gözaltına alındı

Rusya’dan Ukrayna’ya: Karadeniz saldırısının bir bedeli olacak

İzmir açıklarında geri itilen 10 düzensiz göçmen kurtarıldı

ABD'den Venezuela'daki vatandaşlarına "ülkeyi terk edin" çağrısı

Adana'da çocukların kullandığı otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Edirne'de tarihi eser operasyonu: 2 tutuklama

Osmaniye'de feci kaza: 2 ölü, 7 yaralı

İngiltere ve Norveç'ten Rusya'ya karşı ortaklık kararı

Adli emanetlere denetleme kararı

Kocaeli’de korsan taşımacılık yapan sürücüye ağır ceza

Almanya, Polonya'ya asker ve Eurofighter savaş uçağı konuşlandırdı

Bakan Fidan, Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yerlikaya: 33 ilde DEAŞ'a yönelik operasyonlarda 233 şüpheli gözaltına alındı

Altın dalgalı seyir izlemeye devam ediyor

Serbest piyasada döviz kurları ne kadar?

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

11. Yargı Paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Filistinli Milletvekili Ebu Tîr ağır işkence koşullarıyla bilinen "Rakevet" hücresine indirildi

Tirabin Kabilesi: Gazze'de ihanete yer yoktur