• BIST 100

    10945,49%0,28
  • DOLAR

    42,43% -0,01
  • EURO

    49,29% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5669,40% -0,22
  • Ç. ALTIN

    9240,28% -0,01

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:55
Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi

Adıyaman’da düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı’nın kapanış töreni gerçekleştirildi.
Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) tarafından organize edilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Adıyaman Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı sona erdi.
ADYÜ Rektörlük Konferans Salonundaki törene ADYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Doğanoğlu, Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, çalıştayın Genel Koordinatörleri ADYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay, Öğr. Gör. Büşra Kuruçay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Birbirinden renkli görüntülere sahne olan çalıştayın kapanış töreni Perre Antik Kentte ADYÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Haber Birimi Sorumlusu Mustafa Polat, Adıyaman Belediyesi Fotoğraf Servisi Sorumlusu Mehmet Emin Karadağ ve fotoğraf sanatçısı Musa Gürbüz’ün objektifine yansıyan birbirinden güzel fotoğraflardan oluşan sinevizyon gösterisi ile başladı.
Sinevizyon gösterisinin ardından ADYÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından “Piyano İle Muhabbet” adlı müzik dinletisi gerçekleştirildi. Gösteride “Dostum Dostum”, “Ruhumda Sızı” ve “Böyle İkrar İlen” adlı eserler piyano ile seslendirildi. Törenin kapanış konuşmasını ADYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış yaptı.
Prof. Dr. Kırılmış, “Çok güzel bir etkinliğin sonuna geldik. Çalıştayımızda çok güzel etkinliklerimiz oldu. Bunların gerçekleşmesinde büyük emekleri olan insanlar var. Özellikle Öğr. Gör. Büşra Kuruçay ve Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay olmak üzere Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim elemanlarına, akademik ve idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, temizlik personelimize, çaycımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bir kusurumuz olduysa affola. Sanatçılarımıza da ayrı bir parantez açarak, Adıyaman’a vermiş oldukları katkıdan ötürü, Adıyaman’ın sanat ile anılmasından dolayı, bizleri kırmayıp burada bir hafta emek veren tüm hocalarımız ve sanatçılarımıza emeğinize sağlık demek istiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından akademisyen, sanatçı ve çalıştayda emeği geçenlere plaket takdimi yapıldı.
Plaket takdiminin akabinde davetli sanatçı ve akademisyenlerin 2. Uluslararası Perre Sanat Çalıştayında Perre Antik Kent’te yapmış oldukları çalışmaların yer aldığı serginin açılışı ADYÜ Güzel Sanatlar Galerisi’nde yapıldı. 100’ü aşkın eserin görücüye çıktığı sergi, misafirlerden tam not aldı.
[gallery ids=',48247,48248,48249']

Geçici korunanlara sağlıkta katılım payı geliyor: 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek

Mardin’de ölü bulunan Kaya ailesine ilişkin bir kişi daha tutuklandı

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Şanlıurfa’da öğrenciler sabah namazında buluştu: Manevi atmosferde anlamlı etkinlik

H-ÜFE yıllık yüzde 34,85 arttı

İşgal rejiminin Suriye saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti

Brent petrol 63,06 dolardan işlem görüyor

Şanlıurfa’da İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

İşsizlik rakamları açıklandı

İstanbul ve Diyarbakır’da borsa manipülasyonu operasyonu: 6 gözaltı

Meteoroloji 4 il için sarı kod verdi: Sağanak, dolu ve hortum ihtimali

Uzman Diyetisyen Korkmaz: Çocuklarımızı soğuklardan beslenmeyle koruyabiliriz

İstanbul’da "Huzur" uygulaması: 1022 gözaltı

Uzman Doktor Şimşek, karbonmonoksit tehlikesine karşı uyardı

Şanlıurfa’da kaçak et sevkiyatı engellendi: 1 ton et imha edildi

Trump: Üçüncü dünya ülkelerinden göçü kalıcı olarak durduracağım

İşgal rejimi Cenin’de iki genci teslim olmalarına rağmen yargısız infaz etti

Kırmızı bültenle aranan 8 şüpheli Türkiye'ye getirildi

7 balık türü daha resmen tescil edildi

İşgalci siyonistler Selfit’in batısında cami kundakladı

Bakan Tunç: 2025 Yılı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnameleri ile 621 hakim ve savcıya atama yapıldı

Benzin ve motorine indirim

Hong Kong’daki yangında can kaybı 94’e yükseldi

Kasım ayı enflasyon verileri 3 Aralık'ta açıklanacak

Ankara'da 153 işçinin zehirlenmesi olayında 4 gözaltı

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor

Hafta sonu ülke genelinde yağış etkili olacak

Tarsus’ta "Kasım Ayı-Sahabe Ayı" programı düzenlendi

Zonguldak’ta dış ticareti güçlendirecek rıhtım yatırımı tamamlandı

Çin ve Japonya arasındaki 'Tayvan' gerilimi artıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Geçici korunanlara sağlıkta katılım payı geliyor: 1 Ocak 2026’da yürürlüğe girecek

Mardin’de ölü bulunan Kaya ailesine ilişkin bir kişi daha tutuklandı

Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti

Şanlıurfa’da öğrenciler sabah namazında buluştu: Manevi atmosferde anlamlı etkinlik

H-ÜFE yıllık yüzde 34,85 arttı

İşgal rejiminin Suriye saldırısında 13 kişi hayatını kaybetti

Brent petrol 63,06 dolardan işlem görüyor