• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
Ünverdi,
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.
Belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıkların belirlendiği seçim sonuçlarına göre görev alacak kent yöneticilerini tebrik eden Ünverdi, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını diledi.
Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartlara işaret eden ve önümüzde seçimlerin olmadığı 4 yıl gibi önemli bir zaman diliminin olduğunu dile getiren Ünverdi, “2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini de tamamlayan ülkemiz 4 yıllık bu süreci çok iyi değerlendirmelidir. Maalesef ekonomik olarak toplumun her kesimiyle ciddi bir türbülanstan geçiyoruz. Küresel sorunlar ve ülkemize özgü problemlerimizi göz önünde bulundurarak çözüme dayalı, her alanda hamle sağlayacak adımlar atılmalı ve yapısal reformları hayata geçirmeliyiz. Ekonomi yönetiminin uyguladığı orta vadeli program çerçevesinde mali disiplinden kopmadan düzlüğe çıkabiliriz. Tabi bu kolay bir süreç değil hepimiz için zorlukları var ancak bunu başardığımızda yüksek enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz gibi sorunlarımızın üstesinde gelebiliriz. Bu sayede en büyük beklentimiz olan istikrar, öngörülebilirlik ve güven ortamını tesisi noktasında mesafe kat edebiliriz. Depremi yaşamış, zorlukları ve sorumlulukları çok daha fazla olan sanayiciler olarak bizler de üretim, ihracat ve istihdamımızla bu sürece katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında yeni yüzyıl hedefleri doğrultusunda, yüksek motivasyonla kadın erkek, genç yaşlı, toplumun tüm kesimleriyle hızlı bir kalkınma ve büyüme rotasına girmek durumundayız” diyen Adnan Ünverdi, “Dünyanın yeni bir evreye geçtiği bir dönemde stratejik hamlelerle şehirlerimizi ve dolayısıyla ülkemizi teknoloji, bilim, eğitim, kültür gibi her alanda ileriye taşımalıyız. Hepimizin amacı ülkemize hizmet etmek ve daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek. Görüşümüz ne olursa olsun artık seçimler bitti ve el ele verip ülkemiz için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Dünyada artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yönüyle Gaziantep uyum, birlik ve beraberliğiyle örnek olan rol model bir şehirdir. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde öncü ve örnek olaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarına göre aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmuş yöneticilerimizi tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yapıcıoğlu: Kürt meselesini kardeşlik ve adalet temelinde çözme mecburiyetimiz var

ABD’de cezaevinde mahkumlar arasında kavga: 3 ölü, 12 yaralı

Şırnak'ta beklenen kar yağışı başladı, eğitime ara verildi

Adalet Bakanı Tunç Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Washington, Müslüman Kardeşler'in üç kolunu "terör örgütü" olarak tanımladı

AB: Kendi halkına ait olan Grönland'ın yanındayız

Elazığ Umut Kervanı'ndan muhtaç ailelere "ev eşyası" desteği

HAMAS'tan siyonist bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki

Avrupa'da uçuşlara kar ve buz engeli

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamına destek

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1 ölü 1 yaralı

Siirt’te aynı kavşakta bir kaza daha

Şanlıurfa'da çamur deryasına dönen sokaklarda mahalleli isyan etti

YÖK’ten üniversitelere cuma namazı hassasiyeti

Bakan Bolat: Cari işlemler açığı tarihsel ortalamaların altında seyrediyor

Hakkâri için kuvvetli ve yoğun kar yağışı uyarısı

Bursa Yenişehir Havalimanı 2025’te 246 bin yolcuya hizmet verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Moğolistan ve Japonya büyükelçileriyle bir araya geldi

Bakan Göktaş: Güçlü aile, güçlü toplum demektir

Gençler ve dezavantajlı gruplar için koordinasyon komisyonu kuruluyor

Türkiye ile Ekvator arasında iş birliği

Ebu Zeyd: Kudüs bir sembol, Gazze ise bu sembolü savunan ön cephedir

Diyarbakır’da "Dijital Dünyada Din, Bilim ve Gençlik" paneli düzenlendi

CHP'nin Kurultay davası 28 Şubat’a ertelendi

Mardin’de sis etkili oldu: Görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü

Bursa’da öğrencilere yönelik manevi ve ahlaki gelişim programı düzenlendi

Konya’nın 7 ilçesinde kar küreme çalışmaları aralıksız sürüyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yapıcıoğlu: Kürt meselesini kardeşlik ve adalet temelinde çözme mecburiyetimiz var

ABD’de cezaevinde mahkumlar arasında kavga: 3 ölü, 12 yaralı

Şırnak'ta beklenen kar yağışı başladı, eğitime ara verildi

Adalet Bakanı Tunç Rojin Kabaiş’in ailesiyle görüştü

Washington, Müslüman Kardeşler'in üç kolunu "terör örgütü" olarak tanımladı

AB: Kendi halkına ait olan Grönland'ın yanındayız