• BIST 100

    13984,11%-0,37
  • DOLAR

    42,61% 0,04
  • EURO

    49,95% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5791,92% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,00

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
Ünverdi,
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.
Belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıkların belirlendiği seçim sonuçlarına göre görev alacak kent yöneticilerini tebrik eden Ünverdi, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını diledi.
Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartlara işaret eden ve önümüzde seçimlerin olmadığı 4 yıl gibi önemli bir zaman diliminin olduğunu dile getiren Ünverdi, “2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini de tamamlayan ülkemiz 4 yıllık bu süreci çok iyi değerlendirmelidir. Maalesef ekonomik olarak toplumun her kesimiyle ciddi bir türbülanstan geçiyoruz. Küresel sorunlar ve ülkemize özgü problemlerimizi göz önünde bulundurarak çözüme dayalı, her alanda hamle sağlayacak adımlar atılmalı ve yapısal reformları hayata geçirmeliyiz. Ekonomi yönetiminin uyguladığı orta vadeli program çerçevesinde mali disiplinden kopmadan düzlüğe çıkabiliriz. Tabi bu kolay bir süreç değil hepimiz için zorlukları var ancak bunu başardığımızda yüksek enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz gibi sorunlarımızın üstesinde gelebiliriz. Bu sayede en büyük beklentimiz olan istikrar, öngörülebilirlik ve güven ortamını tesisi noktasında mesafe kat edebiliriz. Depremi yaşamış, zorlukları ve sorumlulukları çok daha fazla olan sanayiciler olarak bizler de üretim, ihracat ve istihdamımızla bu sürece katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında yeni yüzyıl hedefleri doğrultusunda, yüksek motivasyonla kadın erkek, genç yaşlı, toplumun tüm kesimleriyle hızlı bir kalkınma ve büyüme rotasına girmek durumundayız” diyen Adnan Ünverdi, “Dünyanın yeni bir evreye geçtiği bir dönemde stratejik hamlelerle şehirlerimizi ve dolayısıyla ülkemizi teknoloji, bilim, eğitim, kültür gibi her alanda ileriye taşımalıyız. Hepimizin amacı ülkemize hizmet etmek ve daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek. Görüşümüz ne olursa olsun artık seçimler bitti ve el ele verip ülkemiz için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Dünyada artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yönüyle Gaziantep uyum, birlik ve beraberliğiyle örnek olan rol model bir şehirdir. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde öncü ve örnek olaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarına göre aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmuş yöneticilerimizi tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

22 ilde DAİŞ operasyonu: 92 gözaltı

Meteorolojiden sağanak ve kar uyarısı

Şifa Tıp Merkezi'nde yeni toplu mezar: 30'dan fazla şehidin naaşı çıkarıldı

Halid Meşal: Filistinliyi Filistinli yönetir, kendi kaderini kendisi belirler

ABD Temsilciler Meclisi'nde Caesar Yasası'nı kaldıran tasarı kabul edildi

Trump yönetimi UNRWA'yı hedefe koydu: Washington'da "terör" yaptırımı senaryoları

Soykırımcı rejim, Gazze'de 5 Filistinliyi şehit etti

Trump, Gazze için kurulacak Barış Konseyi'nin tarihini açıkladı

İstanbul’da beton mikserinin içine düşen sürücü hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekalet edecek

Erzincan’da 1 kilogram kokain ele geçirildi: 2 tutuklama

ABD, Venezuela açıklarında bir petrol tankerine el koydu iddiası

“24. İyilik Treni” Afganistan’a ulaştı

HAMAS, Batı Şeria’da arazi gaspının artmasının tehlikesine dikkat çekti

Malatya'da 6 kişinin yaralandığı zincirleme trafik kazası güvenlik kamerasında

Umut Kervanı Akçakale’de ihtiyaç sahiplerini sevindirdi

Malatya'da 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı

Yüzer Güneş Enerji Santrallerinde yeni dönem başladı

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

İşgal rejimi, son bir yılda Suriye’ye 600 kez saldırı düzenledi

Fed yılın son faiz kararını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Tarımı çok önemsiyoruz

Antalya’da gıda deposunda yapılan baskında tarihi geçmiş ürünler imha edildi

İşgal rejimi, Lübnan’ın güneyinde BM askerlerine ateş açtı

İşgal rejimi, Batı Şeria’da 764 yeni yasa dışı konutun inşasına onay verdi

TOKİ şantiyesinde iş kazazı: Bir ağır yaralı

İletişim Başkanı Duran’dan Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’na ilişkin açıklama

Gaziantep’te kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Uraloğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

22 ilde DAİŞ operasyonu: 92 gözaltı

Meteorolojiden sağanak ve kar uyarısı

Şifa Tıp Merkezi'nde yeni toplu mezar: 30'dan fazla şehidin naaşı çıkarıldı

Halid Meşal: Filistinliyi Filistinli yönetir, kendi kaderini kendisi belirler

ABD Temsilciler Meclisi'nde Caesar Yasası'nı kaldıran tasarı kabul edildi