• BIST 100

    14186,29%0,14
  • DOLAR

    42,82% 0,04
  • EURO

    50,72% 0,71
  • GRAM ALTIN

    6174,86% 1,08
  • Ç. ALTIN

    9937,22% 1,89

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
01 Nisan 2024, Pazartesi 16:30
Ünverdi,
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünverdi, 'Bundan sonra öncelikli gündemimiz ekonomi olmalı'

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin demokratik bir olgunlukla geçtiğini belirterek, “Seçim sonuçlarının ülkemize, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Artık öncelikli gündemimiz olan ekonomiye odaklanmalıyız” ifadelerini kullandı.
Belediye başkanı, belediye meclis üyeliği ve muhtarlıkların belirlendiği seçim sonuçlarına göre görev alacak kent yöneticilerini tebrik eden Ünverdi, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını diledi.
Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik şartlara işaret eden ve önümüzde seçimlerin olmadığı 4 yıl gibi önemli bir zaman diliminin olduğunu dile getiren Ünverdi, “2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimlerinin ardından 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerini de tamamlayan ülkemiz 4 yıllık bu süreci çok iyi değerlendirmelidir. Maalesef ekonomik olarak toplumun her kesimiyle ciddi bir türbülanstan geçiyoruz. Küresel sorunlar ve ülkemize özgü problemlerimizi göz önünde bulundurarak çözüme dayalı, her alanda hamle sağlayacak adımlar atılmalı ve yapısal reformları hayata geçirmeliyiz. Ekonomi yönetiminin uyguladığı orta vadeli program çerçevesinde mali disiplinden kopmadan düzlüğe çıkabiliriz. Tabi bu kolay bir süreç değil hepimiz için zorlukları var ancak bunu başardığımızda yüksek enflasyon, yüksek kur ve yüksek faiz gibi sorunlarımızın üstesinde gelebiliriz. Bu sayede en büyük beklentimiz olan istikrar, öngörülebilirlik ve güven ortamını tesisi noktasında mesafe kat edebiliriz. Depremi yaşamış, zorlukları ve sorumlulukları çok daha fazla olan sanayiciler olarak bizler de üretim, ihracat ve istihdamımızla bu sürece katkı vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında yeni yüzyıl hedefleri doğrultusunda, yüksek motivasyonla kadın erkek, genç yaşlı, toplumun tüm kesimleriyle hızlı bir kalkınma ve büyüme rotasına girmek durumundayız” diyen Adnan Ünverdi, “Dünyanın yeni bir evreye geçtiği bir dönemde stratejik hamlelerle şehirlerimizi ve dolayısıyla ülkemizi teknoloji, bilim, eğitim, kültür gibi her alanda ileriye taşımalıyız. Hepimizin amacı ülkemize hizmet etmek ve daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmek. Görüşümüz ne olursa olsun artık seçimler bitti ve el ele verip ülkemiz için birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Dünyada artık şehirler birbiriyle yarışıyor. Bu yönüyle Gaziantep uyum, birlik ve beraberliğiyle örnek olan rol model bir şehirdir. Bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde öncü ve örnek olaya devam edeceğiz. Seçim sonuçlarına göre aziz milletimizin teveccühüne mazhar olmuş yöneticilerimizi tebrik ediyor, hayırlı hizmetlerde bulunmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bakan Göktaş: Dijital medyaya yönelik yasal düzenleme hazırlanıyor

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Sudan hükümetinden kapsamlı ateşkes teklifi

Gazze’de kronik hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya

Molla Altun: Kültürümüze ve aile yapımıza yönelik sistematik bir saldırı var

Belediye Başkanı Geçit: Aileyi anlatan her eser toplumsal hafızaya önemli katkılar sunar

Prof. Dr. Eryılmaz: Travmatik bellek hayatı sabote ediyor

İngiltere'de Gazze için açlık grevine destek büyüyor

Siirt’te öğrencilere diyabet ve hijyen farkındalığı eğitimi

Gazze'de ateşkes ihlalleri derinleşiyor

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Gündüz: Recep, Şaban aylarında Ramazan’a hazırlanması gerekiyor

Gaziantep'te yüklü miktarda gümrük kaçağı ürün ele geçirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Azerbaycan’da

Trafik Güvenliği Danışmanı Şener: Direksiyon başında tüm dikkatinizi yola verin

Siirt’te kaçak avcılık ve biyokaçakçılığa karşı ortak mücadele sürüyor

Bingöl Üniversitesi'nde bağımlılıkla mücadele konferansı düzenlendi

Dislekside beyni yeniden eğiten çalışma umut verdi

Bingöl’de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalndı

Siirt’te uyuşturucu tahlil skandalı: 8’i sağlık çalışanı 26 kişi gözaltında

İnşaat sektöründe kasım ayı durgun geçti

TEBD Batman İl Başkanı Değirmenci: 2025 emlak sektörü için kayıp yıl oldu

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu yarın toplanacak

Yapay zekâ, üretim süreçlerinde dönüşümün anahtarı

SpaceX: Starlink uydularından biri yörüngede patladı

İstanbul’a ait tüm veriler artık “VERİ İSTANBUL”da

Köprü ve otoyol ücretlerine yapılacak zam belli oldu

HÜDA PAR’dan Sinek Çayı için arıtma tesisi çağrısı

BESO Başkanı Çiftçi: Danışmanlık kültürünü Batman'a kazandırdık

Batman'da zor omurilik tümörüne yenilikçi cerrahi müdahale

Havayolu gümrük beyan sistemi dijitalleşiyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Göktaş: Dijital medyaya yönelik yasal düzenleme hazırlanıyor

Siirt’te öğrencilerin devamsızlığını azaltmaya yönelik eylem planı değerlendirildi

Sudan hükümetinden kapsamlı ateşkes teklifi

Gazze’de kronik hastalar ölüm riskiyle karşı karşıya

Molla Altun: Kültürümüze ve aile yapımıza yönelik sistematik bir saldırı var

Belediye Başkanı Geçit: Aileyi anlatan her eser toplumsal hafızaya önemli katkılar sunar

Prof. Dr. Eryılmaz: Travmatik bellek hayatı sabote ediyor