• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!

21 Mayıs 2020, Perşembe 12:44
21 Mayıs 2020, Perşembe 12:44
Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!

Türkiye’de şu anda pozitif vakaların temaslılarından şikâyeti olanlara ve hastaneye başvuranlara koronavirüs testi yapılıyor. Virüsün yayılma hızında yaşanan düşüş ve alınan tedbirlerin etkisi ile birlikte hastane başvuruları giderek azaldı. Bu sebeple günlük test sayısı düştüğü için, Bilim Kurulu, koronavirüs belirtileri arasına soğuk algınlığının da dâhil edilmesini, bu şikâyetle hastaneye başvuranlara da Covid-19 testi yapılmasını gündeme aldı.

TEST KAPASİTESİ ARTTI

Türkiye’nin günlük koronavirüs test kapasitesinin 80 bine yaklaştığı, bu kapasitenin özellikle bayramdan sonra açılacak iş yerlerinde çalışanlar, ulaşım personeli, banka çalışanları, trafik polisleri gibi toplumun farklı kesimleri için kullanılacağı kaydediliyor. Temasın yüksek olduğu lokanta ve kafelerde kasiyer ve garson olarak çalışanlar ve 15 Haziran’dan sonra açılması beklenen kreş çalışanlarına da test yapılacak.

FİLYASYON EKİPLERİ GENİŞLİYOR

Koronavirüsle mücadelede elde edilen başarıda büyük pay sahibi olan filyasyon ekiplerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Sadece İstanbul’da filyasyon ekibindeki sağlık görevlisi sayısı 3 bin 600. Türkiye genelinde ise bu sayı 20 bine yaklaştı. Pozitif vakaların temas ettikleri kişileri tarayan bu ekiplerin, önümüzdeki süreçte tarama çemberini genişleterek temaslılardan şikâyeti olmayanlara da test uygulaması düşünülüyor. Temaslıların temas ettikleri kişiler de takibe alınacak. Hâlen bazı illerdeki OSB’lere kurulan mobil laboratuvarların sayısı artırılacak, bayramdan sonraki süreçte özellikle büyük fabrikalarda çalışanların tamamına test yapılacak.

LOKAL İZOLASYONLAR

Bilim Kurulu da önümüzdeki süreçte test sayısının belli bir kapasitenin altına düşürülmemesi gerektiğini savunuyor. Kurul üyeleri özellikle haziran ayından sonra, birçok kısıtlamanın kaldırılacağını, bu sebeple virüsün yayılımını önlemek için lokal izolasyon metodunun daha fazla kullanılabileceğini dile getiriyor. Bilim Kurulu üyeleri “Zaten şu anda apartman, sokak ve mahalle bazında izolasyon uygulanıyor. İlerleyen süreçte lokal izolasyon yöntemi daha çok kullanılır olacak. Çünkü bir süre sonra vaka sayıları azalacak, bir şehirde veya ilçede tek tük vakalar çıkacak. Bu sebeple tüm şehirde kısıtlamalar getirilmesi yerine, virüs bulaşan kişiler ile temaslılarının izole edilmesi gerekecek. Örneğin virüsün odağı başından beri İstanbul’du, ancak son günlerde küçük illerde yeni odaklar oluştu. Bu odaklar bulundukları bölgede izole ediliyor. Bu tip durumlarda sadece hastaneye başvurularda değil, o bölgede herkese test yapılması gündeme gelir” değerlendirmesini yaptı.

 TÜRKİYE GAZETESİ

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Finansal İstikrar Komitesinde jeopolitik gelişmeler ele alındı

Sakarya'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

DMM’den "Türkiye-İran sınır hattındaki 80 bin mayın temizlendi" iddiasına yalanlama

Siyonist işgalcilerin ateşkes ihlali devam ediyor: Gazze'de 2 şehit

Tahran'da gece hava saldırıları; TV yayınları kesintiye uğradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamanei için taziye mesajı

Belçika, Rusya'ya ait petrol tankerine el koydu

Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime kar engeli

Bolivya'da düşen uçakta ölü sayısı 22'ye yükseldi

İran: Askeri kuvvetlerimiz bağımsız ve kısmen ayrı hareket ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuveyt Emiri ile görüştü

Akif Manaf’a “Doğayla Barış Ödülü”

Myanmar’da orduya ait savaş uçakları sivilleri bombaladı: 25 can kaybı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşıyla görüştü

İçişleri Bakanlığı'nda sınır güvenliği toplantısı

Malatya'da konteyner kentte yangın paniği

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Aliyev'den İran'a başsağlığı mesajı

Uluslararası havalimanına sahip tek üniversite afetlere karşı lojistik üs oldu

İran Savunma Şurasından Ahmediyan: Şura, düşman tamamen yenilene kadar savaşı sürdürmeye hazırdır

Çocuklar için yapılan parklar bir yılda kullanılamaz hale geldi

Nebenzya: İran’a yönelik saldırılar diplomasinin ihanetidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Finansal İstikrar Komitesinde jeopolitik gelişmeler ele alındı

Sakarya'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

DMM’den "Türkiye-İran sınır hattındaki 80 bin mayın temizlendi" iddiasına yalanlama

Siyonist işgalcilerin ateşkes ihlali devam ediyor: Gazze'de 2 şehit

Tahran'da gece hava saldırıları; TV yayınları kesintiye uğradı