• BIST 100

    16799,77%0,62
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,45% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,80% 1,95
  • Ç. ALTIN

    12002,65% 1,83

Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!

21 Mayıs 2020, Perşembe 12:44
21 Mayıs 2020, Perşembe 12:44
Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Üşüttüm diyene koronavirüs testi yapılacak!

Türkiye’de şu anda pozitif vakaların temaslılarından şikâyeti olanlara ve hastaneye başvuranlara koronavirüs testi yapılıyor. Virüsün yayılma hızında yaşanan düşüş ve alınan tedbirlerin etkisi ile birlikte hastane başvuruları giderek azaldı. Bu sebeple günlük test sayısı düştüğü için, Bilim Kurulu, koronavirüs belirtileri arasına soğuk algınlığının da dâhil edilmesini, bu şikâyetle hastaneye başvuranlara da Covid-19 testi yapılmasını gündeme aldı.

TEST KAPASİTESİ ARTTI

Türkiye’nin günlük koronavirüs test kapasitesinin 80 bine yaklaştığı, bu kapasitenin özellikle bayramdan sonra açılacak iş yerlerinde çalışanlar, ulaşım personeli, banka çalışanları, trafik polisleri gibi toplumun farklı kesimleri için kullanılacağı kaydediliyor. Temasın yüksek olduğu lokanta ve kafelerde kasiyer ve garson olarak çalışanlar ve 15 Haziran’dan sonra açılması beklenen kreş çalışanlarına da test yapılacak.

FİLYASYON EKİPLERİ GENİŞLİYOR

Koronavirüsle mücadelede elde edilen başarıda büyük pay sahibi olan filyasyon ekiplerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Sadece İstanbul’da filyasyon ekibindeki sağlık görevlisi sayısı 3 bin 600. Türkiye genelinde ise bu sayı 20 bine yaklaştı. Pozitif vakaların temas ettikleri kişileri tarayan bu ekiplerin, önümüzdeki süreçte tarama çemberini genişleterek temaslılardan şikâyeti olmayanlara da test uygulaması düşünülüyor. Temaslıların temas ettikleri kişiler de takibe alınacak. Hâlen bazı illerdeki OSB’lere kurulan mobil laboratuvarların sayısı artırılacak, bayramdan sonraki süreçte özellikle büyük fabrikalarda çalışanların tamamına test yapılacak.

LOKAL İZOLASYONLAR

Bilim Kurulu da önümüzdeki süreçte test sayısının belli bir kapasitenin altına düşürülmemesi gerektiğini savunuyor. Kurul üyeleri özellikle haziran ayından sonra, birçok kısıtlamanın kaldırılacağını, bu sebeple virüsün yayılımını önlemek için lokal izolasyon metodunun daha fazla kullanılabileceğini dile getiriyor. Bilim Kurulu üyeleri “Zaten şu anda apartman, sokak ve mahalle bazında izolasyon uygulanıyor. İlerleyen süreçte lokal izolasyon yöntemi daha çok kullanılır olacak. Çünkü bir süre sonra vaka sayıları azalacak, bir şehirde veya ilçede tek tük vakalar çıkacak. Bu sebeple tüm şehirde kısıtlamalar getirilmesi yerine, virüs bulaşan kişiler ile temaslılarının izole edilmesi gerekecek. Örneğin virüsün odağı başından beri İstanbul’du, ancak son günlerde küçük illerde yeni odaklar oluştu. Bu odaklar bulundukları bölgede izole ediliyor. Bu tip durumlarda sadece hastaneye başvurularda değil, o bölgede herkese test yapılması gündeme gelir” değerlendirmesini yaptı.

 TÜRKİYE GAZETESİ

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı

İran: ABD ile görüşmeler Maskat'ta yapılacak

Cami hoparlöründen müzik iddiasına valilik açıklık getirdi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonları: 22 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da taksi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Batman'da otomobil takla attı, sürücü yaralandı

Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek

Bakan Bolat'tan Mısır'daki temaslara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'nin yeniden imarında da Mısır'la birlikte çalışmak istiyoruz

İstanbul’da kaçak avlanan 1,8 ton kalkan balığına el konuldu

"Fatura borcu" nedeniyle elektriği kesilen camide ibadet yapılamadı

Putin ve Xi Jinping, İran çevresindeki gergin durumu görüştüler

EKPSS başvurularına başlandı

Siirt’te bir ilk: İleri düzey prostat kanseri ameliyatı gerçekleştirildi

Rusya ve Ukrayna görüşmelerinin ilk günü tamamlandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yenilenen acil servis hizmete açıldı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Dünya Kanser Günü mesajı

Filipinler'de batan feribota teknik dalgıçlar girdi, ölü sayısı 45'e ulaştı

Mersin Ticaret İl Müdürlüğü’nden sıkı denetim: 531 firma kontrol edildi

Taşımacılıkta mesleki yeterlilik belgesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır'la ticaret hacmimizi 15 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz

Siirt İl Sağlık Müdürü Hacıoğlu 5. Bölge ASKOM toplantısına katıldı

Siirt’te asfalt ve yol bakım çalışmaları aralıksız sürüyor

Filistin eylemlerinde yargılananlar konuştu: Yargı sindirme aracı olarak kullanılıyor

Rusya ve Ukrayna, ABD arabuluculuğunda Abu Dabi'de 2. tur görüşmelere başladı.

Güney Koreli Minwoo Adana’da Müslüman oldu

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: 6 Şubat'ın acısı ve kayıplarımız hâlâ yüreğimizde

Vali Akkoyun: Ocak ayında narkotik suçlarla mücadele kapsamında 68 operasyon düzenledik

Avrupa'nın en büyük hazır giyim fuarı 9'uncu kez kapılarını açtı

Batman'da bağımlılıkla mücadele komisyonu toplantısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Türkiye ile Mısır arasında sağlık iş birliği mutabakatı imzalandı

İran: ABD ile görüşmeler Maskat'ta yapılacak

Cami hoparlöründen müzik iddiasına valilik açıklık getirdi

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonları: 22 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da taksi ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Batman'da otomobil takla attı, sürücü yaralandı

Malatya'da 6 Şubat'ta eğitime 1 gün ara verilecek