• BIST 100

    18352,49%2,43
  • DOLAR

    45,22% 0,04
  • EURO

    53,19% 0,23
  • GRAM ALTIN

    6841,41% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10926,73% 0,00

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açıldı. Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki sergi 7- 25 Ekim 2022 tarihleri boyunca devam edecek.

'Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur'
Endüstriyel tasarımcı ve eğitimci olan Babür Kerim İncedayı, yaptığı açılış konuşmasında sanat ve kültür şehrinde bu sergisinin kendini çok gururlandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, samimiyetle bu serginin yapılmasında, uygulanmasında büyük bir değer gösterdi. Bu yaşadığımız topraklara baktığımız zaman üzerinde 26 geçkin uygarlıklar yaşamış ve yaşamaya devam etmiştir. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur. Bu kadar uygarlığı barındırmış ve toprak zenginliği olmuş. Baktığımız zaman yani ben bu çalışmalarımı yapmaya başladım. Endüstri tasarımcıyım” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler Daha çok bu uygarlıklara günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçleri hem takip ettim hem onların kullandıkları materyalleri günümüze çağdaş bir şekilde nasıl aktarabilirim diye bir çalışma yaptım. Bu araştırmayı yaparken doğuda Van bölgesinde yaşamış, Urartulardan tutun bu ülke o kadar zengin ki bu şeyde tarihsel ve arkeolojik açıdan her yerde bir yaşam biçimlerini, zenginliğini görüyorsunuz. Bu çok önemli bunu herhalde. El becerisi yapan ustalarla çalışıyorum. Bu ustalar dünya çapında ustalar. Hakikaten bazı şeylerden biri şimdi çalıştığım ustalar dededen kalma, babadan kalma. O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler”.

Sanatçı İncedayı, sergisinde topraklarımızın büyük zenginliği olan geçmiş uygarlıkların eşsiz miras değerlerine geliştirici çağdaş bakışıyla medeniyetler boyu tasarım süreçleri araştırmasını sürdürmektedir. Sanatçı, coğrafyasında ve çevresinde yüzyıllarca yaşamış toplumların ve kültürlerin tasarım dünyasından günümüze yansıyanları gündelik yaşamlarımıza katarken diğer taraftan da uzun geçmişin içinden özgün bakışları çağdaş sanat alanlarına katmayı hedeflerken, geleceğin tasarımcılarına bir araştırma perspektifi açıyor.
[gallery ids=',48089,48090,48091,48092,48093,48094']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump: İran'la anlaşma çok yakın

Gazze'de 9 şehit: Halil el-Hayye'nin oğlu ağır yaralandı

İşgalciler marttan bu yana Lübnan'da 2 bin 715 kişiyi şehit etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 sözleşmeli personel alacak

Macron, Pezeşkiyan ile görüştü

Cevdet Yılmaz: Türkiye, "güçlü merkez" olarak öne çıkmaktadır

Malatya merkezli FETÖ operasyonu: 23 gözaltı

Hantavirüs salgınının yaşandığı gemi Yeşil Burun Adaları sularından ayrıldı

Mavi Marmara şehitleri Siirt'te anıldı

Ağrı'da akrabalar arasında arazi kavgası: 1 ölü, 2 gözaltı

Kocaeli'de iş yerine yönelik silahlı saldırıda 6 kişi tutuklandı

Çocukların arkadaşlıkları gelecekteki ilişkilerinin provası!

DMM'den Türkiye-Suudi Arabistan enerji anlaşmasına ilişkin iddialara yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u karşıladı

Türk-Suudi Koordinasyon Konseyi toplantısı Ankara'da yapıldı

Malezya, ithal elektrikli araçlara yeni şartlar getirecek

Malatya'da "Organ Bağışı ve Nakli Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi

İran medyası, Tahran'ın anlaşmaya yakın olduğu iddialarını reddetti

Tünelde yolu kapatan düğün konvoyundaki sürücülere 720 bin lira ceza

Adalet Bakanı Gürlek, Rojin Kabaiş'in ailesi ile bir araya geldi

Şanlıurfa’da Dicle Elektrik ekipleri fırtına nedeniyle gece boyunca sahadaydı

Türkiye-Suudi Arabistan ekonomik iş birliğinde yeni protokol imzalandı

Genç Bilaller yarışmasında Türkiye ikinciliği Malatya'dan

Gaziantep'te 7 okulda 2 gün eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı'nı kabul etti

YSK'nın yeni başkanı belli oldu

İzmir'de 2025'te 110 bini aşan trafik kazasında 208 kişi hayatını kaybetti

Taşıdığı demirin yüksek gerilim hattına temas etmesiyle işçi ağır yaralandı

Milletvekili Dinç, TBMM’de Sumud aktivisti Tiago’nun kızına yazdığı mektubu okudu

Malatya'da İkizce 2. Bölge Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: İran'la anlaşma çok yakın

Gazze'de 9 şehit: Halil el-Hayye'nin oğlu ağır yaralandı

İşgalciler marttan bu yana Lübnan'da 2 bin 715 kişiyi şehit etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 680 sözleşmeli personel alacak

Macron, Pezeşkiyan ile görüştü

Cevdet Yılmaz: Türkiye, "güçlü merkez" olarak öne çıkmaktadır

Malatya merkezli FETÖ operasyonu: 23 gözaltı