• BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,67% 0,18
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5854,78% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açıldı. Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki sergi 7- 25 Ekim 2022 tarihleri boyunca devam edecek.

'Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur'
Endüstriyel tasarımcı ve eğitimci olan Babür Kerim İncedayı, yaptığı açılış konuşmasında sanat ve kültür şehrinde bu sergisinin kendini çok gururlandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, samimiyetle bu serginin yapılmasında, uygulanmasında büyük bir değer gösterdi. Bu yaşadığımız topraklara baktığımız zaman üzerinde 26 geçkin uygarlıklar yaşamış ve yaşamaya devam etmiştir. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur. Bu kadar uygarlığı barındırmış ve toprak zenginliği olmuş. Baktığımız zaman yani ben bu çalışmalarımı yapmaya başladım. Endüstri tasarımcıyım” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler Daha çok bu uygarlıklara günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçleri hem takip ettim hem onların kullandıkları materyalleri günümüze çağdaş bir şekilde nasıl aktarabilirim diye bir çalışma yaptım. Bu araştırmayı yaparken doğuda Van bölgesinde yaşamış, Urartulardan tutun bu ülke o kadar zengin ki bu şeyde tarihsel ve arkeolojik açıdan her yerde bir yaşam biçimlerini, zenginliğini görüyorsunuz. Bu çok önemli bunu herhalde. El becerisi yapan ustalarla çalışıyorum. Bu ustalar dünya çapında ustalar. Hakikaten bazı şeylerden biri şimdi çalıştığım ustalar dededen kalma, babadan kalma. O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler”.

Sanatçı İncedayı, sergisinde topraklarımızın büyük zenginliği olan geçmiş uygarlıkların eşsiz miras değerlerine geliştirici çağdaş bakışıyla medeniyetler boyu tasarım süreçleri araştırmasını sürdürmektedir. Sanatçı, coğrafyasında ve çevresinde yüzyıllarca yaşamış toplumların ve kültürlerin tasarım dünyasından günümüze yansıyanları gündelik yaşamlarımıza katarken diğer taraftan da uzun geçmişin içinden özgün bakışları çağdaş sanat alanlarına katmayı hedeflerken, geleceğin tasarımcılarına bir araştırma perspektifi açıyor.
[gallery ids=',48089,48090,48091,48092,48093,48094']

Sosyal medyada hız ihlalini kaydedip paylaşan sürücüye ceza

Bursa Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde ilk bebek dünyaya geldi

Malatya'da çok sayıda silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Gazze'de dondurucu soğuklar nedeniyle 9 Filistinli şehit oldu

Mardin'deki feci kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi

Trump, yapay zekâ düzenlemelerini kendinde toplamak istiyor: Newsom, “AI kararnamesi yolsuzluktur.”

Hindistan'da otobüs uçuruma yuvarladı: 9 ölü 26 yaralı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Sorunlardan kaçmadan, çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıyoruz

UNRWA: Gazze'de insani felaket daha da derinleşti

Litvanya'da Alman Leopard tankları üretilecek

İşgal savaş uçakları güney Lübnan’a peş peşe hava saldırıları düzenledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan dere ıslah çağrısına destek

BESO Başkanı Çiftçi, kantinci esnafının sorunlarını kurumlarla paylaştı

Guterres: Tüm yerleşimler hukuksuz, hükümsüz ve uluslararası hukukun açık ihlali

Maduro: ABD’nin yaptığı yeni bir deniz eşkıyalığı dönemi

Yolcu, uçuş kapısını açmaya çalışınca gözaltına alındı

Kalp çarpıntısında acil yardım gerektiren belirtiler

Gaziantep'te araması bulunan 3 kişi yakalandı

Bursa'da döner işletmelerine denetim

Adıyaman'da araması bulunan 2 kişi yakalandı

HÜDA PAR’dan asgari ücret açıklaması: Lütuf değil, hakkaniyet

Ekimde toplanan inek sütü 895 bin ton oldu

Yapay zekâ, uzayda serbest uçuş yapan robotu başarıyla yönlendirdi

Cari denge ekimde 457 milyon dolar fazla verdi

Batman İl Müftülüğü sabah namazı programı düzenliyor

Tavuk eti üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı

Doğal Şifa kaynağı: Sumak hem lezzet hem şifa sunuyor

Saadet Partisi'nden HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığına ziyaret

Güney Sudan Ordusu Heclic'e girdi: Kordofan'da çatışmalar tırmanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sosyal medyada hız ihlalini kaydedip paylaşan sürücüye ceza

Bursa Şehir Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde ilk bebek dünyaya geldi

Malatya'da çok sayıda silah ele geçirildi: 2 gözaltı

Gazze'de dondurucu soğuklar nedeniyle 9 Filistinli şehit oldu

Mardin'deki feci kazada hayatını kaybeden 4 kişi toprağa verildi

Trump, yapay zekâ düzenlemelerini kendinde toplamak istiyor: Newsom, “AI kararnamesi yolsuzluktur.”

Hindistan'da otobüs uçuruma yuvarladı: 9 ölü 26 yaralı