• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,90% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5345,89% -0,29
  • Ç. ALTIN

    8944,84% -1,95

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 12:35
’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

’Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergi açıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi açıldı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği sanatçı Babür Kerim İncedayı’nın ‘Uygarlıkların İzinde Çağdaş Tasarımlar’ adlı sergisi Vali Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açıldı. Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki sergi 7- 25 Ekim 2022 tarihleri boyunca devam edecek.

'Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur'
Endüstriyel tasarımcı ve eğitimci olan Babür Kerim İncedayı, yaptığı açılış konuşmasında sanat ve kültür şehrinde bu sergisinin kendini çok gururlandırdığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, samimiyetle bu serginin yapılmasında, uygulanmasında büyük bir değer gösterdi. Bu yaşadığımız topraklara baktığımız zaman üzerinde 26 geçkin uygarlıklar yaşamış ve yaşamaya devam etmiştir. Bu dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ülke yoktur. Bu kadar uygarlığı barındırmış ve toprak zenginliği olmuş. Baktığımız zaman yani ben bu çalışmalarımı yapmaya başladım. Endüstri tasarımcıyım” diyerek sözlerine şöyle devam etti, 'O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler Daha çok bu uygarlıklara günlük yaşamda kullanılan araç ve gereçleri hem takip ettim hem onların kullandıkları materyalleri günümüze çağdaş bir şekilde nasıl aktarabilirim diye bir çalışma yaptım. Bu araştırmayı yaparken doğuda Van bölgesinde yaşamış, Urartulardan tutun bu ülke o kadar zengin ki bu şeyde tarihsel ve arkeolojik açıdan her yerde bir yaşam biçimlerini, zenginliğini görüyorsunuz. Bu çok önemli bunu herhalde. El becerisi yapan ustalarla çalışıyorum. Bu ustalar dünya çapında ustalar. Hakikaten bazı şeylerden biri şimdi çalıştığım ustalar dededen kalma, babadan kalma. O kadar zengin topraklarımız var ki kullandığım mermerler sadece Anadolu topraklarından aldığım mermerler”.

Sanatçı İncedayı, sergisinde topraklarımızın büyük zenginliği olan geçmiş uygarlıkların eşsiz miras değerlerine geliştirici çağdaş bakışıyla medeniyetler boyu tasarım süreçleri araştırmasını sürdürmektedir. Sanatçı, coğrafyasında ve çevresinde yüzyıllarca yaşamış toplumların ve kültürlerin tasarım dünyasından günümüze yansıyanları gündelik yaşamlarımıza katarken diğer taraftan da uzun geçmişin içinden özgün bakışları çağdaş sanat alanlarına katmayı hedeflerken, geleceğin tasarımcılarına bir araştırma perspektifi açıyor.
[gallery ids=',48089,48090,48091,48092,48093,48094']

Diyarbakır'da seyir halindeki otomobil yandı

Diyarbakır'da kamyonun çarptığı çocuk yaralandı

Sürücü kursu ücretlerine yüzde 30 zam bekleniyor

Gazze İnsan Hakları Merkezi: israil ateşkesi defalarca ihlal etti

Yıkılan tarihi yapı yeniden yapılmaya başlandı

Mahalle sakinlerinden Gazzeli çocuklara anlamlı destek

Altın daha da yükselecek mi? Kuyumcular ne diyor?

Dün gecedeki işgal saldırısında şehit sayısı 91’e yükseldi

Mersin’de otobüs ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Musk’ın Grokipedia’sı: Tarafsızlık maskesi altında siyonist propagandası

Diyarbakır’da yol çalışması bölgesinde kaza: Genç hemşire hayatını kaybetti

İslami Cihad: Direniş grupları hiçbir şekilde ateşkesi ihlal etmedi

Yemenli Âlim Şeyh Lebîb Necîb: Fıkıh, Müslümanın hayat rehberidir

İşgal bombardımanında şehit düşenler defnediliyor

Yılın en şiddetli kasırgası Jamaika’yı vurdu: 7 ölü

İngiltere’de prostat kanseri teşhisinde yapay zekâ dönemi

İşgal rejimi Batı Şeria’da 44 Filistinliyi alıkoydu

Eski ehliyetlerin yenilenmesi için son gün cuma

Brent petrol 63,79 dolardan işlem görüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bina çöktü

Siyonist işgal rejimi ateşkesi ihlal etti: Gazze'de 24'ü çocuk 63 şehit

ABD yaptırımları ve Ukrayna saldırıları, Rus enerji devlerine etkisini gösteriyor

Soğuk algınlığından korunmak için neler yapılmalı?

Dolandırıcıların yeni tuzağı "sosyal konut" projesi

Meteoroloji'den denizcilere uyarı

Brezilya'da uyuşturucu operasyonunda çatışma: 64 ölü

Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: Bazı illerde kuvvetli yağış bekleniyor

Libya'da tekne battı: Çok sayıda ölü ve kayıp var

İşgalcilerin yeni ihlallerinde çok sayıda kişi şehit oldu

ABD ordusu, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 4 tekneyi vurdu: 14 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da seyir halindeki otomobil yandı

Diyarbakır'da kamyonun çarptığı çocuk yaralandı

Sürücü kursu ücretlerine yüzde 30 zam bekleniyor

Gazze İnsan Hakları Merkezi: israil ateşkesi defalarca ihlal etti

Yıkılan tarihi yapı yeniden yapılmaya başlandı

Mahalle sakinlerinden Gazzeli çocuklara anlamlı destek

Altın daha da yükselecek mi? Kuyumcular ne diyor?