-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,18% 0,16
-
EURO
50,54% -0,75
-
GRAM ALTIN
7153,70% -0,72
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Uzman Dr. Savaşçı'dan Sevgililer Günü uyarısı: Çiçeği koklamadan önce 6 saat balkonda bekletin
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uzman Dr. Savaşçı'dan Sevgililer Günü uyarısı: Çiçeği koklamadan önce 6 saat balkonda bekletin
14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl koronavirüs gölgesinde kutlanacak. Sevgililer Günü'nün kısıtlamanın uygulandığı pazar gününe denk gelmesi ise sevdiklerine hediye alacak kişileri online alışveriş sitelerine yönlendirdi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sevgililer Günü'nde evlere, iş yerlerine gönderilecek hediyelerin koronavirüs bulaşı açısından risk taşıyıp taşımadığını değerlendirdi. Doç. Dr. Savaşçı, 'Hafta sonu sosyal anlamda önemli bir gün Sevgililer Günü. Dışarıda kutlanma imkanı olmayacak, paket ürünler eve gelecek. Bu ürünler özellikle kargo ile geliyorsa o paketleri mutlaka çöpe atarak, ellerimizi yıkamamız gerekiyor. Kapıya gelen görevlileri mutlaka maske ile karşılayalım bu çok önemli, mesafemizi koruyalım' dedi.
'Çiçekler 6 saat dışarıda bekletilmeli'
Savaşçı, özellikle gönderilen çiçek ve güllerden koronavirüs bulaşına dikkat çekerek, 'Eve gelen çiçeği insanlar koklamak, dokunmak isteyecektir. Çiçeklerden buruna ve ağza bulaş gerçekleşebilir. Bu ürünleri balkonda en az 6 saat havalandırırsak iyi olur. Çiçek olayı riskli, bunun için güvenilir yerlerden alınmalı. Çiçeği elimize alır almaz hemen koklamayalım, mutlaka virüs aktifliğini kaydedene kadar ki bu süre 6 saattir, balkonda bekletelim, sonrasında evimizin içine alarak rahatlıkla koklayabiliriz. Yiyecek ürünleri gelirse, özellikle hijyen konularına dikkat eden firmalar tarafından temin edilmesi gerekiyor. Mutlaka paketli ürünleri tercih edelim. Yiyecekten koronavirüsün bulaştığı ispat edilmedi' diye konuştu.
'Çamaşır suyunda bekletilmeli'
Pelüş oyuncak ve takıların kullanılmadan önce çamaşır suyu ile silinmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Savaşçı, 'Eğer pelüş oyuncak gelirse onu da çamaşır suyunu onda bir oranında su ile karıştırarak silip, 6 saat havalandırırsak virüs etkisini kaybeder. Sevgililer Günü'nde takı hediyelerini de çamaşır suyunda biraz bekletirsek, rahatlıkla kullanabiliriz. Özellikle Sevgililer Günü'nde insanlar bir araya gelmek isteyeceklerdir. Bu, bu yıl yapamayacağımız bir durum. Asla partidir, bir evde buluşalım, görüşelim yapmayalım. Devamlı görüştüğümüz kişiler ile temasımıza devam edelim. Dışarıda bir kutlama, kaçak da olsa partidir, buluşmadır, yemek olayına girmeyelim. Ne yazık ki bu Sevgililer Günü'nü biraz uzakta geçirmeye devam edeceğiz, kutlama yapmayacağız' ifadesini kullandı.
Malatya'da otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Batmanlılar Kudüs için tek ses oldu: Kudüs ve Aksa özgür olmalı
BM: Gazze'ye yönelik tüm insani yardım hareketleri engellendi
Malatya'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Tekne orucu tutan minikler aileleri için güllaç hazırladı
Zonguldak'ta işçi taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 13 yaralı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan bölgedeki gerilime ilişkin diplomasi çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile Sisi görüştü
Tayvan açıklarında 5,7 büyüklüğünde deprem
Lübnan'a yönelik siyonistlerin saldırılarında 773 şehit, 1993 yaralı
ABD, Irak'ta düşen uçaktaki 6 askerinin öldüğünü doğruladı
Almanya'dan ABD’nin Rus petrolü kararına tepki
Yeni ses sistemi cezaları esnafı zorluyor
Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
Yükleniyor






