-
BIST 100
16286,34%0,57
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,11% 0,17
-
GRAM ALTIN
7356,69% 0,28
-
Ç. ALTIN
11824,91% 0,01
Uzman Dr. Savaşçı'dan Sevgililer Günü uyarısı: Çiçeği koklamadan önce 6 saat balkonda bekletin
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Uzman Dr. Savaşçı'dan Sevgililer Günü uyarısı: Çiçeği koklamadan önce 6 saat balkonda bekletin
14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl koronavirüs gölgesinde kutlanacak. Sevgililer Günü'nün kısıtlamanın uygulandığı pazar gününe denk gelmesi ise sevdiklerine hediye alacak kişileri online alışveriş sitelerine yönlendirdi. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Sevgililer Günü'nde evlere, iş yerlerine gönderilecek hediyelerin koronavirüs bulaşı açısından risk taşıyıp taşımadığını değerlendirdi. Doç. Dr. Savaşçı, 'Hafta sonu sosyal anlamda önemli bir gün Sevgililer Günü. Dışarıda kutlanma imkanı olmayacak, paket ürünler eve gelecek. Bu ürünler özellikle kargo ile geliyorsa o paketleri mutlaka çöpe atarak, ellerimizi yıkamamız gerekiyor. Kapıya gelen görevlileri mutlaka maske ile karşılayalım bu çok önemli, mesafemizi koruyalım' dedi.
'Çiçekler 6 saat dışarıda bekletilmeli'
Savaşçı, özellikle gönderilen çiçek ve güllerden koronavirüs bulaşına dikkat çekerek, 'Eve gelen çiçeği insanlar koklamak, dokunmak isteyecektir. Çiçeklerden buruna ve ağza bulaş gerçekleşebilir. Bu ürünleri balkonda en az 6 saat havalandırırsak iyi olur. Çiçek olayı riskli, bunun için güvenilir yerlerden alınmalı. Çiçeği elimize alır almaz hemen koklamayalım, mutlaka virüs aktifliğini kaydedene kadar ki bu süre 6 saattir, balkonda bekletelim, sonrasında evimizin içine alarak rahatlıkla koklayabiliriz. Yiyecek ürünleri gelirse, özellikle hijyen konularına dikkat eden firmalar tarafından temin edilmesi gerekiyor. Mutlaka paketli ürünleri tercih edelim. Yiyecekten koronavirüsün bulaştığı ispat edilmedi' diye konuştu.
'Çamaşır suyunda bekletilmeli'
Pelüş oyuncak ve takıların kullanılmadan önce çamaşır suyu ile silinmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Savaşçı, 'Eğer pelüş oyuncak gelirse onu da çamaşır suyunu onda bir oranında su ile karıştırarak silip, 6 saat havalandırırsak virüs etkisini kaybeder. Sevgililer Günü'nde takı hediyelerini de çamaşır suyunda biraz bekletirsek, rahatlıkla kullanabiliriz. Özellikle Sevgililer Günü'nde insanlar bir araya gelmek isteyeceklerdir. Bu, bu yıl yapamayacağımız bir durum. Asla partidir, bir evde buluşalım, görüşelim yapmayalım. Devamlı görüştüğümüz kişiler ile temasımıza devam edelim. Dışarıda bir kutlama, kaçak da olsa partidir, buluşmadır, yemek olayına girmeyelim. Ne yazık ki bu Sevgililer Günü'nü biraz uzakta geçirmeye devam edeceğiz, kutlama yapmayacağız' ifadesini kullandı.
Diyarbakır’da 350 öğrenci aynı sofrada buluştu
Afyonkarahisar’da hırsızlık olaylarının yüzde 97’si aydınlatıldı
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den İstiklal Marşı’nın 105. yıldönümü mesajı
İstanbul’da sahte belge operasyonunda 13 şüpheli yakalandı
Endonezya, Gazze'ye güvenlik gücü gönderme kararını "Barış Konseyi"ne bağladı
Gaziantep'te hapis cezası bulunan 3 şahıs yakalandı
İran'a siyonist rejim ve ABD saldırıları: Sivil altyapı hedef alınıyor
Harçlık kazanmak için başladığı şerbetçilik mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor
Sessiz ilerleyen böbrek hastalıklarına karşı uzmanlardan uyarı
Unutulmaya yüz tutmuş itikâf sünneti ihya ediliyor
Van’da bıçaklı kavgada ağır yaralanan kişi hayatını kaybetti
Bayram Öncesi Son Pazar Berber ve Kuaförler Açık Olacak
Türkiye’de yaşlı nüfus 9,5 milyonu aştı
Adana’da 'Mescid-i Aksa Nöbeti' 237’nci gününde de sürdü
ABD ve siyonist rejime ser tepki: İran’a yönelik saldırılar ve yapay zekâ silahları dünyayı uçuruma sürüklüyor
Trafikte sopalı saldırıya 180 bin TL ceza
Ramazanın son cuması için Mescid-i Aksa çağrısı
Malatya'nın kırsal mahallesinde yeni yol çalışması
Gazze'de balıkçılar hedefte: İşgalciler geçim kaynaklarını yok ediyor
Bakan Bolat: Ocak ayında cari işlemler açığı 6,8 milyar dolar oldu
Hürmüz Boğazı krizi petrol fiyatlarını tırmandırdı
Batman'da "Dünya Kudüs Günü" için basın açıklaması yapılacak
Bakan Bayraktar: Karadeniz’de iki yeni keşif sondajına başlayacağız
Doğu’da kar nedeniyle 44 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor
İçişleri Bakanlığı'ndan İstiklâl Marşı mesajı
İran: ABD ve ortaklarına Hürmüz Boğazı'nın geçiş izni verilmeyecek
YKS başvuru süreci bugün sona eriyor
İstiklâl Marşı’nın kabulünün 105'inci yılı dolayısıyla Mehmet Âkif Ersoy kabri başında anıldı
İran savaşı ABD'ye ilk haftada 11,3 milyar dolara mal oldu
Batman'da Şevval umresi öncesi umre semineri düzenlendi
Yükleniyor






