• BIST 100

    14181,03%1,08
  • DOLAR

    43,02% 0,17
  • EURO

    50,46% -0,21
  • GRAM ALTIN

    6079,12% 1,91
  • Ç. ALTIN

    10049,51% 1,21

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.
Çocukların beslenme çantalarına taze meyveler ve evde hazırlanmış sandviçlerin koyulmasını öneren Dicle Memorial Hastanesinde görev yapan Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okul kantinlerinde hazırda satılan tost, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden hazırlanmış beslenme çantasıyla önüne geçilebileceğini söyledi.
Çocukların okula gönderilmeden önce doğru bir kahvaltının hem bağışıklığı artırmayı hem de hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Akpolat, “Başlangıçta çocuklarımızı okula göndermeden önce doğru bir kahvaltı tabağı hazırlamayı öneriyorum. Kahvaltı tabağında yumurtadan kaliteli protein almış oluruz. Mümkünse çocukların sevdiği peynirleri tercih etmeliyiz. Özellikle çok tuzlu olmayan peynirleri öneriyorum. Bunun yanı sıra çocukların seveceği sebze ve meyve tüketiminin sabah kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında olmalı. Çocuklarımız seviyorsa kahvaltıda süt tüketimi olabilir ve zeytin seviyorsa önerebilirsiniz” dedi.
Çocukların özellikle beslenme çantalarına taze meyveler, taze sandviçlerin yapılıp koyulması gerektiğini belirten Akpolat, “Çocuklarda önem verdiğimiz konuların başında kantinde tüketilen hazır tostlar, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden yapılmış güzel bir beslenme çantasıyla bunun önüne geçebiliriz. Taze meyveler, kuru yemişler gibi güzel bir beslenme çantası hazırlanabilir” diye konuştu.
Gençlerde ve çocuk gruplarında yanlış beslenme sonucu birçok kronik hastalık gruplarını öngördüklerini söyleyen Akpolat, “Bunlarda ilerde en önemli problemlere dönüşen kalp damar problemleri, şeker diyabet, tansiyon hastalığı gibi birçok faktörde hastalıkları erken yaşa kadar görebilmek mümkün. Bizim amacımız hem ilkokul çağında hem de ortaokul genç yetişkin dediğimiz kişilerde, mutlak yeterli dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip bir yaşam tarzı haline de getirmeyi sağlamaktır. Çünkü bu sayede de aslında biz ileride oluşabilecek erken kronik hasatlık riskini önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Ankara’da aranan 891 şahıs yakalandı

Ankara'da İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

YÖK öncü oldu üniversiteler enerji için birleşti

Van hudut hattında uyuşturucu ele geçirildi

Birçok bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Berlin'de yılbaşı gecesindeki vandalizm olayları nedeniyle tren seferleri başlatılamıyor

Mardin’de tırın çarptığı 5 çocuk babası hayatını kaybetti

İstanbul için fırtına uyarısı

Geçiş ücretleri gümrük kapılarında tahsil edilecek

Vali Şıldak: Kar sonrası hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor, ilgili bakanlıktan destek talep edilecek

​Bitlis’te çatıda biriken kar kütleleri iş makinesinin üzerine düştü

Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi

İran, ülkeye olası müdahalesine karşılık ABD'nin üslerini hedef alacaklarını bildirdi

MESOB Başkanı Keskin'den deprem bölgesi esnafına faizsiz kredi talebi

​AFAD 28 il için çığ tehlikesi uyarısında bulundu

Batman'da camide elektrik pano yangını paniğe neden oldu

Malatya'da karla mücadele çalışmaları devam ediyor

Malatya'da 2025 yılı içerisinde 4 bin 733 kişi vefat etti

Umut Kervanı’ndan Van’da ihtiyaç sahiplerine kışlık giyim yardımı

Sudan'da HDK liderlerinden biri öldürüldü

Batman'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

AFAD, 28 ilde çığ riskine karşı uyardı

Gaziantep'te 16 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Adana Çukurova’da Aralık ayı asayiş bilançosu açıklandı

Bursa’da iki yeni tarımsal tahmin ve erken uyarı istasyonu kuruldu

Malatya'da altyapı çalışması nedeniyle bazı güzergâhlar trafiğe kapatılacak

​ Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

İran'da protestocuların karakol saldırısı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti

Feribot seferlerine fırtına engeli

Adanalılardan Ebu Ubeyde’nin ardından “Gazze’den binlercesi çıkacak” vurgusu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara’da aranan 891 şahıs yakalandı

Ankara'da İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanları için gıyabi cenaze namazı kılındı

YÖK öncü oldu üniversiteler enerji için birleşti

Van hudut hattında uyuşturucu ele geçirildi

Birçok bölge için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Berlin'de yılbaşı gecesindeki vandalizm olayları nedeniyle tren seferleri başlatılamıyor

Mardin’de tırın çarptığı 5 çocuk babası hayatını kaybetti