• BIST 100

    15858,05%0,69
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,25% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7340,62% 1,91
  • Ç. ALTIN

    11976,41% 1,08

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
18 Eylül 2023, Pazartesi 10:00
Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Uzmanından, öğrencilerin beslenme çantaları için uyarı

Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okula giden çocukların sağlıklı beslenmeleri için sabahları doğru beslenme stiliyle, bağışıklık sistemlerini ve hastalıklardan korunmaları için doğru besin tüketiminin olması gerektiğini söyledi.
Çocukların beslenme çantalarına taze meyveler ve evde hazırlanmış sandviçlerin koyulmasını öneren Dicle Memorial Hastanesinde görev yapan Uzman Diyetisyen İrem Akpolat, okul kantinlerinde hazırda satılan tost, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden hazırlanmış beslenme çantasıyla önüne geçilebileceğini söyledi.
Çocukların okula gönderilmeden önce doğru bir kahvaltının hem bağışıklığı artırmayı hem de hastalıklardan korunmaya yardımcı olduğunu söyleyen Akpolat, “Başlangıçta çocuklarımızı okula göndermeden önce doğru bir kahvaltı tabağı hazırlamayı öneriyorum. Kahvaltı tabağında yumurtadan kaliteli protein almış oluruz. Mümkünse çocukların sevdiği peynirleri tercih etmeliyiz. Özellikle çok tuzlu olmayan peynirleri öneriyorum. Bunun yanı sıra çocukların seveceği sebze ve meyve tüketiminin sabah kahvaltılarında olmazsa olmazlar arasında olmalı. Çocuklarımız seviyorsa kahvaltıda süt tüketimi olabilir ve zeytin seviyorsa önerebilirsiniz” dedi.
Çocukların özellikle beslenme çantalarına taze meyveler, taze sandviçlerin yapılıp koyulması gerektiğini belirten Akpolat, “Çocuklarda önem verdiğimiz konuların başında kantinde tüketilen hazır tostlar, işlenmiş ürün içerikleri bol olan sucuk, salam, sosis gibi ürünlerin tüketilmesini engellemek adına evden yapılmış güzel bir beslenme çantasıyla bunun önüne geçebiliriz. Taze meyveler, kuru yemişler gibi güzel bir beslenme çantası hazırlanabilir” diye konuştu.
Gençlerde ve çocuk gruplarında yanlış beslenme sonucu birçok kronik hastalık gruplarını öngördüklerini söyleyen Akpolat, “Bunlarda ilerde en önemli problemlere dönüşen kalp damar problemleri, şeker diyabet, tansiyon hastalığı gibi birçok faktörde hastalıkları erken yaşa kadar görebilmek mümkün. Bizim amacımız hem ilkokul çağında hem de ortaokul genç yetişkin dediğimiz kişilerde, mutlak yeterli dengeli beslenmeyi alışkanlık haline getirip bir yaşam tarzı haline de getirmeyi sağlamaktır. Çünkü bu sayede de aslında biz ileride oluşabilecek erken kronik hasatlık riskini önüne geçmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adım atacağız

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Gazze, maskelerin düşmesine vesile olan bir milat oldu

Akaryakıtta eşel mobil sistemi Resmi Gazete’de yayımlandı

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

İzmir'de aranan şahıslar yakalandı

Yetimler Vakfı Cizre'de Ramazan çalışmalarına devam ediyor

Yapıcıoğlu: Tüm insanlık bir araya gelip küresel vahşeti durdurmalı

Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve Vali Kızılkaya gençlerle iftar programında buluştu

Uzman Diyetisyen Ertaş: 2030'a doğru dünyada 1 milyar kişi obez olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün oyunları bozup bu ülkeyi çocuklarımıza emanet bırakmayı başaracağız

İki kardeş bir gün arayla vefat etti

İran, operasyonun 18. dalgasını başlattı

Siirt’te üreticiler erkenci karpuzla pazara hazırlanıyor

Akdeniz İhracatından şubat ayında 1 Milyar 345 milyon dolarlık katkı

Karlıova’da tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

Demir-çelik ve metal ihracatı ocakta 2,2 milyar dolar oldu

Yüksek doz insülin verilen 26 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meslek liseleri ve MESEM'ler cazip hale getirilmeli

İki firma hakkındaki soruşturma sonlandırıldı

Adana’da berbere silahlı saldırı: Bir yaralı

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

ABD denizaltısı, İran’a ait savaş gemisini Hint Okyanusu’nda batırdı

Bakan Fidan, bölge ülkeleriyle İran'ı görüştü

İzmir’de 21 bin 20 sosyal konut için TOKİ kura tarihi açıklandı

Dünya Obezite Günü’nde uzmanından uyarı: Obezite kronik hastalıkları tetikliyor

Adana’da örtü altı karpuz hasadında geri sayım başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adım atacağız

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Gazze, maskelerin düşmesine vesile olan bir milat oldu

Akaryakıtta eşel mobil sistemi Resmi Gazete’de yayımlandı

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

İzmir'de aranan şahıslar yakalandı

Yetimler Vakfı Cizre'de Ramazan çalışmalarına devam ediyor

Yapıcıoğlu: Tüm insanlık bir araya gelip küresel vahşeti durdurmalı