-
BIST 100
15773,54%-2,14
-
DOLAR
44,33% 0,07
-
EURO
51,23% -0,12
-
GRAM ALTIN
6026,41% -5,92
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Vatandaşa müjde! Yağ fiyatları için harekete geçildi
24 Nisan 2021, Cumartesi 15:02
24 Nisan 2021, Cumartesi 15:02
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Vatandaşa müjde! Yağ fiyatları için harekete geçildi
Yağ fiyatları Covid-19 salgını döneminde en çok yükselen gıda ürünleri arasında yer alıyor. Nitekim, Merkez Bankası'nın açıkladığı Para Politikası Kurulu toplantı özetinde 'yurt içi katı-sıvı yağ fiyatlarındaki artışlar hız kesmekle beraber devam etti' diyerek altını çizdiği yağ fiyatlarını düşürmek destek adımları sürüyor.
TOHUMA HİBE DESTEĞİ BAŞLATILDI
Ayçiçeğinde hem tohum hem de yağ olarak yapılacak ithalatta 1 Temmuz'a kadar gümrüklerin sıfırlanmasının ardından tohuma hibe desteği başlatıldı.
FARK ÖDEMESİ YAPILIYOR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ayçiçeği üretimini artıracak projelerde belirli hibe oranlarında tohum temin edilerek ekiliş yapıldığını belirterek, 'Tarımsal destekleme kararında yer alan havzalarda yetiştirilen birinci ve ikinci üretim ayçiçeği ürünü için 50 kr/ kg fark ödemesi desteği ödeniyor' diye konuştu.
YAĞ FİYATLARI KONUSU MASAYA YATIRILDI
Yağ fiyatlarına ilişkin yaşanan sıkıntılar Merkez Bankası'nın sekretaryasını yürüttüğü Gıda Komitesi'nde masaya yatırılırken, fiyat düşüşlerinin hızlı şekilde sürmesi bekleniyor.
Bakan Pakdemirli, yağ ihtiyacının yüzde 85'inin karşılandığı ve dünyada stratejik hale gelen ayçiçeğinde ürün planlaması, ikinci ürün olarak desteklenmesi, tohum desteği, çiftçinin bilinçlendirilmesi konularında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Havza bazlı destekleme modeli ile ekolojik ve ekonomik olarak yetiştiriciliğin en uygun olduğu havzalarda yetiştirilecek ürün deseni listeleri oluşturulduğunu belirten Bakan Pakdemirli, 'İnsan ve hayvan beslenmesi bakımından önemli (ayçiçeğinin de yer aldığı) 21 ürünün desteklenmeye devam ediliyor' dedi.
Bakan Pakdemirli, stratejik ve arz açığı olan ürünlerin öncelikli olmak üzere üretim artışı sağlamak amacıyla il tarım ve orman müdürlüklerince hazırlanan projelere kaynak ayrıldığını belirtti.
Pakdemirli, bu kapsamda 2021 yılı ayçiçeği üretimini artıracak projelere belirli hibe oranlarında tohum temin edilerek ekiliş yapıldığını söyledi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR SEVİYEYE İNECEK
Bakan Pakdemirli, üreticiyi koruyacak ve tüketiciyi gözetecek şekilde fiyat oluşumuna zemin oluşturma konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Zeytinyağına ilişkin alınan tedbirlerin de Gıda Komitesi'nde konuşularak alındığını anımsatan Bakan Pakdemirli, yukarı yönlü riskler yaşanmayacağını ifade ederek, fiyatların sürdürülebilir seviyelere düşeceğine inandığını kaydetti.
Lityum pil teknolojisinde önemli atılım: Menzili iki katına çıkarabilir
Washington Post: israil, İran'a saldırılarını savaş sona erse de sürdürecek
Şubat ayında uyuşturucu ve bahis operasyonlarında 6 bin 121 şüpheliye işlem
Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 28 tutuklama
Sınır hattındaki demiryolu yeniden açılıyor
Moskova'da yangın: 3 ölü 4 yaralı
Batı Şeria’da 18 binden fazla saldırı: 34 şehit, 616 yaralı
İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar
Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz
ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor
Hatem’ül‑Enbiya Karargâhı: Biz sadece kendimizi için savaşmıyoruz, ümmetin payını da savunuyoruz
Batman'da özel hastane ücretlerine tepki: Vatandaşlar mağdur ediliyor
Brent petrol 108,57 dolardan işlem görüyor
Enerji Ajansı Direktörü: Bölgedeki savaş küresel ekonomiyi büyük tehlikeye atıyor
Filistinlilerin araçları kundaklandı: Yahudi çeteler saldırılarını artırdı
Zelenskiy: Esir takası ihtimali var
Şanlıurfa'da elektrik direğini oyup kaçak hat çektiler
Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Okullarda ikinci ara tatil sona erdi: 18 milyon öğrenci ders başı yaptı
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Erzurum’da kayganlaşan yolda kaza: 2 ölü, 5 yaralı
Altın sert çakıldı, 4 ayın dibini gördü
New York LaGuardia Havalimanı’nda uçak ile araba çarpıştı
Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak
Filistinli esirler sistematik işkence izleriyle özgürlüğe kavuştu
ABD'nin Hark Adası planına İran'dan sert uyarı: Misilleme genişler
Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilerin köylerine saldırdı: 9 yaralı
Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 1029 kişi şehit oldu
Siyonist rejim Gazze'de polis aracını vurdu: 3 şehit
Trieste'de yüzlerce muhacir bir araya geldi
Yükleniyor







